|
آیة الکرسی سیّد آیات قرآن
در روایتی آمده است : روزی عده ای از اصحاب پیامبر(ص)در مسجد رسول اکرم (ص) نشسته بودند واز فضا ئل قرآن یاد می کردند ،که کدام
آیه افضل و بهتر است ؟
یکی می گفت : آخرین آیه ی سوره ی توبه و یکی می گفت : آخرین آیه ی سوره ی اسراء ، دیگری می گفت : سوره ی مریم ویکی دیگر می گفت: سوره ی طه .
حضرت علی (ع) فرمود : شما از آیه الکرسی چه می دانید ؟ من از رسول خدا شنیدم که فرمود :
ای علی. حضرت آدم (ع) سید انسان هاست ، من سید عربم ، سلمان فارسی سید فارس است ، صُهَیب سید روم است ، درخت سید درختان است,طور سیتا سید کوه هاست, روز جمعه سید روزهاست,رياقرآن سید سخن هاست, سوره ی بقره سید سوره های قرآن است آیة الکرسی سید سوره ی بقره است. در این آیه پنجاه کلمه است و در هر کلمه پنجاه برکت است.
در ترجمه ی فارسی تفسیر طبری نیز آمده است:
روزی حضرت علی (ع) نزد پیغمبر(ص) آمد. پیامبر به او گفت:
«یا علی! من سید عربم,مکه سید شهرهاست, کوه سینا سید همه ی کوه هاست, جبرئیل سید همه ی فرشتگان است, فرزندان تو حسن و حسین سید جوانان اهل بهشت اند, قرآن سید همه ی کتابهاست, سوره ی بقره سید همه ی سوره های قرآن است و در سوره ی بقره یک آیه است که آن ایه پنجاه کلمه است, هر کلمه ای پنجاه برکت دارد و آن آیة الکرسی است.
چرا آیة الکرسی را سید آیات خوانده اند؟
صدر المتألّهین در این باره می گوید: « هنگامی که شخص متفکر تامل نماید و با چشم بصیرت به معارف الهی و مطالب ربوی, از توحید و تقدیس شرح و صفات علیا و افعال عظمی , که آیة الکرسی مشتمل بر آن است بنگرد, آنها را یکجا در آیه ای به جزآیة الکرسی نخواهد یافت. به همین جهت آیة الکرسی به تنهایی سیادت و ریاست را بر سایر آیات خواهد داشت.