دانشمندان ايراني از آب پنير ، قند رژيمي توليد كردند

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

دانشمندان ايراني از آب پنير ، قند رژيمي توليد كردند

پست توسط Dr.Akhavan » چهار شنبه 3 آبان 1385, 2:23 am

  ايراني از آب پنير ، قند رژيمي توليد  



محققان مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي جهاد كشاورزي براي نخستين بار با استفاده از ضايعات آب پنير ، قند رژيمي در كشور توليد كردند.
به گزارش فارس به نقل از روابط عمومي مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي جهاد كشاورزي، محمدامين حجازي، رئيس بخش ريز سازواره‌ها و ايمني زيستي مؤسسه مذكور و يكي از محققان اين طرح گفت: اين طرح توليد سيروب قندي رژيمي از ضايعات آب پنير با خصوصيت فراويژه با استفاده از يك منبع آنزيمي ارزان‌قيمت است.
وي در خصوص هدف انجام اين طرح افزود: در ايران ساليانه مقدار زيادي پرميت حاصل از پنير UF ‌توليد مي‌شود كه در حدود نيمي از آن با قيمت نازل براي خشك كردن و توليد پودر پرميت فروخته مي‌شود و مابقي آن به عنوان پساب در فاضلاب‌ها دفع ‌شده كه موجب آلودگي محيط زيست مي‌شود.
اين محقق ادامه داد: اين در حالي است كه ما مي‌توانيم با توليد اين نوع قند با اثر شيرين‌كنندگي مناسب و كالري كم‌تر تا حد زيادي سلامت مصرف‌كنندگان را تأمين كرده و در مصرف رفتن سرمايه‌هاي كشور صرفه‌جويي كنيم.
حجازي اضافه كرد: همچنين اضافه كردن اين ماده قندي به شير و فرآورده‌هاي غذايي سبب كاهش بيماري‌ها گوارشي و تنفسي و افزايش سيستم ايمني بدن نوزادان و بزرگسالان مي‌شود.
وي جلوگيري از سرطان، بهبود جذب املاح خصوصاً كلسيم و كاهش كلسترول و چربي‌هاي خون را از جمله فوايد اين طرح عنوان كرده و ادامه داد: اين ماده در صنايع توليد غذاي كودك ، توليد محصولات لبني ، نوشيدني‌ها ، شيريني‌جات و شكلات در ساير كشورها مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
رئيس بخش ريز سازواره‌ها و ايمني زيستي مؤسسه تحقيقات بيوتكنولوژي جهاد كشاورزي قيمت اين فراورده را در بازار جهاني 40 دلار در هر كيلو عنوان كرد و افزود: ما با دستيابي به تكنولوژي توليد اين آنزيم قادر به توليد اين ماده با قيمت بسيار پايين‌تر هستيم،‌ به طوري كه صرفه‌جويي در خروج ارز از كشور را به همراه داشته باشد.
حجازي در خصوص مراحل پيشرفت طرح نيز خاطرنشان كرد: در حدود يك سال و نيم آينده به توليد نيمه صنعتي دست پيدا مي‌كنيم.
وي در پايان با اشاره به اين كه چه كشورهايي در صنعت پيشگام بوده‌اند، گفت: در كشور ژاپن ارزش تجاري اين محصول 200 ميليون دلار است و در كشورهاي استراليا ، هلند و به طور كلي در كشورهاي اروپايي كه داراي صنعت شير هستند ، كارهاي زيادي در اين زمينه انجام شده است.

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”