انواع ترشی

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

ارسال پست
Major II
Major II
پست: 33
تاریخ عضویت: دو شنبه 28 مرداد 1392, 7:59 pm
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 90 بار

انواع ترشی

پست توسط سرآشپز » شنبه 4 آبان 1392, 11:11 pm

[COLOR=#4BACC6]ترشی کلم قرمز
 
[COLOR=#4BACC6][COLOR=#000000]یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق غذاخوری نمک را اضافه کرده، سرکه روی آن می‌ریزیم تا روی کلم را بگیرد
مواد لازم برای تهیه ترشی کلم قرمز:
شکر یک قاشق غذاخوری
کلم قرمز یک عدد کوچک
سرکه دو لیوان
نمک یک قاشق غذاخوری

با این مقدار مواد لازم حدود یک ظرف یک لیتری از ”‌ترشی کلم قرمز“ خواهیم داشت.
یک قاشق غذاخوری شکر (حدود 20 گرم)، یک قاشق غذاخوری نمک (حدود 25 گرم)

حدود دو لیوان سرکه به حدی که روی ترشی را بگیرد، یک عدد کلم قرمز کوچک (حدود 400 گرم)
طرز تهیه ترشی کلم قرمز
کلم قرمز را شسته، خرد می‌کنیم و در یک ظرف شیشه ای حدوداً یک لیتری می‌ریزیم.
یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق غذاخوری نمک را اضافه کرده، سرکه روی آن می‌ریزیم تا روی کلم را بگیرد. در آن را بسته تا سه روز بیرون یخچال بماند. بعد از آن ترشی آماده استفاده می‌باشد.


ترشی گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای شکم پر

  
[COLOR=#4BACC6] 
چهار عدد فلفل دلمه ای را شسته، داخل آن را خالی می‌کنیم و آن را با ترشی لیته مخلوط پر می‌کنیم و در ظرف شیشه ای قرار می‌دهیم.
مواد لازم برای تهیه ترشی گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای شکم پر
فلفل دلمه ای چهار عدد
گوجه فرنگی شش عدد
ترشی لیته مخلوط چهار کاسه ماست خوری
نمک یک قاشق غذاخوری
سرکه چهار لیوان

با این مقدار مواد لازم چهار عدد از ”‌ترشی فلفل دلمه ای شکم پر“ و شش عدد ”‌ترشی گوجه فرنگی شکم پر“ خواهیم داشت.
یک قاشق غذاخوری نمک برای هر چهار لیوان سرکه، یک قاشق غذاخوری نمک در نظر می‌گیریم، چهار کاسه ماست خوری سرپر ترشی لیته مخلوط
چهار عدد فلفل دلمه ای درشت در رنگ‌های مختلف، حتی الامکان کف فلفل دلمه ای ها صاف باشد (حدود نیم کیلوگرم)، شش عدد گوجه فرنگی درشت و سفت (حدود 800 گرم)
حدود چهار لیوان سرکه به حدی که روی ترشی را بگیرد. برای هر چهار لیوان سرکه یک قاشق غذاخوری نمک استفاده می‌کنیم.
طرز تهیه ترشی گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای شکم پر
چهار عدد فلفل دلمه ای را شسته، داخل آن را خالی می‌کنیم و آن را با ترشی لیته مخلوط پر می‌کنیم و در ظرف شیشه ای قرار می‌دهیم.
همچنین شش عدد گوجه فرنگی درشت و سفت را شسته، داخل آن را خالی می‌کنیم و آن را با ترشی لیته مخلوط پر می‌کنیم و در ظرف شیشه ای قرار می‌دهیم.
هر چهار لیوان سرکه را با یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط کرده، روی ترشی را با آن پر کنیم و در آن را بسته برای مدت یک هفته ترشی گوجه فرنگی و دو هفته ترشی فلفل دلمه ای را در دمای اتاق نگهداری می‌کنیم تا ترشی آماده استفاده شود.



ترشی مخلوط ریواس و کرفس
  
مواد لازم:
ریواس / 5 ساقه (400 گرم)
کرفس / 2 ساقه (160 گرم)
سرکه / 3 پیمانه (480 میلی لیتر)
نمک / 1 قاشق سوپخوری (14 گرم)
سبزی(شامل ریحان، جعفری، گشنیز، نعناع، ترخان، مرزه و شنبلیله خردشده) / 200 گرم
سیر(خرد شده) / 4 حبه (20 گرم) یا عصاره سیر
زردچوبه / 5/1 قاشق چایخوری (5/4 گرم)
فلفل کبابی قرمز (خرد شده) / 1 عدد (15 گرم)
روش تهيه:
برگ های ریواس را جدا کرده و ساقه های آن را پوست بگیرید و به همراه کرفس خرد کنید و با سرکه و نمک حدود پنج دقیقه بجوشانید، بگذارید تا خنک شود. سپس سبزی، سیر، زردچوبه و فلفل کبابی را به مخلوط ریواس بیفزائید و همه ی مواد را در ظرف دردار بریزید. این ترشی پس از دو ماه رسیده است.



ترشی شپله (ترشی هندوانه ابوجهل)


شپله گیاهی بوته ای است که در شهرهای غربی کشور از جمله کرمانشاه و همدان و... میروید .این گیاه دارای خاصیت های زیادی است از جمله در درمان درد های مفاصل و کاهش چربی خون موثر میباشد ...
مواد لازم :
شپله
نمک
سرکه
طرز تهیه :
شپله را شسته و دم آنرا گرفته ودر آب جوشیده سرد شده نمک بریزید به مدت ۵ الی ۶ روز شپله را در آن ریخته و طی این مدت هر روز آب نمک آنرا عوض و در یخجال نگه داری کنید وپس از آن شپله را از آب نمک خارج کرده و با آب روی حرارت گذاشته و وقتی به جوش آمد آب آنرا دور بریزید و مجدداْ یک بار دیگر اینکار را تکرار تا تلخی شپله گرفته شود دقت کنید زیادنجوشد چون ترشی شپله شما نرم میشود .
شپله را بعد ازجوشیدن روی صافی بریزید تا آبش برود یک ساعتی صبر کرده و شپله ها را در شیشه مخصوص ترشی ریخته و روی آن سرکه بریزید وچنانچه دوست داشتید کمی هم نمک اضافه کنید و در آنرا محکم کرده و در جای خنک ویا در یخچال نگهداری کنید بعد از بیست الی یکماه ترشی آماده میشود .
شپله گیاهی بوته ای است که در شهرهای غربی کشور از جمله کرمانشاه و همدان و... میروید .این گیاه دارای خاصیت زیادی است از جمله در درمان درد های مفاصل و کاهش چربی خون موثر میباشد وضد تشنج و اسپاسم میباشد.به عنوان تحريک‌کننده و محافظ کبد می باشد و باعث بهبود عملکرد کبد می شود.

منیع:سایت manoelite.com

ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”