چند نوع مربا

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

ارسال پست
Major II
Major II
پست: 33
تاریخ عضویت: دو شنبه 28 مرداد 1392, 7:59 pm
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 90 بار

چند نوع مربا

پست توسط سرآشپز » چهار شنبه 22 آبان 1392, 9:23 pm

 [COLOR=#1F497D][COLOR=#1F497D] [COLOR=#1F497D]1-مربای هل و هویج
      [COLOR=#1F497D][COLOR=#1F497D] [COLOR=#1F497D][COLOR=#1F497D] [COLOR=#1F497D]2-مربای گل گاوزبان
         [COLOR=#1F497D][COLOR=#1F497D] [COLOR=#1F497D][COLOR=#1F497D] [COLOR=#1F497D][COLOR=#4F81BD][COLOR=#1F497D]3-مربای پسته
           [COLOR=#1F497D][COLOR=#1F497D] [COLOR=#1F497D][COLOR=#1F497D] [COLOR=#1F497D][COLOR=#4F81BD][COLOR=#1F497D]4-مربای انجیر          [COLOR=#1F497D] [COLOR=#1F497D][COLOR=#1F497D] [COLOR=#1F497D][COLOR=#4F81BD]




        هل و هویج

مواد لازم:
هویج : 500 گرم به صورت نوارهای 2 سانتی متری برش خورده باشد لیمو: 3عدد، پوست رنده شده 2 عدد ازآن ها و آب هر سه آن ها آب و پوست رنده شده یک عدد پرتقال دانه هل: یک قاشق غذاخوری ( برای بدست آوردن دانه هل پوست سبز هل را به دو نیم تقسیم کنید و دانه های آن را درآورید) شکر: یک کیلوگرم پکتین مایع: 125 گرم
نکته: پکتین مایع همان ژله گیاهی است.

طرز تهیه:
1-برای تست نهایی درجه پخت مربا، یک عدد نعلبکی را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.
2- 4 – 3 ظرف مخصوص مربا را با صابون و آب گرم استریلیزه کنید و تا زمانی که مربا آماده می شود آن ها را به صورت سروته درون فر با دمای 140 درجه سانتی گراد حرارت دهید.
3-هویج ها را در یک قابلمه آب جوش به مدت 15- 10 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند بپزید سپس آن ها را از آب درآورید.
4-در ظرفی، هویج، پوست و آب مرکبات و دانه های هل را بریزید و شکر را به آن ها اضافه کنید و آن را روی حرارت کم قرار دهید و و بگذارید شکر آن حل شود.
5-پس از آن حرارت را زیاد کنید و تا 5 دقیقه آن ها را بجوشانید.
6-پکتین را اضافه کنید و بگذارید مخلوط تا دو دقیقه دیگر بجوشد.
7-برای اینکه ببینید مربا آماده است یا نه، به اندازه یک قاشق مرباخوری از مربا را درون نعلبکی خنک شده مخصوص تست بریزید و آن را سرازیر کنید اگر به سختی روان شد مربا آماده است و اگر نشد نیاز به زمان بیشتری برای پخت دارد.
8-وقتی مربا پخته شد، 10 دقیقه صبر کنید تا خنک شود سپس آن را خوب هم بزنید.
9-سپس آن ها را در ظرف های مخصوص مربا که اکنون داغ شده بریزید و روی آن ها برچسب بزنید.
10-اگر مرباها در ظرف های کاملا استریلیزه شده ریخته شوند و همچنین در جای خشک و خنک قرار گرفته باشند تا مدت 3 ماه قابل نگهداری هستند.

2-مربای گل گاوزبان

مواد اولیه :
گل گاوزبان 50 گرم
شكر 100 گرم
آب چهار پيمانه
آبليمو يك قاشق غذاخوري

طرز تهيه:
گل‌هاي گاوزبان‌ را از شب قبل در آب خيس كنيد تا خاك‌شان گرفته شود، بعد آن را در آبكش ريخته و كاملا بشوييد تا تميز شود. آب و شكر را در قابلمه مسي (حتما بايد مسي باشد) ريخته تا قوام بيايد و كش‌دار شود. گل‌‌ها را داخل آن ريخته و چهار الي پنج دقيقه صبر كنيد تا چند جوش بزند. در آخر آبليمو را اضافه كنيد تا مربا كپك نزند.


3-مربای پسته
آب 4 پيمانه
شكر 1 كيلو
پسته اي كه هنوز نرسيده است 1 كيلو
آب ليموي تازه 2 قاشق سوپخوري

طرز تهيه :
ابتدا پسته ها را از ساقه جدامي كنيم. بعد مقداري آب در ظرفي ريخته ومي جوشانيم,پسته ها را در اب جوش ريخته تا كاملاً پخته شوند , سپس پسته ها را در آبكش ريخته و مجدداً در آب سرد قرار ميدهيم تا تلخي خود را پس دهد. در اين فاصله شكر را با آب مخلوط نموده روي حرارت ملايم قرار داده و مي جوشانيم تا شربت كاملاً قوام ابد پس از آن پسته ها را از آب سرد خارج كرده . به شربت قوام آمده اضافه مي كنيم تا چند جوش بزند . زماني كه رنگ سبز خوشرنگي به خود گرفت آب ليمو را اضافه نموده چند جوش كه زد زير اجاق را خاموش مي كنيم . پس از سرد شدن مربا آنرا در ظرف مورد نظر مي ريزيم .
 

4-مربای  

انجیر تازه : ۳۰۰۰ گرم
شکر : ۲۵۰۰ گرم
دارچین : ۳۲ گرم
هل : ۳۷.۶ گرم
گلاب : ۲ فنجان
وانیل : قدری
آب : ۶ فنجان

انجیرهای کوچک را نازک پوست بکنید به‌طوری که دمش کنده نشود. سپس آنها را در آب آهک بگذارید. و بعد از یک ساعت از آب آهک در آورده در هر کدام، سه سوراخ با سوزنی تمیز ایجاد کرده، در آبی که قبلاً مخلوط با شکر شده بجوشانید. همین که پخته شده در ظرف دیگر مقداری شکر و گلاب در آب ریخته بجوشانید تا قوام بیاید. سپس انجیرهای پخته شده را همراه، با وانیل، هل و دارچین در آن بریزید یک جوش که زد بیرونش آورده، در شیشه تمیزی پر کنید.

منبع:سایت من و الیت

ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”