در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با علم و تكنولوژي به بحث بپردازيد
Colonel II

Colonel II



نماد کاربر
پست ها

6427

تشکر کرده: 1655 مرتبه
تشکر شده: 7976 مرتبه
تاريخ عضويت

سه شنبه 26 آذر 1387 16:20

آرشيو سپاس: 11653 مرتبه در 2024 پست

استفاده از حسگر میوه‌ای برای اطمینان از کیفیت محصول

توسط sinaset » يکشنبه 6 فروردین 1396 16:32

محققان سوئیسی حسگری ساخته‌اند که در بار میوه‌ها قرار می‌گیرد و کیفیت انجماد و محافظت از محصول را تا زمان عرضه در فروشگاه مورد ارزیابی قرار می‌دهد.
به گزارش ایسنا به نقل از انگجت، بسیاری از میوه‌ها نظیر موز و انبه باید مسافتی طولانی را از باغ‌ها و مزارع تا فروشگاه‌ها طی کنند و به همین دلیل کیفیت انجماد آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.

در بسیاری از کانتینرها میوه‌هایی که در سطوح بالاتر قرار دارند، دمای مناسبی دارند؛ اما میوه‌هایی که در زیر بقیه قرار گرفته‌اند، دمای بیشتری داشته و احتمال رشد آفاتی نظیر لارو در آنها زیاد است.

محققان آزمایشگاه علم مواد و فناوری سوئیس (امپا( موفق به ساخت حسگرهایی شده‌اند که در بین میوه‌ها قرار داده می‌شود و می‌تواند از دما و تغییرات ظاهری آنها مطلع شود و کیفیت آنها را تضمین کند.


این حسگرها با ظاهری شبیه به خود میوه مورد نظر ساخته می‌شوند. برای این منظور محققان ابتدا یک میوه واقعی را با استفاده از اشعه ایکس اسکن می‌کنند و با استفاده از چاپ سه‌بعدی یک نمونه شبیه به آن را تولید می‌کنند و در جعبه‌های محصول قرار می‌دهند تا در صورتی که محصول دچار مشکل شود، مطلع شوند.

در حال حاضر برای بررسی کیفیت محصول باید حسگر از بین آنها خارج  و چک شود. در آینده ممکن است نمونه‌های کنترل از راه دور آن نیز به بازار عرضه شود.


تا کنون نمونه‌هایی از این حسگر برای موز، انبه، پرتقال و سیب ساخته شده است.

قیمت این محصول 50 دلار است و امکان استفاده مجدد دارد.
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.

MOHAMMAD_ASEMOONI از این پست سپاسگزاري کرده است

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان