هشدار مهم ؛ مصرف قارچ سمی در کشور قربانی می گیرد

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1916
تاریخ عضویت: چهار شنبه 23 بهمن 1392, 11:40 am
سپاس‌های ارسالی: 3797 بار
سپاس‌های دریافتی: 5084 بار

هشدار مهم ؛ مصرف قارچ سمی در کشور قربانی می گیرد

پست توسط bamn » چهار شنبه 26 اردیبهشت 1397, 8:19 pm

 هشدار بسیار مهم :

قابل توجه هوطنان گرامی ؛ به دنبال بارندگی های متوالی در هفته های اخیر و افزایش سطح رطوبت در برخی نواحی کشور (بویژه استان های غرب و شمال غرب کشور) انواع قارچ ها از جمله قارچ های سمی در طبیعت رشد کرده و گسترده شده اند . اورژانس کشور هشدار داده طی چند روز گذشته دست کم 8 نفر بر اثر مصرف قارچ های سمی در کشور فوت شده و بیش از 400 نفر در بیمارستان ها بستری گشته اند که بسیاری از آنها دچار نارسایی کبدی و نیازمند پیوند کبد می باشند . پس لطفاً هنگام حضور در مناطق جنگلی ، کوهستانی یا مرطوب در صورت مواجه با قارچ های طبیعی بدون اطلاع از نوع قارچ به هیچ عنوان اقدام به چیدن و مصرف آنها ننماید . 
کانال های بنده :

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]


Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1916
تاریخ عضویت: چهار شنبه 23 بهمن 1392, 11:40 am
سپاس‌های ارسالی: 3797 بار
سپاس‌های دریافتی: 5084 بار

Re: هشدار مهم ؛ مصرف قارچ سمی در کشور قربانی می گیرد

پست توسط bamn » شنبه 29 اردیبهشت 1397, 7:13 pm

 تاکید دوباره بر هشدار ؛

مصرف قارچ سمی همچنان در کشور قربانی می گیرد . از هر گونه مصرف قارچ های غیر پرورشی و طبیعی خودداری نمایید . لطفاً به خانواده و آشنایان هشدار دهید .

شمار مصدومان به حدود 800 نفر رسیده و بسیاری از آنها نیازمند پیوند کبد می باشند که در صورت عدم پیوند ظرف روزهای آینده فوت خواهند کرد . این مسئله شوخی بردار نیست .  
کانال های بنده :

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]


Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1916
تاریخ عضویت: چهار شنبه 23 بهمن 1392, 11:40 am
سپاس‌های ارسالی: 3797 بار
سپاس‌های دریافتی: 5084 بار

Re: هشدار مهم ؛ مصرف قارچ سمی در کشور قربانی می گیرد

پست توسط bamn » سه شنبه 1 خرداد 1397, 11:16 am

 

به گزارش گروه سلامت [لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]، ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو در اطلاعیه ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچهای سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت های اخیر معرفی کرد.
در این اطلاعیه عنوان شده است: با توجه به علایم گزارش شده، قارچ عامل مسمومیت هموطنانمان از جنس و گونه Amanita virosa می باشد که تا حدودی به قارچهای خوراکی شباهت داشته و می تواند در کنار آنها در محل رویش وجود داشته باشد.
همچنین در ادامه این اطلاعیه، ستاد اطلاع رسانی داروها و سموم به بیان نکات حائز اهمیت در پیشگیری و مقابله با مسمومیت های قارچی به شرح ذیل پرداخته است:
1. از مصرف قارچ های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله ای عرضه می شوند، خودداری کنید. تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی می باشند، مصرف نمایید.
2. شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است. بنابراین به توصیه های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنید.
3. مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نمی باشد.
4. برخی از روش ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
5. هرگز قارچ ها را به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف نکنید.
6. برخی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نمی باشد.
7. در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (12-5 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کنید. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.
8. انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می دهد و هر گونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود. بنابراین با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ ، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز نموده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمایید.
9. در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

 
کانال های بنده :

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]


ارسال پست

بازگشت به “بهداشت عمومي”