در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.
Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 119 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

.....::::: خواص آدامس :::::.....

توسط Dr.Akhavan » سه شنبه 15 فروردین 1385 02:06

[align=center]آدامس و فساد دندان[/align]


آيا آدامس براى سلامت دندان هاى ما مفيد است و مانع كرم خوردگى و پوسيدگى آنها مى شود؟

براى پاسخ به اين پرسش بهتر است بطور مختصر با نحوه پوسيدگى دندان آشنا شويم:

فساد دندان
مدت بسيار كوتاهى پس از مسواك زدن، لايه اى سخت و چسبناك از باكترى ها در سطح دندان مى نشيند.وقتى غذا يا نوشيدنى شيرينى مى خوريم و يا مى نوشيم. باكترى ها اين قند را به انرژى موردنياز خود تبديل مى كنند و در همان زمان اسيد توليد مى شود. اسيد به وجود آمده باعث برداشته شدن مواد معدنى از قسمت سخت دندان (مينا) مى شود و در فرآيندى كه (demineralization) نام دارد. سطح مينا نرم شده و نهايتآً فساد دندان ايجاد مى شود.
بزاق ما مايعى آبكى است كه به بيرون زدن مواد غذايى از ميان دندان ها و خنثى كردن اسيد موجود بر روى آنها كمك مى كند. در ضمن اينكه مواد معدنى خارج شده از سطح مينا را مجدداً بر روى دندان مى نشاند.


برداشتن و جايگزين شدن مواد معدنى مينا هر بار كه چيز شيرينى مى خوريم تكرار مى شود و اين نبرد بطور دائم بين اسيد موجود در دهان و بزاق ادامه دارد. اگر خوراكى ها يا نوشيدنى هاى شيرين را به ميزان زياد و مكرر استفاده كنيم. بزاق فرصت كافى براى جايگزين كردن مواد معدنى ندارد و ميناى دندان به تدريج ضعيف شده دندان فاسد مى شود.

آدامس و كرم خوردگى دندان
مطالعات نشان مى دهد كه جويدن آدامس مى تواند تأثيرات مستقيم و مثبتى بر دندان هاى ما داشته باشد وبا توليد بزاق و افزايش جريان بزاقى (با توجه به توضيحات ذكر شده) به عنوان ماده اى طبيعى از سطح دندان ها محافظت كند و اسيد توليد شده توسط باكترى هارا خنثى مى نمايد.
و مهمتر از همه در كسانيكه قادر به توليد و ترشح ميزان كافى بزاق نيستند،هم استفاده از آن روش خوبى است.

آدامس و تأثيرات منفى و نكات ايمنى

۱ - جويدن آدامس باعث فرسودگى عادى اما غير ضرورى غضروفى كه شوك گير مفصل فك است مى شود. آسيب ديدگى اين ناحيه باعث ايجاد درد و ناراحتى مى شود.
۲ - براى جويدن آدامس ۸ ماهيچه مختلف صورت، به كار گرفته مى شود. جويدن هاى غيرضرورى مى تواند باعث ايجاد فشار مزمن بر روى ۲ ماهيچه اى نزديك گيجگاه شود كه اين فشار به اعصاب آن منطقه از سر منتقل شده و نهايتاً عامل سردرد مزمن و متناوب مى شود.
۳ - شما در دهان خود ۶ عدد غده بزاقى داريد كه تحريك آنها باعث توليد و ترشح بزاق در هنگام جويدن مى شود. ايجاد جريان پيوسته اى از بزاق در حين جويدن آدامس اتلاف انرژى و منابعى است كه در غير اين صورت صرف فعاليت متابوليك طبيعى مى شود.
۴ - از آنجايى كه به اكثر آدامس ها مواد شيرين كننده و شكر اضافه مى شود كه براى دندان مضر است اگر در مصرف آدامس زياده روى كنيد يا مدت كوتاهى بعد از در دهان گذاشتن آن را بيرون بيندازيد اجازه نمى دهيد بزاق به ميزان مناسب توليد شود تا مواد شيرين باقيمانده از آدامس بر سطح دندان هايتان را پاك كند.بنابراين توجه داشته باشيد كه اين نوع آدامس را حداقل ۲۰ دقيقه بجويد.
اقدام به جويدن آدامس صرفاً يك انتخاب شخصى است.توصيه مى شود در صورت عادت به اين كار از آدامس هاى بدون قند استفاده كنيد و پس از استفاده آنها حداقل دهان خود را با آب بشوييد و در صورت امكان آدامس هاى حاوى (Xylitol)  مصرف كنيد.

«Xylitol» چيست؟

اين ماده شيرين كننده مصنوعى آدامس است. كه احتمال مى دهند مستقيماً باعث جلوگيرى از پوسيدگى دندان شود. مكانيسم دقيق عملكرد اين ماده مشخص نيست اما به نظر مى رسد به عنوان عامل بازدارنده رشد باكترى ها خصوصاً (Streptococcus mutans) كه باكترى اصلى در پوسيدگى دندان است باشد.
آدامس هاى حاوى اين ماده ترشح بزاق را تا ۳۰۰ درصد افزايش مى دهد. پس در انتخاب آدامس با دندانهايتان مهربان باشيد!


بهبود سریعتر زخم‌های شکمی با مصرف آدامس


ایسکانیوز ـ تحقیقات اخیر پزشکان در بیمارستان سانتاباربارا نشان داده که جویدن آدامس در بیمارانی که جراحی شکم انجام داده‌اند، به بهبود سریعتر حرکت روده این بیماران کمک کرده و موجب زودتر مرخص شدن آنها از بیمارستان می‌شود.

به گزارش سرویس علمی پژوهشی ایسکانیوز به نقل از رویترز، این دانشمندان دریافتند که در بیمارانی که چند ساعت پس از جراحی شکم شروع به جویدن آدامس می‌نمایند خروج گاز از دستگاه گوارش نسبت به سایرین سریعتر بوده و اولین حرکات شکمی آنها نیز به طور میانگین 63 ساعت پس از جراحی بازمی‌گردد و این در حالی است که حرکات شکمی در بیمارانی که آدامس نمی‌جوند 89 ساعت پس از عمل دوباره بازمی‌گردد
آخرين ويرايش توسط Dr.Akhavan در يکشنبه 1 بهمن 1385 03:54, ويرايش شده 1 در کل.

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Dr.Akhavan تشکر کرده اند:
رونین

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 119 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

نقش آدامس در جلوگيري ازاضافه وزن

توسط Dr.Akhavan » چهارشنبه 30 فروردین 1385 01:41

نقش آدامس در جلوگیری ازاضافه وزن



اين بار در مواجهه با خوراکي‌هاي رنگارنگ و اشتهاآور که تقريبا" هر انساني را خلع سلاح مي‌کنند، تنها کافي است يک آدامس درون دهانتان بگذاريد تا به قدرتي باورنکردني براي مقاومت در برابر گرايش سيري‌ناپذير به غذاهاي چاق‌کننده دست پيدا کنيد.

به گزارش سایت انجمن درمانگران ایران(IranHealers.com) از لس‌آنجلس تايمز، نتايج جديدترين تحقيقات علمي حاکي از آن است که آدامس نه تنها قادر به سرکوب اشتها است بلکه از توانايي متوقف کردن هوس و ميل براي خوردن شيريني‌ها برخوردار مي‌باشد. نتيجه اين ترفند کاهش مصرف کالري خصوصا" در ايام طولاني تعطيلات است.


محققان در قالب مطالعات خود بر روي 60 زن و مرد سالم متوجه شدند جويدن آدامس موجب کاهش حجم مصرف تنقلات و شيريني‌جات به ميزان 36 کالري مي‌شود. اين ميزان گرچه به ظاهر اندک است اما توسل به آن هربار در مواجهه با حجم انبوه خوراکي‌هاي رنگارنگ مي‌تواند بسيار موثر باشد. البته به منظور رفع نگراني از ايجاد پوسيدگي‌هاي دنداني، از نوع بدون قند آدامس استفاده کنيد چرا که يک تکه آدامس معمولي حاوي 10 کالري انرژي است، رقمي که براي آدامس بدون قند بين يک تا سه کالري است.

ديگر راهکارهاي ساده اما فوق‌العاده سودمند براي جلوگيري از افزايش وزن عبارتند از:
*قبل از ناهار و شام يک وعده سالاد سبزيجات و يا يک کاسه سوپ ميل کنيد. اين غذاهاي پرحجم به دليل دارا بودن فيبر و آب موجب فريب مغز شده و معده را به سمت احساس پربودن سوق مي‌دهند.
*از آرام نشستن بپرهيزيد، وول خوردن و آرام نگرفتن گرچه در دستيابي به تناسب اندام نقش چنداني ندارد اما مي‌تواند به شما در سوزاندن کالري‌هاي اضافي در طول روز کمک کند. طبق نتايج تحقيقات علمي، وول‌خوردن و بي‌قراري در حين نشستن مي‌تواند سرعت فعل و انفعالات متابوليک بدن را به ميزان 46 درصد افزايش دهد. اين ناآرامي و درجا حرکت کردن در حالت ايستاده نيز به ميزان 69 درصد سرعت متابوليسم بدن را بالا مي‌برد. جالب است بدانيد که روزانه 97 دقيقه بي‌قراري جسماني همچون تکان‌دادن پاها در حالت درجا 200 کالري در روز را مي‌سوزاند و 2 ساعت و نيم بي‌قراري در حالت ايستاده يا نشسته موجب سوختن 300 کالري انرژي مي‌شود، ميزاني که براي حفظ توازن انرژي و وزن بدن کافي است

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Dr.Akhavan تشکر کرده اند:
رونین

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 119 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

ضرر جويدن طولاني آدامس

توسط Dr.Akhavan » چهارشنبه 30 فروردین 1385 01:43

[align=center]ضرر جویدن طولانی آدامس[/align]

به گزارش سایت انجمن درمانگران ایران (IranHealers.com) آدامس باید حداکثر20 دقیقه در دهان جویده شود زیرا بیش از این مقدار، باعث آسیب رساندن به دندان ها می شود. گفتنی است جویدن آدامس فوایدی نیز دارد از جمله سبب ترشح شیره های گوارشی و تحریک ترشحات مختلف معده و روده به منظور هضم بهتر غذاها می شود.

افزون بر این با جویدن آدامس ترشحات بزاق بیشتر شده و افزایش ترشحات بزاقی از تشکیل پلاک های دندانی ناشی از چسبندگی غذاها به دندان ها ، جلوگیری می کند. از این رو، توصیه می شود از آنجا که پس از20 دقیقه جویدن، میکرو ارگانیسم های دندان روی آدامس تجمع می کنند آدامس بیش از این مدت مورد استفاده قرار نگیرد.

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Dr.Akhavan تشکر کرده اند:
رونین

Incredible Poster

Incredible Poster



نماد کاربر
پست ها

3047

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 25 مرتبه
تاريخ عضويت

جمعه 7 بهمن 1384 21:41

آرشيو سپاس: 408 مرتبه در 218 پست

توسط Farhad3614 » چهارشنبه 30 فروردین 1385 09:21

سلام جناب akhavan_a ممنون. :D
آقا من آدامس خيلي زياد ميخورم چون بهم تمرکز خاصي ميده ( ورزش . کتاب خواندن . فکر کردن ...) در مورد تاثير در وزن بدن هم کاملا موافقم در تعادل وزن موثر هست و براي ورزشکاران و افرادي که رژيم دارند هم خيلي مفيده .. ولی تا جایی که بنده اطلاع دارم و شنیدم مصرف زیاد آن باعث مشکلات گوارشی معده میشه درسته؟  :-(

Old Moderator

Old Moderator



نماد کاربر
پست ها

2833

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 7 مرتبه
تاريخ عضويت

پنج شنبه 10 فروردین 1385 13:39

آرشيو سپاس: 745 مرتبه در 213 پست

توسط Leila » چهارشنبه 30 فروردین 1385 13:03

دقيقا منم بيشتر مواقع ادامس ميخورم پس سعي كنم كمتر بخورم.
اگر مي توانستيد خريدار باور باشيد، كدام باور از همه برايتان مفيد تر بود؟؟

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 119 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

توسط Dr.Akhavan » چهارشنبه 30 فروردین 1385 18:20

فرهاد جان بهتر است به اصطلاح با شکم پر و سیر آدامس بخوری که به هضم غذا کمک کنه ولی اگر با شکم گرسنه آدامس بخوری چون آدامس به خاطر بو و طعمی که داره باعث ترشح شیره های گوارشی از معده میشود و همین ترشح بی موقع شیره های گوارشی باعث بروز بیماریهای معده و زخم معده و ... میشود :eek:

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 119 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

توسط Dr.Akhavan » پنج شنبه 16 آذر 1385 01:40

نويسنده : دكتر « ناصر نيكي» متخصص تغذيه

جويدن بيش از حد آدامس جلوي تشنگي فرد را گرفته و بدن را در معرض خطر كم‌آبي قرار مي‌دهد.
جويدن طولاني مدت آدامس موجب احساس سيري شده و درمورد كودكان ممكن است به عاملي براي كم غذايي و سوء تغذيه آنها مبدل شود.



* انواع آدامس :
دو نوع طبيعي و مصنوعي مي باشد و  آدامس هايي كه حاوي قندهاي طبيعي مثل گلوكز هستند مي‌توانند به رشد باكتريهاي دهان كمك كرده و خطر پوسيدگي دندان را به همراه داشته باشند اما آدامس هايي با شيرين‌كننده‌هاي مصنوعي به دليل نداشتن انرژي ،قابل استفاده ميكروب‌هاي دهان نبوده و خطري را براي افراد نخوادهد داشت.
همچنين برخي متخصصان معتقدند آدامس‌هايي كه حاوي شيرين كننده هاي طبيعي مانند شكر هستند به دليل آنكه به رشد ميكروب‌هاي دهان كمك مي‌كنند نه تنها باعث پوسيدگي دندان مي‌شوند بلكه مي‌توانند موجب گسترش باكتري‌هاي مفيد در بدن شده و حتي زمينه ايجاد عفونت‌هاي جدي را فراهم كنند.


* نكات مثبت مصرف آدامس
فعال شدن قشر مغز و به اين ترتيب از بين بردن مشكلاتي از قبيل مسائل ناراحت كننده جزئي، تقويت ماهيچه‌ها و عضلات دهان و زبان به وسيله تحريك و در نيتجه دفع مواد سمي موجود در آن ها از جمله نكات مثبتي است كه در خصوص آدامس مي‌توان به آنها اشاره كرد.
جويدن آدامس هاي بدون قند را در واقع عامل ماساژدهنده لثه و در نيتجه كمك به سلامت دندان ها و لثه ها عنوان كرد و در عين حال جويدن آدامس با خارج كردن خورده‌هاي غذا از لابه لاي دندان ها باعث بهبود سلامت آنهاست؛ اين در حالي است كه بايد دانست مسواك زدن بهترين راهكار براي پيشگيري از پوسيدگي دندان‌ها است.
استفاده به اندازه از آدامس‌هاي بدون قند طبيعي مي‌تواند براي فرد مفيد باشد.

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Dr.Akhavan تشکر کرده اند:
رونین

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 119 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

توسط Dr.Akhavan » پنج شنبه 16 آذر 1385 01:51

[align=center]جويدن بيش از حد آدامس بدن را در معرض كم ‏آبى قرارمى‏دهد[/align]



جويدن بيش از حد آدامس جلوى تشنگى فرد را گرفته و بدن را در معرض خطر كم‏آبى قرار مى‏دهد.
ناصر نيكى متخصص تغذيه در گفت‏وگو با خبرگزارى دانشجويان ايران گفت: همچنين جويدن طولانى مدت آدامس موجب احساس سيرى شده و در مورد كودكان ممكن است به عاملى براى كم غذايى و سوء تغذيه آنها مبدل شود.
وى انواع آدامس را دو نوع طبيعى و مصنوعى دانست و اظهاركرد: آدامس‏هايى كه حاوى قندهاى طبيعى مثل گلوكز هستند مى‏توانند به رشد باكتريهاى دهان كمك كرده و خطر پوسيدگى دندان را به همراه داشته باشند اما آدامس‏هايى با شيرين‏كننده‏هاى مصنوعى به دليل نداشتن انرژى، قابل استفاده ميكروب‏هاى دهان نبوده و خطرى را براى افراد نخواهد داشت.
دكتر نيكى افزود: همچنين برخى متخصصان معتقدند آدامس‏هايى كه حاوى شيرين كننده‏هاى طبيعى مانند شكر هستند به دليل آن كه به رشد ميكروب‏هاى دهان كمك مى‏كنند نه تنها باعث پوسيدگى دندان مى‏شوند بلكه مى‏توانند موجب گسترش باكترى‏هاى مفيد در بدن شده و حتى زمينه ايجاد عفونت‏هاى جدى را فراهم كنند.
وى همچنين به نكات مثبت مصرف آدامس اشاره كرد و گفت: فعال شدن قشر مغز و به اين ترتيب از بين بردن مشكلاتى از قبيل مسائل ناراحت كننده جزئى، تقويت ماهيچه‏ها و عضلات دهان و زبان به وسيله تحريك و در نتيجه دفع مواد سمى موجود در آنها از جمله نكات مثبتى است كه در خصوص آدامس مى‏توان به آنها اشاره كرد.
اين متخصص جويدن آدامس‏هاى بدون قند را در واقع عامل ماساژدهنده لثه و در نتيجه كمك به سلامت دندانها و لثه‏ها عنوان كرد و ادامه داد: در عين حال جويدن آدامس با خارج كردن خرده‏هاى غذا از لابه‏لاى دندانها باعث بهبود سلامت آنهاست؛ اين در حاليست كه بايد دانست مسواك زدن بهترين راهكار براى پيشگيرى از پوسيدگى دندان‏هاست.
دكتر نيكى در پايان درخصوص عدم مصرف آدامس گفت: استفاده به اندازه از آدامس‏هاى بدون قند طبيعى مى‏تواند براى فرد مفيد باشد.

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Dr.Akhavan تشکر کرده اند:
رونین

Old Moderator

Old Moderator



نماد کاربر
پست ها

1420

تشکر کرده: 1 مرتبه
تشکر شده: 16 مرتبه
تاريخ عضويت

دوشنبه 17 مهر 1385 09:56

محل سکونت

سرزمین تاریکی ها

آرشيو سپاس: 940 مرتبه در 382 پست

آدامس

توسط gigi64 » دوشنبه 25 دی 1385 23:23

آدامس

  

تاریخچه آدامس
از همان دوران باستان چیزهایی وجود داشت که مردم دوست داشتند آنها را بجوند مثلا یونانی‌های قدیم، صمغ درخت کندر رومی )mastic( را می‌جویدند و اقوام مایا در آمریکای مرکزی از صمغ درخت دیگری به‌نام برای جویدن استفاده می‌کردند. ولی آن چیزی که امروزه به اسم آدامس می‌شناسیم، اولین بار در قرن 19 مورد استفاده قرار گرفت در 1848، فردی به نام سیتروس، اولین آدامس را ساخت که به‌‌صورت تجارتی روانه بازار شد. در سال 1896 فردی مکزیکی، صمغی به نام >chicle< را به فرد دیگری به نام توماس آدامس معرفی کرد و به او پیشنهاد کرد که با استفاده از این صمغ، آدامس را به‌صورت انبوه تولید کنید. در 1871، توماس آدامس برای اولین بار دستگاهی ساخت که آدامس را به‌صورت خودکار تولید می‌کرد و نام خودش را هم روی محصولش گذاشت: طی سال‌های بعد، راه‌هایی کشف شد تا آدامس‌ها مزه‌دار شوند و طعم آنها به مدت طولانی‌تری در دهان باقی بماند، آدامس‌ بادکنکی‌ هم در سال 1906 به بازار آمد. در ایران نیز جویدن صمغ گیاه ون که سقز نام دارد، از قدیم‌الایام متداول بوده است. در هر حال امروزه همه فراورده‌های جویدنی موجود در بازار با نام تجاری یکی از قدیم‌ترین انواع آن یعنی شناخته می‌شوند.
در کارخانجات، برای ساخت آدامس، ابتدا صمغ رزینی اولیه آدامس و مواد اولیه دیگر در دمای بالا و تحت فشار بخار حرارت داده می‌شوند تا غلیظ شوند. سپس وارد قسمت دیگری از دستگاه می‌شوند که به آنها طعم‌دهنده و شیرین‌کنندها اضافه می‌شوند. این مایع سپس وارد قسمت سردتری از دستگاه می‌شود که این قسمت از دستگاه مواد وارد شده را به کمک غلتک و با کاهش حرارت به‌صورت لایه‌های نازک آدامس در می‌آورد. آدامس‌هایی که با غلاف‌های سخت آب‌نباتی پوشیده شده‌اند باید در لایه‌های ضخیم‌تری تهیه شوند و مراحل ساخت طولانی‌تری دارند.
نکته‌های آدامسی
اگر می‌خواهید آدامس بادکنکی‌تان خوب باد کند، ابتدا آن را خوب بجوید تا شیرینی‌اش تمام شود و شکرش از بین برود و سپس آن را باد کنید، زیرا شکر مانع کش آمدن آدامس بادکنکی می‌شود. البته سعی کنید بیشتر از سالی یک بار از این آدامس‌های قنددار استفاده نکنید تا دندان‌هایتان خراب نشود!
بزرگترین بادکنکی که توسط آدامس بادکنکی درست شده است در سال 1994 بوده و قطری به اندازه 50 سانتی متر داشته است.
بهترین راه برای جداکردن آدامس‌های چسبیده به لباس یا فرش، فریزکردن آن است. با یک تکه یخ آدامس چسبیده را فریز کنید و سپس با استفاده از سمت پخ چاقو و به کمک جاروبرقی، آن را از سطح جدا کنید.
آدامس می‌تواند یکی از اشکال دارویی باشد. آدامس‌های نیکوتین‌دار (ترک سیگار) یکی از این آدامس‌ها هستند که برای منظور دارویی استفاده می‌شوند و نباید بدون مشورت با پزشک مصرف شوند.

بچه‌جان آدامست را قورت نده!
در فرنگ، مادران عادت کرده‌اند به کودکانشان بگو‌یند: `اگر آدامست را قورت بدهی، 7 سال در شکمت می‌ماند و شکمت حسابی باد می‌کند` همه ما از اینکه خودمان یا فرزندمان آدامسی را قورت بدهد نگرانیم و نمی‌دانیم که بر سر این آدامس چه می‌آید اما واقعیت این است که اغلب مواقع اتفاق خیلی بدی نخواهد افتاد.
مواد تشکیل‌دهنده آدامس عبارتند از: صمغ اولیه آدامس، نگهدارنده‌ها، طعم‌دهنده‌ها و شیرین‌کننده‌ها. بدن شیرین‌کننده‌ها را جذب می‌کند و اگر آدامس از نوع دارای قند باشد مقدار زیادی کالری به بدن شما اضافه می‌شود. اما قسمت رزینی یا صمغ آدامس قابل شکستن توسط سیستم گوارش نیست و دفع می‌شود. در واقع پایان سفر یک آدامس بلعیده شده اغلب به توالت می‌رسد و نه جای دیگر!
اما بلعیدن آدامس گاهی اوقات ممکن است خطرناک باشد.
مثلا اگر توده بسیار بزرگی از آدامس(شامل چند آدامس‌ به‌هم چسبیده) بلعیده شود و یا آدامس‌های زیادی با فواصل زمانی کوتاه و پشت سر هم بلعیده شوند، می‌توانند دستگاه گوارش را مسدود کنند. از طرفی اگر جسم خارجی غیرقابل جذبی داخل آدامس قرار داشته باشد که از آن توده بزرگی بسازد، امکان انسداد دستگاه گوارش افزایش پیدا می‌کند. گزارش‌های از انسداد دستگاه گوارش کودکان توسط آدامس وجود داشته است. یکی از موارد مربوط به پسربچه 4 ساله‌ای بوده است که عادت داشته است روزانه تا حدود 7 آدامس را بجود و سپس آنها را قورت دهد. این کودک با شکایت از یبوست به پزشک مراجعه کرد و پس از معاینات و بررسی‌ها، علت یبوست، انسداد ایجاد شده توسط آدامس تشخیص داده شد.
مورد دوم هم مربوط به کودکی 1 ساله است که به علت اختلال در بلع و سرفه به پزشک مراجعه کرده بود پس از بررسی و درمان، 4 سکه پوشیده شده در یک غلاف آدامسی از مری کودک خارج شد!
با وجود این وقایع، می‌توان نتیجه گرفت که شاید دادن آدامس به بچه‌ها خطرناک باشد. در واقعی توصیه می‌شود تا زمانی که مفهوم این بلعیدن را به‌طور کامل درک نمی‌کنند یعنی تا سن 5 سالگی، نباید به آنها اجازه جویدن آدامس داده شود.
از طرف دیگر، باید مراقب نوع آدامسی که به کودکانتان می‌دهید باشید و بر مصرف آنها نظارت کنید. شما می‌توانید آدامس‌های بدون قند )sugar-free( برای کودکانتان تهیه کنید تا از پوسیدگی دندان در امان باشند اما اجازه مصرف بیش از یک یا دو آدامس را به آنها ندهید زیرا ممکن است آنها را دچار اسهال کند.
مراقب فرزندان بزرگ‌تر خود هم باشید و به آنها آموزش دهید که به خواهر و برادر زیر 5 سال خود، آدامس تعارف نکنند. به فرزندان خود آموزش دهید که آدامس برای جویدن است نه قورت دادن. از کودکانی که تازه آدامس‌ جویدن را شروع کرده‌اند بخواهید پس از خسته‌شدن از آدامسشان، لاشه آدامس را به شما تحویل دهند تا بار دیگر بتوانند از شما آدامس جدید بخواهند!

زایلیتول شیرین و بی‌خطر
در سال 1891، شیمیدان آلمانی به‌نام امیل‌فیشر کریستا‌ل‌های سفید بی‌بویی را کشف کرد که بسیار شیرین‌ و دلچسب بودند. او کشف خود را زایلیتول نامید. حدود 70 سال بعد، بشر توانست برای اولین بار از این شیرین‌کننده در صنایع غذایی استفاده کند.
زایلیتول به‌صورت طبیعی در بسیاری از میوه‌ها وجود دارد و حتی در فرایند‌های متابولیکی بدن هم تولید می‌شود. اما برای مصارف تجاری از درختانی با چوب سخت و یا سبزیجات مملو از فیبر تهیه می‌شود. آنچه زایلیتول را به عنوان یک شیرین‌کننده استثنایی مطرح می‌کند خصوصیات منحصر به‌فرد آن است. زایلیتول به اندازه سوکروز (قندهای معمولی) شیرین است. اما میزان کالری تولید شده از آن، حدود یک سوم قندهای معمولی‌(سوکروز) است. علاوه بر این، این قند برخلاف بسیاری از شیرین‌کننده‌های مصنوعی و کم‌کالری دیگر. مزه‌ بدی ندارد، به راحتی در دهان حل‌ می‌شود و حس خنکی را در دهان ایجاد می‌کند.
از خصوصیات دیگر زایلیتول، محافظت از دندان‌هاست. زایلیتول قندی است که توسط باکتری‌های ایجاد کننده پوسیدگی (استروپتوکوک موتانس) تخمیر نمی‌شود و در نتیجه اسیدی در دهان تولید نمی‌شود و دندان دچار پوسیدگی نمی‌شود. بنابراین از زایلیتول در تولید بسیاری از فراورده‌های خوراکی شیرین که به‌صورت بالقوه برای دندان‌ها خطرناک محسوب می‌شوند استفاده می‌شود. امروزه بسیاری از کارخانه‌های تولید موادغذایی دست به تولید فراوده‌هایی نظیر شکلات‌ها، آب نبات‌‌ها، خوشبو کننده‌های دهان و آدامس‌هایی زده‌اند که به کمک زایلیتول شیرین می‌شوند. این فراورده‌ها از دو جنبه مورد توجه هستند اول آن که دارای کالری کمتری‌ هستند و اثر چاق‌کنندگی کمتری دارند و نکته دوم و بسیار مهم این است که پوسیدگی‌های دندانی ایجاد نمی‌کنند.
در میان فراورده‌های خوراکی تهیه شده به کمک زایلیتول، آدامس‌ها بسیار معروف شده‌اند. علت این شهرت آن است که آدامس‌های دارای قند به علت تماس طولانی و نزدیک با دندان‌ها بسیار پوسیدگی‌زا هستند اما آدامس‌هایی که توسط زایلیتول شیرین شده باشند، نه تنها پوسیدگی‌زا نیستند، بلکه با تحریک بزاق به دوباره‌سازی مینای دندان‌ها کمک می‌کنند.
از طرفی ثابت شده است در دهان افرادی که از آدامس‌های شیرین‌شده تنها توسط زایلیتول استفاده کنند میزان باکتری‌های عامل پوسیدگی (استرپتوکوک موتانس) کاهش می‌یابد و جویدن این‌گونه آدامس‌ها می‌تواند اثر محافظتی بر روی دندان‌ها داشته باشد.
با توجه به اثرات مثبتی که جویدن آدامس‌های شیرین‌شده توسط زایلیتول بر کنترل پوسیدگی دهان و دندان دارد، در بسیاری از کشورهای پیشرفته برنامه‌های جویدن عادتی این‌‌گونه آدامس‌ها برای کودکان پیش‌بینی می‌شود.
زایلیتول امروزه در 35 کشور دنیا در ساخت خوراکی‌ها، داروها و فراورده‌های بهداشتی دهان و دندان استفاده می‌شود. این شیرین‌کننده طبیعی و بی‌خطر برای شیرین‌کردن آدامس‌ها، آب‌‌نبات‌ها، دهانشویه‌ها و شربت‌های سرفه، قرص‌های مولتی‌ویتامین جویدنی کودکان و خمیردندان‌ها استفاده می‌شود تا با ایجاد مزه‌ای شیرین‌ و دلپذیر محافظ خوبی برای دندان‌ها نیز باشد.

دندانپزشکان هم آدامس می جوند
از سالیان بسیار دور، انسان‌ها علاقه داشته‌اند که چیزی را به طور دائم بجوند! علاقه انسان به جویدن دائم چیزی شبیه آدامس، شاید از دوران نوزادی او منشاء گیرد. این مکیدن غریزی نوزادان و مک‌زدن پستانک و انگشت، در طی سال‌های کودکی به‌گونه‌ای دیگر تغییر می‌یابد و تبدیل به عادتی برای جویدن و یا به دهان بردن اجسام می‌شود. جویدن مداد یا پاک‌کن در کودکان در کلاس درس هم از همین جا منشا می‌گیرد. آدامس چیزی است که این حس جویدن را به‌خوبی در آنها ارضا می‌کند. بزرگسالان هم از جویدن آدامس لذت می‌برند، احساس تازگی می‌کنند و استفاده از آدامس را راه مناسبی برای خوشبو شدن دهان می‌دانند در مقابل بعضی‌ها هم هستند که آدامس جویدن را سبک و حتی یک کار غیربهداشتی می‌دانند و اقعا آدامس چقدر می‌تواند مفید یا مضر باشد؟

آدامس راهی‌برای‌کاهش‌وزن؟
در جهان امروز چاقی به یکی از مشکلات جدی تبدیل شده است و برای همین هر روز یک روش جدید برای کاهش وزن پیشنهاد می‌شود. یکی از کم‌خرج‌ترین این راه‌ها ورزش و به عبارتی سوزاندن انرژی بدن و از دست دادن کالری به این طریق است و یکی از جدیدترین و در نوع خود عجیب‌ترین ورزش‌هایی که به کاهش وزن منجر می‌شود، ورزش فک و به عبارتی، آدامس جویدن است!
گروهی از محققان دریافته‌اند که جویدن آدامس بدون کالری (بدون قند) موجب مصرف کالری و در نتیجه کاهش وزن می‌شود. در این تحقیق که بر روی تعدادی فرد داوطلب انجام شده است. از آنها خواسته شد تا آدامسی را بجوند و در این حال میزان انرژی مصرفی آنها به کمک یک ماسک مخصوص و بررسی تنفس آنها قبل، در حین و بعد از جویدن آدامس اندازه‌گیری شد.
نتیجه حاصله این بود که هر 1 ساعت آدامس جویدن، 11 کالری انرژی مصرف می‌کند. به عبارتی اگر کسی در تمام روزهای سال به محض بیدارشدن از خواب شروع به آدامس‌جویدن کند و تا قبل از خوابیدن همچنان به جویدن ادامه دهد، پس از یک سال 5/5 کیلوگرم وزن کم خواهد کرد.
این روش، به‌نظر راه خوبی برای کاهش وزن است. این‌طور نیست؟ اما جویدن مداوم آدامس آن هم هر روز سال و تمام طول روز برای مفصل فک انسان بسیار مضر است و باعث آسیب‌های جدی به سیستم فکی می‌شود. قبل از آنکه تصمیم بگیرید با این روش لاغر شوید، در این اطراف به دنبال مطلب مربوط به آدامس و فک بگردید و آن را به دقت بخوانیدارضا می‌کند. بزرگسالان هم از جویدن آدامس لذت می‌برند، احساس تازگی می‌کنند و استفاده از آدامس را ‌راه مناسبی برای خوشبوشدن دهان می‌دانند. در مقابل، بعضی‌ها هم هستند که آدامس جویدن را سبک و حتی یک کار غیربهداشتی می‌دانند. واقعا آدامس چقدر می‌تواند مفید یا مضر باشد؟

فک‌هایی که آلودگی صوتی ایجاد می کنند
مفصل گیجگاهی فکی، مفصلی است که استخوان فک پایین را به جمجمه مرتبط می‌کند. این مفصل یکی از پرکارترین مفاصل بدن است زیرا هر بار که می‌جویم، حرف می‌زنیم، خوراکی را گاز می‌زنیم و یا چیزی می‌بلعیم این مفصل را به کار می‌اندازیم. این مفصل شاید به دلیل پرکاری آن در معرض آسیب زیادی قرار دارد. آسیب‌های وارده به مفاصل فک غالبا به دو دلیل عمده اتفاق می‌افتند: استفاده بیش از از حد از مفصل و یا استفاده از یک طرف دهان برای جویدن. افرادی که در هنگام خواب دندان قروچه می‌کنند و یا در هنگام عصبانیت و ناراحتی دندان‌های خود را به روی هم می‌سایند، فشار زیادی به مفصل فک خود وارد می‌کنند. این افراد اغلب هنگام وارد کردن این فشارها به دندان‌های خود، به عمل خود آگاهی ندارند و میزان فشاری که به سیستم فکی آنها وارد می‌شود، زیاد است.
جویدن یک طرفه نیز فشار زیادی بر روی مفصل سمت فعال وارد می‌کند. جویدن آدامس، که اغلب نیز به‌صورت عادتی و یک‌طرفه انجام می‌شود نمونه خوبی بر این فشارهاست. جویدن آدامس به بسیاری از افراد آرامش می‌دهد، استرس‌های درونی آنها را تخلیه می‌کند و باعث می‌شود تا احساس آرامش کنند. اما اگر جویدن آدامس به‌صورت عادت درآید و شخص آدامس را دائما و با فشار زیاد بجود، مفصل فکی خود را در معرض آسیب جدی قرار داده است. جویدن دائم آدامس باعث می‌شود تا عضلات فکی دچار خستگی، اسپاسم و یا درد شدید شوند. از طرفی درگیری مفصل فکی در این ماجرا گاه موجب دردهای شدیدی حتی در ناحیه سر و گردن خواهد شد که تشخیص علت درد را مشکل می‌کند.
اگر شما دچار اضطراب، خستگی و یا استرس هستید که به‌خاطر آن آدامس می‌جوید، خود را در یک سیکل بسته خواهید انداخت چرا که هرچه استرس شما بیشتر باشد، آدامس را با قدرت بیشتری خواهید جوید و به دنبال آن عضلات فکی شما خسته می‌شوند و شما برای رفع آن خستگی به‌طور ناخودآگاه، فشار جویدن خود را افزایش می‌دهید و خود را در خطر ابتلا به مشکلات مفصل فکی و درد قرار خواهید داد.
جویدن آدامس، در کوتاه‌مدت و برای کاهش اضطراب‌های مقطعی راه مناسبی است اما اگر جویدن آن به‌صورت دائم درآید و از آن به‌صورت مداوم و طولانی مدت استفاده شود، مشکل‌ساز خواهد بود. روش‌هایی نظیر انجام فعالیت‌های بدنی، ورزش‌های با توپ و تکنیک‌های تمرکز و کاهش اضطراب، جایگزین‌های خوبی برای جویدن مداوم آدامس هستند.
اگر شما از گروه آدامس‌ جوندگان حرفه‌ای هستید که مفصل فکی شما دچار درد و یا سر و صدا به هنگام حرکت شده است، قبل از رفتن نزد پزشک از این روش‌‌ها استفاده کنید: آدامس جویدن را کنار بگذارید، غذاهای سفت و چسبناک نخورید و از ساییدن دندان‌هایتان به هم خودداری کنید، فک پایین خود را هم به این صورت ورزش دهید: فک پایین خود را جلو آورده و جلوی فک بالا قرار دهید و سپس به جای قبلی برگردانید. این حرکت را چند بار در روز تکرار کنید. استفاده از کمپرس گرم نیم‌ ساعته، دوبار در روز نیز موِثر است.
اگر با اجرای این روش‌ها، پس از حدود 3 هفته درد مفصلی همچنان وجود داشت، به دندان‌پزشک مراجعه کنید.

آدامس دارچینی برای دهان های بدبو
یکی از معضلات بشر در طول تاریخ، بوی بددهان بوده است! بوی بد دهان دلایل مختلفی دارد که بیماری‌های عمومی مثل سینوزیت، بیماری‌های دهان و دندان و مشکلات لثه از این دلایل هستند. اما یکی دیگر از دلایلی که موجب ایجاد بوی ناخوشایند در دهان می‌شود استفاده از بعضی از خوراکی‌ها مثل سیروپیاز است. برخی از باکتری‌های مقیم در محیط دهان طی واکنش با این نوع مواد، فرآورده‌ای به‌نام سولفید هیدروژن تولید می‌کنند که بسیار بد بوست. محققان دریافته‌اند که گونه‌هایی از روغن‌های گیاهی، می‌توانند با از بین بودن این باکتری‌ها، بوی بد دهان ناشی از خوراکی‌ها را تا حد زیادی کاهش دهند. یکی از مهم‌ترین گونه‌های این فرآورده‌های گیاهی، دارچین است.
در پژوهشی که بر روی تعدادی از افراد داوطلب به عمل آمد، به‌طور اتفاقی بین آنها 3 گروه آدامس تقسیم شد. (هیچ‌کدام از افراد از نوع آدامسی که دریافت می‌کردند اطلاعی نداشتند.) یک گروه آدامس دارچینی، گروه دوم آدامس با طعم‌های میوه‌ای و گروه سوم، آدامس‌های بدون طعم دریافت کردند و از آنها خواسته شد که آدامس‌ها را به مدت 20 دقیقه و به‌طور مرتب بجوند. محققان نمونه‌هایی از بزاق این افراد را قبل و بعد از استفاده از آدامس برداشت کرده و میزان باکتری‌های موجود در آن را اندازه‌گیری کردند.
نتیجه جالب بود، در افرادی که از آدامس‌ با عصاره دارچین استفاده کرده بودند، میزان باکتری‌های موجود در بزاق که بوی بد دهان ایجاد می‌کند به نصف کاهش پیدا کرده بود. آدامس‌های دیگر با طعم‌های گیاهی غیر از دارچین هم باکتری‌های تولیدکننده سولفید هیدروژن را تا 24 درصد کاهش داده بودند.
دست آخر اینکه، اگر از طرفداران پر و پا قرص سیر و پیاز هستید و در ضمن دوست دارید دوستانتان را همچنان در کنار خود داشته باشید، داشتن یک آدامس دارچینی در کیفتان را فراموش نکنید.
قصه تکراری آدامس و دندان این جمله را دندانپزشکان و پزشکان آنقدر گفته‌اند که هر بچه اول دبستانی هم آن را می‌داند. اما سوِال اینجاست: چرا قند و شکر موجب ایجاد پوسیدگی در دندان‌ها می‌شوند؟ برای یافتن پاسخ این سوِال ابتدا باید بدانید در دهان چه چیزهایی وجود دارند که به نوعی در روند ایجاد پوسیدگی دخالت می‌کنند.
)1 بزاق: بزاق به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند. خرده‌های غذا را از روی دندان‌ها می‌‌شوید، میزان اسید را در دهان کاهش می‌دهد و بعضی از ویروس‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد.
)2 پلیکل: لایه نرم و نازک میکروسکوپی است که از پروتئین‌های بزاق تشکیل شده و بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرد.
)3 پلاک: پلاک لایه‌ای نرم و چسبناک است که بروی دندان‌ها می‌چسبد. پلاک وقتی تشکیل می‌شود که باکتری‌ها به پلیکل بچسبند و شروع به تکثیر کنند. پلاک 6 ساعت بعد از مسواک زدن شروع به ایجاد شدن می‌کند و در صورتی که مسواک نزنیم با گذشت زمان این لایه ضخیم‌تر شده و خطرساز خواهد شد.
)4 جرم: اگر پلاک مدت طولانی از روی دندان‌ها برداشته نشود، کلسیم و فسفر بزاق بر روی آن‌ رسوب کرده و ظرف 12 تا 20 روز کاملاً سخت می‌شود به این لایه سخت ‌پر از باکتری، جرم گفته می‌شود.

منبع:دانشنامه رشد

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 119 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

توسط Dr.Akhavan » يکشنبه 1 بهمن 1385 03:53

[align=center]جويدن آدامس باعث لاغرشدن مي‌شود[/align]



به گفته محققان، آدامس باعث ترشح هورمون pancreatic polypeptide در بدن شده و در نتيجه لاغري را در پي دارد.  اين هورمون معمولا در افراد چاق ترشح نمي‌شود.

به باور دانشمندان، به كمك اين يافته مي‌توان اشتها را در افراد چاق به حداقل و سوخت و ساز را به حداكثر رساند.

اين پژوهش هم‌اكنون زير نظر پروفسور استيو بلوم با اعتباري نزديك به 2/3 ميليون دلار در كالج امپريال و بيمارستان همراستين لندن در حال انجام است.

به گفته پروفسور بلوم، مطالعات تاكنون نشان داده كه حتي يك درصد كاهش اشتها در كاهش وزن افراد چاق در طول يك سال مؤثر است. وي معتقد است، جويدن آدامس و تنظيم تنفس هنگام غذا خوردن مي‌تواند دو شيوه مناسب در لاغر شدن و جايگزين خوبي براي داروها باشد.

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 119 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

مصرف زياد آدامس‌هاي حاوي سوربيتول موجب اسهال مزمن مي‌شود

توسط Dr.Akhavan » چهارشنبه 17 بهمن 1386 21:19

[align=center]مصرف زياد آدامس‌هاي حاوي سوربيتول موجب اسهال مزمن مي‌شود[/align]


پزشكان آلماني هشدار دادند، افرادي كه زياد آدامس‌هاي حاوي سوربيتول مصرف مي‌كنند ممكن است به اسهال مزمن مبتلا مي‌شوند به حدي كه مي‌تواند موجب كاهش شديد وزن آنها شود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، سوربيتول يك ماده قندي است كه ملين نيز مي‌باشد.
در يك مطالعه كه شنبه آينده در "مجله پزشكي انگليس" منتشر مي‌شود پزشكان بيمارستان "كاريت" در آلمان مطالعات خود را در مورد چگونگي وضعيت دو بيمار مبتلا به اسهال مزمن توضيح مي‌دهند.
يك مورد يك دختر ‪ ۲۱‬ساله بود كه هشت ماه اسهال و درد پراكنده شكمي داشت و ‪ ۱۱‬كيلو وزن كم كرده بود.
مورد ديگر يك مرد ‪ ۴۶‬ساله مبتلا بود كه دچار نفخ، ورم شكم و اسهال شده و ظرف يك سال ‪ ۲۲‬كيلو يا يك پنجم از وزن بدنش را از دست داده بود.
پزشكان عادات غذايي اين دو بيمار را از آنها پرسيدند. زن جوان گفت كه هر روز بيش از ده‌ها عدد آدامس بدون قند مصرف مي‌كرد و مرد بيمار گفت كه هر روز ‪ ۲۰‬عدد آدامس مي‌جويده و بيش از ‪ ۲۰۰‬گرم شيريني مي‌خورده است.
طبق محاسبات پزشكان، بيمار زن هر روز ‪ ۲۰‬گرم سوربيتول و مرد بيمار هر روز حدود ‪ ۳۰‬گرم مصرف كرده است.
اين بيماران عادات مصرف آدامس خود را تغيير دادند و در عرض يكسال وضعيت روده آنها به حال عادي بازگشت.
پس از اين تغيير بيمار زن ‪ ۷‬كيلو و مرد ‪ ۵‬كيلو افزايش وزن پيدا كرد.
پزشكان گفتند، موارد آنها نشان مي‌دهد كه مصرف سوربيتول مي‌تواند نه تنها موجب ابتلا به اسهال مزمن شود و مشكلاتي در ارتباط با كار روده ايجاد كند بلكه موجب كاهش ناخواسته شديد وزن نيز مي‌شود.
بنابراين در بررسي كاهش ناخواسته وزن بايد سوابق رژيم غذايي با توجه به غذاهاي حاوي سوربيتول مد نظر قرار داده شود.


 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان