سوپ

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 763
تاریخ عضویت: دو شنبه 8 خرداد 1385, 10:52 pm
محل اقامت: مشهد
سپاس‌های دریافتی: 196 بار
تماس:

پست توسط sohrab_poet » شنبه 20 آبان 1385, 9:57 pm

سوپ کدو حلوایی و هویج
تصویر
این سوپ نرم و خوش منظر، به خصوص در زمانی که در تهیه آن به جای پیاز از تره فرنگی استفاده شود، پیش غذایی عالی و کامل است.

مواد لازم برای شش ظرف
• 3 پیمانه کدو حلوایی پوست کنده و خرد شده به قطعات کوچک (حدود یک کدوی کوچک)
• 2 پیمانه هویج ریز خرد شده (4 عدد متوسط)
• ¾ پیمانه تره فرنگی یا پیاز خرد شده
• 1 ق.س کره یا مارگارین
• 4 پیمانه- حدود 900 میلی لیتر- آب مرغ (آب مرغ پخته شده یا 3 عدد قرص سوپ مرغ حل شده در 4 پیمانه آب جوش)
• ¾ ق.چ. پودر فلفل سفید
• ¾ ق.چ. پودر جوز هندی
• ¼ پیمانه خامه
• تخمه کدوی برشته (در صورت تمایل)
• برگهای ظریف ترخون (در صورت تمایل)

روش تهیه
1. کدو، هویج و تره فرنگی/پیاز را با کره در یک قابلمه بزرگ در بسته، روی حرارت متوسط بپزید و گاهی به هم بزنید. آب مرغ را افزوده و بگذارید جوش بیاید. حرارت را تا حدی که مخلوط به آرامی بجوشد، پایین آورده، درب قابلمه را ببندید و به مدت 25 تا 35 دقیقه یا تا زمانی که سبزیجات کاملا نرم شوند، بپزید. بگذارید اندکی خنک شود.

2. نیمی از مخلوط را در مخلوط کن یا غذا ساز ریخته و به هم بزنید تا مایع یکنواختی حاصل شود. این کار را با باقی مخلوط کدو تکرار کنید. تمام مایع را مجددا داخل قابلمه ریخته، فلفل سفید و جوز هندی را اضافه کنید و بگذارید به حد قل زدن برسد، خامه را قبل از جوش آمدن مایع اضافه کنید و سپس بگذارید یکی دو قل بزند. در صورت تمایل هر ظرف را با کمی تخمه برشته یا برگ ترخون تزیین کنید
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

سوپ

پست توسط achachi98 » دو شنبه 7 اسفند 1385, 6:48 pm

سوپ قارچ

مواد لازم براي 3 نفر:


قارچ : 4 يا 5 عدد
سيب زميني : يك عدد خرد شده بصورت نگيني
مرغ : به ميزان دلخواه (در صورت تمايل مي توان از دو بال و گردن مرغ استفاده نمود)
هويج : يك عدد
پياز خرد شده : يك عدد
جعفري و نعناع خشك : به ميزان دلخواه
رب گوجه فرنگي ٬ نمك ٬ ادويه و فلفل : به ميزان لازم

طرز تهيه:

ابتدا پياز خرد شده در روغن تفت داده تا كمي نرم شود سپس قارچ ها را كه به صورت عمودي برش داده ايد به پياز اضافه كرده و آنها را نيز تفت دهيد. كمي كه قارچ ها نرم شدند٬ هويج ٬ سيب زميني ٬ مرغ ٬ جعفري ٬ نعناع خشك . رب ٬ نمك ٬ ادويه و فلفل را به قارچ و پياز اضافه كرده مي مي گذاريم خوب به روغن بيفتد. سپس 2 الي 3 ليوان آب به آن اضافه كرده و بعد از اينكه آب به جوش آمد شعله گاز را كم كرده و مي گذاريم كه آب تبخير شده و سوپ غليظ شود.
و در آخر با كمي آبليمو و يا آب نارنج مي توانيد ميل كنيد.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 » سه شنبه 29 اسفند 1385, 10:45 am

سوپ نخودفرنگي


مواد لازم :


گوشت چرخ كرده گوسفندي 30گرم
نخود سبز 5 گرم
پياز 5 گرم
گوجه فرنگي 30 گرم
كره 5 گرم
هويج 20 گرم
سيب زميني 30گرم


طرز تهیه:


ابتدا گوشت را با پياز بپزيد بعد هويج و سيب زميني خرد شده و نخود سبز را اضافه كنيد بگذاريد كامل بپزد بعد از 15 دقيقه گوجه فرنگي را بدون پوست رنده كنيد و به سوپ اضافه كنيد و در انتها كره را داخل سوپ بريزيد اين غذا چون برنج و يا رشته فرنگي ندارد كمتر لعاب مي اندازد به همين دليل هنگام طبخ آب كمتري بريزيد در صورت تمايل كودك از آب نارنج يا آب ليمو ترش تازه استفاده كنيد . به اين سوپ اصلاٌ نمك نزنيد . اين غذا براي بچه ها از شش ماهگي تا 9 ماهگي مناسب است .
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 » سه شنبه 29 اسفند 1385, 10:47 am

سوپ عدس قرمز(دال) :)


مواد لازم :

روغن مايع 2 قاشق سوپخوري
رب گوجه فرنگي 2 قاشق غذاخوري
آب گوشت يا مرع 2 ليتر
عدس قرمز 1 ليوان
پياز درشت 3 عدد
سيب زميني متوسط 1 عدد
نمك و فلفل به ميزان لازم
نعنا خشك براي تزئين
آب ليمو در صورت تمايل


طرز تهیه:

روغن را داخل قابلمه ريخته و داغ كرده و پياز خرد شده را مي ريزيم تا آبش كشيده شود ، سيب زميني هاي خرد شده را هم مي افزائيم و قدري هم زده و فلفل لازم را افزوده كمي نمك زده و اشكنه ( آب مرغ يا سبزيجات يا گوشت) را ريخته و مي گذاريم تا سيب زميني و پياز قدري بپزند با خرد كن ، خرد مي كني و رب را هم افزوده و عدس را مي ريزيم و مي گذاريم تا سوپ پخته و جا بيفتد بعد از كشيدن داخل ظرف مناسب قدري نعنا خشك رويش پاشيده سرو مي كنيم . اين سوپ با آبليمو هم بسيار لذيذ مي باشد. مدت زمان پخت يكساعت مي باشد .توجه : داخل زود پز هم مي توان اين سوپ را تهيه كرد .
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 » جمعه 17 فروردین 1386, 11:59 am

سوپ شیر :sad:

مواد لازم برای 4 نفر:

1ليوان شير
1ليوان آب مرغ
يك دوم ليوان جعفري خرد شده
يك دوم ليوان جوي ريز
به مقدار كافي روغن مايع
1عدد پياز متوسط خرد شده
2 عدد يا يك دوم قاشق غذا خوري گوجه فرنگي رنده شده يا رب گوجه فرنگي
2 عدد هويج رنده شده
به ميزان كافي نمك


طرز تهيه:

پياز را مقداري در روغن تفت دهيد، جو را با مقداري آب بپزيد، سپس پياز داغ، آب مرغ، شير، هويج، نمك و جعفري را به
آن اضافه كنيد. 5 دقيقه قبل از طبخ كامل، گوجه فرنگي را به آن اضافه كنيد و در ظرف را بگذاريد تا بپزد.


نكات تغذيه اي:
سوپ شيرمملو ازمواد پروتئيني، ويتامين ها و مواد معدني مورد نياز بدن است و براي بيماراني كه دوره نقاهت را مي گذرانند و زنان باردار وشيرده، كودكان، نوجوانان و سالمندان غذاي مناسبي است.

كل انرژي غذا 325 كالري است و اگر توسط 4 نفر ميل شود ، سهم هر فرد 81 كالري است.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 » چهار شنبه 23 خرداد 1386, 8:11 pm

سوپ فلفل :D


مواد لازم برای 6 نفر:

آبگوشت :5لیوان
پیاز متوسط:3عدد
فلفل سبز دلمه ای :نیم کیلو
سیب زمینی:نیم کیلو
هویج:4 عدد
مرزه و جعفری خرد شده :4 قاشق
نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه:
فلفل و پیاز و هویج را به شکل خلال خرد کرده و با آب گوشت می گذاریم بپزد . سیب زمینی ها را پوست کنده بعد از خرد نمودن داخل سوپ می ریزیم . سپس مرزه و جعفری را اضافه کرده و بعد از یکی الی دو جوش سوپ را کشیده و می توان در صورت امکان مقداری خامه روی آن داد(با توجه به سلیقه آشپز)
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 » جمعه 1 تیر 1386, 11:41 am

سوپ گندم :D



مواد لازم برای 6 نفر:

گندم پوست کنده :یک فنجان
آب گوشت :5 لیوان
هویج:3عدد
خامه کمی
نمک و فلفل بمقدار کافی

طرز تهیه:

گندم را قبلا خیس می کنیم ، حدود دو ساعت تا زودتر بپزد. بعد آن را در آب گوشت می ریزیم و می گذاریم تا کاملا پخته شده و لعاب بیندازد . بعد هویج ها را در آن رنده می کنیم ، می گذاریم تا سوپ آهسته بجوشد تا غلیظ شود. سپس آن را در سوپخوری می کشیم و خامه را روی آن می دهیم.






سوپ سیب زمینی :)


مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

سیب زمینی:نیم کیلو
شیر :1لیوان
خامه:100گرم
آبلیمو:2 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل بمقدار کافی

طرز تهیه:
سیب زمینی را می شوئیم و با مقداری آب می پزیم بعد آنها را پوست کنده رنده کرده و یا چرخ می کنیم تا نرم شود. در یک ظرف آن را ریخته و 6 لیوان آب گوشت یا مرغ روی آن می ریزیم و بهم می زنیم با حرارت ملایم می گذاریم بجوشد شیر را کم کم به آن اضافه می نمائیم سپس کمی نمک و فلفل به سوپ می زنیم .
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 » یک شنبه 31 تیر 1386, 11:31 pm

سوپ جو :-D


مواد لازم برای 8 نفر:

آبگوشت:5لیوان
جو پوست گرفته:1فنجان
هویج:4عدد
نمک و فلفل بمقدار کافی
خامه :کمی

طرز تهیه:

جو را بهتر است قبلاً کمی خیس کنیم تا زودتر بپزد.جو را در آب گوشت ریخته می گذاریم بپزد و لعاب بیندازد ،هویج ها را رنده می کنیم و در سوپ می ریزیم می گذاریم تا پخته شود.سوپ باید کمی غلیظ شود .بعد آن را در سوپخوری می ریزیم و روی آن را خامه می ریزیم(البته به سلیقه تان بستگی دارد).




برش :D :D


مواد لازم:

گوشت با استخوان:1کیلو
هویج:3عدد
سیب زمینی:4عدد
لوبیای سبز خرد شده:1فنجان
کلم:نیم کیلو
رب گوجه فرنگی:1قاشق
نمک بمقدار کافی
خامه :کمی


طرز تهیه:

گوشت را تکه تکه کرده با مقداری آب می گذاریم بپزد.بعد کلم و لوبیا و هویج خرد شده را در گوشت می ریزیم تا بپزد.بعد سیب زمینی خلال کرده ،داخل برش می ریزیم وکمی نمک هم به آن اضافه می کنیم.گوجه فرنگی را هم به آن اضافه کرده .وقتی تمام مواد پخته شد وکمی غلیظ شد ،برش را در ظرف می کشیم و روی آن خامه می ریزیم.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 » پنج شنبه 11 مرداد 1386, 7:51 pm

سوپ کرفس


مواد لازم برای 4نفر:

کرفس خرد شده:2فنجان بزرگ
آب گوشت یا مرغ:5لیوان
شیر:1لیوان
آرد:3قاشق
نمک به مقدار کافی


طرز تهیه:

کرفس خرد شده را در آب گوشت می ریزیم و می گذاریم آهسته بپزد.آرد را در آب سرد حل می کنیم ،در سوپ می ریزیم و هم می زنیم تا لعاب بیندازد .کمی هم نمک در سوپ می ریزیم و وقتی سوپ کمی غلیظ شد ،شیر را به آن اضافه می کنیم .چند جوش که زد سوپ را در سوپخوری می ریزیم.




سوپ ژولین


مواد لازم:

لوبیا سبز:2پیمانه
سیب زمینی:150گرم
هویج:100گرم
گوشت و قلم:نیم کیلو
پیاز:1عدد
رب گوجه فرنگی:1قاشق غذاخوری
نمک و فلفل:به مقدار کافی


طرز تهیه:

گوشت یا قلم را با مقداری آب، روی حرارت گذاشته،لوبیا،پیاز و هویج را به آن اضافه کنید،تا پخته شوند. سیب زیمین را خرد کرده بعداً به آن اضافه کنید.بعد از پختن تمام مواد،رب ،فلفل و نمک را به آن اضافه کنید و بگذارید تا کاملاً بیافتد.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهار شنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

كرم سوپ بروكلي

پست توسط عشق بی وفا » چهار شنبه 27 خرداد 1388, 8:39 am

تصویر
مواد لازم براي 6 نفر:

كره 80 گرم
پياز 3 عدد
آب 2 ليتر
آرد سفيد نصف پيمانه
بروكلي 1 كيلو
گوجه‌فرنگي متوسط خرد شده 1عدد
آويشن 1قاشق چاي‌خوري
جوزهندي پودر شده يك چهارم قاشق چاي‌خوري
آب ليمو يك قاشق غذاخوري
شير يك پيمانه
ماست سه چهارم پيمانه


روش تهيه:

كره را در قابلمه بزرگي ذوب كنيد. پياز را به آن اضافه كرده و تفت دهيد تا نرم شود.

سپس آرد را اضافه كرده و هم بزنيد تا خامي آرد گرفته شود.

كم كم آب، بروكلي، گوجه‌فرنگي، آويشن، جوزهندي و آب‌ليمو را اضافه كرده و بگذاريد 15دقيقه بجوشد.

سپس در مخلوط كن بريزيد و مخلوط كنيد تا يك‌دست شود.

شير و ماست را اضافه كنيد و سوپ را دوباره روي حرارت قرار دهيد تا گرم شود (بدون اينكه به جوش آيد).

روي سوپ را نيز مي توانيد با تكه هاي كلم بروكلي تزئين كنيد.

Major II
Major II
پست: 69
تاریخ عضویت: چهار شنبه 27 خرداد 1388, 7:28 am
سپاس‌های ارسالی: 79 بار
سپاس‌های دریافتی: 196 بار

سوپ كدو حلوايي

پست توسط عشق بی وفا » چهار شنبه 27 خرداد 1388, 2:20 pm

تصویر

مواد لازم :
كدو حلوايي 5/1 كيلو
سير 2 حبه
پياز متوسط 2 عدد
گوجه فرنگي 4 عدد
هويج 2 عدد
روغن 4 قاشق غذاخوري
آب مرغ 2 ليتر
خامه 4 قاشق غذاخوري
پودر جوز هندي كمي
نمك و فلفل سياه به ميزان لازم
اسفناج 200 گرم
كدو حلواي براي سرو سوپ 1 عدد




طرز تهيه :

كدو حلوايي را بشوييد و پوست و تخمه ي آن را جدا كنيد.

كدو حلوايي، سير، پياز، گوجه فرنگي و هويج را ريز خرد كنيد.

پياز و سير را در كمي روغن تفت دهيد.

سپس كدو حلوايي و هويج را به آن اضافه كنيد و كمي تفت دهيد.

بعد از تفت دادن هويج و كدو حلوايي، گوجه فرنگي را به آن افزوده و نمك و فلفل و جوز هندي را نيز به مواد اضافه كنيد.

دقت كنيد كه آب گوجه ها نبايد خشك شود.

سپس آب مرغ را به مواد افزوده و روي حرارت زياد، مدت 15 دقيقه مواد سوپ را بپزيد.

سپس سوپ را با مخلوط كن يا غذاساز به پوره تبديل كنيد تا يكدست شود.

يك عدد كدو حلوايي را كه براي سرو سوپ انتخاب كرده ايد، به شكل دلخواه برش بزنيد و داخل آن را كمي گود كنيد. دقت كنيد كه اين كدو به منزله ي ظرف سرو سوپ شما هست. پس موقع خريد، به شكل ظاهري آن دقت كنيد.

سوپ را داخل كدو حلوايي بريزيد و خامه را به آن افزوده و آهسته هم بزنيد.

اسفناج ها را نيز به صورت نوارهاي باريكي برش بزنيد و كمي تفت دهيد و در انتها روي سوپ بريزيد.

مي توانيد براي تزيين سوپ از گوجه فرنگي سرخ شده نيز استفاده كنيد.


Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: سوپ

پست توسط achachi98 » یک شنبه 28 تیر 1388, 11:30 pm

 [SIZE=150]پتاژ سبزی 
   

   
 مواد لازم برای 6 تا 8 نفر: 

 نخود سبز: یک فنجان 
 لوبیا سبز خرد شده : یک فنجان 
 هویج خرد شده: یک فنجان 
 آبگوشت: 5لیوان 
 زرده تخم مرغ :3عدد 
 نمک و فلفل به مقدار کافی 

   
 طرز تهیه: 

 هویج و نخود سبز و لوبیا سبز را با دو لیوان آب و کمی نمک می پزیم ،وقتی پخت آبگوشت را روی آن میریزیم و می گذاریم با ابگوشت چند جوش بزند . زرده تخم مرغ ها را در ظرف می شکنیم و کمی نمک و فلفل به آن اضافه می کنیم و پتاژ که در حال جوش است کم کم روی زرده تخم مرغ می ریزیم و هم می زنیم و سپس در ظرف می کشیم. 
   
   
 منبع:کتاب هنر آشپزی ایران(تالیف فروغ نجاتی) 
 
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”