****** خواص طلايي سوسيس و کالباس *******

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

****** خواص طلايي سوسيس و کالباس *******

پست توسط Dr.Akhavan » یک شنبه 20 فروردین 1385, 2:59 pm

 خواص سوسیس و کالباس 


سوسیس و کالباس از سه بخش درست شده اند:

‏1) مواد گوشتی :
در سوسیس و کالباس به مقدار زیادی از گوشت صورت گاو به همراه کبد (جگر سیاه) کلیه و شش (جگر سفید) استفاده ‏می شود همچنین هنگام تقسیم کردن گوشت عضلات، با ارّه مقداری خرده گوشت تولید می شود که آنها را برای تولید ‏گوشت به مراکز تولید سوسیس و کالباس می فرستند.
البته در سوسیس و کالباس، گوشتهای زیبایی هم وجود دارند که ‏تکه تکه می باشند و به گوشتهای تزیینی معروف اند. برای تهیه این گوشتهای تزیینی از ماده گاوهای پیر‏‏(8 تا 9 ساله) که دیگر قدرت زایمان ندارند استفاده می شود. نکته ی دیگر این که از دامهای بیمار که تب دارند، ‏لاغری مفرط دارند، مبتلا به تب مالت یا سل می باشند نیز برای تهیه سوسیس و کالباس استفاده می کنند. ‏
بر اساس قانون مصرف مشروط، توزیع گوشت این دامها برای فروش در بازار توسط قصابها ممنوع ولی برای تولید ‏سوسیس و کالباس مجاز است. پس عمده گوشت موجود در سوسیس و کالباس عبارت است از: گوشت ماده گاوهای ‏پیر، گوشت سر گاوها، احشاء شامل کبد، کلیه، شش و گوشت های خرد شده و نیز گوشت گاوهای معدومی. ‏


‏2) مواد پر کننده و ادویه جات :
این مواد شامل آرد، روغن، خرده یخ، تخم مرغ (سفیده و زرده) مواد حاجم (حجم دهنده) شکر و نمک می باشند. ‏
از خرده یخ برای پایین آوردن دمای پخت استفاده می شود. از شکر و نمک برای پایین آوردن ‏AW(Activity Water)‎استفاده می شود. از آرد برای بالا بردن حجم استفاده می کنند که در بخش درصد ‏سوسیس و کالباس در مورد آن صحبت خواهیم کرد.


‏3) مواد نگهدارنده: مانند بنزوات، سورباتها و پروپیونات
هدف از نگهداری چیست؟ برای اینکه از زمان تولید تا زمان مصرف سوسیس و کالباس از ایجاد تغییرات نامطلوب ‏‏(شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی که همان فساد می باشد) جلوگیری شود از مواد نگهدارنده استفاده می کنند. مواد ‏نگهدارنده به دو نوع معدنی و آلی تقسیم می شوند. ‏
نگهدارنده های معدنی مثل نمک طعام، نیترات و نیتریت می باشند. نمک طعام باعث خوش طعمی و نگهداری غذا ‏می شود. نیترات و نیتریت مواد نگهدارنده ای هستند که باعث ایجاد رنگ صورتی خوش رنگ (کوکتل) می شوند. در ‏نتیجه فعالیت نیتریت با میو گلوبین، ماده ای به نام نیتروزوگلوبین ایجاد می شود که موجب سرطان معده می شود. ‏
مواد نگهدارنده آلی شامل بنزوات، سوربات و پروپیونات می باشند. ‏
از بنزوات در مواد غذایی که ‏PH‏ کمتر از 4 دارند مثل نوشابه، آب سیب، سس های سالاد و سس گوجه فرنگی ‏استفاده می شود. سورباتها به عنوان ضد قارچ در تولید پنیر مورد استفاده قرار می گیرند. ‏PH‏ ماده غذایی که در آن ‏سوربات به کار می رود باید بالاتر از 4 باشد که در مورد سوسیس و کالباس چنین نیست. از پروپیونات در خیلی از مواد ‏غذایی برای جلوگیری از کپک زدن استفاده می شود. ‏
از آنجا که کارخانه داران سوسیس و کالباس در ایران خیلی دست و دلبازند، از تمام این مواد به اندازه بیش از حد مجاز ‏استفاده می کنند تا ماده غذایی (سوسیس و کالباس) زمان بیشتری بماند و تاریخ مصرف طولانی تری داشته باشد. در ‏ضمن از آنتی بیوتیکها هم برای جلوگیری از رشد میکرو ارگانیسم در داخل سوسیس و کالباس استفاده می شود.‏

درجه خلوص سوسیس و کالباس:
درجه خلوص که به درصد بیان می شود نشان دهنده این است که چه مقدار از وزن سوسیس و کالباس را گوشت ‏تشکیل می دهد مثلا درجه خلوص 40% یعنی 40% سوسیس و کالباس گوشت است. طبیعتا هرچه درصد گوشت ‏بیشتر باشد، قیمت سوسیس و کالباس نیز بیشتر است به طوری که در مواردی که درصد خلوص، 80 به بالا باشد، ‏قیمت سوسیس و کالباس از خود گوشت هم بالاتر است و برای قشر پردرآمد و صادرات تولید می شود. حال این سوال ‏پیش می آید که مابقی سوسیس و کالباس از چه موادی تشکیل شده است؟
همان طور که در بخش حاجم ها و پرکننده ها گفتیم موادی وجود دارند که حجم را بالا می برند مثل آرد، نان خشک ‏و ... بنابراین در مورد سوسیس و کالباسی که 45% آن گوشت است بقیه آن روغن، آرد، موادحاجم، گوشتهای تزیینی، ‏طعم دهنده ها و تخم مرغ است. در مورد سوسیس و کالباسی که 90% آن گوشت است، درصد مواد حجم دهنده کمتر ‏است و در ساخت آن از زعفران، خلال پسته، گوشتهای تزیینی و .. استفاده می شود.
منابع :‏
‏1-‏ بهداشت و بازرسی گوشت، دکتر حسن شفایی ( عضو هیات علمی دانشگاه آزاد کرج)‏
‏2-‏ بهداشت مواد غذایی، بهداشت و بازرسی گوشت، دکتر نوردهر رکنی- خانم دکتر مشکاک ‏
‏3-‏ اطلس رنگی بازرسی گوشت، جی اینضانته ریل، ترجمه دکتر نادر افشار مازندران


اگر یکبار و فقط یکبار برای بازدید به یک کارخانه تولید کننده سوسیس و کالباس بروید مطمئنا تا آخر عمرتان هرگز سوسیس و کالباس نمی خورید
اگر هم به متن توجه کرده باشید و سوسیس و کالباس در معده موادی مانند نیتریت آزاد میکنند که بعد از واکنش تبدیل به ماده سرطانزا می شود و میزان سرطان دستگاه گوارش ( مخصوصا کارسینوم معده) در افرادی که سوسیس و کالباس مصرف میکنند بسیار بالاتر است
قابل توجه اینکه این ماده نگهدارنده نیتریت در مواد دیگری مانند کنسروها –چیپس و پفک استفاده میشود
آخرین ويرايش توسط 1 on Dr.Akhavan, ويرايش شده در 0.

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

پست توسط Dr.Akhavan » یک شنبه 20 فروردین 1385, 9:38 pm

یکی بیاد نظر بده :sad: :sad:

یعنی همه از سوسیس و کالباس مطمئن هستند :-( :-( :-(

Incredible Poster
Incredible Poster
نمایه کاربر
پست: 3047
تاریخ عضویت: جمعه 7 بهمن 1384, 9:41 pm
سپاس‌های ارسالی: 58 بار
سپاس‌های دریافتی: 380 بار
تماس:

پست توسط Farhad3614 » یک شنبه 20 فروردین 1385, 9:44 pm

akhavan_a,
ممنون از مطلب مفیدتون واقعا که لازم هست بدونیم چی میخوریم بعضی وقتها:-o
واي يعني ما تاحالا از اين جور چيزا ميخورديم.........؟
حالا يه سوال؟ همه انواع سوسيس کالباس به همين صورت تهيه ميشوند؟... :-(

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

پست توسط Dr.Akhavan » یک شنبه 20 فروردین 1385, 9:56 pm

آره
یعنی دستور پخت یکسان است
بدترین کالباس و متاسفانه خوشمزه ترین آن کالباس خوک است که خوشبختانه در ایران نیست
گوشت خوک را هم اگر بسوزونید و یعنی کللا نابود کنید بدترین گوشت است ( بیخودی اسلام این گوشت را حرام نکرده )
اخه غذای خوک معلومه و معلوم است گوشتش از چی بوجود میاد

در مورد بقیه هم بگم که فقط نوع ادویه و رنگ و بوی ان فرق میکنه
یعنی کالباس مرغ فقط درصد کمی گوشت مرغ داره و ان هم گوشتی که نمیشه وارد بازار کرد

کالباس و سوسیس راه پر درامدی است برای گوشت های غیر قابل استفاده
گول تبلیغات را نخورید

اگر پولی که به خرید پیتزا و سوسیس و کالباس می پردازید برای خرید کباب کوبیده کنار بزارید خیلی خیلی به نفع و هم به سود شماست :-) :-) :-) :-) :D :D

Incredible Poster
Incredible Poster
نمایه کاربر
پست: 3047
تاریخ عضویت: جمعه 7 بهمن 1384, 9:41 pm
سپاس‌های ارسالی: 58 بار
سپاس‌های دریافتی: 380 بار
تماس:

پست توسط Farhad3614 » یک شنبه 20 فروردین 1385, 10:08 pm

akhavan_a,
آقا واقعا ممنون از راهنمايتون من که ديگه نميخورم :-)

Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 285
تاریخ عضویت: دو شنبه 17 بهمن 1384, 10:46 pm
محل اقامت: بغل خونه همسايمون
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 31 بار
تماس:

پست توسط arian » یک شنبه 20 فروردین 1385, 10:32 pm

اقاي اخوان ممنون از اين مطلب خوبتون
من جاي خوندم كه كالباس يه جورايي بهتر از سوسيس هستش ايا واقعيت داره؟
سعي ميكنم ديگه نخورم بازم يه سيخ كوبيده با دوغ خيلي بهتره لاقل ميدونيم از چيه.
تا حالا به معني کلمه مادر دقت کردي

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

پست توسط Dr.Akhavan » یک شنبه 20 فروردین 1385, 11:41 pm

عزیزم arian
هردو از یک خانواده اند و برای این ایجاد شده اند که گوشت های غیر قابل فروش را بفروش برسانند و جالب اینجاست که بعضی انواع سوسیس و کالباس گرانتر از خود گوشت است 8) 8) 8)
خوب این سیاست بازاری هاست که فقط به فکر جیب خودشان هستند ونه سلامتی ما :-(

Administrator
Administrator
نمایه کاربر
پست: 15648
تاریخ عضویت: جمعه 7 بهمن 1384, 7:51 pm
سپاس‌های ارسالی: 70696 بار
سپاس‌های دریافتی: 31279 بار
تماس:

پست توسط Mahdi1944 » یک شنبه 20 فروردین 1385, 11:44 pm

akhavan_a,
ممنون علي عزيز، اما يه نکته رو هم توجه داشته باشيد که سوسيس و کالباس براي دانشجوها حياتي هست :-( :grin:
زندگي صحنه يکتاي هنرمندي ماست هرکسي نغمه خود خواند و از صحنه رود
صحنه پيوسته به جاست خرم آن نغمه که مردم بسپارند به ياد


[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید] | [لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید] | مجله الکترونيکي سنترال کلابز

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید] | [لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید] | [لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

لطفا سوالات فني را فقط در خود انجمن مطرح بفرماييد، به اين سوالات در PM پاسخ داده نخواهد شد

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

پست توسط Dr.Akhavan » یک شنبه 20 فروردین 1385, 11:52 pm

مهدی جان
حرفت کاملا درسته ولی میتوانند کباب هم بخورند یا اینکه مصرف میوه و سبزی ( مصرف ویتامین e و c ) را بالا ببرند
چون این مواد ضد سرطان هستند
یعنی پادزهر ان را هم بخوریم

ولی بهترین درمان همیشه پیشگیری است

New Member
پست: 5
تاریخ عضویت: سه شنبه 8 فروردین 1385, 12:22 pm
محل اقامت: کرمان- بهمنيار
تماس:

پست توسط Ebrahimi » یک شنبه 20 فروردین 1385, 11:59 pm

دوست عزيزم من بدون سوسيس و كالباس ميميرم. :o

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

پست توسط Dr.Akhavan » دو شنبه 21 فروردین 1385, 12:05 am

جناب ابراهیمی
ورود شما را تبریک میگویم
ولی عزیز بهتره بدانیم چی میخوریم تا آینده ای سالم تر داشته باشیم
شما اگر هر وقت خواستی سوسیس و کالباس بخوری - بری کباب یا جوجه و .. با دوغ بخوری هم لذت بیشتری و هم سالم تر هستی :) :)

البته اگر همین روند را ادامه بدی به این جمله میرسی:
من به خاطر سوسیس و کالباس میمیرم :-) :-) :-) ( البته خدای نکرده - زبونم گاز میگیرم)

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4107
تاریخ عضویت: سه شنبه 11 بهمن 1384, 6:16 pm
سپاس‌های ارسالی: 4495 بار
سپاس‌های دریافتی: 4293 بار
تماس:

پست توسط Reza6662 » دو شنبه 21 فروردین 1385, 12:20 am

akhavan_a,
بي نهايت ممنون :) :) :)
من که خيلي استفاده کردم. ولي خدايي کباب کوبيده با ريحان و دوغ يه چيز ديگه است. (من الان اينو تايپ کردم گرسنه ام شد) :grin:
 [لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]    

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”