در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.
Old Moderator

Old Moderator



نماد کاربر
پست ها

1420

تشکر کرده: 1 مرتبه
تشکر شده: 16 مرتبه
تاريخ عضويت

دوشنبه 17 مهر 1385 09:56

محل سکونت

سرزمین تاریکی ها

آرشيو سپاس: 940 مرتبه در 382 پست

دانستنی هایی در مورد کنسرو

توسط gigi64 » يکشنبه 20 اسفند 1385 01:35

دانستنی هایی در مورد کنسرو




با پیشرفت صنایع غذایی، صنعت کنسرو ظهور کرد و راهی آسان در جهت استفاده از مواد غذایی گوناگون به ارمغان آورد.مصرف کنسرو به دلیل در دسترس بودن و سهل الاستفاده بودن روز به روز افزایش می یابد. اما با وجود تمام مزایای آن، در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی در تهیّه آن، می تواند فوق العاده خطرناک باشد.

میکروب کلوستریدیوم بوتولینوم در شرایطی که اکسیژن وجود نداشته باشد (مانند داخل قوطی کنسرو) می تواند سمی کشنده ترشح کند که مقدار کمتر از 2/0 میکروگرم آن قادر به از بین بردن یک فرد بالغ است. علایم مسمومیت که ممکن است بعد از 12 تا 36 ساعت بعد از خوردن سم ظاهر شوند شامل سستی، خستگی، سردرد و گیجی، اشکال در بلع و تکلم، اختلال بینایی (دو بینی)و یبوست و نهایتا مرگ در اثر فلج شدن عضلات دستگاه تنفسی اتفاق می افتد.

چنانچه بیمار با تشخیص به موقع مورد درمان قرار گیرد، بهبودی آن به کندی خواهد بود.

مهم ترین مشکل، تشخیص وجود این میکروب و سم آن به کنسرو است. زیرا وجود آن هیچ تغییری در طمع، مزّه و شکل ظاهری ماده غذایی کنسرو شده ایجاد نمی کند.

دقت به هنگام خرید کنسرو و رعایت اصول بهداشتی بعد از خرید می تواند از بروز این مسمومیت جلوگیری کند. این میکروب و سم آن با جوشاندن کنسرو به مدت 15 دقیقه از بین می روند.

نکات زیر به هنگام خرید و مصرف این مواد غذایی مورد توجّه قرار دهید :

قوطی کنسرو نباید زنگ زده و ضربه خورده باشد.

قبل از جوشاندن قوطی کنسرو در آن نباید متورم باشد، تورم نشان دهنده وجود میکروب می باشد، البته قوطی معمولا بعد از جوشاندن متورم می شود.

قوطی کنسرو را در ظرف محتوی آب قرار دهید به طوری که آب کاملا قوطی را احاطه کند سپس آن را به مدّت 15 دقیقه بجوشانید و مصرف کنید.

باید توجه داشت که زمان 15 دقیقه از شروع جوشیدن آن محاسبه می شود نه از زمانی که ظرف آب روی شعله قرار گرفت.

هرگز قوطی کنسرو را مستقیما روی شعله اجاق گاز قرار ندهید، زیرا عمل از بین رفتن میکروب و سم آن به طور کامل صورت نمی پذیرد.

در نهایت توجّه به این نکته ضروری است که هنگام خرید کنسرو، باید دقت فراوانی داشت و در صورت مشاهده مواد غذایی مشکوک به آلودگی، مراجع ذی صلاح را مطلع ساخت.

1.     از مصرف کنسرو هایی که لعاب داخلی قوطی ان خورد شده خود داری کنید.

2.     از نگهداری قوطی کنسرو در یخچال و محیط های مربوط خود داری کنید.

3.     باقیمانده محتوی کنسرو را در ظروف شیشه ای و در یخچال نگه داری کنید.

4.     از مصرف کنسرو هایی که تغییر رنگ، طعم و بو داده اند، خود داری کنید.

5.     قوطی کنسرو باید کاملا سالم و فاقد هر گونه نشتی باشد.

6.     از خرید کنسرو هایی که فاقد شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، تاریخ ساخت و انقضاء مصرف باشند خود داری کنید.

از مصرف کنسرو باد کرده و زنگ زده خود داری کنید.

 لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد 

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان