در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.
Old Moderator

Old Moderator



نماد کاربر
پست ها

1420

تشکر کرده: 1 مرتبه
تشکر شده: 17 مرتبه
تاريخ عضويت

دوشنبه 17 مهر 1385 09:56

محل سکونت

سرزمین تاریکی ها

آرشيو سپاس: 940 مرتبه در 382 پست

راه‌های تشخيص ماهي سالم

توسط gigi64 » سه شنبه 22 اسفند 1385 16:04

يکي از غذاهايي که شب عيد خورده مي شود ماهي با سبزي پلو است. خيلي از افراد اين غذاي مفيد را فقط به خاطر اين که نمي دانند ماهي تازه است يا فاسد شده نمي خورند. يکي از سوالاتي که همواره براي هر يک ما وجود داشته راه هاي تشخيص ماهي سالم از فاسد به هنگام خريداري است. در مطلب زير راه هاي تشخيص ماهي سالم از فاسد آمده است.



1 ) بوي ماهي: ماهي هايي که تازه هستند تقريبا بوي مطبوعي دارند و اگر از آب هاي شيرين صيد شده باشند بوي گياهان آبزي همان منطقه را مي دهند. ولي ماهي فاسد بوي نامطبوعي دارد که بيشتر اوقات بوي آمونياک و ترشيدگي و در اثر پيشرفت فساد بوي گنديدگي مي دهد.
2 ) حالت فلس ها و پولک ها در ماهي: فلس ها در ماهي تازه کاملا به بدن چسبيده و به سختي جدا مي شوند درحالي که در ماهي فاسد فلس ها برجسته هستند و به راحتي کنده مي شوند.
3 ) شکل بدن ماهي ها: بدن ماهي تازه قابليت ارتجاعي دارد و فاقد ترشحات مي باشد ولي اگر برروي بدن ماهي فاسد با انگشتان فشاري وارد شود کاملا ايجاد فرو رفتگي مي کند، همچنين ترشحات بدن ماهي زياد و حالت چسبندگي دارد.
4 ) چشم هاي ماهي: در ماهي تازه چشم علاوه بر اين که شفاف و درخشان است، حالت کاملا محدب دارد در صورتي که در ماهي فاسد چشم ماهي تيره و کدر است و کره چشم به طور کامل در حفره چشم فرو رفته است.
5 ) سرپوش گوش ها: در ماهي تازه سرپوش ها به طور کامل و تقريبا چسبيده هستند و سطح داخلي آنها لکه ندارد ولي در ماهي فاسد اين سرپوش ها تقريبا جدا هستند و برروي سطح داخلي آنها لکه هاي قهوه اي و قرمز رنگ ديده مي شود.
6 ) حالت آبشش ها: در ماهي تازه آبشش ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند. ولي در ماهي فاسد آبشش ها مرطوب نبوده و رنگي خاکستري دارند.

 لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد 

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان