کاربر گرامی ورود شما را به انجمن خیر مقدم عرض میکنیم. جهت استفاده از تمامی امکانات سایت باید عضو شوید. جهت عضویت اینجا را کلیک کنید.


مرکز انجمنهاي تخصصي
امروز جمعه 12 شهریور 1389 23:37

همه زمانها با ساعت محلی UTC + 3:30 DST تنظیم شده اند




ارسال موضوع جديد پاسخ به موضوع  [ 1 پست ] 
نويسنده محتواي پيام
 موضوع پست: طرز تهيه سمنو
پستارسال شده در: جمعه 25 اسفند 1385 00:13 
Moderator
Moderator
نماد کاربر
آفلاين

تاريخ عضويت: شنبه 31 تیر 1385 13:05
پست: 993
محل سکونت: بزقوش?؟قافلانکوه
تشکر کرده اید: 2422 مرتبه
تشکر شده:
1768 مرتبه به 471 پست
براي تهيه سمنو ، به گندم و آرد گندم نياز داريم . شيريني سمنو از قند طبيعي موجود در جوانه گندم تأمين مي شود ، بنابراين در پخت سمنو ، از هيچ نوع شيرين كننده مثل شكر يا امثال آن استفاده نمي شود .
به ازاي هر يك كيلو گندم ، چهار كيلو آرد گندم استفاده مي كنيم . دانه هاي گندم را بايد سبز كنيم تا جوانه بزنند و سپس شيره جوانة گندم را بگيريم و از مخلوط آن با آرد ، سمنو را بپزيم .
براي تهيه جوانه گندم ، ابتدا گندم را تميز مي كنيم و خوب مي شوييم . سپس در ظرفي مي ريزيم و مقداري آب سرد روي آن مي ريزيم تا ارتفاع آب حدود ۱۰ سانتي متر يا دو تا سه انگشت بالاتر از سطح گندم در ظرف باشد .
مي گذاريم دانه هاي گندم دو روز خيس بخورند و در اين مدت دو تا سه بار آب آن را عوض مي كنيم . وقتي زائده هاي سفيد كوچك از دانه هاي گندم سر زد ، گندم را در يك صافي خالي مي كنيم تا آب اضافي آن گرفته شود و سپس در يك دستمال نازك تميز مثل تنظيف كه آن را كاملا خيس كرده ايم ، مي ريزيم و دستمال را در يك سيني در جاي نسبتا گرمي مي گذاريم . روزي يك يا دو بار ، با دست يا آب پاش ، مقداري آب روي دستمال مي پاشيم تا هميشه مرطوب بماند ؛ ولي بايد دقت كنيم بيش از اندازه به آن آب ندهيم ، چون در اين مرحله ، ممكن است گندم خراب شود ، بو بگيرد يا ترش شود .
وقتي گندم ريشه زد ، آن را در سيني هاي مناسب پهن مي كنيم و پارچه را دوباره مرطوب مي كنيم و روي آن مي اندازيم . پارچه را بايد دائم مرطوب نگاه داريم و روزي چند بار روي آن آب بپاشيم .
وقتي گندم ها ساقه پيدا كردند و ساقه طلايي كمي بلند شد ، پيش از آن كه سبز شود ، از گندم براي تهيه سمنو استفاده مي كنيم .
جوانة گندم را كه حالا آماده شده ، چرخ مي كنيم و در ظرفي مي ريزيم . مقداري آب روي آن مي ريزيم و جوانه را در آب ، خوب هم مي زنيم تا شيره آن در آب حل شود . سپس آن را از صافي رد مي كنيم .
تفاله باقي مانده در صافي را خوب فشار مي دهيم تا عصاره گندم كاملا گرفته شود .
آرد را در يك ديگ مسي مي ريزيم و در حالي كه مرتب هم مي زنيم ، آب و شيره جوانة گندم را اضافه مي كنيم . در اين مرحله ، بايد آرد را خوب هم بزنيم تا گلوله نشود . مقدار آب شيره گندم بايد به اندازه اي باشد كه مايه رقيق و يكنواخت شود . بعد ديگ را روي آتش مي گذاريم تا جوش بيايد و با حرارت ملايم جوشيده و غليظ شود . نكته بسيار مهم در تهيه سمنو ، هم زدن مرتب آن است تا گلوله نشود و ته نگيرد .
آنقدر سمنو را هم مي زنيم و حرارت مي دهيم تا آب آن كاملا تبخير شود و مايه ، حالت حلوا پيدا كند و كش دار شود . در آخر پخت ، در ديگ را مي بنديم تا سمنو با حرارت ملايم آتش دم بكشد و خوب جا بيفتد . پختن و آماده شدن سمنو چند ساعت طول مي كشد ، طوري كه ديگ هاي بزرگ سمنو را معمولا از بعدازظهر روي آتش مي گذارد تا صبح روز بعد آماده باشد .


http://www.shamimnet.com

_________________
 لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد 

Atlantis اگر اومدی به من pm بده  منتظرتم


بالا
 مشخصات  
تشکر کرده اید  
کاربران زیر از achachi98 به خاطر این پست تشکر کرده اند:
sokuteasemuni, رونین
نمايش پست ها:  مرتب سازي بر اساس  
ارسال موضوع جديد پاسخ به موضوع  [ 1 پست ] 

همه زمانها با ساعت محلی UTC + 3:30 DST تنظیم شده اند


موضوعات مشابه
 مباحث   نويسنده   پاسخ ها   بازديدها   آخرين پست 
بدون پست جديد طرز تهيه بعضي از غذاها

[ برو به صفحهبرو به صفحه: 1 ... 10, 11, 12 ]

achachi98

135

26227

سه شنبه 29 تیر 1389 08:25

achachi98 نمايش قديمي ترين پست

بدون پست جديد تهيه و توليد ماست

sohrab_poet

1

2930

دوشنبه 6 فروردین 1386 12:06

sohrab_poet نمايش قديمي ترين پست

بدون پست جديد براي تهيه دوغ گازدار

bill.goldberg

1

1074

دوشنبه 20 خرداد 1387 00:25

esijoon نمايش قديمي ترين پست

 


آمار کاربران آنلاين

کاربران حاضر در اين انجمن: - و 0 مهمان


شما نمي توانيد موضوع جديدي در اين انجمن ايجاد کنيد
شما نمي توانيد به مباحث در اين انجمن پاسخ دهيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن ويرايش کنيد
شما نمي توانيد پست هاي خود را در اين انجمن حذف کنيد

جستجو براي:
پرش به:  


News News Site map Site map SitemapIndex SitemapIndex RSS Feed RSS Feed Channel list Channel list


Powered by phpBB & CentralClubs

[ Time : 0.187s | 14 Queries | GZIP : On | Load : 3.56 ]
Seo Powered by  MyPagerank.Net