شيوع كم‏ خونى در نوزادان با مصرف شيرپاستوريزه

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

شيوع كم‏ خونى در نوزادان با مصرف شيرپاستوريزه

پست توسط Dr.Akhavan » یک شنبه 27 اسفند 1385, 5:02 am

  كم‏ خونى در كودكان كمتراز يكسال با مصرف  



مقدار آهن و جذب شيرگاو كم است و مى تواند باعث خونريزى‏هاى خفيف از دستگاه گوارش و در نتيجه كم‏خونى شود، بنابراين از دادن شيرگاو به كودك قبل از اين سن بايد خوددارى كرد.
عمده‏ترين دليل شايع بودن كم‏خونى اكتسابى در كودكان تغذيه كمكى نادرست است.
كودكان در دوره شيرخوارگى تا 6 ماهگى ذخيره آهن كافى دارند اما از 6 ماهگى به بعد براى دريافت آهن و در نتيجه عدم ابتلا به كم خونى فقر آهن كه شايع‏ترين نوع كم خونى در ميان آنهاست، بايد در غذاى كمكى آنها، گوشت و زرده تخم مرغ و پس از يك سالگى سفيده تخم مرغ گنجانده شود؛ ضمن آنكه از 4 ماهگى به بعد كودك نيازمند قطره آهن با تجويز پزشك است.
دكترارجمندى ضمن هشدار به والدينى كه به دليل طرز فكر اشتباه تنها آب گوشت را به كودك داده و از خوراندن گوشت به وى پرهيز مى‏كنند، عنوان كرد: گوشت قرمز حاوى مقدار زياد آهن است و لازم است از 6 ماهگى به بعد به صورت كوبيده به كودك خورانده شود؛ ضمن آنكه بهتر است براى شروع اين عمل از ماهيچه گوسفند و مرغ استفاده شود.
وى با اشاره به اينكه از 15 ماهگى كودك، مى توان گوشت را به صورت تكه تكه به وى داد، افزود: البته اغلب كودكان از خوردن گوشت تكه شده امتناع مى‏كنند و بنابراين والدين مى‏توانند براى اين منظور از گوشت چرخ شده در غذاى كودك استفاده نمايند.
اين متخصص در پايان، يكى ديگر از دلايل كم خونى در كودكان را خوراندن شيرگاو و پاستوريزه قبل از يك سالگى به كودك دانست و توصيه كرد: مقدار آهن و جذب شيرگاو كم است و مى‏تواند باعث خونريزى‏هاى خفيف از دستگاه گوارش و در نتيجه كم خونى شود، بنابراين از دادن شيرگاو به كودك قبل از اين سن بايد خوددارى كرد.

منبع : ايسنا

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”