در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.
Captain

Captain



no avatar
پست ها

3820

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 84 مرتبه
تاريخ عضويت

چهارشنبه 12 مهر 1385 14:30

محل سکونت

هر جا اینترنت هست... Net.

آرشيو سپاس: 85 مرتبه در 64 پست

از تخم مرغ و فوائد آن غفلت نكنيد!

توسط DANG3R » جمعه 3 فروردین 1386 15:55

بيست سال بيش دست اندركاران سلامت مواد غذايي به اين نتيجه رسيدند كه كلسترول موجود در تخم مرغ با وارد شدن به بدن انسان به كلسترول مسدود كننده عروق تبديل مي شود و به اين ترتيب اين ماده غذايي مفيد از فهرست مواد غذايي سالم حذف شد.بالاخره برخي دانشمندان در مطالعات مختلف دريافتند تخم مرغ نه تنها نبايد از برنامه غذايي حذف گردد بلكه مي توان آن رايك غذاي مفيد درنظر گرفت.

به گفته محققان تخم مرغ حاوي ارزش غذايي زياد ، پروتئيني با كيفيت عالي ، كم كالري و كم چرب است. دكتر پاتريشيا كندال متخصص تغذيه در دانشگاه كلرادو مي گويد نبايد تخم مرغ به لحاظ داشتن كلسترول از برنامه غذايي حذف شود. در هرم غذايي اين ماده به عنوان بخشي از گروه غذايي سرشار از پروتئين و در رده موادي مانند گوشت ، ماكيان ، ماهي و حبوبات خشك قرارمي گيرد.بر اساس توصيه انجمن قلب آمريكا مصرف روزانه يك تخم مرغ قابل قبول است اما بايد كلسترول موجود درآن را با ساير غذاها يي كه طي روز مصرف مي شود در نظر گرفت.مبتلايان به بيماري هاي قلبي ، ديابت يا كساني كه سطوج كلسترول بد (LDL) خونشان بالاست بايد مقادير كمتر يا تخم مرغ هاي كوچكتررا مصرف كنند كه كلسترول كمتري دارند.يك تخم مرغ بزرگ كمتر از 4 درصد دريافت كالري روزانه شخصي كه در روز 2000 كالري مي گيرد را در بر مي گيرد.همچنين شامل 10 درصد پروتئين توصيه شده روازنه براي هر فرد ، آهن ارزشمند ، ويتامين هاي گروه B شامل فولات كه مصرف آن براي زنان باردار توصيه شده و املاح معدني مي باشد.نشان داده شده كساني كه تخم مرغ مي خورند ژيم غذايي بهتري دارند و بنا به نظر دانشمندان علت اين است كه اين افراد تمايل به خوردن صبحانه بويژه تخم مرغ دارند. تخم مرغ داراي هر دو گروه چربي و پروتئن است و اين دو احساس پربودن را به فرد مي دهند.البته نگراني هايي در باره برخي بيماري هاي ناشي از مواد غذايي كه با تخم مرغ ارتباط دارند همواره وجود اشته است. براي مثال يك عدد از هر بيست هزار تخم مرغ ممكن است آلوده به باكتري سالمونلا باشد.اين باكتري مي تواند باعث ناراحتي شديد روده شود. پختن تخم مرغ بطور كامل در آب جوش اين مشكل را بر طرف مي كند. از نكات مهم درباره تخم مرغ نگه داري در يخچال و مصرف آن بلافاصله پس از پخت است. زرده آن بايد كامل و شكل سالمي داشته باشد. بهتر است سالمندان و افراد ي كه سيستم ايمني تضعيف شده اي دارند در خوردن تخم مرغ احتياط بيشتري داشته باشند. به هرحال متخصصان امر تغذيه مي گويند فوائد تخم مرغ از مضراتش بيشتر است. اين فوائد علاوه بر ارزش غذايي شامل آماده شدن آسان ، مدت نگهداري نسبتا طولاني در يخچال ، قيمت تقريبا ارزان و خوشمزگي اين ماده غذايي است.حتي سالمنداني كه مشكل متابوليك خاصي ندارند و كلسترول خونشان يز بالا نيست هم از نظرجويدن راحت و هم به لحاظ محتواي پروتئيني اش مفيد است.اين روزها انواع مختلفي از تخم مرغ عرضه مي شود. برخي انواع آن كلسترول كمتري دارند. توليد اين تخم مرغ ها از طريق تغذيه مرغ ها با غذاهاي گياهي و روغن هايي مانند روغن كانولاست. يك تخم مرغ بزرگ مي تواند حاوي 300 ميلي گرم كلسترول باشد و اين نوع تغذيه مرغ مي تواند ميزان كلسترول را به 200 ميلي گرم كاهش دهد. تخم مرغ هاي امگا – سه نيز تهيه شده اند كه براي توليد شان مرغ ها با هدف افزايش محتواي اسيدهاي امگا – سه در تخم مرغ با روغن بذر كتان ، روغن ماهي و جلبك درياي تغذيه مي شوند. تخم مرغ قهوه اي ، بژ، حتي خاكستري يا بنفش كمرنگ نيز در حال حاضر توليد شده است.

منبع: سلامت نیوز

 لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد 

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان