در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.
Old Moderator

Old Moderator



نماد کاربر
پست ها

1420

تشکر کرده: 1 مرتبه
تشکر شده: 16 مرتبه
تاريخ عضويت

دوشنبه 17 مهر 1385 09:56

محل سکونت

سرزمین تاریکی ها

آرشيو سپاس: 940 مرتبه در 382 پست

ظرایف خرید و نگهداری گوشت

توسط gigi64 » جمعه 31 فروردین 1386 08:16

ظرایف خرید و نگهداری گوشت      



در بعضی نقاط، گوشت‌های چرخ كرده را به صورت فله‌ای و به قیمت نازل به مردم عرضه می‌كنند كه این امر به هیچ عنوان قانونی نبوده و نباید از این افراد خرید كرد، صرف‌نظر از اینكه تحت چه عنوانی این گوشت را عرضه می‌كنند، اصولا هر گونه گوشت چرخ‌كرده ای را كه در حضور شما چرخ نشده باشد، باید آلوده فرض كرده و از خرید آن- حتی اگر قیمت پایینش، وسوسه‌انگیز باشد- خودداری كنید.
ابتدا گوشت موردنظرتان را انتخاب كنید و از فروشنده بخواهید در حضور شما اقدام به چرخ كردن گوشت نماید. معمولی‌ترین تقلب ممكن، اضافه كردن مواد اضافی به گوشت مانند سنگدان مرغ و غیره می‌باشد بعد از چرخ كردن گوشت را بو كنید تا از سالم و طبیعی بودن آن مطمئن شوید.
بعد نوبت به نگهداری از گوشت سالمی می‌رسد كه آن را خریده‌اید. گوشت چرخ كرده اصولا درجه فسادپذیری بالایی دارد و ممكن است در صورت فساد موجب مسمومیت شدید شود. پس در كمترین مدت گوشت را در یخچال یا فریزر گذاشته و از رها كردن آن در فضای آشپزخانه خودداری كنید. توجه داشته باشید كه گوشت چرخ كرده را تنها به مدت چند ساعت در یخچال می‌توان نگه داشت، چون میكروب‌ها در یخچال قادر به فعالیت می‌باشند.
اگر می‌خواهید گوشت چرخ كرده را مدت زمان بیشتری نگه دارید، آن را در فریزر بگذارید. متاسفانه بیشتر مسمومیت‌ها زمانی رخ می‌دهد كه ظاهر گوشت و طعم آن آلوده به نظر نمی‌رسد. پس بهترین روش اطمینان، نگهداری صحیح است. اگر گوشت چرخ كرده را پخته‌اید و می‌خواهید برای نوبت بعدی مصرف كنید، آن را حتما داخل فریزر قرار داده و در استفاده مجدد، آن را به مقدار كافی گرم نمایید. مواظب باشید! چون بیماری‌های خطرناكی مانند هپاتیت و مننژیت از عوارض مصرف غذاهای آلوده به خصوص گوشت آلوده هستند.‌

دكتر امیر رحیمی
روزنامه سلامت

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان