در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.
Old Moderator

Old Moderator



نماد کاربر
پست ها

1487

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 11 مرتبه
تاريخ عضويت

پنج شنبه 2 آذر 1385 19:26

آرشيو سپاس: 210 مرتبه در 126 پست

افراط در مصرف قهوه ، ميناي دندان را تخريب مي كند

توسط ALIAGHAKHAN » شنبه 15 اردیبهشت 1386 01:34

شما هم جزو قهوه خورهاي اين سرزمين هستيد يا اينكه يك استكان چاي را به آن ترجيح مي‌دهيد؟ شايد باورتان نشود اگر بگوييم كه در سال‌هاي اخير بر شمار افرادي كه به قهوه و يا نسكافه خوردن عادت كرده‌اند، افزوده شده است؟ در زمان‌هاي قديم در ميان خانواده‌هاي خاص و در مراسم ويژه قهوه تهيه مي‌شد اما اين روزها با واردات انواع آن، اين نوشيدني به خصوص در ميان قشر جوان محبوبيت فراواني پيدا كرده است، به ويژه در روزهاي سخت كاري. اما مهم‌ترين نكته آن است كه هر روز ما تأثيرات جديدي را در زمينه عادت به نوشيدن قهوه مي‌شنويم. البته در برخي از خبرها از فوايد آن صحبت مي‌شود اما در برخي ديگر از مضرات آن مي‌گويند، مانند خبري كه اخيراً از سوي يكي از خبرگزاري ها منتشر شد.
در اين خبر كه از سوي خبرگزاري ايسنا منتشر شد، بر اين موضوع تأكيد شده بود كه نوشيدن قهوه به شدت براي سلامت دندان ها مضر‌ ‌است. ‌به گزارش اين خبرگزاري، بر اساس تازه ترين تحقيقات پزشكي، مصرف زياد اين‌ ‌نوشيدني‌ سبب از بين رفتن ميناي دندان ها مي‌شود. ‌ بر اساس اين تحقيقات، قهوه فرآوري شده 30 برابر بيش از نوع عادي آن البته به علت اسيد سيتريك موجود، سبب‌ ‌خوردگي ميناي دندان مي‌شود و به اين ترتيب پوسيدگي دندان ها را به همراه خواهد داشت. در ادامه، دلايل كامل و توضيحات بيشتر درباره اين تحقيق به چشم نمي‌خورد اما شما درباره خواصي كه بارها و بارها تحقيقات، آنها را به اثبات رسانده اند چيزي مي‌دانيد؟‌ ‌
بهتر است بدانيد كه بيش از يك‌سوم مردم جهان قهوه را دوست دارند و مصرف مي‌كنند. واژه قهوه، برگرفته از زبان عربي و به معناي تحريك‌كننده و زايل‌كننده اشتها است و برخي از مورخان، پيشينه اين واژه را به كشور اتيوپي نسبت مي‌دهند. درخت قهوه بين 7 تا 10 متر بلندي دارد و درهواي گرم و مرطوب رشد مي‌كند. اين درخت گل‌هايي كوچك و سپيد دارد كه بوي آن شبيه به بوي گل ياسمن است.
جالب است بدانيد كه دانه هاي آن در آغاز، رنگ سبز و پس از رسيدن، رنگ گيلاس به خود مي‌گيرند. از اين رو، در بعضي كشورها به درخت گيلاس هم شهرت دارد. دانه‌هاي قهوه دو به دو به يكديگر چسبيده اند و پرده نازكي ميان آنها وجود دارد كه آنها را از هم جدا مي كند. تهيه قهوه در كشورهاي گوناگون، متفاوت است، اما اغلب آن را با آب جوش ، بخار آب و يا از طريق گذراندن آب جوش از پودر آن تهيه مي‌كنند. بهترين قهوه جهان از نظر بو و طعم ، از بوته اي به نام Arabica به دست مي آيد كه در برزيل به خوبي رشد مي كند و از آنجا به سراسرجهان صادر مي شود .
تا به حال از خودتان پرسيده ايد كه اسپرسو چه تفاوتي با قهوه معمولي دارد؟ بايد بگوييم كه اين نوع قهوه را با بخار آب درست مي كنند و اين روش تهيه قهوه در ايالات متحده بسيار رايج است.
اما سؤالي كه هميشه در ميان مصرف كنندگان اين نوشيدني وجود دارد آن است كه <مقدار مجاز نوشيدن قهوه چه‌قدر است؟ جالب است بدانيد، متخصصان تغذيه توصيه مي‌كنند كه نوشيدن آن را به دو فنجان قهوه دم كرده يا سه فنجان قهوه فوري در روز محدود كنيد.
اما درباره ميزان كافئيني كه از طريق اين نوشيدني به بدن مي‌رسد بايد بگوييم كه با نوشيدن يك فنجان قهوه معمولي، 115 ميلي گرم كافئين، قهوه فوري، 65 ميلي گرم و با نوشيدن يك فنجان قهوه بدون كافئين باز هم مقداري معادل 3 ميلي‌گرم از اين تركيب وارد بدن مي‌شود. بنابراين مي‌توان گفت كه اين تركيب در هيچ شرايطي به طور كامل از قهوه جدا نمي‌شود بلكه مقدار آن به حداقل مي‌رسد. حتماً خواص فراواني را از گوشه و كنار درباره اين نوشيدني شنيده‌ايد تا به حال خواصي نظير بهبود خستگي و افسردگي، افزايش متابوليسم بدن و كاهش حملات آسم به اثبات رسيده است. به اين ترتيب كه كافئين موجود در قهوه به ميزان 10 درصد سرعت پردازش اطلاعات را در مغز افزايش داده و مصرف يك فنجان آن بعد از نهار مانع از بي حالي پس از مصرف غذا در ظهر مي‌شود.
به علاوه، ديده شده است كه از اين نوشيدني مي‌توان در كاهش افسردگي و اضطراب نيز استفاده كرد. در ضمن، قهوه موجب افزايش سرعت متابوليسم بدن و شكستن چربي‌ها شده و به ميزان قابل ملاحظه‌اي سوخت و ساز را در سلول‌ها بالا مي‌برد، اما به اين موضوع توجه كنيد كه نبايد بيش از شش فنجان در يك روز از قهوه استفاده كرد. حتي در مطالعه اي كه در آمريكا و ايتاليا به انجام رسيده است ديده شده كه با نوشيدن مرتب قهوه در بيماراني كه به آسم برونشيال مبتلا هستند، كمتر حملات آسمي‌به بيماران دست مي‌دهد. در آخر نيز بايد اضافه كنيم كه مهم ترين نكته‌اي كه بايد در مصرف اين نوشيدني در نظر داشت، رعايت اعتدال است. زيرا دريافت بيش از اندازه كافئين بي‌قراري، بي خوابي، تعريق و تپش قلب را به همراه دارد. به علاوه، قهوه هايي كه به شكل سنتي يعني به روش دم كرده تهيه مي‌شوند اگر بيش از اندازه به مصرف برسند، مي‌توانند كلسترول خون را نيز بالا ببرند.
هيچ كس لياقت اشكهاي تو را ندارد و كسي كه اين لياقت را داشته باشد هيچ گاه تو را به گريه نمي اندازد...

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان