روش درست نگهداری از نان

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 1420
تاریخ عضویت: دو شنبه 17 مهر 1385, 9:56 am
محل اقامت: سرزمین تاریکی ها
سپاس‌های ارسالی: 1082 بار
سپاس‌های دریافتی: 867 بار
تماس:

روش درست نگهداری از نان

پست توسط gigi64 » جمعه 18 خرداد 1386, 12:54 pm

نان خوب مستلزم داشتن آرد با کيفيت، نانواي خوب و نگهداري صحيح است. اگر شما هم مانند بسياري از خانواده ها، به تعداد زياد نان مي خريد و در نگهداري آن مشکل داريد حتما مطلب زير را بخوانيد.

تصویر

1 ) چيدن نان هاي داغ برروي هم، کپک زدگي را تسريع، فسادزدگي را تسهيل و ضايعات نان را تشديد مي کند.
2 ) قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در پلاستيک در بسته بگذاريد.
3 ) حرارت نان سبب کپک زدگي زودرس آن مي شود بنابراين از دسته کردن نان داغ جدا بپرهيزيد.
4 ) همانگونه که بعضي از برنج ها پخت خوبي ندارند، آرد نامرغوب نيز پخت خوبي نخواهد داشت.
5 ) دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شير آنها مي شود.
6 ) در ايجاد ضايعات نان، مردم 20 درصد، نانوايان 30 درصد و آرد مصرفي 50 درصد تاثيرگذارند.
7 ) خريد نان مازاد بر نياز روزانه، يکي از علل افزايش ضايعات نان است. از خريد نان اضافي خودداري کنيد.
8 ) از خوردن نان سبوس دار در وعده هاي غذاي خود غافل نشويد. مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذايي 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و گوارشي را کاهش مي دهد.
9 ) خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سريع قند و چربي در خون مي شود.
10 ) نان هاي تيره (حاوي سبوس بيشتر) ارزش غذايي بالاتري نسبت به نان هاي سفيد و روشن دارند.
11 ) قرار دادن نان در يخچال، بيات شدن نان را تسريع مي کند.
12 ) هنگام خريد نان حتما يک سفره پارچه اي يا پلاستيکي به همراه داشته باشيد. ناني که پس از سردشدن با سفره حمل و نگهداري شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.
13 ) بين حرارت، رطوبت و کپک زدگي رابطه مستقيم وجود دارد. در نتيجه نان هايي که به صورت داغ برروي هم دسته شوند، محيط مناسبي را براي فساد ميکروبي و کپک زدگي فراهم مي سازند.
14 ) آرد حاصل از گندم تازه و نارس، سبب توليد نان هاي سفت و بدهضم خواهد شد.
15 ) نان خوب ناني است که آرد آن خوب، خمير آن تخمير شده، نانوايش ماهر و مصرف کننده آن واقف به اصول نگهداري صحيح باشد.

منيع : روزنامه ابتکار

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”