در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.
Old Moderator

Old Moderator



نماد کاربر
پست ها

1420

تشکر کرده: 1 مرتبه
تشکر شده: 16 مرتبه
تاريخ عضويت

دوشنبه 17 مهر 1385 09:56

محل سکونت

سرزمین تاریکی ها

آرشيو سپاس: 940 مرتبه در 382 پست

خوردن غذای سالم براي درمان و كنترل بیماری‌ها

توسط gigi64 » چهارشنبه 30 خرداد 1386 01:41

خوردن غذای سالم با تركیبات مناسب می‌تواند به درمان و كنترل بیماری‌ها كمك كند.
آیا مواد غذایی كه مصرف می‌كنید، تأثیر زیادی بر جسم و روح شما می‌گذارد؟
اگر شما مثل سایر افراد دیگر غذا می‌خورید، شاید پاسخ بدهید خیر. با این وضعیت بهترین شانس‌هایی كه می‌تواند در سلامت‌ شما تأثیرگذار باشد، نظیر سالم و سرحال بودن و راحت خوابیدن را از دست می‌دهید.
جوی بایر كارشناس تغذیه و نویسنده كتاب «درمان‌های غذایی» ‌می‌گوید، تغذیه سالم روی ذهن و روحیه فرد بسیار مؤثر است. حدود ۵۰۰ صفحه از این كتاب به مراقبت‌های تغذیه پرداخته است.
در این كتاب به این نكته اشاره شده است كه خوردن غذای سالم با تركیبات مناسب می‌تواند به درمان و كنترل بیماری‌های شما كمك كند.اما با وجود داشتن یك رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از هر گونه بیماری خطرناك نمی‌توان انتظار داشت كه تمام بیماری‌های ما كنترل و درمان بشود.
برای مثال افرادی كه ژنتیك بدنشان مستعد داشتن كلسترول بالاست، قادر به كنترل كردن آن با خوردن مقدار زیادی سیر و یا جو نیستند. آنها باید ضمن آنكه از مواد غذایی رژیمی استفاده می‌كنند، طبق دستور پزشك از داروهایی كه كلسترول خون را نیز تنظیم می‌كند استفاده كنند.
● علاقه ما به غذاهایی كه بیماری‌ها را كنترل می‌كند
مردم از اینكه می‌توانند بیماری‌هایشان را كنترل كنند احساس رضایت می‌كنند. اولیور هانكینسون پروفسور پاتولوژی می‌گوید، محققان در دانشگاه روی سبزیجات تازه به خصوص سبزیجات پربرگ مثل بروكلی، تره، تربچه، شلغم و هویج در حال تحقیق و بررسی هستند، برای اینكه بدانند آیا این نوع سبزیجات از گسترش و شیوع سرطان پستان جلوگیری می‌كنند یا خیر.
علاوه بر بررسی و درمان بیماری‌هایی مثل سرطان، تحقیقات نشان داده است، وعده‌های غذایی كه ما صرف می‌كنیم شامل صبحانه، ناهار و شام تأثیر زیادی روی حافظه، پوست و حتی روحیات ما دارد.برای تقویت حافظه، مصرف آنتی‌‌اكسیدان‌ها(موادی مثل میوه‌جات) كه از سلول‌های بدن دفاع و آنها را تغذیه می‌كند، پیشنهاد شده است.
بایر می‌گوید، آنتی‌اكسیدان‌ها همچنین از رسوب‌كردن چربی در رگ‌های خونی جلوگیری می‌كند و باعث می‌شود كه خون به راحتی جریان پیدا كند و به مغز برسد.مطالعاتی كه در دانشگاه پزشكی هاروارد انجام شده است نشان داد آنهایی كه مقدار زیادی سبزیجات تازه مثل تره، تربچه، شلغم، بروكلی و هویج استفاده می‌كنند كمتر دچار فراموشی و تضعیف حافظه می‌شوند.
مصرف آنتی‌اكسیدان‌ها برای طراوت و شادابی پوست بسیار مفید است. برای مثال مواد غذایی كه در آن مقدار ویتامین C بسیار زیاد است مثل پرتقال، توت فرنگی و انواع كلم‌ها بهترین آنتی‌اكسیدان‌ها هستند و مصرف آنها بسیار توصیه شده است. ویتامین C همچنین به تولید كلاژن كه سهم بزرگی در شادابی و طراوت پوست دارد، كمك می‌كند.
مصرف ویتامین E كه به وفور در غلات، میوه‌جاتی نظیر هلو و مارچوبه وجود دارد بدن ما را در مقابل هر گونه خطرات ناشی از اشعه ماورای بنفش مصون می‌سازد. همچنین مصرف امگا ۳ همیشه شما را جوان و شاداب نگه می‌دارد.
اگر وضعیت روحی شما مناسب نیست، با مصرف كربوهیدرات‌ها به مقدار زیاد نظیر غلات، سبزیجات و میوه‌جات تازه، برنج با گوشت كم‌چرب می‌توانید آن را بهبود دهید. كربوهیدرات‌ها با تولید و تنظیم قند خون كه سلول‌های بدن ما را تغذیه می‌كند، به بدن انرژی می‌دهد.بایر می‌گوید، به دلیل آنكه جذب كربوهیدرات‌ها از خون كند و به آرامی صورت می‌گیرد، پروتئین به تعدیل كردن وضعیت روحی فرد كمك می‌كند. او خوردن پروتئین، مانند گوشت كم‌چرب، گوشت بوقلمون، تخم مرغ، پنیر و كره را توصیه می‌كند.
خانم بونی تاب كارشناس رژیم غذایی در نیویورك می‌گوید، بدحالی و كسل بودن یك فرد ممكن است به دلیل مصرف نكردن مواد غذایی به مقدار كافی باشد. لذا توصیه می‌شود هر ۴ تا ۵ ساعت یك بار به خوردن مواد غذایی بپردازد، زیرا این امر سبب می‌شود علاوه بر این كه قند خون تنظیم شود، مغز نیز انرژی كافی به دست آورد.
تاب دیكس كارشناس استخوان می‌گوید، مردم باید به رژیم غذایی كه روی استخوان‌ها تأثیر می‌گذارد توجه كنند. از آنجایی ‌كه ساخت و ساز استخوان بدن در سن ۳۰ سالگی متوقف می‌شود، مصرف كلسیم در رژیم غذایی به اضافه مصرف غذاهای كم‌چرب كه به استحكام استخوان‌های بدن كمك می‌كند، بسیار توصیه می‌شود. این نوع رژیم غذایی بخصوص برای خانم‌ها كه مقدار استروژن بدنشان با افزایش سن كاهش پیدا می‌كند و باعث ضایعات استخوانی می‌شود، تأكید شده است.
اگر به خوردن لبنیات علاقه زیادی ندارید، سعی كنید هنگام شام از مواد غذایی كه حاوی ویتامین D، مثل ماهی و یا اسفناج كه دارای مقدار زیادی منیزیم است استفاده كنید. شما می‌توانید اسفناج را با گردو و یا فندق و مقداری ماست مخلوط و میل نمائید.
آلن هاس كارشناس تغذیه سالم و نویسنده كتاب «غذای مناسب برای بیماران مرض قند» است. این كتاب شامل ۲۰۰ نوع دستور غذایی است. دستورات غذایی او شامل مرغ به همراه مارچوبه، پنیر یونانی با سبزیجات تازه مثل نعناع و پونه و مصرف كدو حلوایی است.
بسیاری از مردم فكر می‌كنند غذاهایی برای سلامتی مناسب است كه بی‌بو و بی‌مزه باشد. اگر چنین عقیده‌ای دارید شما هرگز نمی‌توانید از یك رژیم غذایی سالم برای مدت طولانی پیروی كنید. آلن هاس، می‌گوید، شما حتماً از مصرف غذاهایی كه نقش مهمی در پیشگیری بیماری‌های متعدد دارد، لذت خواهید برد.


گزارش: همشهری آنلاین

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان