در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.
Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3050

تشکر کرده: 29 مرتبه
تشکر شده: 134 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

روش درست نگهداری از نان

توسط Dr.Akhavan » پنج شنبه 28 تیر 1386 09:38

[align=center]روش درست نگهداری از نان[/align]



نان خوب مستلزم داشتن آرد با کيفيت، نانواي خوب و نگهداري صحيح است. اگر شما هم مانند بسياري از خانواده ها، به تعداد زياد نان مي خريد و در نگهداري آن مشکل داريد حتما مطلب زير را بخوانيد.

1 ) چيدن نان هاي داغ برروي هم، کپک زدگي را تسريع، فسادزدگي را تسهيل و ضايعات نان را تشديد مي کند.
2 ) قبل از سرد شدن کامل نان ها، آنها را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در پلاستيک در بسته بگذاريد.


3 ) حرارت نان سبب کپک زدگي زودرس آن مي شود بنابراين از دسته کردن نان داغ جدا بپرهيزيد.

4 ) همانگونه که بعضي از برنج ها پخت خوبي ندارند، آرد نامرغوب نيز پخت خوبي نخواهد داشت.

5 ) دادن نان کپک زده به گاوها مضر و سرطان زا است. در ضمن موجب آلوده شدن شير آنها مي شود.

6 ) در ايجاد ضايعات نان، مردم 20 درصد، نانوايان 30 درصد و آرد مصرفي 50 درصد تاثيرگذارند.

7 ) خريد نان مازاد بر نياز روزانه، يکي از علل افزايش ضايعات نان است. از خريد نان اضافي خودداري کنيد.

8 ) از خوردن نان سبوس دار در وعده هاي غذاي خود غافل نشويد. مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذايي 30 تا 40 درصد خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و گوارشي را کاهش مي دهد.

9 ) خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سريع قند و چربي در خون مي شود.

10 ) نان هاي تيره (حاوي سبوس بيشتر) ارزش غذايي بالاتري نسبت به نان هاي سفيد و روشن دارند.

11 ) قرار دادن نان در يخچال، بيات شدن نان را تسريع مي کند.

12 ) هنگام خريد نان حتما يک سفره پارچه اي يا پلاستيکي به همراه داشته باشيد. ناني که پس از سردشدن با سفره حمل و نگهداري شود، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.

13 ) بين حرارت، رطوبت و کپک زدگي رابطه مستقيم وجود دارد. در نتيجه نان هايي که به صورت داغ برروي هم دسته شوند، محيط مناسبي را براي فساد ميکروبي و کپک زدگي فراهم مي سازند.

14 ) آرد حاصل از گندم تازه و نارس، سبب توليد نان هاي سفت و بدهضم خواهد شد.

15 ) نان خوب ناني است که آرد آن خوب، خمير آن تخمير شده، نانوايش ماهر و مصرف کننده آن واقف به اصول نگهداري صحيح باشد.

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 1 مهمان