گوجه فرنگي پخته مفيدتر از گوجه فرنگي خام است

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3156
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

گوجه فرنگي پخته مفيدتر از گوجه فرنگي خام است

پست توسط Dr.Akhavan » چهار شنبه 17 بهمن 1386, 9:23 pm

  فرنگي پخته مفيدتر از گوجه فرنگي خام  


مطالعات زيادي نشان داده است که افراد با خوردن مقادير زيادي گوجه فرنگي، کمتر به حملات قلبي و سرطان‌هايي مثل سرطان پروستات، سينه، ريه، معده، لوزالمعده، روده، دهان و گردن مبتلا مي‌شوند. البته اين گفته به اين معنا نيست که شما در هر وعده غذايتان گوجه فرنگي بخوريد.
گاهي اوقات پختن مواد غذايي، باعث کاهش ويتامين‌ها يا ساير مواد مغذي موجود در آنها مي‌شود ولي در مورد گوجه فرنگي اين مطلب صدق نمي‌کند و گوجه فرنگي پخته بهتر از گوجه فرنگي خام است.
بسياري از رنگدانه‌هاي گياهي مفيد موجود در ميوه ها وسبزي ها، (آنتي اکسيدانها) مي‌باشند که بدن ما براي ترميم سلولهاي تخريب شده توسط راديکالهاي آزاد، به اين مواد نياز دارد.
ليکوپن موجود در گوجه فرنگي، يک آنتي کسيدان قوي مي‌باشد که خطر ابتلاء به سرطان را کاهش مي‌دهد. همچنين از تبديلLDL کلسترول مضر در بدن بهLDL اکسيده ( در سرخرگ‌ها پلاکت ايجاد مي کند)، جلوگيري کرده و بدينوسيله از حملات قلبي پيشگيري مي‌کند.
خواص آنتي اکسيداني ليکوپن از آفتاب سوختگي نيز جلوگيري مي کند.
اگر شما گوجه فرنگي را به صورت خام مصرف کنيد، قسمت اعظم ليکوپن آن، به دليل هضم نشدن از بدن دفع مي‌شود. عمل پختن، ديواره سلولي گوجه فرنگي را شکسته و باعث مي شود ليکوپن در دسترس بدن قرار گيرد و بيشتر جذب شود. بهترين اين منابع شامل، سس گوجه فرنگي، رب گوجه فرنگي و گوجه فرنگي کنسرو شده مي باشد.
ليکوپن در ساير سبزيجات و ميوه‌هاي رنگ روشن مثل هندوانه و گريپ فروت سرخ نيز وجود دارد. البته گوجه فرنگي خام نيز منبع خوبي از ويتامين هاي A وB، فيبر و املاح است.
بنابراين توصيه مي شود؛ انواع مختلفي از ميوه‌ها و سبزي‌ها مصرف شود. زيرا منابع خوبي از ويتامين‌ها و املاح هستند و جهت تنظيم اعمال بدن، مفيد و ضروري هستند.

منبع : دکتر رزم پا

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”