سوء هضم

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 491
تاریخ عضویت: جمعه 4 فروردین 1385, 5:32 pm
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 64 بار

سوء هضم

پست توسط sara » دو شنبه 15 خرداد 1385, 12:15 am

معرفي بيماري : مجموعه علائمي چون تهوع ، احساس سوزش در سر دل ، احساس درد در قسمت فوقاني شكم ، نفخ و آ روغ واحساس پر بودن و اتساع شكم بعد از خوردن غذا ، سوء هضم ناميده مي شود

علت بيماري : بيماريهاي دستگاه كوارش ، پر خوري يا تند خوردن غذا ، نجويدن غذا ، غذا خوردن بعد از عصبانيت حالات هيجاني وفشارهاي رواني ، بلع مقادير زيادي هوا ، كشيدن سيگار به تعداد زياد ، يبوست ، خوردن غذاهائي كه خوب پخته نشده باشند ، مصرف غذاهاي پر چربي با موادي چون خيار ، تربچه و سبزيجات نفخ زا مثل لوبيا ـ كلم شلغم ـ پياز ، از شايع ترين علل سوء هضم به شمار مي آيند . علل مذكور كه تغئي ر وضعيت فعاليت حركتي معده را موجب مي گردند ، باعث وقفه در حركت معده و ضعف حركات دودي معده مي شوند ، به ترتيبي كه زمان تخليه معده طولاني شده و سر انجام اتساع بيش از اندازه معده را بوجود مي آ ورند . بطو رمثال گرسنگي و غذاهاي اشتها آور انقباض معده را افزايش مي دهد ، حال آنكه ترس ، شوك و خستگي مانع اين انقباض مي شوديا الكل و قهوه حركات دودي معده را شدت مي بخشد . اما كشيدن سيگار آنرا خفيف كرده و تخليه معده را بتعويق مي اندازد .


علائم بيماري : تهوع كه بر اثر فشارهاي وارده بر ديواره معده پديد مي آيد ، سوزش سر دل كه عبارت از ترش كردن مي باشد ، نفخ كه عبارت از تجمع گاز ها در معده يا روده است ، از مهمترين علائم سوء هضم محسوب مي شوند .



در مان : رژيم غذائي متعادل ، محيط آرام و مفرح ، اجتناب از كشيدن سيگار قبل از غذا ، پخته بودن غذا ، بر طرف ساختن هيجان واضطراب ، تجويز داروهاي ضد نفخ ، ضد استفراغ و آرام بخشهاي عصبي ، تسكين آروغها به كمك داروهاي خواب آور و مايعات گازدار ،استفاده ميوه جات پخته ، بيماري سوء هضم را درمان مي كند

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”