در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با علم و تكنولوژي به بحث بپردازيد

اخراج شده



نماد کاربر
پست ها

859

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 1 مرتبه
تاريخ عضويت

جمعه 29 اردیبهشت 1385 23:44

محل سکونت

تهران - پونک

آرشيو سپاس: 24 مرتبه در 23 پست

اسيد ها و بازها

توسط Nokia N93 » دوشنبه 15 خرداد 1385 21:40

درود


معرف‌ها تشخیص دادن اسیدها و بازها


معرف ها ، تشخیص دادن اسیدها و بازها

تئوری آزمایش :
ترکیات خاصی با اسیدها و یا بازها واکنش می کنند و موادی با رنگهای مخصوص تولید می کنند . از این ترکیبات یا معرف ها می توان برای تعیین ویژگی های اسیدی یا بازی مواد خانگی یا غذاها استفاده کرد . در این آزمایش شما ، اثر اسیدها و بازها را روی معرف هایی که در خانه خواهید یافت ، تعیین می کنید .
هدف آزمایش :
تعیین اثری که اسیدها و بازها روی رنگ جوهر کلم قرمز دارند.
مواد لازم :
•     آب مقطر
•     آمونیاک
•     چهار عدد ظرف شیشه ای
•     عصاره کلم قرمز
•     غذای بچه ( دهانه گشاد )
•     قلم نشانه گذاری
•     سرکه سفید
•     دو عدد قطره چکان
روش کار :
مواظب باشید : آمونیاک را با دقت جابجا کنید و در محلی که هوای آن به خوبی تهویه می شود ، کار کنید ؛ زیرا آمونیاک سمی است و بخاری که متصاعد می کند ، به پوست ، مخاط بینی ، دهان و چشم صدمه می رساند .
1.     ظرف شیشه ای را تا نیمه از جوهر کلم پر کنید .
2.     شیشه را از آب مقطر پر کنید ، به حدی که شفاف شود ؛ ولی رنگ آن صورتی کم رنگ بماند .
3.     با قلم عبارت ( معرف کلم ) را روی یک قطره چسب بنویسید و آن را روی ظرف شیشه ای بچسبانید .
4.     دو ظرف غذای بچه را تا 4/1 با محلول رقیق شده جوهر کلم ( که از مرحله دوم بدست آمده است ) پرکنید .
5.     یک ظرف غذای بچه دیگر را تا 4/1 از سرکه پر کنید و برچبی را که روی آن کلمه ( اسید ) نوشته شده است ، روی آن بچسبانید . همچنین یکی از قطره چکان ها راداخل آن قرار دهید .
6.     چند قطره از محلول اسید را با قطره چکان ، قطره قطره به یک ظرف کوچک ( معرف کلم ) اضافه کنید و بعد از هر بار اضافه کردن اسید ، محلول را هم بزنید . این عمل را تا مشاهده یک تغییر رنگ مشخص ادامه دهید .
7.     چند قطره از محلول باز را به ظرف کوچک دیگر که حاوی ( معرف کلم ) است اضافه کنید و ظرف را بعد از افزودن هر قطره هم بزنید .این عمل را تا مشاهده یک تغییر رنگ مشخص ادامه دهید .
نتایج :
•     آمونیاک که یک باز است ، رنگ ( معرف کلم ) را سبز می کند و سرکه که یک اسید است ، رنگ آن را صورتی مایل به قرمز برمی گرداند .
•     چرا ؟
معرف ترکیبی است که در حضور اسید یا باز تغییر رنگ می دهد . رنگ هر ماده بستگی دارد به عناصر شیمیایی ای که آن ماده را تشکیل می دهد و این عناصر روی طول موجهای نور اثر می گذارد و آنها را جذب یا منعکس می کنند . محلولهای بازی شامل یونهای ( OH-) هستند که این یونها ساختمان شیمیایی ( جوهر کلم ) را به گونه ای تغییر می دهند که بیشتر موجهای نور سبز را انعکاس می دهد . محلولهای اسیدی شامل یون هیدروژن ( H+) هستند که این یونها ساختمان ( جوهر کلم ) را به گونه ای تغییر می دهند که بیشتر موجهای نور قرمز رنگ منعکس می شوند . به سبب این تغییرات رنگی ویژه ، می توان از کلم قرمز برای تشخیص اسیدها و بازها استفاده کرد .


بدرود  :grin:  :)  :-)

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 3 مهمان