در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.
Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 119 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 03:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

ارزش تغذیه ای تخم مرغ

توسط Dr.Akhavan » جمعه 19 تیر 1388 02:10

ارزش تغذیه ای تخم مرغ



تخم مرغ منبع خوبی از پرو تئین ، ویتامین و مواد معدنی می باشد و ازلحاظ طبقه بندی گروههای غذایی در گروه گوشت طبقه بندی می شود (هر 1 عددتخم مرغ معادل 30 گرم گوشت می باشد)
تخم مرغ دارای پروتئین با ارزش بیولوژیکی بسیار بالاست در نتیجه مصرفتخم مرغ با سایر موادغذایی که از نظر پروتئینی  فقیر هستند مانند نان ،باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می شود. کلسترول و لستین موجود در تخم مرغبرای ساختمان و عملکرد سلولهای بدن ضروری می باشند وباعث نرمی پوست میشوند.

تخم مرغ منبع خوبی از ویتامینهای گروه B ، ویتامین A  ، ویتامین D ، ویتامین E  ، روی ،سلنیوم و کلسیم و... می باشد.
مصرف تخم مرغ برای کلیه افراد مخصوصاُ ورزشکارانی که نیاز بهافزایش عضلات دارند و کودکان و نوجوانان در حال رشد مفید می باشد. ولیباید به این نکته توجه نمود که در مصرف هر ماده غذایی نباید افراط نمود .بیماران دچار مشکلات قلبی-عروقی و افرادی که چربی خون آنها بالا می باشدباید در مصرف تخم مرغ (مخصوصا زرده آن به دلیل داشتن کلسترول ) احتیاطنمایند.

مواد موجود در زرده تخم مرغ :
چربی، کلسترول، ویتامین A  ، ویتامین D ، ویتامین  E،روی ، فسفر ، منگنز،آهن ،مس، ید و کلسیم  
مواد موجود در سفیده تخم مرغ :
پروتئین ، نیاسین ، ریبو فلاوین ، منیزیم ، پتاسیم ، سدیم و گوگرد
                 
               مشخصات تخم مرغ تازه :
                 وقتی در یک ظرف آب قرار داده می شود در ته ظرف قرار گیرد و بر سطح آب شناور نماند .
                 بعد از شکستن ، زرده آن با سفیده مخلوط نباشد.
                 در موقع تکان دادن لق نزند.
به منظور حفظ کیفیت تخم مرغ آنها را در یخچال نگهداری کنید،تخم مرغهای خام  به مدت 5-4 هفته در یخچال قابل نگهداری می باشند و تخممرغهای پخته شده باید حداکثر تا 7 روز پس از پخته شدن و نگهداری  در یخچال، مصرف  شوند.

دلیل شناور ماندن بعضی از تخم مرغها بر روی آب:
یکی از مهمترین علل شناور ماندن تخم مرغ بر روی سطح آب ،کهنه بودن آن می باشد.
تخم مرغها حاوی سلولهای هوا می باشند و با کهنه تر شدن تخممرغ مقدار هوایی که وارد این سلولها می شود افزایش می یابد و باعثشناورماندن تخم مرغ بر سطح آب می گردد.

دلیل دشوار بودن جدا کردن پوست بعضی از تخم مرغهای پخته :
دشوار بودن جدا کردن پوست بعضی از تخم مرغها پس از پخته شدندلیل تازه بودن تخم مرغ می باشد.به منظور پوست کندن آسان تخم مرغ ، میتوانید از تخم مرغهایی استفاده نمایید که حداقل 1 هفته از عمرشان گذشتهباشد.

چرا تخم مرغ پخته سریعتر از تخم مرغ خام خراب می شود؟
برروی پوسته تخم مرغ منافذ ریزی وجود دارد که میتوانند راهیبرای ورود آلودگی به داخل تخم مرغ باشد (حدوداُ 17000 منفذ بر روی هر تخممرغ ) بر روی تخم مرغهای تازه پوشش نازکی تشکیل می گردد که مانع ورودآلودگی از طریق منافذ موجود بر روی پوسته به داخل تخم مرغ  می گردد. انجامفرایندهای مختلف بر روی تخم مرغ ( نظیر شستن یا حرارت دادن ) باعث برداشتهشدن پوشش محافظ می شود در نتیجه آلودگی به راحتی می تواند به داخل تخم مرغنفوذ کند لذا توصیه می شود که تا حد امکان تخم مرغها را بادستمالی تمیزکرده و شسته نشده در ظرف مخصوص در داخل یخچال نگهداری کنید و بلافاصله پساز شستن تخم مرغ ،آن را مصرف نمایید همچنین از نگهداری طولانی مدت تخممرغهای پخته شده خودداری کنید.

آیا میتوان تخم مرغهای ترک خورده را استفاده نمود؟
پوسته تخم مرغ اولین سد دفاعی در برای  آلودگی می باشد.از خریدن و خوردن تخم مرغهایی که دچار ترک خوردگی هستند خودداری کنید.
اگر پوسته تخم مرغ پس از خریداری در اثر ضربه دچار ترکخوردگی شد، مواد درون تخم مرغ ( زرده و سفیده ) را داخل ظرفی تمیز بریزیدو در یخچال نگهداری کنید و حداکثر در عرض 2 روز آن را مصرف نمایید.
منابع :  

- United states food and drug administration
 لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد . gov  
 لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد             

- Benton- franklin Health District , Environmental Health Division
http://  لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد 

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Dr.Akhavan تشکر کرده اند:
حسن2568, shola, MASTER, achachi98

 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان