در اين بخش مي‌توانيد در مورد برق و الکترونیک عمومی به بحث بپردازيد
Captain I

Captain I



نماد کاربر
پست ها

346

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 20 مرتبه
تاريخ عضويت

جمعه 3 مهر 1388 17:44

آرشيو سپاس: 1597 مرتبه در 276 پست

سوال در مورد ترانس

توسط mohammad1365 » يکشنبه 1 آذر 1388 20:57

با سلام به سامان عزیز: چند سوال در مورد ترانس ها داشتم.

1) در مورد ترانسهای دو سیم خروجی (+و -) و سه سیم خروجی ( +/ GND/ -) یک توضیح مختصر بدهید
2) آیا میتوان آمپر خروجی یک ترانس را با اهم متر اندازه گرفت؟
3) آیا با کوپل کردن دو ترانس مثلا 12 ولت میتوان ولتاژ 24 ولت از آنها گرفت؟
با تشکر...


ای خدای مهربان ....
تو چه گسترده و بی صدا می بخشی و ما چه حسابگرانه تسبیح می گوئیم

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب mohammad1365 تشکر کرده اند:
CAPTAIN PILOT, sokuteasemuni, samyara, SAMAN, oweiys, Mahdi1944

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3101

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 143 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 22 بهمن 1385 16:25

آرشيو سپاس: 23546 مرتبه در 2452 پست

Re: سوال در مورد ترانس

توسط SAMAN » يکشنبه 1 آذر 1388 23:15

سلام دوست عزیز

در مورد ترانسهای دو سیم خروجی (+و -) و سه سیم خروجی ( +/ GND/ -) یک توضیح مختصر بدهید


ترانس ها ی 2 سر خروجی داریم و 3 سر خروجی . نحوه سیم پیچی این ترانس به این صورت هست که در ترانس های 3 سر خروجی در وسط ثانویه ترانس یک سیم خارج میکنند و دوباره سیم پیچی را ادامه میدهند.
-در بععضی آمپلی فایر ها نیاز به ترانس های 3 سر خروجی هست.
-در ترانس های 3 سر خروجی که با نام دوبل می شناسند مثلا دوبل 12 یعنی 12 ولت 3 سر! اگر از دو سیم کناری ولتاژ بگیرید 24 ولت خواهید داشت و اگر از یک سر کناری و سر وسط بگیرید همان 12 ولت را خواهید داشت.

نکته ایی که اینجاست این هست که اگر از 2 سر کناری استفاده کنید نصف جریان نامی ترانس را خواهید داشت
اما اگر از سر کناری و یک سر وسط استفاده کنید ولتاژ نامی و جریان نامی را خواهید داشت.

مزینت 3 سر ها در این هست که فرض کنید شما 2 مدار دارید که هر کدام 12 ولت و 1.5 آمپر جریان نیاز دارند. می توانید یک ترانس دوبل 12 ولت 3 آمپر تهیه کنید و سیم وسط را به عنوان مشترک و هر سیم کناری را به یک مدار وسط کنید. با این نحوه اتصال هر سر خروجی 12 ولت و 1.5 آمپر به بار خواهد داد.

ترانس های 2 سر خورجی که همان ترانس های کاهنده معمولی هستند که ولتاژ نامی مشخص و جریان نامی مشخص دارند.

البته نکته مهمی که در ترانس های 3 سر هست این هست که گاهی ترانس های قدیمی در ورودی 3 سی م دارند باید توجه کنید که آلن خروجی نیست بلکه آن ولتاژ 110 و 220 ولت هست و باید دقت شود. البته ترانس های آماده چنین چیزی را در اولیه ندارند.


آیا میتوان آمپر خروجی یک ترانس را با اهم متر اندازه گرفت؟


اگر بار داشته باشید بله میتوانیدبا مولتی متر جریان خروجی را اندازه بگیرید. البته باید توجه کنید که خروجی نترانس را یکسو کنید و بعد جریان را اندازه بگیرید. چون مولتی متر ها ی معمولی نمی توانند جریان AC   را اندازه بگیرند.


آیا با کوپل کردن دو ترانس مثلا 12 ولت میتوان ولتاژ 24 ولت از آنها گرفت؟


بله این کار امکان پذیر هست البته قواعد خاصی دارد که ما همین الان در درس ماشین های الکتریکی 2 آنها را میخوانیم.اگر بتوانید سر های نقطه دار را در اولیه و ثانویه پیدا کنید و ترانس ها هم مشابه باشند با موازی کردن اولیه و ثانویه به مقصود مورد نظر نائل خواهید شد.
ولی برای کار های کوچک ترجیحا" ترانس 24 تهیه کنید چون موجود هست.

پیروز باشی دوست گرامی
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب SAMAN تشکر کرده اند:
mohammad1365, ganjineh, FREE MAN, Achilles, oweiys, CAPTAIN PILOT, sokuteasemuni, Mahdi1944, SadafG, imanxx_81

New Member



no avatar
پست ها

2

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 0 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 25 بهمن 1388 23:22

آرشيو سپاس: 0 مرتبه در 0 پست

Re: سوال در مورد ترانس

توسط imanxx_81 » يکشنبه 25 بهمن 1388 23:29

می توانی دقیقتر بگی
می خواهم یکی بسازم
همان مثال خودت کامل کن ؟  (تعداد دور ، قطر سیم ، اندازه هسته )

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3101

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 143 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 22 بهمن 1385 16:25

آرشيو سپاس: 23546 مرتبه در 2452 پست

Re: سوال در مورد ترانس

توسط SAMAN » دوشنبه 26 بهمن 1388 11:52

رابطه تعداد دور ترانس ها و ولتاژ اونها کاملا" ساده است. اما روابطی برای سطح مقطع سیم ها و هسته و .... هست که به نظر من تهیه یک ترانس برای کاربر راحتر تمام میشود. البته در مواقعی که ولتاژ خیلی خاص احتیاج هست اقدام به ساخت ترانس میکنند.

به هر صورت رابطه ولتاژ و تعداد دور به صورت زیر هست. رقم 1 یعنی اولیه و رقم2 یعنی ثانویه.

V1/V2=n1/n2=I2/I1

/ منظور همون نسبت یا تقسیم هست.
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب SAMAN تشکر کرده اند:
oweiys, CAPTAIN PILOT, sokuteasemuni, SadafG, shola, mohammad1365, Mahdi1944

Captain I

Captain I



نماد کاربر
پست ها

346

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 20 مرتبه
تاريخ عضويت

جمعه 3 مهر 1388 17:44

آرشيو سپاس: 1597 مرتبه در 276 پست

Re: سوال در مورد ترانس

توسط mohammad1365 » سه شنبه 8 تیر 1389 21:07

سلام سامان جان

چند تا سوال داشتم طبق معمول در مورد آمپلی.
این مدار رو از یک سایت خارجی گرفته بودم( خیلی وقت پیش ) . راستش خیلی دوست دارم یه مدار که با ترانزیستور کار می کنه درست کنم . البته الان یه آمپلی با STK 4392درست کردم که بعدا" عکسش رو آپ میکنم.این مدار رو نگاه بکن با ولتاژ 18 ولت کار میکنه ....
حالا چند تا سوال:
1) این مدار به ترانس دوبل احتیاج داره یا دو سر؟
2) من میخواهم اینرو با 24 ولت دوسر راه اندازی کنم آیا باید قطعه ای به مدار اضافه کنم؟ با توجه به شکل دوم




این هم نمونه ساخته شده اش:





سامان جان نظرت رو راجع به این هم بگو ( استفاده از موسفیت با شماره k1058 )


و نمونه ساخته شده اش:


راستی اگه بخواهیم دوتا از امپها  ( نمونه اول و دوم) بسازیم باید دوتا 24 ولت داشته باشیم؟

باز هم تشکر


ای خدای مهربان ....
تو چه گسترده و بی صدا می بخشی و ما چه حسابگرانه تسبیح می گوئیم

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب mohammad1365 تشکر کرده اند:
sokuteasemuni, SadafG, CAPTAIN PILOT, Mahdi1944, SAMAN

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3101

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 143 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 22 بهمن 1385 16:25

آرشيو سپاس: 23546 مرتبه در 2452 پست

Re: سوال در مورد ترانس

توسط SAMAN » سه شنبه 8 تیر 1389 22:21

سلام


1) این مدار به ترانس دوبل احتیاج داره یا دو سر؟


بله محمد جان این نیاز به منبع تغذیه دوبل داره و ساخت اون به این صورت هست که دو منبع تغذیه 9 ولت داشته باشی و هر دو رو با هم سری کن و بعد بین مثبت و منفی دو منبع ,  زمین را بساز. یعنی در واقع منفی اسپیکر و هر جایی که به صورت ــــ بود رو بهش وصل کن.

یا اینکه ترانس 18 ولت 3 سر تهیه کنی

شما با داشتن 24 ولت دو سر نمی تونید مدار زیر رو راه اندازی کنید. شکل دوم هم نا مفهوم هست چون پایه های ورودی و خروجی اوپ امپ معلوم نیست به کجا متصل می شوند. خودت کشیدی؟؟


مدار دوم هم باید به کاتالوک ترانزیستور  K1058 مراجعه کرد و توانش رو مشاهده کرد. البته از لحاظ حجم که واقعا" خوب جمع و جور هست.

در مورد داشتن 2 آمپلی و یک ترانس بای دعرض کنم که نه هیچ مشکلی نیست.

اگر هر دو مدار با 24 ولت کار می کنند می تونید 1 منبع داشته باشید با ولتاژ 24 ولت .

اما باید جریان ترانس رو حتمآگ مد نظر داشته باشید. مثلا" اگر هر کدام از آمپلی ها 2 آمپر جریان مصرف می کنند, شما بای دیک ترانس 24 ولت 4 آمپر داشته باشید.
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب SAMAN تشکر کرده اند:
Mahdi1944, sokuteasemuni, noora, SadafG, oweiys, mohammad1365, CAPTAIN PILOT

Captain I

Captain I



نماد کاربر
پست ها

346

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 20 مرتبه
تاريخ عضويت

جمعه 3 مهر 1388 17:44

آرشيو سپاس: 1597 مرتبه در 276 پست

Re: سوال در مورد ترانس

توسط mohammad1365 » سه شنبه 8 تیر 1389 23:01

SAMAN نوشته است:سلام




خودت کشیدی؟؟



نه بابا دیگه انقد هم دست خطم بد نیست به هر حال سامان جان من یه ترانس دو سر 24 ولت دارم ( البته فعلا به یک STK392 وصله)  اگه نقشه  آمپلی ترانزیستوری پیدا کردی  اینجا قرار بده . باز هم ممنون از بابت راهنمایی های شما دوست گرامی


ای خدای مهربان ....
تو چه گسترده و بی صدا می بخشی و ما چه حسابگرانه تسبیح می گوئیم

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب mohammad1365 تشکر کرده اند:
SAMAN, sokuteasemuni

Captain I

Captain I



نماد کاربر
پست ها

346

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 20 مرتبه
تاريخ عضويت

جمعه 3 مهر 1388 17:44

آرشيو سپاس: 1597 مرتبه در 276 پست

Re: سوال در مورد ترانس

توسط mohammad1365 » چهارشنبه 9 تیر 1389 18:08

SAMAN نوشته است:
مدار دوم هم باید به کاتالوک ترانزیستور  K1058 مراجعه کرد و توانش رو مشاهده کرد. البته از لحاظ حجم که واقعا" خوب جمع و جور هست.


سلام به سامان عزیز:
این هم دیتا شیت 1058 . اگه زحمتی نیست یه نگاه کن و نظرت رو بگو ( میدونم نظرت همیشه مثبته )
آیا میشه  توان خروجی آمپلی رو حدس زد ؟با تشکر

http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... yzruwz.pdf


ای خدای مهربان ....
تو چه گسترده و بی صدا می بخشی و ما چه حسابگرانه تسبیح می گوئیم

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب mohammad1365 تشکر کرده اند:
sokuteasemuni

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3101

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 143 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 22 بهمن 1385 16:25

آرشيو سپاس: 23546 مرتبه در 2452 پست

Re: سوال در مورد ترانس

توسط SAMAN » چهارشنبه 9 تیر 1389 18:31

سلام



در این دیتا شیت مشخصه های ترانزیستور داده شده ولی میشه توان خود ترانزیستور رو مشاهده کرد.

این ترانزیستور ولتاژ کارش 160 ولت وقابلیت جریان دهی تا 7 آمپر رو داره و توانش 100 وات هست.

اما باید توجه کرد که 100 وات بود به معنای این نیست که نقشه شما یکی آمپلی 100 واتی هست.100 وات نشان دهنده ی ماگزیمم توان خروجی هست. یعنی ترانزیستور می تواند تا 100 وات تحمل کند.
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب SAMAN تشکر کرده اند:
Mahdi1944, noora, SadafG

Colonel II

Colonel II



نماد کاربر
پست ها

3441

تشکر کرده: 272 مرتبه
تشکر شده: 376 مرتبه
تاريخ عضويت

جمعه 20 اردیبهشت 1387 08:44

آرشيو سپاس: 13553 مرتبه در 2799 پست

Re: سوال در مورد ترانس

توسط Solver » شنبه 7 شهریور 1394 02:52

در جستارهای خودم تصادفا به اینجا برخورد کردم، بد ندیدم اصلاحی بر این مطلب نسبتا قدیمی داشته باشم تا مبحث یک وقت کسی را به اشتباه نندازه:

آیا با کوپل کردن دو ترانس مثلا 12 ولت میتوان ولتاژ 24 ولت از آنها گرفت؟

بله این کار امکان پذیر هست البته قواعد خاصی دارد که ما همین الان در درس ماشین های الکتریکی 2 آنها را میخوانیم.اگر بتوانید سر های نقطه دار را در اولیه و ثانویه پیدا کنید و ترانس ها هم مشابه باشند با موازی کردن اولیه و ثانویه به مقصود مورد نظر نائل خواهید شد.

اما پاسخ مهندس احتمالا با کمی بی دقتی همراه بوده است.

منظور از کوپلینگ ترانسفورماتورها همانطور که خود مهندس هم اشاره کردند موازی کردن است و روشن است شما در زمان موازی کردن تاثیری بر اختلاف پتانسیل خروجی نمی گذارید بلکه فقط جریان خروجی و توان سیستم را دارید افزایش میدهید تا با تقسیم بار بر روی ترانس ها به محاسن استفاده از دو ترانس کوچک جای یک ترانس بزرگ دست پیدا کنید.

اون پیچیدگی هم که مهندس فرمودند در ماشین 2 فرا گرفته اند و پیدا کردن نقاط سر به سر تنها بخشی از ماجرا است. هر چند توان دو ترانس می تواند متفاوت باشد (حداکثر تا 3 برابر) اما مسائل دیگری مانند ولتاژ اتصال کوتاه (ترانس کوچکتر باید بالاتر باشد) یا جریان بی باری و ... همگی از مواردی هستند که باید در موازی کردن ترانس ها مد نظر داشت تا بار و جریان مصرفی به درستی بالانس شود و جریان بی باری کل سیستم بیش از حد متعارف نباشد.

اگر به ریشه سوال نگاه کنیم البته این سوال بسیار اشتباه است، چرا که ما ابتدا 220 ولت در اختیار داشته و خودمان به 12 ولت تبدیلش کرده ایم و اگر به ولتاژ بیشتر نیازمند هستیم خوب ترانس کاهنده با نسبت دلخواه ایجاد می کنیم. نه اینکه یک بار ولتاژ را کم کنیم، و بعد بیاییم یک ترانس کمکی (در عمل ممکن نیست) کنارش بگذاریم.

با مدارات تقویت و تاخیر الکترونیکی و سوئیچینگ البته امکانش هست که شما ولتاژ خروجی یک ترانس را افزایش بدهید حتی تا 10 برابر که قاعدتا با حفظ توان خواهد بود و جریان خروجی نهایی شما (بعد از افزایش ولتاژ) به نسبت جریان اسمی  در سر خروجی ترانس کاهش چشمگیر خواهد یافت. مثل اتفاقی که در شاکرها یا برخی مدارات فلاشر میوفتد.

مقصود نهایی فقط همین بود که یک وقت دوستان تصور امکان سری شدن ترانس ها یا افزایش ولتاژ با کنار هم قرار دادن ترانس ها را پیدا نکنند.
 لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد 

Never is never an option +

 لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد 

Mahdi1944 از این پست سپاسگزاري کرده است


 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 2 مهمان