در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با خواص گياهان به بحث بپردازيد
Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 89 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 04:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

** خواص انگور

توسط Dr.Akhavan » دوشنبه 21 فروردین 1385 22:07

انگور



نام انگلیسی :   ( Grape (Vine
نام علمی :  Vitis


  


كليات گياه شناسي

درخت انگور كه درخت مو نيز ناميده ميشود درختچه اي است بالا رونده كه از ديوار و درختان مجاور بالا مي رود . ساقه آن گره در و داراي بگهاي متناوب است . برگهاي انگور داراي پنج لوب دندانه دار و برنگ سبز تيره مي باشد . گلهاي آن كوچك ، مجتمع و بصورت خوشه ظاهر مي شود . ميوه درخت انگور ، گوشتدار و شيرين و برگهاي مختلف است .

تركيبات شيميايي:

كليه قسمت هاي درخت انگور قابل استفاده دارويي است . بنابراين هر قسمت را جداگانه بررسي مي كنيم .

1)برگ مو: داراي ساكارز ، لوولز Levulose ، اينوزيت Inosite ، مواد نشاسته اي و تعدادي اسيدهاي آلي است .

2)دم خوشه انگور : داراي تانن ، مواد رزيني ، تارتارات پتاسيم و اسيد هاي آلي است .

3)غوره ك ميوه سبز رنگ و نارس انگور است كه داراي طعم ترش مي باشد . غوره داراي اسيدهاي آلي مانند اسيد ماليك ، اسيد فرميك ، اسيد سوكسينيك Succinique Acid ، اسيد اگزاليك ، اسيد گلوكوليك Glucolique Acid و قند مي باشد .

4)انگور رسيده : در صد گرم حبه انگور مواد زير موجود است :

آب                                  75 گرم

پروتئين                            1/3  گرم

مواد قندي                       20 گرم

كلسيم                           12 ميلي گرم

فسفر                           0/4 ميلي گرم

آهن                             0/4  ميلي گرم

سديم                          3 ميلي گرم

پتاسيم                        175 ميلي گرم

ويتامين آ                      100 گرم

ويتامين ب 1                 0/05 ميلي گرم

ويتامين ب 2                  0/03 ميلي گرم

ويتامين ب 3                 0/3 ميلي گرم

ويتامين ث                    4 ميلي گرم

5-پوست انگور داراي تانن ، تارتارات پتاسيم ، اسيد هاي آزاد و مواد معدني مي باشد .

6-هسته انگور : در هسته انگور مقدري روغن و تانن موجود است . روغن هسته انگور Grape seed oil برنگ زرد مايل به سبز است . اين روغن فاقد بو و داراي طعمي مطبوع مي باشد . روغن هسته داراي تري گليسيريد ، اسيد اولئيك ، اسيد پالمتيك ، اسيد لينولئيك ، اسيد استئاريك و اسيد آراشيك مي باشد .

خواص داروئي:

خواص درماني ميوه انگور

انگور بر طبق طب قديم ايران گرم و تر است .

1) اخلاط بدن را متعادل مي كند .

2)بسيار مقوي و مغذي است .

3)خون را تصفيه مي كند .

4)سينه و ريه را صاف و تميز مي كند .

5)برطرف كننده يبوست است .

6)انگور براي درمان ورم معده و روده مفيد است .

7)در درمان سل ريوي و سياه سرفه موثر است .

8)براي درمان اسهال خوني از انگور استفاده  مي شود .

9)براي درمان نقرس بسيار مفيد است .

10)آنهايي كه معده ضعيف دارند بايد انگور را بدون پوست بخورند زيرا پوست آن دير هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض ديگر مي گردد .

11)انگور بهترين ميوه براي كساني است كه مي خواهند لاغر شوند و بدن خود را از سايد اوريك ، سنگ هاي صفراوي و مسموميت هاي مزمن (مسموميت از سرب يا جيوه ) پاك كنند . اينگونه اشخاص بايد در هر فهته بمدت 2 روز فقط آب انگور بخورند و رژيم آب انگور بگيرند بدين ترتيب كه هر دو ساعت يكبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدر مصرف روزانه تقريبا 2 كيلو گرم است و در اين دو روز نبايد غذاي ديگري مصرف كنند فقط مي توانند آب بنوشند .

12)رژيم آب انگور براي مبتلايان به سل ريوي و واسير نيز مفيد است .

13)براي تقويت و طراوت پوست و همچنين روشن كردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با يك تكه پنبه بصورت بماليد و پس از ده دقيقه با آب نيمگرم محتوي كمي جوش شيرين بشوئيد .

14)زياده روي در مصرف آّب انگور بطور مداوم ايجاد سنگ كليه مي كند .

خواص طبي روغن هسته انگور

روغن هسته انگور گرم كننده بدن است ، اين روغن ضد يبوست مي باشد . از آن براي نقاشي و تهيه صابون نيز استفاده مي شود.

خواص طبي هسته انگور

هسته انگور از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است :

1)داراي تانن است  بنابراين قابض است .

2) اسهال را برطرف مي كند .

3)ترشح ادرار و اسپرم را كم مي كند .

4) گرد هسته انگور را براي درمان به مسلولين مي دهند .

5)هسته انگور براي آنهايي كه مثانه و كليه ضعيف دارند مضر است .

خواص طبي پوست انگور

پوست انگور از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است :

1- پوست انگور را خشك كرده و مي سوزانند خاكستر بدست آمده را براي درمان اكثر زخم ها استفاده مي شود .

2- پوست انگور دير هضم است و بهتر است كه در موقع خوردن پوست آنرا بيرون آرود .

خواص طبي غوره

غوره كه بانگليسي Un-ripe grape ناميده مي شود از نظر طب قديم ايران سردو قابض است :

1.در درمان ورم مخاط دهان و نرمي لثه ها موثر است .

2.آب غوره براي درمان چاقي مفرط مفيد است .

3.بيماري اسكوربوت كه بعلت كمي ويتامين C در بدن مي باشد با آب غوره درمان مي شود .

4. آب غوره چون داراي تارتارات پتاسيم است براي درمان سياتيك و رماتيسم حاد بسيار مفيد است .

5.در دفع زردي موثر است .

6.خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو مي اندازد و قاعده را باز مي كند .

7.حرارت و صفراي بدن را دفع مي كند و روده ها را ضد عفوني مي كند .

8.آب غوره تقويت كننده كبد است .

9.براي برطرف كردن ورم گلو آ غوره قرقره كنيد .

10.براي دفع كرم و روده و تقويت معده بايد بمدت پنج روز آش آب غوره همراه با زيره سياه مصرف كنيد البته در اينمدت بايد از خوردن غذاهاي سنگين اجتناب نمائيد .

11.آب غوره درمان كننده پا درد و كمر درد مي باشد . براي معالجه ميتوان بمدت دهروز آش آب غوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهاي سنگين در اينمدت اجتناب كرد .

12.ترشي غوره نيز معالجه رماتيسم و سياتيك است .

خواص طبي برگ مو

1.برگ مو قابض است .

2.دم كرده برگهاي جوان مو اسهال خوني را برطرف مي كند .

3.براي خونريزيها مفيد است .

4.در رفع نقرس و زردي موثر است .

5.استفراغ را برطرف مي كند .

6.در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و يائسگي موثر است .

7.هنگاميكه پوست صورت قرمز مي شود و ملتهب است خوردن دم كرده آن اثر مفيد درد .

8.گرد برگهاي جوان و خشك شده مو ، اثر خوبي در رفع خونريزيهاي رحيم و خون آمدن از بيني درد .

9.براي برطرف كردن سرمازدگي دست و پا جوشانده برگ مو را تهيه كرده و دست و پا را بمدت 15 دقيقه در آن قرار دهيد .

10.براي تهيه دم كرده برگ مو ، مقدر 15 تا 20 گرم برگ مو را در يك ليتر آب جوش ريخته و بگذاريد 10 دقيقه بماند .

11) از دم كرده برگ مو  مي توان براي شستشوي چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده كرد .

12.دم كرده برگ مو براي رفع واريس مفيد است .

طرز استفاده:
به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد

مضرات :
مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .
آخرين ويرايش توسط Dr.Akhavan در پنج شنبه 16 فروردین 1386 02:44, ويرايش شده 1 در کل.

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Dr.Akhavan تشکر کرده اند:
sokuteasemuni

Captain II

Captain II



نماد کاربر
پست ها

491

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 0 مرتبه
تاريخ عضويت

جمعه 4 فروردین 1385 18:32

آرشيو سپاس: 60 مرتبه در 38 پست

براي رفع ضعف بدن، انگور و شيره آن را بخوريد

توسط sara » چهارشنبه 28 تیر 1385 06:19

[align=center]براي رفع ضعف بدن، انگور و شيره آن را بخوريد[/align]


انگور داراي 79 درصد آب، 14درصد قندهاي مختلف، املاح معدني و مجموعه‌اي از عناصر و ترکيبات سودمند است. انگور داراي ويتامين‌هاي A، B، C، D و املاحي مانند آهن، منيزيم، منگنز، کلر، يد، آرسنيک، فسفر و سيليس است.همچنين داراي مقدار زيادي تانن است.

دم کرده برگ جوان انگور جهت دفع ادرار، بيماري نقرس، زردي و استفراغ مفيد است. قند انگور بطور مستقيم و آسان وارد خون مي‌شود و در عضلات و کبد ذخيره مي‌شود. در حالي که ساير قندها بايد به قند خون تبديل شده و بعد وارد خون شوند.شيره ي انگور بسيار مقوي است و براي کساني که بر اثر يک بيماري طولاني يا عمل جراحي ضعيف شده‌اند، بسيار مفيد است.


تمام خواص انگور در کشمش است. حتي ارزش غذايي کشمش از انگور بالاترست. خوردن انگور معده را کاملاً تخليه کرده، ادرار را زياد مي‌کند و فضولات معده را از بين مي‌برد. انگور از امراضي مانند ترش کردن، سوء‌هاضمه، امراض جلدي، خونريزي معده ،ايجاد سنگ کليه و مثانه جلوگيري مي‌کند.

آب انگور داراي مقادير قند، تانن، فسفات، مواد صمغي، مواد سفيده‌اي، کلسيم و منيزيم است. ماليدن آب انگور تازه روي پوست صورت باعث شادابي، جواني و شفافيت چهره مي‌شود.



شيره ي انگور ملين است و براي کساني که بر اثر يک بيماري طولاني يا عمل جراحي ضعيف شده‌اند، بسيار مفيد است.

اگر انگور را به جاي صبحانه بخوريد و تا ظهر غذاي ديگري نخوريد، لاغر مي‌شويد.

انگور براي درمان التهاب معده و روده، کم‌خوني ، زيادي اوره، زيادي چربي خون ، امراض قلبي ،بيماري‌ نقرس، احتقان کبد، سنگ‌هاي صفراوي، بيماري‌هاي پوستي ، خروج مواد سمي از بدن از راه ادرار و تجديد قواي بدن پس از زايمان مفيد است.

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب sara تشکر کرده اند:
sokuteasemuni

Captain I

Captain I



no avatar
پست ها

807

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 0 مرتبه
تاريخ عضويت

شنبه 6 اسفند 1384 14:23

آرشيو سپاس: 62 مرتبه در 48 پست

توسط Fareed3230 » چهارشنبه 28 تیر 1385 10:40

ااااا ه ه ه ه اين همه خواصيت داره انگور ؟  8)

sara, جان ممنون كه مارو با اون آشنا كردي . خيلي جالب بود  :smile:
به زودي در اين مكان امضا اضافه خواهد شد .

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Fareed3230 تشکر کرده اند:
sokuteasemuni

Captain II

Captain II



نماد کاربر
پست ها

491

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 0 مرتبه
تاريخ عضويت

جمعه 4 فروردین 1385 18:32

آرشيو سپاس: 60 مرتبه در 38 پست

توسط sara » چهارشنبه 28 تیر 1385 13:44

Fareed3230, خواهش ميکنم اميدوارم مورد استفاده دوستان قرار بگيره :o

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب sara تشکر کرده اند:
sokuteasemuni

Moderator

Moderator



نماد کاربر
پست ها

1045

تشکر کرده: 2 مرتبه
تشکر شده: 10 مرتبه
تاريخ عضويت

شنبه 31 تیر 1385 13:05

محل سکونت

بزقوش?؟قافلانکوه

آرشيو سپاس: 2482 مرتبه در 522 پست

زنان باردار انگور بخورند

توسط achachi98 » دوشنبه 27 شهریور 1385 11:32

[align=center]زنان باردار انگور بخورند[/align]


مصرف انگور در زمان بارداري علا‌وه بر افزايش ضريب هوشي كودكان , تاثير چشمگيري در تضمين سلا‌مت زنان دارد .

نتايج تحقيقات محققان نشان مي دهد, انگور به علت داشتن ويتامين ها و موادمعدني از بسياري از عوارض دوران بارداري مانند استخوان درد جلوگيري مي‌كند.

همچنين كودكاني كه مادرانشان در دوران بارداري انگوربيشتري مصرف كرده اند, ضريب هوشي بيشتري دارند .
 لينکها براي کاربران مهمان قابل دسترسي نيست، براي مشاهده ي لينکها لطفا ثبت نام کرده و وارد شويد 

Atlantis اگر اومدی به من pm بده  منتظرتم

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب achachi98 تشکر کرده اند:
sokuteasemuni

Super Moderator

Super Moderator



نماد کاربر
پست ها

3049

تشکر کرده: 26 مرتبه
تشکر شده: 89 مرتبه
تاريخ عضويت

يکشنبه 7 اسفند 1384 04:45

آرشيو سپاس: 1566 مرتبه در 615 پست

عصاره هسته انگور و جلوگیری از رشد سلول های سرطانی

توسط Dr.Akhavan » چهارشنبه 3 آبان 1385 03:38

[align=center]عصاره هسته انگور و جلوگیری از رشد سلول های سرطانی[/align]


جام جم آنلاین: نتایج اولیه بررسی اثر عصاره هسته انگور در جلوگیری از پیشرفت سرطان کولون امیدوار کننده است.
به گزارش ساینس دیلی ، محققان دانشگاه کلرادو می گویند عصاره هسته انگور با سرطان کولون مقابله می کند اما پیش از آنکه مواد شیمیایی موجود در هسته انگور به عنوان درمانی برای سرطان درانسان مطرح شود ، مطالعات بیشتر مورد نیاز است.
به گفته محققان آنتی اکسیدان ها یی به نام پروآنتوسیانیدین علت موفقیت آمیز بودن آزمایشات اولیه بودند.
آنها در این تحقیق دز های مختلف عصاره هسته انگور را بر سلول های سرطانی کولون بررسی کردند. چرخه رشد سلول های سرطانی که در معرض این عصاره ها قرار گرفتند کند شد و سلول ها مردند.
این محققان سلول های تومور کولون انسان را زیر پوست موش های تغذیه شده با این عصاره و موشهای کنترل تزریق کردند.
در موش های دریافت کننده عصاره هسته انگور رشد تومورها کندتر بود. طی یک مطالعه هشت هفته ای این موش ها وزن طبیعی خود را حفظ کردند ، نغییری در غذایشان حاصل نشد و سایر اثرات جانبی نیز در آنها مشاهده نشد.

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Dr.Akhavan تشکر کرده اند:
sokuteasemuni

Commander

Commander



نماد کاربر
پست ها

3331

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 9 مرتبه
تاريخ عضويت

چهارشنبه 3 اسفند 1384 03:15

آرشيو سپاس: 1639 مرتبه در 445 پست

گياهان در قرآن ( انگور)

توسط Mohsen1001 » شنبه 13 آبان 1385 22:48

انگور





"پرهيزكاران را جايي است در امان از هر آسيب؛ بستانها و تاكستانها." ( نباء/ 31- 32)


نام قرآني: عنب ( مفرد)،  اعناب (جمع)



نامهاي متداول:

فارسي: انگور، فرشك؛  عربي: عنب؛  عبري: عنو؛  اردو، هندي، پنجابي، بنگالي: انگور؛  تلگو، سانسكريت، مراتي، گجراتي: دركش؛  مليالمي: مونتارنگا؛  كشميري: داج؛  انگليسي: grape؛ فرانسوي: cultive- vigne ؛  يوناني: roga،staphilia؛  آلماني: , Weineere Traube ؛  اسپانيايي: uva؛  لاتيني:acinus ؛  ايتاليايي:  acino ,uva روسي:vinograd.



نام علمي: Vitis vinifera(از تيره انگورVitaceae)



اشاراتي قرآني :

1-" اَيـَودّ احدكم ان تكون له جنة من نخيل و اعناب تجري من تحتها الانهار له فيها من كل الثمرات و اصابهُ الكبر و له ذرية ضعفاء فاصابها اعصار فيه نار فاحترقت كذلك يبين الله لكم الايات لعلكم تتفكرون." ( بقره/266)

"آيا ازميان شما كسي هست كه دوست داشته باشد كه او را بوستاني از خرما و انگور بوده باشد، و جوي ها در پاي درختانش جاري باشد، و هر گونه ميوه اي دهد. و خود پير شده و فرزنداني ناتوان داشته باشد، بناگاه گردبادي آتشناك در آن بوستان افتد و بسوزد؟ خدا آيات خود را براي شما اين چنين بيان مي كند، باشد كه بينديشيد."



2- "و في الارض قطع متجاورات و جنات من اعناب و زرع و نخيل صنوان و غير صنوان يسقي بماء واحد و نفضل بعضها علي بعض في الاكل ان في ذلك لايات لقوم يعقلون."( رعد/ 4)

"و بر روي زمين قطعه هايي است در كنار يكديگر و باغهاي انگور و كشتزارها و نخلهايي كه دو تنه از يك ريشه رسته است يا يك تنه از يك ريشه و همه به يك آب سيراب مي شوند و در ثمره، بعضي را بر بعضي ديگر برتري نهاده ايم. هر آينه در اينها براي خردمندان عبرتهاست."



3-" ينبت لكم به الزرع و الزيتون والنخيل والاعناب و من كل الثمرات ان في ذلك لاية لقوم يتفكرون."( نحل/11)

"و با آن برايتان كشتزار و زيتون و نخلها و تاكستانها و هر نوع ميوه بروياند، در اين عبرتي است براي مردمي كه مي انديشند."



4-" و من ثمرات النخيل والاعناب تتخذون منه سكرا و رزقا حسنا ان في ذلك لاية لقوم يعقلون."( نحل/67)

"و از ميوه ها نخلها و تاكها شرابي مستي آور و رزقي نيكو به دست مي آوريد، و خردمندان را در اين عبرتي است."



5-" او تكون لك جنة من نخيل و عنب فتفجرالانهار خلالها تفجيرا."( اسراء/91)

"يا تو را بستاني باشد از درختان خرما و انگور كه در خلالش نهرها جاري گرداني."



6-" واضرب لهم مثلا رجلين جعلنا لاحدهما جنتين من اعناب و حففناهما بنخل و جعلنا بينهما زرعا."( كهف/32)

"برايشان داستان دو مرد را بيان كن كه به يكي دو تاكستان داده بوديم و بر گرد آنها نخلها و در ميانشان كشتزار كرده بوديم."



7-" فانشانا لكم به جنات من نخيل و اعناب لكم فيها فواكه كثيرة و منها تاكلون."( مؤمنون/19)

" با آن برايتان بوستانهايي از خرما و انگور پديد آورديم. شما را در آن باغها ميوه هاي بسياري است كه از آنها مي خوريد."



8- " و جعلنا فيها جنات من نخيل و اعناب و فجرنا فيها من العيون."( يس/ 34)

"و در آن باغهايي از نخلها و تاكها پديد آورديم و چشمه ها را روان ساختيم."



9- " ان للمتقينَ مفازًا. حَدَآئق و اعناباً." ( نباء/ 31-32)

" پرهيزكاران را جايي است در امان از هر آسيب؛ بستانها و تاكستانها."



10- " وَعنبًا و قضبًا."(عبس/28)

" و تاك و سبزيهاي خوردني."



انگور يكي از لذيذترين ميوه هايي است كه خداوند براي انسان آفريده است و از اين رو يازده مرتبه در قرآن مجيد نام اين ميوه به صورت مفرد (عنب) و جمع (اعناب) آمده است.



آغاز كاشت درخت مو

چند نوع انگور خود رو( مو) در نقاط مختلف جهان ديده شده، بنابراين تعيين زادگاه اصلي مو مشكل است. اما بعضي از دانشمندان ارمنستان و آذربايجان را منشا اصلي اين گياه مي دانند. احتمالاً كاشت مو در اين ناحيه آغاز شده و از آن جا به ايران، عربستان و مصر گسترش يافته است. نقل شده كه كاشت مو قبل از زمان نوح متداول بوده است. از اين رو شايد بتوان گفت كه در بين ميوه ها انگور قدمتي بيش از نخل دارد. در تمدنهاي كهن آفريقا و آسيا به كاشت مو و توليد شرابي كه از تخميرانگور به دست مي آمد اهميت بسيار مي دادند.

تاكنون حدود هشت هزار نوع انگور پرورشي در سرتاسر جهان ديده شده است كه نوعي انگور بي دانه ( به نام تامسون) در سطحي وسيع در چندين كشور از جمله ايتاليا، فرانسه، روسيه، اسپانيا، تركيه، ايران، افغانستان، ژاپن، سوريه، الجزيره، مراكش و امريكا كاشته مي شود. بيش از نيمي از محصول انگور جهان در كشورهاي اروپايي توليد مي شود. هندوستان قبلاً انگور را از ايران و افغانستان وارد مي كرد اما در سي سال اخير كاشت آن در ماهارشترا، آندرا و كرناتاكا موفقيت آميز بوده است و هر سال سيصد هزار تن انگور از اين نواحي به دست مي آيد ولي اين مقدار فقط يك درصد محصول جهاني است.



خواص انگور

انگور يكي از بهترين منابع طبيعي گلولز و فروكتوز است و 20درصد انگور را اين مواد تشكيل مي دهد. علاوه بر قندها، انگور داراي اسيد تارتاريك و اسيد ماليك فراوان است. مواد معدني مانند سديم، پتاسيم، كلسيم، و آهن به مقدار زياد در آن وجود دارد. در صورتي كه پروتئين و چربي آن بسيار ناچيز است. بوي مخصوص انگور به علت ژرانيول و لينالول موجود در آن است. اخيراً تركيب ديگري به نام ويتامين P از آن تهيه مي شود گفته مي شود اين ويتامين در جلوگيري از خونريزيهاي ناشي از بيماري قند بسيار موثر است، تورم وريدي و تصلب شرائين بدن را به خوبي بهبود مي بخشد انگور به علت مواد معدني موجود در آن خاصيتي محرك، هاضم، آرام بخش، اشتها آور، مبرّد و مدّر دارد. خون را زياد و تصيفه مي كند و ناتواني عمومي را درمان مي بخشد. آب غوره قابض است و گلو درد را درمان مي كند. شيره تاك براي بيماريهاي پوستي و چشم درد مفيد است. انگور همچنين براي برنشيت مزمن، بيماريهاي قلبي، التهاب كليه و نقرس مفيد است.  براي جلوگيري از تشنج ناشي از يبوست آب انگور به كودك مي خورانند، و براي رفع تب و سرما خوردگي بسيار ثمر بخش است. براي مبتلايان به بيماري يرقان نيز غذاي مفيدي است.

انگور در سرتا سر جهان مصرف خوراكي دارد، كه 80 درصد اين محصول براي ساختن شراب به كار مي رود. و 7 درصد آن صرف تهيه كشمش ( مويز) و سركه مي شود. آمريكا و كشورهاي اروپايي از توليد كنندگان عمده شراب انگور هستند، در حالي كه ايران، تركيه، يونان، استراليا و افغانستان مهمترين توليد كنندگان كشمش مي باشند. تركيه و يونان بهترين نوع كشمش را تهيه مي كنند. تخميناً هر سال 800000 تن كشمش در جهان توليد مي شود. كشمش از نظر طبي مفيدتر از انگور است. كشمش براي تب، سرفه، نزله، يرقان و تورم نيمه حاد كبد و طحال نافع است.



استفاده نامطلوب از انگور

قبل از ظهور اسلام انواع  بسيار خوب انگور در مناطق وسيعي در سوريه، عراق، فلسطين، حجاز، يمن و حضرموت به عمل مي آمد و شراب به مقدار زياد توليد مي شد. در زمان هومر تهيه شراب انگور بخشي از زندگي مردم را تشكيل مي داد. بعد از ظهور اسلام شراب سازي و مصرف شراب منفور و حرام شناخته شد. اما كاشت درخت مو را براي استفاده از انگور آن حلال مي دانستند و اين كار را تشويق مي كردند. اين حقيقت را نمي توان نا ديده گرفت كه در جامعه عرب جاهلي كارهاي ناشايست زياد وجود داشت واعتياد به شراب يكي از علل اين فساد اخلاقي بود. دستور حرمت شراب به طور ناگهان اعمال نشد؛ بلكه اين امر به طور تدريجي و بر پايه اصول روان شناختي انجام گرفت. در مرحله اول ( بقره/219) بيان مي كند كه گناه شراب از سود آن بيشتر است. پس از اين در آيه ديگري ( نساء/43) مي فرمايد" آنگاه كه مست هستيد گرد نماز مگرديد." لذا مي بينيم اين دو آيه قرآن كريم مومنان را از شرب خمر بر حذر مي دارد و سرانجام در سوره مائده آيه هاي 90 و 91 حرمت قطعي آن اعلام مي شود.

پس از نزول اين آيه سوره مائده مردم مدينه هر نوع شرابي را به كوچه ها ريختند بعضي از مسلمانان مي خواستند اندوخته شراب خود را به همشهريان يهودي خود ببخشند اما اجازه چنين كاري را نيافتند. بنابر حديثي تهيه، شرب، و حتي بخشيدن شراب حرام بود.

در قرآن مجيد با كلمات مختلفي مانند خمر، شراب، سكر و كاس به شراب اشاره شده است. خمر در اصل به معني شراب انگور است ولي به طور عام اين كلمه را مي توان براي هر نوع  شرابي به كار برد. سكر هر چيزي است كه سبب مستي شود. كاس به معناي جام است و شراب معناي هر نوع مايع نوشيدني از جمله شراب است. كلمه خمر در سوره بقره/219، سوره مائده/90و91، سوره محمد/ 15 و كاس در سوره طور/ 23، سوره دهر/ 5، سوره واقعه/ 18 و سوره صافات/ 45 آمده است و كلمه شراب چندين بار در جاهاي مختلف ذكر شده است.

منبع : تبيان

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب Mohsen1001 تشکر کرده اند:
sokuteasemuni

Captain I

Captain I



نماد کاربر
پست ها

220

تشکر کرده: 0 مرتبه
تشکر شده: 0 مرتبه
تاريخ عضويت

سه شنبه 12 دی 1385 21:01

آرشيو سپاس: 118 مرتبه در 38 پست

آب انگور ارغوانی

توسط siavash45 » دوشنبه 15 بهمن 1386 11:46

تحقیق جدید حاکی از آنست که آب انگور ارغوانی ممکن است نقش حفاظتی علیه سرطان سینه ایفاء نماید.

هر سه دقیقه 1زن، در ایالات متحده آمریکا با علایم سرطان سینه شناسایی می گردد و در این میان عواملی همچون سن و توراث نقش برجسته ای را در احتمال ابتلا خانم ها به این بیماری بازی می كند. شیوه زندگی و تغذیه نیز ممکن است در ایجاد این بیماری بی تاثیر نباشند. یکی از موارد تغذیه ای که ممکن است نقش حفاظتی علیه سرطان سینه داشته باشد، آب انگور 100درصد خالص است که از انگورهای ارغوانی رنگ بدست آمده است.

  
مطابق با تحقیق منتشر شده در ژورنال Medicinal Food، ترکیبات طبیعی در آب انگور، سلولهای سینه شخص سالم را از آسیب DNA مصون می دارند. در این تحقیق سلولهای سینه فرد سالم در یک لوله آزمایش در مجاورت محیط کار سینوژن benzo(a)pyrene قرار گرفت. این ماده سرطانزا قادر به ایجاد یکسری از وقایعی است که منجر به سرطانی شدن سلولها می گردد. پس از سرطانی شدن سلولها، آنها در مجاورت آب انگور قرار گرفتند نتیجه مشاهدات حاکی از آن بود که ترکیبات موجود در آب انگور مانع از اتصال ماده کارسینوژن به سلولهای سینه می گردند و DNA سلولها بدین طریق مورد حفاظت و حمایت قرار می گیرند.

  
دکتر Keith Singletary پروفسور تغذیه و محقق اصلی این تحقيق از دانشگاه ايلينويز گفت " ترکیبات انگور ارغوانی دارای ظرفیت بالاي جلوگیری از نزدیک شدن زنجیره های DNA به یکدیگر هستند(نوعی از آسیب DNA) این فرآيند همانند افزایش فعالیت آنزیم در متابولیسم و سم زدایی مواد کارسینوژن و سرکوب بالقوه استرس اکسیدایتو عوامل سرطانزاست." یافته های جدید نمایانگر آنند که به منظور نقش حفاظتی آنتوسیانین های موجود در آب انگور در جلوگیری از سرطان سینه همانند سایر میوه ها و آبمیوه ها ، بررسي هاي بیشتری باید صورت پذیرد."

  
این تحقیق آخرین تحقیق ارائه شده در موردآب انگور است که امکان حفاظت از سلولهای سرطانی را بوسیله سرکوب استرس اکسیداتیو و مهار آسیب DNA نمایان می سازد و مانع از آن می گردد که سلولهای آسیب دیده به سمت مرحله سرطانی شدن پیش روند. آب انگور همچنین باعث کاهش پیشرفت سلولهای سرطانی از طریق کاهش انتشار آنها می گردد. رابطه ای بین مواد تغذیه ای غنی از آنتی اکسیدانتها و کاهش انواع سرطان وجود دارد و در این بین آب انگور که سرشار از آنتوسیانین هاست نقش عمده ای را در این خصوص ایفاء می كند. آنتوسیانین ها در واقع طبیعی ترین و قویترین آنتی اکسیدانتهای موجود در آب انگور هستند و منشاء ضد سرطانی آنها در رنگ ارغوانی انگور نهفته است. در یک زمان نوشیدن آب انگور نیز می تواند برای سلامت قلب مفید بوده و نقش همان شراب قرمز را ایفاء كند. علیرغم چند تحقیق اخیر که ارتباط بین مصرف الکل و سرطان سینه را در عده ای  از خانمها نمایان می سازد نوشیدن آب خالص انگور حداقل می تواند برای قلب شما مفید باشد و شاید برای جلوگیری از سرطان سینه نیز کمک کننده و مؤثر باشد.

مترجم دکتر متین محمدی پور
http://www.medicalnewstoday.com/printer ... wsid=79309

کاربران زیر از شما کاربر محترم جناب siavash45 تشکر کرده اند:
sokuteasemuni


 


  • موضوعات مشابه
    پاسخ ها
    بازديدها
    آخرين پست

چه کسي حاضر است ؟

کاربران حاضر در اين انجمن: بدون كاربران آنلاين و 0 مهمان



CentralClubs Hosting