خواباندن گوشت در شكر يا سس سويا تركيبات ناسالم .......

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

خواباندن گوشت در شكر يا سس سويا تركيبات ناسالم .......

پست توسط Dr.Akhavan » دو شنبه 2 مرداد 1385, 7:57 pm

  گوشت در شكر يا سس سويا تركيبات ناسالم كلسترول را كه در طول پخت گوشت تشكيل مي‌شود، كاهش مي‌ 



دانشمندان دريافته‌اند خواباندن گوشت در شكر يا سس سويا تركيبات ناسالم كلسترول را كه در طول پخت گوشت تشكيل مي‌شود، كاهش مي‌دهد.

محققان تايواني دريافتند خواباندن گوشت در مايع‌هاي محتوي سس سويا و يا شكر از فراورده‌هاي اكسيداسيون كلسترول (‪ (COPs‬در گوشت خوك و تخم مرغ كه در هنگام پخت ايجاد مي‌شود، جلوگيري مي‌كند.

بطور كلي تركيبات اكسيداسيون كلسترول به هنگام عمل آوردن يا حرارت دادن غذاهاي غني از كلسترول توليد مي‌شود و تحقيقات نشان مي‌دهد مقدار زياد اين تركيبات به سلول‌هاي بدن آسيب مي‌زنند و موجب بروز بيماري‌هايي نظير بيماري قلبي و يا سرطان مي‌شوند.

دكتر “بينگ هوي چن” و همكارانش در دانشگاه فو جن در “تايپه” به منظور بررسي تاثير خواباندن گوشت بر ميزان تشكيل ‪ ،COP‬گوشت خوك و تخم مرغ‌هاي آب پز سفت شده را در مايع‌هاي محتوي سس سويا، شكر و يا هر دو آنها خواباندند. تنها ماده ديگري كه در هر دو اين مايع مخصوص خواباندن گوشت وجود داشت آب بود.

در كل محققان دريافتند هر دو مايع تشكيل ‪ COP‬را در طول پخت گوشت كاهش مي‌دهد و در اين ميان شكر تاثير بسزايي دارد.

چن گفت: خواباندن گوشت با توليد فراورده‌هاي واكنش برشته كردن باعث ايجاد چنين فوايدي مي‌شود.

تصور مي‌شود كه اين ماده همانند آنتي اكسيدان‌ها عمل مي‌كند بدين معنا كه فراورده‌هاي اكسيداسيون كلسترول و مولكول‌هاي مشابه كه مي‌توانند به سلول‌هاي بدن آسيب برسانند، خنثي مي‌كنند.

همچنين ممكن است مواد مغذي مفيد موجود در سس سويا مانند “ايزوفلاون‌ها” (‪ (isoflavones‬از تشكيل ‪ COP‬جلوگيري مي‌كنند.

به گفته محققان، اين موضوع مشخص نشده است كه آيا انواع ديگر مايع‌هايي كه براي خواباندن گوشت از آنها استفاده مي‌شود نيز از چنين خواصي برخوردار است يا خير.

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”