خطر بطری های آب!

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 485
تاریخ عضویت: جمعه 27 مرداد 1385, 3:58 am
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 4870 بار
سپاس‌های دریافتی: 2875 بار

خطر بطری های آب!

پست توسط mahshid-banoo » چهار شنبه 5 خرداد 1389, 11:27 pm

 

درود

این مطلب رو جدی بگیرید و عــوارض اون را برای عزیزان و نزدیکانتان گوشـــزد نمائید.




تصویر


بطــریهای آب باقی مانده در ماشــین شما بسیار خطــرناک می باشند.



در یک برنامه تلوزیونی شرلی کرو ( یک بیمارسرطانی) گفت که این موضوع باعث ایجاد ســرطان سیــنه در وی شده. این موضوع یکی از علل رایج درجات بالای ابتلا نسج به شکل سرطانی در سینه شناخته شده..


گرما باعث واکنش شیمیایی در پلاستیک حاوی آب شده و باعث آزادشدن مولکولهای آن در آب می شود.این مولکولها به صورت ســم مهلکی در بافت سرطانی سینه پیدا شده . پس خواهشمندم مراقب باشید و آب باقی مانده در ماشین را ننوشید.


خواهشمندم این متن را برای همه دوستان و خصوصا کلیه بانوانی که می شناسید اطلاع دهید. این اطلاعات از نوع اطلاعاتی است که باید راجع به حفظ سلامتی خود بدانیم.

یه توصیه: جهت نگهداری آب آشامیدنی به جای پلاستیک بهتراز قمقمه استیل و یا بطری شیشه ای استفاده کنید.



 
آشنایان ره عشق درین بحر عمیق
غرقه گشتند و نگشتند به آب آلوده

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1635
تاریخ عضویت: چهار شنبه 8 مهر 1388, 11:15 pm
سپاس‌های ارسالی: 14502 بار
سپاس‌های دریافتی: 14949 بار

Re: خطر بطری های آب!

پست توسط oweiys » پنج شنبه 6 خرداد 1389, 12:01 am

با تشکر از خانوم mahshid-banoo

در این جا خوب است که عزیزان دقت داشته باشند تا چای داغ را حتی المقدور در لیوان های پلاستیکی یک بار مصرف استفاده نکنند , زیرا که

فعل و انفعالات شیمیایی که بین مواد نه چندان مرغوب پلاستیک و آب داغ چای صورت می گیرد که ممکن است خدای ناکرده سبب بیماری

شود .

Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3309
تاریخ عضویت: شنبه 10 آذر 1386, 5:59 pm
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11995 بار

Re: خطر بطری های آب!

پست توسط Mil@d » پنج شنبه 6 خرداد 1389, 2:07 am

1.از هر هشت زن 1 نفر به سرطان سینه مبتلاست
2.با تشخیص به موقع فابل درمان است
3.تصویر پینک روبان! نماد جهانی اش
4.چاقی و بی تحرکی و مشروبات الکی نیز از عوامل آن هستند

سینه مبتلا به سرطان

تصویر

بافت سرطانی

تصویر

پراکندگی مبتلایان در جهان

تصویر




[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]
  بی  

Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2371
تاریخ عضویت: شنبه 24 فروردین 1387, 11:03 pm
سپاس‌های ارسالی: 6261 بار
سپاس‌های دریافتی: 11083 بار

Re: خطر بطری های آب!

پست توسط yasermym » پنج شنبه 6 خرداد 1389, 11:26 am

بارها این مساله مطرح شده است که بطری ها و ظروف یکبار مصرف سرطان زا هستند؛ لازم دونستم چند نکته رو در این زمینه متذکر بشم :

1. تمامی نکاتی که در مورد اثرات سرطان زایی مواد مختلف عنوان می شود، لزوما بر همه افراد اثر ندارد و بسته به سیستم بدنی فرد متفاوت است، در حقیقت در پژوهش های انجام شده اثرات مذکور بر روی نمونه های انتخاب شده بررسی و اعلام می شود.
2. ظروف یکبار مصرف دارای انواع مختلفی هستند که در بیشتر موارد در کف ظرف به طور اختصاری درج شده اند و نشانگر نوع کاربرد ظرف مورد نظر می باشند. بايد به علامات اختصاري كه در كف ظروف حك شده است توجه كنید مانندPE ،PP يا PS و ... اين علائم نشان دهند اين است كه اولاً توليد كننده ظروف بدينوسيله سعي در اطلاع رساني به مصرف كننده از نظر نوع كاربرد ظروف داشته است و ثانياً هر يك از اين علائم نشانگر نوع مصرف و كاربرد ظروف يكبار مصرف است.

3. انواع پلي مرهاي مصنوعي مورد مصرف در ظروف يكبار مصرف
A. پلي اتيلن با وزن مخصوص بالا HDPE
B. پلي اتيلن با وزن مخصوص كم خطي LLDPE
C. پلي پروپيلن PP
D. پلي استيرن PS
E. پلي اتيلن ترفتالات PET
F. پلي كربنات PC
G. پلي آميد PA

[HIGHLIGHT=#d8d8d8]4. نوع  
A. ظروف پلي اتيلني ((PE سفيد رنگ جهت بسته بندي و نگهداري روغن ، سركه و محصولات لبني ( شير،‌ دوغ و ماست) و مواد غذايي با حرارت بالا و مرطوب مناسب مي باشد.
B. استفاده از ظروف پلي پروپيلني(PP) سفيد رنگ براي بسته بندي محصولات لبني ( ماست ، خامه ، پنير ) و همچنين زيتون و مواد غذايي با حرارت بالا و مرطوب بلامانع بوده و اخيراً در جهان به جاي ليوان هاي يكبار مصرف شفاف از ليوان هاي پلي پروپيلني استفاده مي شود.
C. ظروف پلي استايرني شفاف كه به نام(GPPS) نيز معروف است. براي توليد ليوان و ظروف يكبار مصرف فقط براي مواد غذايي در دماي معمولي توصيه مي شود. ولي نمي توان از آن براي نوشيدني هاي داغ (چاي ، شيركاكائو و قهوه ) و مواد غذائي با حرارت بالا استفاده نمود . از گرم كردن مواد غذايي در ظروف پلي استايرن در مايكروفر خودداري شود.
D. استفاده از پلي استايرن كريستال استفاده از انواع پلي استايرن براي بسته بندي روغنهاي خوراكي ، مارگارين و كليه محصولاتي كه لايه خارجي آنها چربي بوده و در تماس با بسته بندي مي باشد ممنوع اعلام شده است.
E. ظروف با جنس انواع پلي استايرن نبايستي براي بسته بندي آندسته از مواد غذايي (خوراكي و آشاميدني ) كه در زمان پرشدن –نگهداري يا مصرف دما بالاتر از 65 درجه سانتي گراد دارند استفاده شود.
F. در خصوص تاثير شرايط استفاده از انواع پلي استايرن بر سلامت مصرف كنندگان نتايج حاصله مؤيد آن است كه:
I. چنانچه محتواي درون ظرف دمايي بيش از 65 درجه سانتيگراد داشته باشد.
II. با افزايش درصد چربي (چنانچه چربي فاز پيوسته باشد) ميزان مهاجرت شيميايي افزايش قابل توجهي در ظروف پلي استايرن دارد.

5. خود پليمر ها به تنهايي خطر مسموميت ندارد و به دليل وزن مولكولي بالا عموماً خنثي بوده و قابل حل نمي باشند . ( درمواد غذايي ) ولي در فرآيند ساخت و توليد پليمر مواد جانبي ديگري نظير كاتاليزور ها وجود دارند كه ممكن است ذرات آنها به همراه پليمر وجود داشته باشد يا در صورت عدم تكميل پليمريزاسيون مونومرهاي اوليه با پليمر ساخته شده وارد محيط مصرف شود . بنابراين مسأله درجه خلوص پليمرها به عنوان مسأله مهمي بايد مورد توجه قرار گيرد.
6. استفاده از پلي استايرن كريستال براي توليد ليوان و ظروف يكبار مصرف فقط براي مواد غذايي در دماي معمولي توصيه مي شود. در دماي بالا منواستايرن باقي مانده درآن از آنها بيرون مي زند كه در دراز مدت بر روي سيستم اعصاب مركزي و گلبول قرمز تأثير منفي ميگذارد . از گرم كردن مواد غذايي در ظروف پلي استايرن در مايكروفر خودداري شود.
پس همانطور که ملاحظه کردید با توجه به نوع ظرف نوع استفاده نیز تغییر می کند و برای تمامی ظروف نمی توان به یک گونه اظهار نظر کرد.

تصویر
دانستني که تو را اصلاح نکند گمراهي است. حضرت علي (ع)

تصویر

 [FONT=tahoma, Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif][COLOR=#444444]==================================
دانلود مقاله در
انجمن علمي تامين رايگان مقالات گيگا پيپر
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]
==================================    

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1635
تاریخ عضویت: چهار شنبه 8 مهر 1388, 11:15 pm
سپاس‌های ارسالی: 14502 بار
سپاس‌های دریافتی: 14949 بار

Re: خطر بطری های آب!

پست توسط oweiys » پنج شنبه 18 مرداد 1397, 11:08 am

[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید] 
عضو انجمن تغذیه ایران گفت: بطری های پلاستیکی در سرمای زیاد واکنش می دهند و همین مساله سبب سرطان زا شدن آب های یخ زده در این بطری ها می شود.به گزارش ایرنا، مجید حاجی فرجی روز پنجشنبه اظهار داشت: یخ زدن آب درون بطری موجب ایجاد ترکیبات سرطانزا می شود و نباید درجه خنک کردن بطری تا میزان یخ زدن آب داخل آن کاهش یابد.عضو انجمن تغذیه ایران تاکید کرد: بطری های پلاستیکی برای خنک کردن و یخ بستن آب معمولی نباید استفاده شود و از نگهداری موادی که خواص اسیدی یا بازی دارند مانند آبغوره، آبلیمو و سرکه در این گونه بطری ها باید پرهیز شود؛ زیرا این مواد با دیواره بطری واکنش هایی می دهند که برای سلامت افراد ایجاد مشکل می کنند.حاجی فرجی ادامه داد: آب سالم و بهداشتی، بهترین نوشیدنی برای رفع تشنگی و تامین کننده نیاز بدن برای انجام سوخت و ساز طبیعی مواد است که به تعادل مواد در بدن کمک می کند اما آب های یخ زده در بطری های پلاستیکی به مرور زمان سبب بروز سرطان می شود.

 زمان نگهداری موادغذایی فریزشده باید کوتاه باشد
عضو انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه مصرف مواد غذایی فریزشده در میان ایرانیان افزایش یافته است، افزود: مردم به دلیل مشغله های کاری و زندگی کمتر فرصت پخت و پز دارند؛ به همین دلیل غذاهایی را که قبلا پخته اند یا به صورت آماده تهیه کردند را در داخل فریزر گذاشته و به مرور مصرف می کنند.وی تصریح کرد: برخی افراد نیز موادی مانند سبزیجات و صیفی جات را پخته و به مدت طولانی در داخل فریزر نگهداری می کنند؛ این در حالی است که با نگهداری این مواد به مدت طولانی، عناصر و مواد مغذی آنها از بین می رود و باید در کوتاهترین زمان مصرف شود.استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سبزیجات و صیفی جات پس از چیده شدن، تحت تاثیر تغییرات شیمیایی قرار می‌‌گیرند که در نهایت موجب فساد و از بین رفتن آنها می‌‌شود. رنگ، مواد مغذی و طعم مواد غذایی تحت تاثیر آنزیم‌های موجود در آنها به مرور زمان تغییر می‌‌کند.حاجی فرجی افزود: زمان نگهداری انواع گوشت در فریزر سه ماه و سبزیجات و صیفی جات تا دو ماه است و لبنیات نباید هرگز فریز شوند.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]
__________________________________

السلام عليك يا علي ابن موسي الرضا المرتضي (ع)

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”