آشپزخانه ترکیه

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 168
تاریخ عضویت: جمعه 18 بهمن 1387, 8:52 pm
محل اقامت: همین جا
سپاس‌های ارسالی: 156 بار
سپاس‌های دریافتی: 438 بار

طرز تهیه چغیتما (( یک نوع غذای ترکی ))

پست توسط poroshat » جمعه 14 فروردین 1388, 2:14 am

به نام خدا


مواد لازم برای 4 نفر:

2 عدد پیاز.
گوشت چرخ کرده یا سینه مرغ خرد شده 400 گرم.
تخم مرغ 4 عدد.


طرز تهیه:

پیازها را خرد کرده و درون ماهی تابه میریزیم و با روغن تفت میدهیم تا پیازها کاملآ طلایی شود.سپس گوشت چرخ شده و زردچوبه را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم.هنگامی که گوشت کاملآ پخته شد و تفت خورد تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم و مخلوط مینماییم و تا سفت شدن تخم مرغها صبر می کنیم.این غذا با سس گوجه فرنگی خوشمزه تر هم میشود.

نوش جان.
تولد و مرگ اجتناب ناپذیرند، فاصله این دو را زندگی كنیم.سانتابان

Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 934
تاریخ عضویت: پنج شنبه 16 آبان 1387, 8:28 pm
سپاس‌های ارسالی: 1043 بار
سپاس‌های دریافتی: 3151 بار

Re: طرز تهیه چغیتما (( یک نوع غذای ترکی ))

پست توسط Mardaviz » جمعه 14 فروردین 1388, 1:54 pm

درود
در قدیم در روستاهای آذربایجان این غذا را çığıtmaبرای مهمانان عالی رتبه و گرامی تهیه میکردند.(هرازگاهی برای خان هایی که برای مهمانی به روستاهای دیگه می رفتند تهیه میشد)ولی تا آنجایی که بنده اطلاع دارم با گوشت مرغ تهیه میشود.
غذای چوپانان نیز qortmaç(قورتماچ)بود.
غذای سنگین دیگری بود به نام döyməç (دُویماچ)که با روغن حیوانی تهیه میشدsari yağکه مخصوص انسانهای قوی بنیه از جمله پهلوانان بود.
Work hard in silence
Let your success
Be your noise

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » دو شنبه 14 تیر 1389, 12:12 am

  سلام  
  این تاپیک قصد دارم غذاهای ترکیه را که در کتاب آشپزخانه ترکیه نوشته فردا چاکراغلو گشتاسب پور است رو بذارم. 



 [SIZE=150]سوپ   (برای شش نفر)
   


  لازم: 
 : یک سوم لیوان، 60 گرم
آب: شش لیوان، 800   : دو قاشق مربا خوری، 12    گندم: سه قاشق غذاخوری، 18   : یک + دو سوم لیوان، 360 گرم
تخم مرغ: یک عدد، 50   *مارگارین یا کره: چهار قاشق غذا خوری، 40    خشک: یک و نیم قاشق چایخوری، 2  

  تهیه: 
  را شسته با آب و نمک در قابلمه بریزید و حدود نیم ساعت بپزید تا برنج نرم شود.آرد را با ماست تخم مرغ مخلوط کنید . از آب برنج یک ملاقه بردارید ولرم که شد به ماست اضافه کنید و داخل برنج بریزید و مرتب هم بزنید. 10 دقیقه بپزید. کره را در تابه ای آب کرده نعنا را در آن چند دقیقه تفت دهید و آن را روی سوپ بریزید. 

 ارزش غذایی در یک پرس 

 :  : 4   :7.4   :13.5   : 79میلی   : 0.26 میلی   : 83 میلی   : 1 میلی   : 824 میلی    آ:  
تیامین: 0.4 میلی   : 0.12 میلی   : 0.26 میلی   : 49 میلی  

 نکته:   سوپ را همه جای ترکیه درست می کنند. در گذشته بهترین ماست ها در ییلاق درست می شدند. به همین دلیل نام این سوپ که از ماست تهیه می شود از ییلاق گرفته شده است.  
 * به جای آن می توانید از روغن مایع استفاده کنید. 


 
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » دو شنبه 4 مرداد 1389, 10:17 pm

 [SIZE=150]سوپ دال عدس(برای شش نفر) 


  لازم: 
  عدس: دو سوم لیوان،  :۷لیوان،  :۱عدد متوسط،  :۱عددکوچک،  :سه دوم قاشق مربا خوری،  *مارگارین یا کره:۴قاشق غذاخوری،   گندم:۲قاشق غذاخوری،   گوجه فرنگی:یک دوم قاشق غذاخوری، 

  تهیه: 
  عدس را شسته و بجوشانید.هویچ را بشویید،پوستش را بتراشید و رنده کنید. هویچ،پیاز رنده شده و نمک را به عدس اضافه نموده و حدود نیم ساعت بپزید. سپس عدس را از بلندر و یا الک رد کنید و دوباره به دیگ برگردانید. کره را در ماهیتابه آب کرده ،آرد را چند دقیقه تفت دهید تا رنگش کمی زرد شود.حالا رب را به آرد اضافه کنید و یک ملاقه از آب دال عدس در آن بریزید .پس از آن مخلوط رب و آرد را آرام به عدس اضافه کنید و هم بزنید.سوپ را پنج دقیقه دیگر بجوشانید. 


 ارزش غذایی در یک پرس: 
 :  :۵،  :۵،  :  :  :1,  :  :  :   آ:14,  :0,  :0,  :0,   ث: 
 نکته:این سوپ را در همه جای ترکیه درست می کنند. اگر میل دارید داخل روغن همراه آرد و رب،نعناع و فلفل قرمز را تفت دهید و به سوپ اضافه کنید و با آب لیمو سرو کنید. در بعضی از نقاط ترکیه در آن سیب زمینی رنده شده نیز می ریزند

 *به جای آن می توانید از روغن مایع استفاده کنید. 


 
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » پنج شنبه 7 مرداد 1389, 11:52 pm

سوپ سبزیجات (برای شش نفر)


مواد لازم:

پیاز: 1عدد متوسط، 75 گرم
* مارگارین یا کره: 4قاشق غذاخوری، 40 گرم
آرد گندم: 2قاشق غذاخوری، 12گرم
آب: 5لیوان، 1000گرم
برگ کرفس: 3-4 عدد، 15گرم
برگ چغندر: 1عدد، 25گرم
جعفری: 3-4 شاخه، 10گرم
سیب زمینی: 2عدد کوچک، 135گرم
هویچ: 1عدد کوچک، 50گرم
برنج: یک چهارم استکان، 25گرم
نمک: 2قاش مرباخوری، 12گرم
فلفل سیاه: یک سوم مرباخوری، 0.7گرم
تخم مرغ: 1عدد، 50گرم
شیر: 1لیوان، 200گرم


طرز تهیه:

پیاز را پوست گرفته، بشویید و ساطوری کنید. روغن و پیاز را در دیگی سه چهار دقیقه تفت دهید. آرد را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید. آرد که کمی زرد شد آب را اضافه کنید و بجوشانید. سبزیجات را بشویید و ریز خرد کنید. سیب زمینی و هویج را پوست بگیرید و ریز ببرید. هویچ، سیب زمینی، سبزیجات، برنج و نمک را به سوپ اضافه کنید. 35-40 دقیقه بپزید. سپس سبزیجات را از بلندر و یا الک رد کنید و دوباره بپزید. تخم مرغ را در کاسه ای با شیر مخلوط کنید و یک ملاقه از آب سوپ داخل آن بریزید. آنگاه مخلوط شیر را آرام به سوپ اضافه کنید و مرتب هم بزنید. وقتی جوش آمد از روی شعله بردارید.


ارزش غذایی در یک پرس

انرژی: 119 کالری
پروتئین: 3.2 گرم
چربی: 7گرم
کربوهیدرات: 11گرم
کلسیم: 58 میلیگرم
آهن: 0.16 میلیگرم
فسفر: 69 میلیگرم
سدیم: 819 میلیگرم
ویتامین آ: 1416İU
تیامین، 0..5 میلیگرم
ریبوفلاوین: 0.1 میلیگرم
نیاسین: 0.51 میلیگرم
ویتامین ث: 1 میلیگرم
کلسترول: 10 میلیگرم


نکته: می توان از نخودفرنگی یا بامیه نیز در تهیه این سوپ استفاده کرد.

* به جای آن می توانید از روغن مایع استفاده کنید.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » شنبه 9 مرداد 1389, 8:08 pm

سوپ تارهانا (برای شش نفر)



مواد لازم:

*پودر تارهانا آماده: نصف لیوان، 75 گرم
آب ولرم: 6لیوان، 1200 گرم
**مارگارین یا کره: 4قاشق غذاخوری، 40 گرم
نمک: 1.5 قاشق مرباخوری، 9 گرم
نعنا خشک: 1.5 غذاخوری، 2 گرم
فلفل قرمز: نصف قاشق مرباخوری، 1 گرم

طرز تهیه:

پودر تارهانا را با کمی آب مخلوط کنید . بقیه آب را به آن اضافه کنید ، بگذارید بجوشد و مرتب هم بزنید. سوپ که کمی غلیظ شد نمک اضافه کنید و قبل ازسرو کردن مارگارین را آب کرده نعنا و فلفل را در آن تفت دهید و روی سوپ بریزید.


ارزش غذایی در یک پرس:

انرژی: 88 کالری
پروتئین: 1.5 گرم
چربی: 6.1 گرم
کربوهیدرات: 7.2 گرم
کلسیم: 87 میلیگرم
آهن: 0.27 میلیگرم
فسفر: 2 میلیگرم
سدیم:593 میلیگرم
ویتامین آ: 187İU
نیاسین: 0.03 میلیگرم

نکته: در بعضی جاها در این سوپ نخود پخته، لوبیا، گوشت چرخ کرده یا فلفل سبز نیز می ریزند.

 *
پودر تارهانا را خانم های خانه دار ترکیه هر سال در فصل پاییز درست می کنند.
می توانید این پودر را مثل سوپ آماده هر وقت که خواستید مصرف کنید.کافی است آن را با آب مخلوط کرده و چند دقیقه بجوشانید .در آن گیاه معطر مثل نعنا و جعفری بریزید. می توانید از نخود یا لبو هم استفاده کنید.
 **
به جای آن می توانید از روغن مایع استفاده کنید.
 


پودر تارهانا(برای شش نفر)


 مواد لازم:

آب: 2لیوان، 400 گرم
نمک: 4قاشق غذاخوری، 48 گرم
پیاز: 5عدد بزرگ، 500 گرم
گوجه فرنگی: 4 عدد متوسط، 500 گرم
آرد گندم: 8 لیوان، 880 گرم
فلفل قرمز تازه: 5عدد متوسط، 250 گرم
ایرمیک یا سمولینا: 5.5 لیوان، 860 گرم
ماست: 5لیوان، 1100 گرم


طرز تهیه:

آب و نمک را بجوشانید. گوجه و پیاز را بشویید، رنده کنید و در آب بپزید. آن را از الک رد کنید یا با مخلوط کن مخلوط کنید. آرد و سمولینا را در ظرفی با ماست و گوجه و پیاز پخته شده مخلوط کنید .خمیر را با پارچه بپوشانید و بگذارید سه روز بماند. در ایم مدت روزی سه بار ان را ورز دهید. بعد آن را گلوله گلوله کنید و گلوله ها را در سایه دردمای اتاق خشک کنید. گلوله ها را الک کرده داخل کیسه بریزید. می توانید آن را شش ماه بدون نگرانی از خراب شدن در یخچال نگهداری کنید.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » یک شنبه 24 مرداد 1389, 12:36 am

آش چاتال (برای شش نفر)



مواد لازم:

عدس: یک سوم لیوان، ۶۰ گرم
لوبیا چیتی: یک سوم لیوان، ۶۰ گرم
گندم: نصف لیوان، ۶۰ گرم
آب: ۷ لیوان، ۱۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: یک و نیم قاشق غذاخوری، ۱۵ گرم
نمک: ۲ قاشق مربا خوری، ۱۲ گرم
پیاز: ۱ عدد متوسط، ۷۵ گرم
*مارگارین یا کره: ۴ قاشق غذاخوری، ۴۰ گرم
نعنا: ۱ قاشق غذاخوری،۱/۳ گرم
فلفل قرمز: نصف قاشق مرباخوری، ۱گرم


طرز تهیه:

عدس، لوبیا و گندم را از شب قبل با دو لیوان آب خیس کنید و با بقیه آب به مدت ۴۵_۵۰ دقیقه در زودپز بپزید. سپس به آن رب و نمک اضافه کرده و مخلوط کنید. پیاز را پوست بگیرید، بشویید و ساطوری کنید. داخل تابه ای مارگارین یا کره ریخته پیاز را سه، چهار دقیقه تفت دهید. نعنا و فلفل قرمز را اضافه کنید و چندبار هم بزنید. شعله را ببنید و پیاز را روی سوپ بریزید.


ارزش غذایی در یک پرس

انرژی: ۱۷۷۶ گرم
پروتئین: ۶/۸ گرم
چربی: ۶/۴ گرم
کربوهیدرات: ۲۴/۶ گرم
کلسیم: ۲۶ میلی گرم
آهن: ۱/۲۸ میلی گرم
فسفر: ۱۳۰ میلی گرم
روی: ۱ میلی گرم
سدیم: ۷۸۹ میلی گرم
ویتامین آ: IU۲۰۸
تیامین: ۰/۱۷ میلی گرم
ریبوفلاوین: ۰/۰۷ میلی گرم
نیاسین: ۰/۸۳ میلی گرم
ویتامین ث: ۱ میلی گرم


نکته: این آش از آش های منطقه غربی دریای سیاه است. اسم آن از سه ماده لوبیا، عدس و گندم که در تهیه آن استفاده میشود.

*به جای آن می توانید از روغن مایع استفاده کنید.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » چهار شنبه 27 مرداد 1389, 12:39 am

آش تودماچ


مواد لازم:

عدس: نصف لیوان،
آب: ۵ لیوان،
آرد گندم: سه چهارم لیوان،
نمک: ۱ قاشق مرباخوری
سیر: ۵ حبه
ماست: یک و نیم لیوان
روغن مایع: ۴ قاشق غذاخوری
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق مرباخوری


طرز تهیه:

عدس را پاک کرده بشویید و همراه چهار لیوان آب بپزید. در دیگ را بگذارید تا عدس نرم شود. برای درست کردن رشته، دو و نم قاشق آرد را کنار بگذارید و آرد را با کمی نمک و آب مخلوط کرده و خمیر درست کنید. با وردنه خمیر را پهن کنید. خمیر را از عرض به ضخامت دو سانتی متر ببرید. لابه لای رشته ها آ رد بپاشید و آن را روی هم گذاشته و از طول به ضخامت نیم سانتیمتر ریز خرد کنید. سه چهارم خمیر را به عدس اضافه کنید. بعد از این که خمیر آش پخته شد، سیر را پوست بگیرید و له کرده به ماست اضافه کنید. ماست و سیر را به عدس اضافه کنید و هم بزنید. روغن را در تابه ای ریخته و بقیه خمیر را در آن چند دقیقه تفت بدهید. نعنا داغ درست کنید. فلفل قرمز را کمی تفت دهید. آش را در کاسه بریزید و با نعنا، فلفل و پیاز داغ و رشته برشته شده تزیین کنید.



ارزش غذایی در یک پرس

انرژی:۹۹کالری
پروتئین:۱/۱ گرم
چربی:6.9 گرم
کربوهیدرات:8.7 گرم
کلسیم:۸ میلیگرم
آهن:0.5 میلیگرم
فسفر:۲۹ میلیگرم
سدیم:۷۵۲ میلیگرم
ویتامین آ:۲۷۵ IU
تیامین:0.05 میلیگرم
ریبوفلاوین: 0.03 میلیگرم
نیاسین: 0.8 میلیگرم
ویتامین ث:۵ میلیگرم


نکته: این دستور از شهر گرفته شده است. در شهر این سوپ را با همین نام ولی بدون عدس درست می کنند. به این سوپ پوسریک نیز گفته میشود. در ماه رمضان این سوپ را برای افطار نیز می پزند. به جای ماست و رشته از کشک و رشته آش می توانید استفاده کنید .
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » چهار شنبه 27 مرداد 1389, 11:57 pm

 [SIZE=150]سوپ ازوگلین( برای شش نفر) 


  لازم:  .  .   عدس: نصف لیوان، ۹۰    گندم: یک چهارم لیوان، ۵۰   : ۷ لیوان، ۱۴۰۰   : ۱ عدد کوچک، ۳۰   : یک و نیم قاشق مرباخوری، ۹   * مارگارین یا کره:۴ قاشق غذاخوری،۴۰    گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری، ۲۰    خشک: یک و نیم لیوان، ۲    قرمز: نصف قاشق مرباخوری، ۱    لیمو: قاشق غذاخوری، ۲۰  

  تهیه:  .   را پوست بگیرید، بشویید و رنده کنید. در یک قابلمه دو قاشق روغن ریخته پیاز را چند دقیقه تفت دهید. عدس و بلغور را پاک کرده، بشویید و در قابلمه بریزید. رب گوجه فرنگی، آب نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. بگذارید نیم ساعت ( با زود پز یک ربع ) بپزد. سوپ که غلیظ شد، در یک کاسه بکشید و روی آن را با نعنا تزیین کنید. هنگام طرو کردن این سوپ از لیمو ترش تازه استفاده کنید. 

 ارزش غذایی در یک پرس  
 : ۱۴۲   : ۵   : 5.8   : 18.4   : ۱۷   : 1.53   : ۸۹   : ۱   : ۵۲۶    آ: ۲۳۱  IU   تیامین: 0.8 میلیگرم : 0.06   : 0.78    ث: ۱  

 نکته: این سوپ در منطقه جنوب شرقی ترکیه معروف است.  * به جای آن می توانید از روغن مایع استفاده کنید. 


 
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » دو شنبه 1 شهریور 1389, 12:04 am

 [SIZE=150]سوپ ورمیشل( برای شش نفر) 


  لازم:  .   پخته: ۱ لیوان، ۱۰۰    مرغ: ۱ لیوان، ۲۰۰   : 5 لیوان،۱۲۰۰   : ۳ قاشق غذاخوری، ۳۰    گوجه فرنگی: ۱قاشق غذاخوری،   : ۲ قاشق مرباخوری، ۱۲ گرم   : نصف لیوان، 90    خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری، ۱۰    لیمو: ۳ قاشق غذاخوری، ۳۰   .   .   تهیه: 
  دیگی مرغی ریش ریش شده، آب مرغ،آب، روغن، رب گوجه فرنگی و نمک را بریزید. وقتی جوش آمد و ورمیشل را اضافه کنید. ورمیشل که نرم شد، یک ربع یا بیست دقیقه دیگر بپزید. جعفری و آب لیمو ا اضافه کنید. جوش که آمد از روی گاز بردارید. 


 ارزش غذایی در یک پرس 
 : ۱۶۰   : ۷،۴   : ۹،۲   : ۱۱،۶   : ۹   : ۰.۰۵۹   : ۷۳   : ۱   : ۸۰۴    آ:    : ۰.۰۴   : ۰.۰۵   :۲،۳۵    ث: ۲   :۲۶  

 نکته: این سوپ را در همه جای ترکیه درست می کنند. یکی از راه های تهیه، استفاده از آب مرغ است. اگر در سوپ شیر بریزید دیگر آب لیمو و رب گوجه فرنگی نمی ریزند. در شهر بلو، در آن به جای شیر، ماست و سیر و به جای ورمیشل، آرد می ریزید. بعضی وقت ها به آن سیب زمینی نیز اضافه می کنند. 
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » جمعه 5 شهریور 1389, 3:54 pm

سوپ تویگا (برای شش نفر)


مواد لازم:

نخود: نصف لیوان، 60 گرم
گندم نیم کوب: نصف لیوان، 90 گرم
آرد گندم: 3 قاشق غذاخوری، 18 گرم
ماست: 1 و دوسوم لیوان، 360 گرم
نمک: 2 قاشق مرباخوری، 12 گرم
* مارگارین یا کره: 4 قاشق غذاخوری، 40 گرم
نعنا خشک: 1 قاشق غذاخوری، 1.3 گرم

طرز تهیه:

نخود و گندم را از شب قبل با دو لیوان آب خیس کنید، سه لیوان دیگر آب به ان اضافه کنید و یک ساعت بپزید. آرد را با ماست مخلوط کرده و از آب نخود و گندم در آن بریزید و هم بزندی. مخلوط ماست را به نخود و گندم به آرامی اضافه کنید و مرتب هم بزنید. نمک بریزید و ده دقیقه دیگر بپزید. مارگارین را در تابه ای آب کرده، نعنا را چند دقیقه در آن تفت دهید و آن را روی سوپ بریزید.


ارزش غذایی در یک پرس

انرژی: 179 کالری
پروتئین: 6.2 گرم
چربی: 7.7 گرم
کربوهیدرات: 2.3 گرم
کلسیم: 89 میلیگرم
آهن: 1.09 میلیگرم
فسفر: 133 میلیگرم
روی: 1 میلیگرم
سدیم: 916 میلیگرم
ویتامین آ: 180 İU
تیامین: 0.1 میلیگرم
ریبوفلاوین: 0.12 میلیگرم
نیاسین: 0.61 میلیگرم
کلسترول: 8 میلیگرم


نکته: این سوپ را بیشتر در منطقه آناتولی میانه درست می کنند. در بعضی مناطق بدون روغن پخته می شود و سرد سرو می شود. در بعضی جاها با کشک پخته می شود. در شهر سیواس در آن عدس می ریزند. در جاهای دیگر به جای گندم، برنج می ریزند. به آن آش دوغ هم می گویند.
* به جای آن می توانید از روغن مایع استفاده کنید.
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

Re: آشپزخانه ترکیه

پست توسط achachi98 » یک شنبه 7 شهریور 1389, 5:53 pm

 [SIZE=150]کباب    (برای شش نفر)  

  لازم: 
  ریز: 1 لیوان، 150   (ولرم): نصف لیوان، 100   : 2 عدد متوسط، 180   : 5 حبه، 15    چرخ کرده: 2 و سه چهارم لیوان، 500    فلفل: 1 قاشق مرباخوری، 5   : 2 قاشق غذاخوری، 2.5   : 2 قاشق مرباخوری، 12    سیاه: 1 قاشق مرباخوری، 2    قرمز: 1 قاشق مرباخوری، 2   : 1 قاشق مرباخوری، 2   * بهارنو: نصف قاشق مرباخوری، 1  

  تهیه: 
  کاسه ای بلغور را با آب داغ خیس کنید. در یک ظرف دیگر گوشت چرخ کرده، پیاز، سیر رنده، نعنا خرد شده، فلفل، زیره، بهار نو، نمک را مخلوط کنید. بلغور را به این مواد اضافه کنید.خوب با دست ورز بدهید. یک سیخ کبابی را برداشته از مایه گوشت به اندازه یک تخم مرغ برداشته با دست گرد کرده و سیخ را در آن فرو کنید . روی سینی کاغذ روغنی پهن کرده کباب ها را از سیخ بیرون آورده، در سینی بچینید. گریل فر را روشن کنید و دو طرف کباب ها را بپزید. برای سرو، کباب ها را روی نان لواش یا تافتون بگذارید. با خیار شور و پیاز تزئین کنید. 

 ارزش غذایی در یک پرس 
 : 333   : 17.3   : 18.2   : 25   : 39   : 3.28   : 222   : 3   : 814    آ: 174[FONT=Arial TUR]İU   تیامین: 0.2 میلیگرم : 0.19   : 5.3    ث: 2   : 58  


 نکته: این دستور از شهر گازی آنتپ گرفته شده است. همراه با نان لواش و پیاز سرو می شود. اگر نمی توانید آتش زغال آماده کنید، می توانید کوفته های شکل گرفته را از سیخ در آورده، در سینی چرب شده داخل فر بگذارید و یا در تابه تفلون و روی گاز بپزید. از گشنیز نیز می توانید استفاده کنید.  * یک نوع ادویه است. 



 
[لینک خارجی برای کاربران مهمان مخفی است، لطفا برای مشاهده لینک ثبت نام نموده و یا وارد سایت شوید]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر

ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”