ایسنا،این اکتشاف به این معنی است که در 30 هزار سال پیش، حداقل سه عضو مجزا دردرخت خانواده انسان وجود داشتهاند: انسانهای مدرن، نئاندرتالها و گونهجدیدا شناسایی شده موسوم به «دنیسوواها».
دنیسوواهای غارنشین با بررسی دی.ان.ای دندانها و استخوانهای انگشت کشف شده در غاری در سیبری شناسایی شدهاند.

آنها در طول آخرین عصر یخی هنگامی که انسانهای مدرن در حال ایجادابزارهای سنگی پیچیده، جواهرات و هنر بودند، در زمین زندگی میکردند.
استخوان مذکور که متعلق به انگشت یک دختر حدودا پنج تا هفت ساله موسومبه ایکس- وومن است، در سال 2008 درغار دنیسووا در کوهستان آلتای واقع درجنوب سیبری به همراه زیورآلات و جواهرات یافت شد.
آزمایشات موقتی در اوایل سال جاری نشان میداد که این دختر به یک گونهکاملا جدید تعلق دارد. اکنون یک تجزیه و تحلیل کامل دی.ان.ای، جایگاه ویرا در درخت خانواده انسان تثبیت کرده است.

این اکتشاف در پی کشف جنجالبرانگیز یک گونه دیگر انسان با سه فوت قدموسوم به هابیت «Hobbit» در جزیره اندونزی در سال 2004 انجام شده است.
با اینحال بسیاری از محققان کشف هابیت را رد کرده و مدعی شدهاند کهاستخوانها متعلق به یک انسان مدرن مبتلا به اختلال رشد بودهاست.
دنیسوواها از لحاظ فیزیکی با نئاندرتالها و انسانهای مدرن تنومند متفاوت بودند، اگرچه بر روی دوپای خود راه میرفتند.
دنیسوواها زمانی زندگی میکردند که اجداد ما و نئاندرتالها در حالماهیگیری، شکار، استفاده از جواهرات، نقاشی دیوار غارها و کندهکاریهایحیوانی بودند.
دانشمندان تنها در دهه اخیر توانستهاند دی.ان.ای فسیلها را بازیابیکنند. پیش از این آنها فقط می توانستند استخوانها را از روی شکل و اندازهآنها شناسایی کنند.

این تحقیقات امروزه عصاره دی.ان.ای دنیسوواها را در ساکنان جزایرملانزی در شمال و شرق استرالیا که شامل گینه نو نیز میشود، پیدا کردهاست. طبق این تحقیقات دنیسوواها با اجداد ساکنان ملانزی پیوند خورده و سپسدر سراسر آسیا پخش شدند.
گونه یافتهشده جدید به نظر «گروه خواهر» نئاندرتالها بوده و کشف اینگونه باعث به تصویر کشیده شدن چهرهای دیگر از تکامل و مهاجرت انسان ازآفریقا (مهد انسان) شده است.