*** اثرات چيپس و پفك بر روي بدن ***

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

Captain II
Captain II
پست: 5147
تاریخ عضویت: شنبه 30 اردیبهشت 1385, 2:30 pm
محل اقامت: گشتم نبود نگرد نیست.
سپاس‌های ارسالی: 3 بار
سپاس‌های دریافتی: 127 بار
تماس:

پست توسط DJ.HAMED » یک شنبه 12 شهریور 1385, 8:34 pm

من که گفتم 250 بده حال کن تازه يه فايده ديگه داره اينکه دستاتو يه بار بايد بشوري نه چند بار مصرف آب هم مي ياد پايين :)

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 1468
تاریخ عضویت: شنبه 6 اسفند 1384, 9:30 pm
محل اقامت: تهران. شهرک اکباتان
سپاس‌های ارسالی: 4 بار
سپاس‌های دریافتی: 186 بار

پست توسط ARMIN » یک شنبه 12 شهریور 1385, 8:43 pm

سلام
من خودم زياد از چيپس خوشم نمي ياد ولي تمام حال چيپس خوردن به اين که دستات و با لباست پاک کني. :grin:
Don't play games with the ones who love you

Captain II
Captain II
پست: 5147
تاریخ عضویت: شنبه 30 اردیبهشت 1385, 2:30 pm
محل اقامت: گشتم نبود نگرد نیست.
سپاس‌های ارسالی: 3 بار
سپاس‌های دریافتی: 127 بار
تماس:

پست توسط DJ.HAMED » یک شنبه 12 شهریور 1385, 8:46 pm

خيلي حال مي ده
ولي اين ديگه آخر صرفه جويي :::P

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 2833
تاریخ عضویت: پنج شنبه 10 فروردین 1385, 1:39 pm
سپاس‌های ارسالی: 158 بار
سپاس‌های دریافتی: 747 بار

چند دليل براي مضر بودن پفك

پست توسط Leila » یک شنبه 12 شهریور 1385, 11:39 pm

 چند دليل براي مضر بودن پفك 


براي تهيه ي اين ماده ، پودر ذرت پرس شده را در حرارت بسيار بالا قرار مي دهند تا به صورت حجيم در ايد . علاوه بر مشكلاتي كه اسياب كردن و حرارت بالا در ميزان مواد غذايي به وجود مي اورد غالبا روغن موجود در ماده ي غذايي و يا روغني كه به ماده ي غذايي اضافه مي شود در اصطلاح مي سوزد و توليد پراكسيد هاي سرطان زا ( آكرولئين ) مي نمايد .
براي خوشمزه شدن پفك به ان مقادير زياده نمك اضافه مي شود تا كودكان و بزرگسالان گرايش بيشتري به مصرف ان داشته باشند كه اين مسئله نيز خود شايان توجه است .
شور بودن باعث تغيير ذائقه ي كودك شده و او را به مصرف هر چه بيشتر نمك تشويق مي نمايد .
طبق مطالعات ، چنين كودكاني در بزرگسالي بيشتر به عوارضي مثل فشار خون و بيماري هاي قلبي عروقي دچار مي شوند كه همراه با سكته هاي قلبي و مغزي است و مشكلات جبران ناپذيري به وجود مي اورد .
از نظر تغذيه اي ما دو نوع سيري داريم : الف ) سيري بزرگ يا ماكرو ، ب ) سيري سلولي يا ميكرو .
سيري بزرگ به معناي استفاده از غذاهايي است كه فقط باعث سيري فرد مي شوند و در اين گونه سيري فرد به نوع ماده ي غذايي و مواد تشكيل دهنده ي ان يعني ميزان پروتئين ، چربي ، كربوهيدرات و ميزان ويتامين ها و املاح توجهي ندارد .
در سيري سلولي فرد به گونه اي تغذيه مي كند كه تك تك احتياجات سلول ها را بر اورده كند ، بنابراين مشخص است كه با خوردن غذاهايي كه فقط خاصيت سير كنندگي دارند و فقط توليد كالري مي نمايند و هيچ يك از مواد مغذي ضروري را تامين نمي نمايند ، فرد به سو تغذيه دچار خواهد شد .
اگر مي توانستيد خريدار باور باشيد، كدام باور از همه برايتان مفيد تر بود؟؟

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 1468
تاریخ عضویت: شنبه 6 اسفند 1384, 9:30 pm
محل اقامت: تهران. شهرک اکباتان
سپاس‌های ارسالی: 4 بار
سپاس‌های دریافتی: 186 بار

پست توسط ARMIN » دو شنبه 13 شهریور 1385, 1:16 am

سلام
باز هم خوشبختانه پفک هم مثل چيپس از جمله خوردني هايي است که اصلا با ذائقه من جور نيست. :grin:
Don't play games with the ones who love you

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

مصرف چيپس و پفك منجر به كم ‏خونى مى‏شود

پست توسط Dr.Akhavan » جمعه 14 مهر 1385, 1:53 am

 مصرف چيپس و پفك منجر به كم ‏خونى مى‏شود 



اغلب دختران ايرانى تغذيه مناسبى ندارند و ضمن عدم رعايت مصرف مواد مغذى، در بسيارى از موارد از خوراكى‏هاى زيان‏آور نظير چيپس و پفك استفاده مى‏كنند كه اين تغذيه ناصحيح منجر به كم‏خونى در اين دختران مى‏شود.
دكتر شهره شفيعى، در گفتگو با خبرنگار اجتماعى خبرگزارى مهر، افزود: كم‏خونى حاد در زنان و دختران باعث حجم و غلظت خون را كاهش مى‏دهد. بنابراين افرادى كه كم‏خونى در آنان مزمن شده است بايد قرص‏هاى آهن و و اسيد فوليك را تا زمانى كه پزشك براى آنان تجويز كرده، ادامه دهند.
وى اظهار داشت: تشخيص كم‏خونى در دخترانى كه در سنين نوجوانى هستند با معاينه مربيان بهداشت مدارس صورت مى‏گيرد كه در اين صورت اين افراد به مراكز بهداشتى و درمانى ارجاع داده مى‏شوند كه اين با آزمايش خون ساده ميزان كم‏خونى آنان مشخص است.
دكترشفيعى با بيان اينكه عدم ورزش كافى، عدم نشاط روحى و تغذيه نامناسب و نادرست منجر به بروز بيمارى‏هايى نظير كم‏خونى مى‏شود، گفت: متاسفانه اغلب دختران ايرانى تغذيه مناسبى ندارند و ضمن عدم رعايت مصرف مواد مغذى، در بسيارى از موارد از خوراكى‏هاى زيان‏آور نظير چيپس و پفك استفاده مى‏كنند كه اين تغذيه ناصحيح منجر كم‏خونى در اين دختران مى‏شود.
وى تصريح كرد: زنان با توجه شرايط جسمى در برخى موارد نياز به مصرف قرص آهن دارند. بنابراين زنان بايد با دادن آزمايش از كم‏خونى خود مطلع شوند تا از اين طريق از مزمن شدن كم‏خونى جلوگيرى‏كنند چون كم‏خونى در تمامى سيستم بدن تاثير نامطلوب خواهد داشت.
اين متخصص زنان و نازايى گفت: سوءتغذيه در كشور به ميزان زيادى وجود دارد چون بسيارى ضمن عدم مصرف گوشت به ميزان كافى‏و مورد نياز بدن، به ميزان زيادى از تنقلات استفاده مى‏كنند كه بايد اين تنقلات حذف شود.
وى گفت: بهتر است كه والدين به فرزندان خود مواد غذايى مغذى نظير شير و يا حتى غذاهاى ساده و سبك نظير نان و پنير بدهند تا در زمان حضور در مدرسه به جاى مصرف چيپس و پفك از مواد غذايى مفيد براى بدن استفاده كنند. چون استفاده از اين مواد غذايى نه تنها براى بدن زيان دارد بلكه باعث از بين بردن اشتهاى افراد براى مصرف غذا مى‏شود.
دكتر شفيعى با بيان اينكه استفاده از مغزهاى گياهى نظير گردو، فندق، بادام و... بدون تفت دادن آنها بسيار مفيد است چون در اين صورت كلوگز كافى به بدن مى‏رسد، گفت: مشاهدات در مركز مشاوره پزشكى براى ازدواج نشان داده كه اغلب دختران مراجعه‏كننده به اين مركز دچار كم‏خونى هستند و نيز ميزان قد آنها 10 سانتى متر كاهش يافته است

Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 491
تاریخ عضویت: جمعه 4 فروردین 1385, 5:32 pm
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 64 بار

مضرات پفك و چيپس

پست توسط sara » چهار شنبه 10 آبان 1385, 12:27 pm

 مضرات پفك و چيپس 


نظرات دكترسيد ضياءالدين مظهري - رئيس انجمن تغذيه ايران- در اين رابطه خواندني است.

رئيس انجمن تغذيه گفت: نمك زياد، رنگ و افزودني هاي خوراكي موجود در چيپس و پفك، ذائقه كودكان را به شوري يا بيش خواري هدايت مي كند.

دكتر سيدضياءالدين مظهري با اشاره به مصرف چيپس و پفك در كودكان گفت: اين مواد، كودكان را بي اشتها کرده و آنها را براي تامين غذاهاي روزمره دچار مشكل مي کنند و نيازهاي رشدي آنها را تحت الشعاع قرار مي دهند. وي با تاكيد بر عدم كنترل اين نوع توليدات تصريح كرد: اغلب روغن هايي كه براي تهيه چيپس به كار مي رود، احتمال دارد بارها و بارها بجوشد و در آن تركيبات سمي ايجاد شود كه مي تواند تاثير بسيار بدي بر سلامت جسمي و رشد كودكان داشته باشد.

رئيس انجمن تغذيه كشور، روند رشد دوران كودكي را سنگ بناي دوران نوجواني، جواني و ميانسالي دانست و تاكيد كرد : هرگونه تغيير در روند تغذيه مي تواند تغييراتي در پارامترهاي بيوشيميايي خون فرد به وجود بياورد. اين متخصص، تغذيه ي صحيح كودكان را نوعي سرمايه گذاري در جهت سالم سازي آنها در سنين بالا دانست و تاكيد كرد: توجه به تغذيه صحيح و جلوگيري از تاثير تبليغات سوء در جهت تغيير ذائقه كودكان در بلندمدت، تاثير بسزايي در جامعه دارد.

دكتر مظهري گفت: نتايج تحقيقات نشان مي دهد كه اگر در دوران ميانسالي، افراد دچار بيماري هاي قلبي ـ عروقي مي شوند، ريشه در تغذيه ي دوران كودكي آنها دارد و حتي كودكاني كه با وزن خيلي كم به دنيا مي آيند، مادران آنها در دوران بارداري از سيگار و مشروب استفاده كرده يا دچار سوتغذيه بوده اند .

وي با تاكيد بر اينكه به نوزادان تا 6 ماه اول غير از شير مادر هيچ ماده ديگري غير از قطره ويتامين D و A نبايد خورانده شود، تصريح كرد: اما متاسفانه در بررسي هاي انجام شده، به كودكان ايراني از 2 ماهگي پفك مي دهند.

دكتر مظهري با بيان اينكه سلامت كودكان از بعد اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بسيار مهم است، افزود: كودكان سالم بهتر از امكانات موجود در كشور بهره مي گيرند و هزينه هاي كمتري به دولت تحميل مي کنند و بازدهي بيشتري دارند. رئيس انجمن تغذيه كشور ادامه داد: تلاش بر اين است كه در بوفه هاي مدارس به جاي غذاهاي بي ارزشي مثل چيپس، پفك و نوشابه، از تنقلاتي همانند نخودچي، شاهدانه، كنجد بو داده، برنجك، دوغ و غذاهايي گرم استفاده شود.وي فرهنگ سازي قوي و اصيل تغذيه و رجعت به غذاهاي سنتي را كمك بزرگي به ذائقه كودكان دانست و توضيح داد: با يك فرهنگ سازي قوي مي توانيم از باورهاي غلط و گرايش هاي نابجا بكاهيم، زيرا اين مواد غذايي فاقد ارزش، نسل را فرسوده، كم توان و كم طاقت مي كند.

وي اعتقاد دارد كه در سياست گذاري هاي آينده بايد تعادل و ارتباط فرابخشي ايجاد گردد و سياست هاي بخش كشاورزي و صنايع غذايي با نيازهاي تغذيه اي هماهنگ شود

Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 491
تاریخ عضویت: جمعه 4 فروردین 1385, 5:32 pm
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 64 بار

سم مرگبار در چيپس و سيب زميني سرخ کرده

پست توسط sara » چهار شنبه 10 آبان 1385, 12:29 pm

شما چيپس زياد مي خوريد؟ مصرف روزانه سيب زميني سرخ شده شما بالا است؟

پس دقت کنيد! زيرا سيب زميني سرخ شده و چيپس سالانه قرباني هاي زيادي مي گيرند!

دانشمندان موفق به کشف ماده بسيار سمي به نام "آکريلاميد" شده اند که به خصوص در سيب زميني سرخ کرده و چيپس به وفور يافت مي شود.

سازمان خواربار جهاني‎ (FAO) و سازمان جهاني‎‎ بهداشت (WHO)‎ اعلام‎ کردند غـذاهـايـي مانند چيپس‎ هاي‎ سيب‎ زميني‎، قهوه‎ و محصـولات‎ غله‎‎اي‎ مانند نان‎ و بيسکويت‎‎ که در حـرارت بسيار بالا توليد مي‎ شوند، ممکن‎اسـت‎ حـاوي‎ ترکيبي‎ سرطان‎ زا به‎ نام‎ آکريلاميد باشند. 35 کارشنـاس‎ از 12 کشور که ‎‎اين‎ گـزارش‎ را تهيـه کرده‎‎اند اعلام‎ کردند غذاهايي‎ که مـيـزان‎ کربوهيدرات‎‎ آنهـا بالا و پروتئين آنها کـم‎ است‎‎ در صورت تهيه‎ در دماي‎ بالاتر از 120 درجـه‎، در آنهـا آکريلاميد تـوليـد مـي‌‌شود.

آکريلاميد يک ماده اسيدي سرطان زا است که هنگام سرخ کردن مواد کربوهيدراتي (که داراي ترکيبات کربن ، اکسيژن و هيدروژن هستند) ايجاد مي شود، اما مقدار آن در چيپس سيب زميني بيشتر است.



هنگام سرخ کردن يک کيلوگرم چيپس سيب زميني تا 3544 ميکروگرم آکريلاميد ايجاد مي شود. اما هنگام آب پز کردن مواد غذايي ، اين اسيد سرطان زا توليد نمي شود.

طبق پژوهش هاي دانشمندان مختلف،آکريلاميد در مقايسه با مواد سمي ديگر شناخته شده درگوشت گاو يا انواع بيماري هاي پوستي مي تواند براي انسان ها تا صد برابر خطرناک تر باشد. آکريلاميد زماني خود را نمايان مي کند که محصولات غذايي بر اثر حرارت و خشکي تغيير حالت دهند.

دکتر آمري نيا، متخصص تغذيه در مورد آکريلاميد مي گويد:

ماده ي ‌سمي آكريلاميد (ACRYLAMIDE) ، موجود درسيب زميني سرخ كرده و چيپس منجر به مرگ مي‌شود. آكريلاميد با تضعيف سيستم ايمني بدن، ابتلا به‌بيماري‌هاي عفوني و سرطان را افزايش مي‌دهد.

عوارض عصبي اين سم شامل اختلال در هوشياري ، ضعف، تحريك پذيري و تغييرات رفتاري است. اختلالات باروري همچون تغيير در رفتارهاي جنسي، ناباروري و سقط ، تحريك و قرمزي پوست و نيز قرمزي چشم‌ها و عفوت‌هاي چشمي از ديگر عوارض آكريلاميد مي باشد.

آكريلاميد در مقايسه با ساير موادسمي شناخته‌شده در مواد غذايي مي‌تواند صدها برابر خطرناك‌تر باشد. در صورت سرخ شدن مواد غذايي حاوي قند و آلبومين، سم آكريلاميد توليد مي‌شود.



بنابراين تا جايي که ممکن است از خوردن سيب زميني سرخ كرده و چيپس پرهيز کنيد.اما اگر نتوانستيد در برابر نخوردن اين مواد غذايي مقاومت کنيد، براي كاهش آكريلاميد در سيب زميني سرخ كرده و چيپس، اين موارد را به خاطر بسپاريد:

* سيب زميني را هيچگاه در يخچال نگهداري نکنيد.

* بايد از سرخ كردن سيب زميني‌هاي لک ‌دار خودداري كنيد و آن را در حرارت كم و مدت زمان كوتاه سرخ كنيد.

* قبل از استفاده و پخت سيب زميني، آن را پوست کنده و لااقل به مدت يک ساعت در آب قرار دهيد. قرار دادن سيب زميني در آب قبل از سرخ كردن ، قند موجود در سيب زميني را جذب كرده و به‌ اين ترتيب امكان تشكيل آكريلاميد كاهش مي‌يابد.

* اگر سيب زميني را در آب نگذاشتيد، آن را قبل از سرخ کردن آب پز کنيد. سيب زميني آب پز شده در هنگام سرخ کردن آکريلاميد کمتري توليد مي کند.

* استفاده از روغن جامد به جاي روغن مايع، به دليل جلوگيري از داغ شدن بيش از حد روغن و اکسيداسيون سريع آن، در كاهش توليد آكريلاميد موثر است.

يك سري مواد غذايي مانند گوشت قرمز، ماهي، شير، پنير، ماكاروني، برنج، سبزيجات و انواع ميوه‌ها آکريلاميد ندارند و حتي درصورت سرخ شدن نيز آكريلاميد توليد نمي‌كنند. براي همين سعي کنيد که در برنامه ي غذايي روزانه ي خود بيشتر از اينگونه مواد غذايي استفاده کنيد.


کارشناسان توصيه‎ مي‎ کـننـد بــا مصـرف‎ ميوه‎‎ و سبزي‎‎ در وعده‌هاي غذايي خود،‎ ضـرر اين‎ ماده‎ سرطان‎ زا را تعديل‎ کنيد.

Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 234
تاریخ عضویت: سه شنبه 21 شهریور 1385, 1:18 am
محل اقامت: کرج
سپاس‌های ارسالی: 45 بار
سپاس‌های دریافتی: 112 بار
تماس:

پست توسط R@mtin » چهار شنبه 10 آبان 1385, 4:13 pm

پس من خيلي زود مي ميرم ....

آخه هيچ وقت يه بسته هم نمي خرم حداقل دوبسته !!!!!!! ... خداييش يه بسته خيلي کمه ... تا بياي به فهمي چي شد تموم ميشه :sad:
اینان برای عشق ورزیدن به خدای خود راهی جز به صلیب کشیدن انسان نمی شناسند...
(فریدریش نیچه)

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 1258
تاریخ عضویت: یک شنبه 10 دی 1385, 12:01 am
محل اقامت: www.ir-dl.ir
سپاس‌های ارسالی: 2151 بار
سپاس‌های دریافتی: 1069 بار
تماس:

چقدر از مضرات چیپس و پفک حرف بزنیم

پست توسط nt » چهار شنبه 23 آبان 1386, 11:54 am

 تصویر 

مصرف تنقلاتی از جمله پفك، چیپس و شكلات موجب كاهش ضریب هوشی كودكان می‌شود.
بنابر تحقیقات انجام شده، هم‌اكنون‪ ۹۰درصد كودكان یك تا پنج ساله و‪ ۵۰درصد از كودكان شش تا‪ ۱۲ساله ایران در برنامه غذایی میان وعده خود از چنین تنقلاتی استفاده می‌كنند كه این آمار بسیار نگران‌كننده است
مهمترین علت افزایش روز افزون مصرف این مواد ناآگاهی خانواده‌ها به ویژه مادران نسبت به مضرات آنها میباشد. همانطور که همه میدانید، استفاده از چنین موادی موجب بی‌رغبتی كودكان به خوردن صبحانه در دراز مدت شده و كاهش ضریب هوشی كودكان و ضعف جسمی آنها در سنین بزرگسالی را بدنبال خواهد داشت.
یکی از راههای پیشگیری از افزایش مصرف اینگونه مواد غذایی، ترویج سفره‌های سلامت در مدارس و ارایه غذاهای سنتی به چای چیپس و پفك در بوفه مدارس به دانش آموزان میباشد که در این زمینه از مسوولان آموزش و پرورش و مدیران مدارس باید کمک گرفت. در صورت استفاده از مواد غذایی سالم در میان وعده های غذایی، راهی برای رشد جسمانی و روانی دانش آموزان باز نموده ایم
استفاده از غذاهای بدون چرب و سرخ نشده، شیر و پروتئین در برنامه غذایی روزانه کودکان و فعالیت‌های ورزشی روزانه از جمله راهكارهای اساسی در سلامت قلب و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف ذكر شده است.

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”