دسر و بستني

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

دسر بادرنگ

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 7:46 pm

مواد لازم:باد رنگ:1پيمانه
پرتقال پوست کنده(پوست نازک را هم مي گيريم):1پيمانه
نارنگي پوست کنده(پوست نازک را هم مي گيريم):1پيمانه
کيوي:1پيمانه
سيب قرمز پوست کنده:1پيمانه
خلال پسته و بادام هر کدام:1/2پيمانه
بادام کوهي:1/4پيمانه
خامه فرم گرفته(خامه200گرم-شکر100گرم):250گرم
عرق بهار نارنج،بيد مشک:2قاشق غذاخوري

طرز تهيه:
بادرنگ،پرتقال و نارنگي را کاملاپوست کنده و دانه دانه کرده و هر قارچ را از نيمه تقسيم مي کنيم و در کاسه اي ريخته،کيوي ها را مربع مربع خرد مي کنيم.کيوي ها بايد کمي سفت باشد.سيب ها راقاچ کرده و تميز مي شوييم و با پوست به صورت مربع مربع قاچ کرده و داخل مواد مي کنيم.همه مواد راکه ريختيم،خامه فرم گرفته و خلال هاي بادام،پسته و بادام کوهي را مخلوط کرده و با اضافه کردن به بقيه مواد در يخچال قرار مي دهيم بعد از1ساعت مي توانيم استفاده کنيم.هنگام استفاده2قاشق غذاخوري عرق بهار نارنج روي آن مي دهيم.
منبع: نشريه ادب و انديشه ،شماره 27
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

مخلوط سيب و زيتون

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 7:59 pm

مواد لازم:سيب يا پرتقال:3عدد
زيتون سياه يا سبز:1فنجان
گشنيز:1قاشق غذاخوري
جعفري :1قاشق غذاخوري
روغن زيتون:2قاشق غذاخوري
آبليمو :1قاشق غذاخوري
پودر فلفل قرمز ونمک:به مقدار لازم

طرز تهيه:
سيب ها يا پرتقال ها را به تکه هاي کوچک تقسيم کنيد و در ظرف مناسبي بريزيد.سپس زيتون ها را خرد کرده و به آن اضافه کنيد.در پياله کوچک روغن زيتون،آبليموو فلفل ونمک را اضافه کرده هم بزنيد.روي مخلوط سيب،زيتون،گشنيز و جعفري خرد شده را اضافه کرده و سس درون پياله را به آن بيفزاييد.اين عصرانه را بايد خنک و سرد ميل کنيد.براي اين منظور آن را بري نيم ساعت در يخچال قرار دهيد.
منبع: نشريه ادب و انديشه ،شماره 27
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

دسر خربزه

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:01 pm

مواد لازم:خربزه متوسط:1عدد
ژله قرمز:2عدد
آب سرد:2ليوان سر خالي
آب ولرم:2ليوان سر خالي
خامه زده شده براي تزئين:50گرم
پودر شکر:1قاشق سوپخوري

طرز تهيه:
خربزه زرد رنگ را تميزمي شوييم و پوست آن را يک راه در ميان مي گيريم(يعني يک راه پوست مي گيريم و يک راه را نمي گيريم)بعد سر خربزه را کمي مي بريم وتخم هاي داخل آن را به آرامي بطوريکه به بدنه خربزه صدمه نخورد خالي مي کنيم و2بسته ژله قرمز را با آب سرد و آب ولرم مخلوط کرده در داخل خربزه مي ريزيم و در يخچال مي گذاريم تا خودش را بگيرد وقتي خودش را گرفت بصورت حلقه حلقه مي بريم و روي ژله ها پودر قند و خامه فرم گرفته مي ريزيم و تزئين مي کنيم.
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

عنوان کاستر

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:01 pm

مواد لازم:پودر کاستر(آناناس):4قاشق غذا خوري
شير:8پيمانه
شکر:7قاشق غذاخوري در صورت کم مزه بودن بيشتر مي زنيم
زعفران آب گرفته:1/2قاشق غذا خوري
شکلات تخته اي:براي تزئين

طرز تهيه:
پودر کاستر را همراه شکر و شيرخوب مخلوط کنيد وروي حرارت قرار دهيد.آنقدر هم مي زنيم تا خوب سفت شود و زعفران را به آن اضافه مي کنيم بايد مواظب باشيم که ته نگيرد زيرا سريعا مي سوزد.حرارت را کم مي کنيم به طور مداوم هم مي زنيم.وقتي خوب سفت شد در يک ظرف براي نمونه 1قاشق ريخته و در يخچال قرار مي دهيم.اگر بعد از5دقيقه از ظرف جدا شد آماده است.اگر مواد را در ظرف ريختيم وشل بود به طوري که خود را نگرفت مي توانيم دوباره آن را بجوشانيم و در ظرف بريزيم وبا شکلات تخته اي آب شده همراه با روغن،روي ظرفهاي کاستر بدهيم.
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

فالوده با نودل برنج چيني

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:01 pm

مواد لازم:شکر سفيد:2پيمانه
آب:2پيمانه
گلاب:1/4پيمانه
نودل برنج چيني:100گرم

طرز تهيه:
شکر را در آب به کمک حرارت حل کرده و پس از سرد شدن کامل گلاب را به آن اضافه کنيد وبا ظرف فلزي به مدت 4الي5ساعت داخل فريزر بگذاريد.نودل برنج را خرد کرده به مدت 15دقيقه در آبجوش با حرارت ملايم بجوشانيد.نودل آماده شده را داخل صافي ريخته و آب سرد رويش ريخته و سپس کناري مي گذاريم.پس از بسته شدن آب و شکر (4الي5ساعت)با نودل آماده مخلوط و با آب ليمو آماده سرو شود.براي نگهداري طولاني،مي توان در ظروف کوچکتر داخل فريزر گذاشت و نيم ساعت قبل از مصرف خارج و پس از باز شدن به آن آبليمو اضافه وميل کرد.
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

دسر کيوي

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:02 pm

مواد لازم براي 2نفر:کيوي:4عدد
سيب پوست کنده و ريز خرد کنيد:2عدد
آب ليمو ترش:1قاشق چايخوري
آب:نصف پيمانه
شکر:2پيمانه
عسل:2پيمانه
رنگ سبز خوراکي: در صورت تمايل

طرز تهيه:
قرار نيست از مايکروفر و قدرت آن هميشه براي پخت سريع انواع و اقسام غذاها استفاده شود.گاهي اوقات ممکن است مهماني غيره منتظره فقط به صرف عصرانه به خانه ما بيايدو نه در يخچال آشپزخانه ما ميوه خوب و مناسبي پيدا شود و نه اينکه زمان کافي براي خريد ميوه يا شيريني داشته باشيم بنابراين تنها راه باقيمانده استفاده از تکنولوژي براي درست کردن يک دسرميوه خوشمزه آن هم در مدت زمان کوتاه است.در اين دسر به ميوه هاي سالم وبدون لک نياز نيست پس اگر در يخچالتان از ميوه هاي عيد فقط تعدادي کيوي له شده و سيب لکه دار و نرم باقي مانده است اين دسر را انتخاب کنيد.براي آماده کردن وپخت اين دسرجمعاً نيم ساعت وقت لازم است پس به محض اينکه مهمانتان به شما خبر آمدنشان را دادند،دست به کار شويد،تا آنها به خانه شما برسند دسر شما هم آماده خواهد شد.البته لازم به توضيح است که مقدار مواد زير براي حدود2فنجان از اين دسرمناسب است اگر تعداد مهمانانتان از 2نفر بيشتر بود بايد مقدار مواد را به همان نسبت افزايش دهيد.
کيوي ها را پوست کنده و خرد کنيد.کاسه اي بلوري آماده کرده و شکر،عسل و آب را در آن ريخته و روي حداکثرقدرت به مدت5دقيقه حرارت دهيد تا شکر و عسل آب شود.در اين مدت در ظرف را بگذاريد.کيوي وسيب خرد شده را همراه آب ليمو ترش به مواد اضافه کنيد و به مدت 10دقيقه بدون در با همان حداکثر قدرت حرارت دهيد.در طول اين مدت هر چند وقت يکبار در مايکروفر را باز کرده و مواد را هم بزنيد تا پخته شده و حالت مارماد را به خود بگيرد.
نکته:در صورت لزوم 3تا4دقيقه ديگرنيز مدت پخت را افزايش دهيد.در پايان اگر احساس کرديد که لازم است دسر حالت يکنواخت تري پيدا کند،آن را در دستگاه غذاساز ريخته يا با گوشت کوب برقي صاف ويکنواخت کنيد.فقط تا فاصله آمدن مهمانان آن را به فريزر منتقل کنيد تا سرد شده و هنگام آمدن مهمان ها با دسري داغ از آنها پذيرايي نکنيد.
نکته:اين دسر به خاطر کيوي سبز رنگ است.اگر مي خواهيد اين سبزي پررنگ تر شود مي توانيد در مراحل پاياني پخت کمي رنگ خوراکي سبز نيز به آن بيفزاييد.
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

کولفي پسته

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:03 pm

مواد لازم:شيرپرچربي:1ليتر
شيرخشک:40گرم
شکر:300گرم
خامه:100ميلي ليتر
پودر هل:15گرم
خلال بادام:100گرم
خلال پسته:100گرم
گلاب:1تا2قاشق سوپخوري
زعفران ساييده:يک چهارم قاشق چايخوري
کولفي نوعي بستني هندي است که با هل وگلاب معطر مي شود.کولفي ها با طعم هاي مختلف تهيه مي شوند.در اينجابا طرز تهيه کولفي پسته اي آشنا مي شويد.

طرز تهيه:
شير را درظرف مناسبي بريزيد روي حرارت اجاق گاز قرار دهيد تا جوش بيايد.حرارت راکاهش دهيد وبگذاريد شير به آرامي بجوشد تا حجم آن بر اثر تبخير نصف شود در اين مدت گاهي شير را هم بزنيد.زعفران را در 20ميلي ليتر آب داغ حل کنيد.وقتي حجم شير به نصف رسيد شکر،شير خشک و زعفران را به آن اضافه کنيد وبگذاريد5دقيقه ديگر بجوشد هل،خلال بادام و خلال پسته را افزوده وهم بزنيد.سپس آن را از روي حرارت اجاق گاز برداريد وبگذاريد خنک شود وقتي مخلوط شير سرد شد ودماي آن به دماي اتاق رسيد گلاب را اضافه کنيد.خامه را با همزن برقي بزنيد تا فرم بگيرد بهتر است ظرف آن را روي ظرفي محتوي يخ قرار داده و با همزن هم بزنيد تا خامه شل نشده و زودتر فرم بگيرد.دقت کنيد که خامه را بيش از اندازه نزنيد تا تبديل به کره نشود.وقتي خامه آماده شد آن را به مخلوط شير افزوده وهم بزنيد.اين مخلوط را چند دقيقه با همزن برقي بزنيد تا خوب مخلوط شده و حالت کفي پيدا کند.اين کار مانع يخي شدن بستني در فريزر مي شود.مايه بستني را در قالبي مناسب بريزيد و در فريزر قرار دهيد.پس از اينکه کريستال هاي يخ در مايه تشکيل شد آن را از فريزر خارج کرده و خوب هم بزنيد سپس در فريزر بگذاريد تا کاملا سفت شود.وقتي بستني آماده شد آن را از قالب خارج کنيد و با قطعات ميوه فصل سرو کنيد.
منبع: نشريه ادب و انديشه ،شماره 27
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

دسر پنير ومنگو

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:05 pm

مواد لازم:سفيده تخم مرغ:3عدد
قهوه فرانسه:2قاشق غذاخوري
شکر:100گرم
خامه:100گرم
شکلات:50گرم
منگو:1عدد
پنير:150گرم
آبجوش يا شير:2قاشق غذا خوري

طرز تهيه:
ابتدا شکر وسفيده را مي زنيم که کاملا شکر در سفيده حل شده و غلظت پيدا کند.2قاشق شير داغ را با قهوه مخلوط کرده حل مي کنيم سپس شکلات را افزوده و به صورت بن ماري شکلات آب شود.خامه وپنير را با هم مي زنيم سپس شکلات را اضافه کرده در آخر سفيده را هم اضافه مي کنيم.برش هاي منگو را در آن ريخته در ظرف مخصوص دسر ريخته به مدت 4ساعت در يخچال قرار داده تا کاملا مايع بسته شود.سپس با شکلات ومنگو تزئين مي کنيم.مي توان در کنار دسر از ژله نيز استفاده کرد.
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

فرني آرد برنج

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:06 pm

مواد لازم:آرد برنج:10گرم يا يک قاشق غذاخوري پر
شکر:4گرم يا يک قاشق مربا خوري
شير:210گرم يا يک ليوان

چگونگي تهيه:
ابتدا شير(جوشيده شده سرد)را با آرد برنج وشکر مخلوط کرده در حالي که شعله ملايم است بهم بزنيد تا کم کم آرد برنج پخته شود وقوام بيايد معمولا زمان جوش آمدن 5الي10دقيقه است. حرارت ملايم براي قوام آمدن مناسب است.مي توانيد 5گرم کره بعد از 8ماهگي به آرد برنج قوام آمده اضافه کنيد.اين غذا براي کودکان در سن هفت ماهگي بسيارمناسب است.
منبع: نشريه ادب و انديشه ،شماره 27
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

موس قهوهcofee mousse

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:07 pm

مواد لازم:زرده تخم مرغ:4عدد
شکر:250گرم
قهوه:20گرم
شير:نيم ليتر
خامه سفيد:مقداري

طرز تهيه:
شير را داخل ظرفي ريخته روي گاز با حرارت خيلي ملايم گرم مي کنيم وقتي ولرم شد قهوه را به آن اضافه مي کنيم و مرتب هم مي زنيم.سپس شکر را به آن افزوده و مجدداهم مي زنيم و آرام آرام همراه با همزدن به مايه وي اجاق اضافه مي کنيم.آنقدر هم مي زنيم که مايه مانند ماست چکيده سفت شود بعد آن را درون ظرف ريخته (ترجيحا ظرفهاي کوچک مثل پياله)و بعد داخل يخچال مي گذاريم تا خنک شود.بعد روي آن را با خامه و گردو تزئين مي کنيم.
منبع: نشريه ادب و انديشه ،شماره 27
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

دسر قيسي

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:08 pm

مواد لازم براي دسر قيسي:قيسي: 250گرم
کره: 25گرم
شکر: نصف پيمانه
گردوي کوبيده شده: 2قاشق سوپخوري

طرز تهيه :
ابتدا قيسي ها را خوب بشوييد سپس در قابلمه اي حاوي آب بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا به طور کامل بپزد.پس از پختن قيسي ها،شکر را به آن اضافه کنيد و بگذاريد به جوش آيد.بعد کره را به قيسي شيرين شده بيفزاييد و حرارت دادن را تا زماني ادامه دهيد که مايع متشکل از شکر و کره و آب غليظ شده و جذب قيسي ها شود.حالا زير شعله اجاق گاز را خاموش کرده و مخلوط را در ظرف مورد نظر براي سرو بريزيد.در پايان خامه را اضافه کنيد و کمي هم بزنيدتا با قيسي ها و شربت آن مخلوط شود.سپس نوبت به گردوي کوبيده شده مي رسد.فقط کافيست گردوي کوبيده شده را روي اين دسر مقوي بپاشيد و نوش جان کنيد.
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج شنبه 23 مهر 1388, 6:31 pm
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

دسر مرکبات با آب نبات پسته اي

پست توسط misam5526 » دو شنبه 18 آبان 1388, 8:09 pm

مواد لازم براي 4نفر:پرتقال معمولي:2عدد
پرتقال تو سرخ:2عدد
گريپ فروت:2عدد
ليمو ترش:1عدد
نارنگي:1عدد
کره مارگارين معمولي:50گرم يا يک چهارم پيمانه
شکر:يک سوم پيمانه
مواد لازم براي آب نبات پسته اي:
روغن:مقداري
پودر قند:115گرم
مغز پسته خرد شده:50گرم يا نصف پيمانه

طرز تهيه:
ابتدا آب نبات پسته اي را آماده کنيد به اين صورت که روي يک کاغذ شيريني پزي را با کمي روغن چرب کنيد و داخل يک سيني و کناري بگذاريد سپس مخلوط پودر قند و پسته را داخل تابه کوچک و نچسبي ريخته و روي شعله ملايم اجاق گاز قرار دهيد و آن قدر هم بزنيد تا پودر قند ذوب شود.اين کار را آن قدر تکرار کنيد که مغزپسته در پودر قند ذوب شده سرخ شود ومواد تغيير رنگ (رنگ طلايي تيره)پيدا کنند.حالا اين مواد را روي سطح کاغذ شيريني پزي که قبلا چرب کرده بوديد بريزيد.پس از گذشت مدتي،مواد مجاورت با هوا سرد شده و به صورت لايه اي سفت مي شوند.اين در واقع همان آب نبات پسته اي است.اين لايه آب نباتي را با چاقو به قطعات ريز خرد کنيد.حالا ابتدا پوست ضخيم ميوه ها را با چاقو بکنيد و سپس پوست داخلي نازک ميان پره هاي آنها را نيز از گوشت جدا کنيد.اين کار را داخل کاسه اي انجام دهيد تا آب مرکبات نيز در آن ريخته شود.مرکبات پرپر شده را در ظرفي جداگانه بريزيد.از طرفي ديگر،تابه متوسط نچسبي آماده کنيد وشکر و کره مارگارين را در آن بريزيد وروي شعله اجاق گاز قرار دهيدتا شکر آب شده و مايه اي طلا رنگ حاصل شود.سپس آب حاصل از پرپر کردن مرکبات را نيز به آن اضافه کنيد پس از اينکه مواد غليظ شده و حالت شيره پيدا کرد،گوشت مرکبات را به شيره اضافه کنيد و با قاشق روي همان حرارت ملايم،موادرا کمي با هم مخلوط کنيد.در پايان اين دسر را داخل ظرف مورد نظر ريخته و با آب نبات پسته اي و در صورت دلخواه با برگ نعناع تزئين کنيد.
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]

ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”