چرا چربي‌هاي ترنس خطرناكند؟

در اين بخش مي‌توانيد در مورد مباحث مرتبط با بهداشت مواد غذايي به بحث بپردازيد.

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3050
تاریخ عضویت: یک شنبه 7 اسفند 1384, 3:45 am
سپاس‌های ارسالی: 347 بار
سپاس‌های دریافتی: 1565 بار
تماس:

چرا چربي‌هاي ترنس خطرناكند؟

پست توسط Dr.Akhavan » دو شنبه 24 مهر 1385, 8:58 pm

  چربي‌هاي ترنس خطرناكند؟ 



جام‌جم آنلاين: روغن‌هاي هيدروژنه سنتتيك كه بدن قادر به هضم آنها نيست ، خطر جدي براي سلامت قلب محسوب مي‌شوند.
بسياري از افراد هنوز هم نمي‌دانند بدترين روند مضر براي سلامت قلب طي قرن گذشته، جايگزيني تدريجي چربي‌هاي سالم طبيعي با انواعي همچون مارگارين بوده است.
نوعي مارگرين با هيدروژنه كردن كامل يا نسبي روغن ايجاد مي‌شود و چربي‌هايي را به وجود مي‌آورد كه هرگز در طبيعت يافت نشده‌اند.
اين چربي‌ها كه ترنس نام دارند با حرارت دادن روغن‌هاي گياهي در دماهاي بالا و بمباران آنها با گاز هيدروژن (به منظور پايدارتر كردن آنها) توليد مي‌شوند.
چربي‌هاي ترنس حاصل، متشكل از ملكول‌هاي غيرطبيعي پيچ خورده‌اي هستند كه بدن قادر به پردازش آنها نيست. اين چربي در صنايع غذايي به بسياري از مواد افزوده مي‌شود.
اين نوع چربي برخلاف كره ، روغن زيتون يا ديگر چربي‌هاي طبيعي تاريخ مصرف دارد.
تحقيقات نشان داده‌اند در حالي كه چربي‌هاي اشباع (چربي‌هايي كه در دماي اطاق جامد هستند مانند كره) اثرات خوب و بدي بر سطوح كلسترول خون دارند ، اثرات اسيدهاي چرب ترنس كاملا منفي است. همچنين مشخص شده ليپوپروتئين ، يكي از اشكال مضرتر مواد شيميايي در كلسترول ، در نتيجه خوردن اسيدهاي چرب ترنس، دائما افزايش مي‌يابد.
بنابراين علاوه بر حذف غذاهاي فاقد ارزش غذايي بايد از پخت و پز با روغن مارگارين بپرهيزيد. روغن زيتون ، كانولا يا روغن دانه انگور انتخاب بهتري هستند.

ارسال پست

بازگشت به “بهداشت مواد غذايي”