صفحه 1 از 3

مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: یک‌شنبه ۹ مهر ۱۳۹۱, ۹:۴۶ ق.ظ
توسط anybody
باتوجه به بی ثباتی تامل برانگیز در بازار ارز و اینکه این موضوع چه تاثیری در کل اقتصاد کشور میگذارد، تصمیم گرفتم نظر دوستان رو در مورد اینکه کدام عامل نقش موثرتری در این اوضاع را دارد جویا بشم..



جنگ روانی و اقتصادی غرب علیه ایران و تنگ تر شدن محاصره اقتصادی

همه میدونن که غرب به سرکرده گی امریکا سعی در هرچه بیشتر تحت فشار قرار دادن ایران برای تمکین از اراده اش داره و در اینراه با بهانه قرار دادن برنامه هسته ای انواع مشکلات و فشار ها رو که بیشتر بروی مردم عادی تاثیر داره اعمال میکنه.که از اون جمله تحریم بانک مرکزی و فروش نفت بوده که بی گمان باعث کاهش درآمد ارزی کشور و ایجاد مشکل در تبادل ارزی شده.از سوی دیگر رسانه های وابسته به غرب سعی در ایجاد جو روانی برای تحریک مردم به خرید ارز و بهم زدن کنترل بازار دارن..که میشه به خبرهای دائم از احتمال وقوع جنگ و درگیری و ... نام برد

سوء مدیرت دولت در کنترل بازار..
از طرف دیگر هم عده ای معتقدن دولت با تصمیم های نادرست و سخنان بی اساس و برنامه های خلق الساعه و ... باعث برهم خوردن تنظیم بازار شده و البته سعی در جمع کردن نقدینگی دارد.


سوداگری سرمایه داران برای سودجویی بی زحمت و فوری از بازار ارز
با توجه به اینکه بسیاری از مردم عادی نه انقدر وقت دارن و نه سرمایه آنچنانی که بتوانند در بازار ارز ورود پیدا کنن.به نظر میرسه سرمایه داران و قشر مرفه جامعه هستن که ترجیح میدن سرمایه منقول و غیر منقول خود را وارد این بازار کنن تا بلکه از این آب گل آلود ماهی های درشت تری صید کنن،که برای این کار حتی املاک و مستغلات رو هم میفرشون تا پولش رو صرف خرید ارز بکنن..


درگیری های داخلی و حزبی و سیاسی
عامل دیگر که بیشتر از سوی دولت مطرح میشه، به وجود دست های پشت پرده برای زیرسوال بردن دولت در ناتوانی کنترل بازار دارد.کسانیکه مدعی اند افرادی با معاملات صوری و خرید فروش کلان ارز سعی میکنن تا التهاب بازار را بیشتر کنن تا به مقاصد سیاسی و منافع شخصی و حزبی خودشون برسن.

فرآیند آگاهانه برای کنترل بازار و تشویق به صادرات و جلوگیری از واردات بی رویه.

نظر دیگری هم هست که شاید کمتر مورد توجه باشه اما خوب میگن دولت تعمدا نرخ برابری ارز رو بالا میبره تا با اینکار هم مانع خروج بی رویه ارز از کشور شده و هم با بالا بردن هزینه واردات کالاهای لوکس از تولیدات داخلی حمایت کنه ...

اینها برآیند درک من از اوضاع کنونی بود...تا نظر شما چی باشه...

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۱:۱۰ ق.ظ
توسط kingday
دوستان من هم یک نظر نسبتا شخصی در مورد نرخ ارز دارم

اگر یادتون باشه اوایل انقلاب یک کیلو گوشت گوسفندی رو به قیمت کیلویی 10 تومان یا صد ریال میخریدیم و در همون موقع قیمت دلار هفتاد ریال بود یعنی با 1.34 دلار یک کیلو گوشت میشد خرید اما با نرخ مشخص تورم در ایران قیمت ارز با نرخ رسمی تورم افزایش نداشت و الان حتی با گرانی دلار نسبت به قبل باز نسبت خرید گوشت بسیار متفاوت هستش و در حدود 6.5 دلار برای هر کیلو هستش

این مورد برای قیمت مسکن هم هست و نشون میده که تا قبل از این اتفاقات قیمت ارز یک حباب قیمت کاذب دلاری وجود داشته که به لحاظ مواردی احتمالا سیاسی دولتهای قبلی قیمت اونرو تقریبا ثابت نگه داشته بودند

این مورد باعث شده بود که شدیدا تولید کنندگان به دلیل عدم رقابت با محصولات خارجی وارداتی اسیب ببینند و خیلی از انها ترجیح دادند به جای تولید کردن و در کنارش مشکلات اون روی به واردات و دلالی بیارند. و همین بزرگترین افت صنعت و اقتصاد ما بوده

خود من هم به عنوان یک تولید کننده بسیاری از لوازم تولیدی رو با واردات جایگزین کردیم اما البته هنوز به تولید ادامه میدیم.

و به نظر من الان انگیزه برای تولید و صادرات کالا در ایران داره روز بروز بهتر میشه شاید این مورد گرانی دلار برای اکثر افراد جامعه مخصوصا وارد کننده ها بد باشه اما برای تولید برعکس خواهد بود.

:razz:

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۷:۱۲ ق.ظ
توسط mymail
البته نظرتون خیلی هم شخصی نیست. وقتی ارز نسبت به پول داخلی گران میشه، نتیجه مسلم اون کاهش قیمت محصول داخلی برای خارجی هاست. این مساله موجب افزایش قدرت رقابتی تولیدات داخلی در بازار جهانی(نه صرفا کشورهای پیشرفته) و رشد صادرات میشه.
از طرف دیگه همین کاهش ارزش پول ملی(که گفتیم عامل توسعه صادرات هست)، به نوبه خود موجب گران شدن کالاهای خارجی برای مردم کشور خودمان میشه. اگر اقتصادی درون زا باشد(به این معنی که متکی به توان مهندسی و مواد اولیه داخلی باشد)، در نتیجه شاهد افزایش تولید ملی بواسطه روی آوردن مردم به مصرف کالاهای داخلی ارزانتر بجای کالاهایی خارجی که حالا بسیار گرانتر شده اند، می شود. توسعه فرهنگ کارآفرینی و تسهیل آن در اینجا بسیار راه گشا خواهد بود.
اما ...
اگر اقتصادی مثل اقتصاد ایران که شونصد درصد وابسته به واردات بوده، یکهو متحمل افزایش بسیار زیاد در قیمت ارز بشود، نتیجه آن افزایش قیمت هم کالاهای خارجی(مستقیم) و هم کالاهای داخلی که مواد خام یا نیمه آماده را از خارج تهیه می کنند(غیرمستقیم) میشه که در نتیجه موجب کاهش توان خرید و نارضایتی عمومی میشه!
بعید می دونم هدف دولت با این کار کمک به صادرات باشه چرا که اینجوری در کوتاه مدت یا میان مدت فشار زیادی روی مردم میاد(برای این کار میشه یه برنامه چندساله تدوین کرد (تا مردم که صبح از خواب بیدار میشن یهو متوجه نشن که نصف سرمایه شون به باد رفته). بنظر من شاید دولت بخاطر ترس از نرسیدن پول فروش نفت به داخل(بواسطه تحریم ها) دست به ذخیره ارز زده!!!

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۸:۵۴ ق.ظ
توسط anybody
برای من همچنان جای سواله چرا باتوجه به اختصاص ارز به وارد کننده ها و معامله 110 میلیون دلاری ارز در یک هفته و البته اولویت اول هم که ارز 1226 میگیرن، بازم بازار آزاد هر لحظه قیمتش میکشه بالا!؟ یعنی انقدر نیاز به ارز زیاد شده؟ یعنی الان همه ملت ریختن تو بازار؟ به نظر اصلا طبیعی نمیاد و انگار واقعا معاملات صوری داره شکل میگیره.

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۱۰:۰۲ ق.ظ
توسط kingday
anybody نوشته شده:برای من همچنان جای سواله چرا باتوجه به اختصاص ارز به وارد کننده ها و معامله 110 میلیون دلاری ارز در یک هفته و البته اولویت اول هم که ارز 1226 میگیرن، بازم بازار آزاد هر لحظه قیمتش میکشه بالا!؟ یعنی انقدر نیاز به ارز زیاد شده؟ یعنی الان همه ملت ریختن تو بازار؟ به نظر اصلا طبیعی نمیاد و انگار واقعا معاملات صوری داره شکل میگیره.


همونطور که حتما شنیدین طبق امارهای رسمی در حدود بیش از 37000 میلیارد تومان پول نقد در دست ایرانیان هست که در تولید نیست و به نوعی سرمایه های سرگردان نامیده میشه و با کوچکترین شایعه ای این پولها به سرعت به اون سمت برده میشن و باعث برهم خوردن نسبت عرضه به تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت و تورم میشن و این سیکل دائما در حال تکرار از بازار مسکن به ارز و طلا میشن که ظاهرا تا این لحظه هیچ راهکاری برای کنترل این حجم عظیم سرمایه ای وجود نداشته و من هم بعید میدونم این غول عظیم رو به راحتی بشه مهار کرد.

و در اصل میشه گفت خود ما ایرانیان جدا از بحث دولت یا سیاست داریم برای منافع شخصی و سود جویی مقطعی دست به تخریب زیر بناهای اقتصادی کشورمون میزنیم و ارزش پول ملی رو روز بروز پایین و پایینتر میاریم و قطعا بعدها خودمون هم ضرر اونرو خواهیم دید.
به نظر من هیچ دولتی قادر به مهار این حجم عظیم از پولهای سرگردان نیست و فقط خود ما باید دلسوز مملکتمون باشیم.

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۱۰:۵۲ ق.ظ
توسط mj_piremard
با سلام
1- عدم عرضه ارز توسط بانک مرکزی که به بهانه راه اندازی بورس ارز صورت گرفته است. (البته این مورد که کلا هیچی شد )

2- هرچه به عملیاتی شدن گام دوم هدفمندی نزدیک تر می شویم، انتظار بروز تورم در مردم و در نتیجه رفتن دارایی ها به سمت دارایی های حقیقی با نقدینگی بالا، مثل سکه افزایش یافته و این باعث افزایش قیمت این کالا ها می شود.

3- زمانی که یک افزایش قیمت در بازار سکه و ارز توسط مردم مشاهده می شود، ناگهان برخی افراد عادی جامعه به این بازار برای خرید هجوم آورده و باعث افزایش دوباره و یا تداوم بالا بودن قیمت می شوند.

4- بالاتربودن نرخ تورم از نرخ اوراق مشارکت دولتی و نرخ سود بانکی (این یکی از دلایل اصلی هست)
5- تحریم ها و ایجاد محدودیت در فروش نفت توسط ایران، میزان ارزی که دولت به دست می آورد و در بانک مرکزی ذخیره می شود را کاهش می دهد. لذا توان مداخله بانک مرکزی در بازار برای تعدیل و کنترل نرخ ارز کاهش یافته است.

6- وجود تقاضای دلالی در بازار ارز باعث شده که چرخه‌‌ای که باید به تقاضای تامین ارز در کشور پاسخ دهد، حرکت کندی داشته باشد. در چنین شرایطی تولیدکنند‌گان و واردکنندگان برای تامین ارز مورد نیاز خود با نگرانی روبرو می‌شوند و برای تامین نیازشان خود دست به کار شده تا ارز مورد نیازشان را به دست آورند به همین دلیل بازار فرعی در ارز به وجود می‌آید که با افزایش تقاضا، دلالان وارد معرکه شده و فعال می‌شوند تا این نیازهای ارزی را تامین کنند.

7- برخی، سخنان رئیس جمهور را باعث ایجاد التهاب در بازار می دانند.

8- عدم مقابله صحیح با دلان ارز و ضعف در مدیریت نظارت

9- برخی انتظارات تقاضا را برای دلار افزایش داده است لذا به دلیل انتظارات و توهمی که در اذهان عمومی جامعه وجود دارد آن ها میل به خرید دلار پیدا می‌کنند، لذا این‌گونه به نظر می‌رسد عرضه ارز کم شده بر این اساس یک نوع هجوم به سمت تقاضای ارز در جامعه به وجود می‌آید.

10- القای خراب بودن وضعیت اقتصادی کشور توسط رسانه های بیگانه و ترغیب شدن مردم به خرید ارز و سکه .(القا نیست واقعا" وضع خرابه)

11- کاهش قیمت مواردی نظیر سکه، رونق در بازار سرمایه و افزایش ثبات سیاسی ناشی از اجلاس غیر متعهدها در ایران و به کارگیری تمام تلاش دشمن در جهت عکس این نتیجه

12- وجود نقدینگی مازاد نسبت به تولید در جامعه که خودبه خود با نرفتن به سوی تولید به سمت تقاضا برای سکه و ارز می رود.
منبع:http://aftabnews.ir/vdcdsx0foyt05n6.2a2y.html

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۱۱:۰۰ ق.ظ
توسط anybody
همین برای من جای سوال و تاسف داره که خود ماهم بجای اینکه پول رو برای تولید و کار هزینه کنیم داریم به هرچه بدتر شدن اوضاع کمک میکنیم و انتظارم داریم معجزه بشه و یهو وضع اقتصاد ممکلت با این جنگ اقتصادی که به ما تحمیل کردن درست بشه...

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۱۱:۱۱ ق.ظ
توسط anybody
نامه سرگشاده ارزی به رئیس جمهور/ بازار ارز تدبیر صحیح می‌خواهد


شبکه تحلیلگران تکنولوژی ایران در نامه‌ای سرگشاده به احمدی نژاد، ۱۴نکته و پیشنهاد برای حل معضل بازار ارز و تورم افسارگسیخته حاصل آن مطرح و خواستار عکس العمل سریع دولت برای تکرار نشدن تجربه تلخ سیاست تعدیل سال ۷۴ شد.

در نامه سرگشاده شبکه تحلیلگران تکنولوژی ایران به محمود احمدی نژاد رئیس جمهور که به امضای مرتضی فیروزآبادی رئیس این شبکه رسیده، آمده است: شرایط خطیر اقتصادی کشور به ویژه در حوزه افزایش نرخ ارز و به تبع آن افزایش تورم عمومی کشور، ما را برآن داشت تا جهت برون رفت از وضعیت موجود اقتصادی نکات زیر را به همراه پیشنهادهای مربوطه خدمتتان ارائه نماییم. قابل ذکر است اتفاقات اخیر یادآور عملکرد بانک مرکزی و سیاست های تعدیل در سال های ۷۳ و ۷۴ است.
متن کامل این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر احمدی نژاد
ریاست محترم جمهور
باسلام واحترام؛

شرایط خطیر اقتصادی کشور به ویژه در حوزه افزایش نرخ ارز و به تبع آن افزایش تورم عمومی کشور، ما را برآن داشت تا جهت برون رفت از وضعیت موجود اقتصادی نکات زیر را به همراه پیشنهادهای مربوطه خدمتتان ارائه نماییم. قابل ذکر است اتفاقات اخیر یادآور عملکرد بانک مرکزی و سیاست های تعدیل در سال های ۷۳ و ۷۴ است. در صورت لزوم آمادگی ارائه توضیحات تکمیلی در جلسه حضوری وجود دارد.

۱. کاهش هزینه تولید، راهبرد اصلی "حمایت از تولید ملی وکار و سرمایه ایرانی" است. هر گونه سیاست برای کمک به تولید باید به کاهش هزینه آن منجر شود. این قاعده باید اصلی ترین ملاک سنجش تصمیمات کشور باشد.
۲. افزایش تورم عمومی کشور مهمترین عامل افزایش هزینه تولید در کشور است که انگیزه فعالیت های مولد اقتصادی را کاهش می دهد و بنگاه های موجود تولیدی را وادار به کاهش ظرفیت تولید یا تعطیلی می کند. تورم، سرمایه های موجود را به سمت فعالیت های غیر مولد اقتصادی مانند دلالی در بازار زمین و مسکن هدایت می کند.
۳. برخی به غلط فکر می کنند از طریق تورم و افزایش سطح قیمت ها می توان تولید را رونق بخشید. با این استدلال که تولیدکننده می تواند محصولش را با قیمت بیشتری به فروش رساند ولی باید دقت کرد که در شرایط تورمی نه تنها هزینه تولید نیز به همان میزان بالا خواهد رفت بلکه به دلیل ایجاد شوک در اقتصاد و کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه افزایش هزینه های تامین مالی و میزان مخاطرات آن، سرمایه گذاران نمی توانند در تولید سرمایه گذاری کنند.
۴. طبق اعلام بانک مرکزی، تورم عمومی کشور در سال ۹۰، ۲۱.۵ درصد بوده است. بر این اساس در سه زیر گروه اصلی «کالا»، « خدمات» و « مسکن، آب، برق و سایر سوخت ها» نرخ تورم به ترتیب ۲۷.۳، ۱۴.۷ و ۱۸.۳ درصد اعلام شده است که نشان می دهد تورم گروه "کالا" در سال ۹۰ بیش از تورم عمومی کشور بوده است. در نتیجه " افزایش قیمت کالا" عامل اصلی افزایش تورم در سال ۹۰ نسبت به سال ۸۹ بوده است که در سال ۹۱ نیز همچنان ادامه دارد.
۵. دلیل افزایش قیمت کالاها، از یک سو، افزایش قیمت مواد اولیه و کالاهای واسطه ای( بواسطه افزایش نرخ ارز) و از سوی دیگر، افزایش انتظارات تورمی (ناشی از کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت کالاهای وارداتی) است. به تبع افزایش قیمت کالا هزینه ی نیروی انسانی و عوامل خدماتی نیز در حال افزایش است که باعث افزایش چند باره قیمت کالاها شده است. چنانکه ملاحظه می شود همه ی این عوامل به "افزایش قیمت ارز" مربوط می شوند.
۶. بنابراین در شرایط فعلی عامل اصلی تورم عمومی کشور، افزایش قیمت ارز است. شاخص اصلی برای سنجش اثرنقدینگی در اقتصادکشور قدر مطلق آن نیست بلکه نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی است و آمارهای رسمی نشان می دهد این شاخص طی سال های اخیر افزایش چشمگیری نیافته است. بنابراین در شرایط فعلی نباید افزایش قدر مطلق نقدینگی در کشور را عامل اصلی ایجاد و تشدید کننده تورم عمومی دانست. اگرچه هدایت بیش از پیش نقدینگی موجود به بخش تولید، می تواند به تولید کالا و خدمات بیشتر و در نتیجه کاهش تورم عمومی منجر شود.
۷. در حال حاضر ابزارهای لازم و مناسب برای کنترل نرخ ارز در اختیار دولت قرار دارد و طی چند هفته گذشته هیچ اتفاق جدیدی در عرصه داخلی و بین المللی رخ نداده است که توجیه کنندة افزایش قیمت دلار از ۲۰۰۰ تومان به ۲۵۰۰ تومان و ۳۰۰۰ تومان باشد. حفظ ارزش پول ملی از جمله وظایف حاکمیت است و نمی توان از این حق مردم که بر گردن حاکمیت است به راحتی چشم پوشی کرد؛ به خصوص در دین مبین اسلام که ارزش ذاتی به "عدالت" داده شده است، این وظیفه سنگین تر است چون با ادامه ی روند کاهش ارزش پول ملی،شکاف طبقاتی و فاصله ی فقیر و غنی بیشتر خواهد شد.
۸. برای نمونه در شرایط حاضر می توان با فروش وسیع ارز به صورت اعتباری برای واردات کالا، با نرخی کمتر از قیمت بازار آزاد، به التهاب کنونی این بازار خاتمه داد. مثلاً با فرض قیمت ۲۵۰۰ تومانی ارز در بازار، بانک مرکزی به صورت نامحدود با فروش ارز به صورت اعتباری به قیمت ۲۴۰۰ تومان به واردکنندگان کالا اقدام می نماید.

بانک مرکزی می تواند ارز مذکور را صرفاً در قالب حساب های بانکی واردکنندگان اعطا نماید و پس از اطمینان از تحقق واردات و تایید وزارت صنعت،معدن وتجارت و گمرک، تعهدات واردکننده را تسویه نماید. این اقدام کافی است تا قیمت ارز به سمت ثبات حرکت کرده و از سوی دیگر نقدینگی نیز در سطح وسیع جمع آوری شود که به نوبه خود منجر به کاهش تورم عمومی می شود. پس از کاهش نرخ ارز بانک مرکزی می تواند در مرحله دوم ارز نامحدود را به صورت اعتباری به قیمت ۲۳۰۰ تومان عرضه کند و به همین صورت نسبت به کاهش پلکانی فاصلة نرخ ارز مرجع و بازار آزاد اقدام نماید.
۹. ظاهرا راه اندازی اتاق مبادلات ارزی باعث شده است تا بانک مرکزی بهانه لازم را برای کاهش عرضه ارز را در روزهای اخیر بدست آورد که به تبع آن قیمت دلار به ۳۰۰۰ تومان افزایش یافته است. این در حالی است که وجود اتاق مبادلات ارزی که بیشتر تمرکز خود را معطوف به اسکناس های ارزی کرده است هیچ منافاتی با عرضه وسیع اعتباری ارز در حساب های بانکی متقاضیان ندارد.
۱۰. این گمانه در رسانه ها مطرح شده است که افزایش نرخ دلار توسط دولت طی هفته های اخیر به جهت تأمین منابع لازم برای افزایش یارانه نقدی در جهت شروع گام دوم هدفمندی یارانه ها است. در این راستا لازم است توجه شود که کسری بودجه ناشی از کاهش فروش نفت، با افزایش قیمت ارز تا ۱۵۰۰ تومان قابل جبران بوده و نیازی به افزایش قیمت تا ۲۵۰۰ نیست؛ بنابراین بعید است که دولت به خاطر جبران کاهش صادرات نفت، اقدام به افزایش نرخ ارز کرده باشد؛ بنابراین افزایش شدید قیمت ارز بویژه در روزهای اخیر بیشتر گمانه تامین منابع لازم جهت دوبرابر کردن پرداخت یارانه های نقدی را تقویت می کند تا جبران کسری بودجه که این اقدام با هر نیتی به ضرر اقتصاد ملی است.
۱۱. افزایش قیمت ارز، از آنجاکه به افزایش تورم عمومی کشور می انجامد هزینه های دولت را نیز به عنوان بزرگترین مصرف کننده در کشور افزایش داده و باعث افزایش هزینه های پروژه عمرانی می شود و افزایش درآمد را برای جبران کسری بودجه عملاً بی اثر می کند. برای مثال قیمت هر کیلو گرم میلگرد از ۸۵۰ تومان با افزایش قیمت دلاربه ۱۹۰۰ تومان افزایش یافته است. هزینه دستمزد و سایر مصالح عمرانی نیز تابع تورم عمومی کشور است.
۱۲. اقدامات دولت در سالهای گذشته در جهت هدفمندی یارانه ها شجاعانه و لازم بود و این اصلاح ساختاری در اقتصاد باید با قوت ادامه یابد. اما دولت می تواند به جای سیاست " افزایش یارانه نقدی" با تخصیص "سبدی از یارانه های نقدشونده و قابل توزیع آسان مثل انرژی و طلا" به مردم کمک کند که ارزش آن بیش از پرداخت نقدی است.باید دقت کرد که کاهش ارزش مستمر یارانه نقدی برای مردم کاملا محسوس شده است لذا با افزایش مستمر قیمتها، آنها در واقع از هدفمندی یارانه ها متضرر شده اند؛ اما اگر به آنها سهمیه ی مشخصی به صورت انرژی یا طلا یا هر کالای نقدشونده ای که ارزش آن در اثر تورم کاهش نیابد تخصیص یابد، می توان گام های تکمیلی هدفمندی یارانه ها را در زمان کوتاه تر و کم-هزینه تر برداشته و تعهدات دولت در پرداخت نقدی یارانه ها را کاهش داد.

در این راستا دولت می تواند به ازای هر نفر ماهانه، یک سکه نیم گرمی طلا ضرب بانک مرکزی یا حواله آن را تخصیص دهد و می توان این حواله را به حساب بانکی آنها منتقل نماید یا دولت می‌تواند با تخصیص «سهمیه انرژی رایگان» به هر خانوار ایرانی، درصد قابل توجهی از یارانه ارزی را به صورت غیرنقدی به هر خانوار اختصاص دهد. «سهمیه انرژی» مشتمل بر برق و گاز خانگی است که از طریق کنتور (و در سقف مصرف حداقلی) قابل توزیع است و سهمیه بنزین نیز از طریق کارتهای سوخت قابل توزیع است یا اینکه معادل نقدی آن را دریافت می کند.
۱۳. ضروری است بخش‌های صنعتی و کشاورزی کشور در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه ها از افزایش قیمت انرژی معاف گردند تا ازافزایش مجدد هزینه تولید جلوگیری و مانع خروج سرمایه‌ از این بخش ها ‌شود. همچنین این فرصت ایجاد می‌شود تا با اصلاح خطوط تولید، بهره‌وری مصرف انرژی افزایش یافته و آسیب‌پذیری نسبت به افزایش هزینه‌های انرژی در سال‌های آتی کاهش یابد.
۱۴. در پایان تأکید می شود در شرایط حاضر با توجه به ذخایر بالای ارزی و طلای کشور و منابع مسدود شده در صندوق توسعه ملی هیچگونه بن بست و وضعیت بحرانی در اقتصاد کشور وجود ندارد و می توان با تدبیرصحیح دولت و همراهی توأمان مجلس، نسبت به کنترل و تثبیت نرخ ارز اقدام و به تبع آن تورم عمومی کشور را کنترل کرد تا بیش از این هزینه معیشت مردم افزایش پیدا نکند.

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۳:۲۲ ب.ظ
توسط edibk
مشكل اصلي مردم ايران ميدونيد چيه مشكل اساسي پس انداز مردم براي روز مبادا هستش اگه از يك نفر كه توي يه كشور اروپايي زندگي ميكنه بپرسي پس انداز براي روز مبادا اصلا نميدونن كه داريد در مورد چي حرف ميزنين چون اونا همچين مشكلي رو ندارن اونا با سياست گذاري هايي كه انجام ميدن نميزارن كه نقدينگي مردم از يك حدي تجاوز كنه و در ضمن مشكلات خيلي كمتري هم دارن( از لحاظ معيشتي) يه چيز ديگه اي كه ميخواستم بگم اينه كه ما كدوم توليدات داخلي رو داريم؟ اگه منظورتون مثلا صنعت خودرو سازي بيشتر از ٥٠ تا ٦٠ درصد قطعات اين صنعت وارداتي هستش ديگه چه اميدي هست؟

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۴:۱۸ ب.ظ
توسط Immortal King
kingday نوشته شده:
anybody نوشته شده:برای من همچنان جای سواله چرا باتوجه به اختصاص ارز به وارد کننده ها و معامله 110 میلیون دلاری ارز در یک هفته و البته اولویت اول هم که ارز 1226 میگیرن، بازم بازار آزاد هر لحظه قیمتش میکشه بالا!؟ یعنی انقدر نیاز به ارز زیاد شده؟ یعنی الان همه ملت ریختن تو بازار؟ به نظر اصلا طبیعی نمیاد و انگار واقعا معاملات صوری داره شکل میگیره.


همونطور که حتما شنیدین طبق امارهای رسمی در حدود بیش از 37000 میلیارد تومان پول نقد در دست ایرانیان هست که در تولید نیست و به نوعی سرمایه های سرگردان نامیده میشه و با کوچکترین شایعه ای این پولها به سرعت به اون سمت برده میشن و باعث برهم خوردن نسبت عرضه به تقاضا و در نتیجه افزایش قیمت و تورم میشن و این سیکل دائما در حال تکرار از بازار مسکن به ارز و طلا میشن که ظاهرا تا این لحظه هیچ راهکاری برای کنترل این حجم عظیم سرمایه ای وجود نداشته و من هم بعید میدونم این غول عظیم رو به راحتی بشه مهار کرد.

و در اصل میشه گفت خود ما ایرانیان جدا از بحث دولت یا سیاست داریم برای منافع شخصی و سود جویی مقطعی دست به تخریب زیر بناهای اقتصادی کشورمون میزنیم و ارزش پول ملی رو روز بروز پایین و پایینتر میاریم و قطعا بعدها خودمون هم ضرر اونرو خواهیم دید.
به نظر من هیچ دولتی قادر به مهار این حجم عظیم از پولهای سرگردان نیست و فقط خود ما باید دلسوز مملکتمون باشیم.


37000 ملیارد درست نیست بلکه 370000 ملیارد تومان نقدینگی

تو جنگ اقتصادی بدجوری داریم شکست می خوریم

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۴:۳۵ ب.ظ
توسط Mr.Amirhessam
  ,   ,

احسنت به بصیرت و دید وسیعی که دارید،فکر نمیکردم در سنترال هم افرادی باشند که با مردم کوچه و خیابان کمی فرق کنند.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
دقیقا در مقابل حرف شما این ملت خودش را نابود خواهد کرد! دلالی و پول بازی در کشورهای غربی و در حال توسعه منسوخ شده،چون در انجا فهم مردم به حدی رسیده است که با ورود به بازار ارز و طلا میتوانند کشور خودشان را بدبخت کنند!

بگذارید بکشند این مردم! بگذارید بکشند،مردمی که با افتخار ربای بانکی را میدهند! با افتخار زن و مرد را از هم جدا میکنند! مردمی که هنوز نمیدانند قانون اساسی چیست! مردمی که نمیدانند چیزی داریم به اسم منافع ملی! بگذارید بکشند!

بگذارید این ملت دنیا پرست بکشند،می ترسم،بخدا شب ها خوابم نمیبرد،نکند بی گناهان تهران اسیر عذاب الهی شوند که شهوت رانان قدرت و ثروت و مردمی نالایق ان را بنا نهاده اند!

مگر می شود،جنس را با قیمتی مشخص بخری و بخواهی علاوه بر سودش سود دیگری بکنی؟! یعنی جنسی که 80 تومان بوده با سودش می شود 100 تومان وقتی به طمع 150 تومان جنست را نگه داری کم فروس و مهتکر هستی! و خداوند در قران میفرمایند وای بر کمفروشان،ان 50 تومان از گوشت سگ نجس تر و حرام تر است،وای به مردمی که لقمه حرام بر شکم خود و خانواده می ببندند!

و خدا را شکر میکنم که محمد ص و علی ع در دوران این مردمان نبودند،وگرنه نه شعب عبی طالبی تحمل می شد و نه عدالت علی ع! مردم این روز ما همان مردمان دوران امام حسین هستند،برده پول، ثروت و شهوت! گزارش ها را بخوانید از پیرزن 70 ساله تا جوان 15 ساله همه رفته اند در کار خرید ارز و سکه و اخر این ماجرا مشخص است...

در اشفته بازار امروز همه مقصر هستند،هم دولت و هم حکومت! اما دوستان محترم از چیزی به اسم عقل بهره می برند؟! قیمت بازار به دلیل دلالی است! چرا کسی از خودش سوال نمیکند،چرا کسی دلال ها را نمیگیرد؟! این دلال ها چه کسانی هستند،فیلم زیر را ببنید:

[External Link Removed for Guests] ... 557&Rate=0

یعنی گرفتن حدود 200 تا 300 دلال برای نهاد های نظارتی کاری دارد که در روز روشن زندگی مردم و اقتصاد کشور را به باد میدهند،کاری ندارد! مگر اینه این دلال ها وابسته به جای خاصی باشند....!
در روز روشن و به صورت علنی دلالی؟ کجاست وزارت اطلاعات؟! کجاست قوه قضاییه؟ کجاست سپاه! پاسداران؟ فقط دولت؟! صحبت از حل اختلافات با دنیا زده می شود امثال حسین شریعتمداری ها با گستاخی تمام به رئیس جمهور دشنام میدهند مقاله دیروز کیهان را بخوانید! مگر رئیس جمهور باید در مقابل دلالان ایستادگی کند؟! اقایان کجا هستند؟ چرا مراجع تقلید فتوا نمیدهند که دلالی سکه و ارز حرام است؟! مگر نه اینکه در جنگ اقتصادی هستیم؟! اقایان مجلسی کجا هستند؟! یکی لطف کند و برای بنده وظیفه نهادهای نظارتی را توضیح دهد! چه کسانی صرافی های پالت را راه انداخته اند؟!
اقایان محترم بانک مرکزی کشور را تحریم کرده اند،هر کشور دیگری بود متلاشی میشد! حالا برید 100 کیلو 100 کیلو برنج بخرید! برید گوشت بخرید! هر چه گران شد بخرید،عقل چیز خوبست و انها جماعتی که این تحریم ها و جنگ سیاسی داخلی و بین الملی را بنا نهاده اند خوب این مردم شهوت ران و پول پرست را می شناست مردم که فقط.... استغفرالله..

عدالت خواهی تاوان دارد،هم تاوان بین المللی و هم تاوان داخلی! اقای احمدی نژاد روزی که گفتی باید از استان های قدس مالیات گرفته شود! اقای احمدی نژاد روزی که گفتی اسکله های غیر مجاز است! اقای احمدی نژآد روی که یارانه ها را هدف مند کردی! اقای احمدی نژاد روی که بنزین را سهمیه بندی کردی! اقای احمدی نژاد روزی که مالیات بر ارزش افزوده گرفتی! اقای احمدی نژاد روزی که نیت کردی بساط ربا را از بانکداری جمع کنی! اقای احمدی نژآد روزی که قانون تحول گمرک و بانک ها و ... را پیگیری کرد! اقای احمدی نژآد روزی که ماجرای زمین خواری های لواسانات را پیگری کرد،روزی که دست گذاشتی روی وزارت نفت ، اقای احمدی نژاد ان روز که مقابل بت بزرگ ایستادگی کردی،انوقت که در مقابل میراث خواران انقلاب که شکم سیری ندارند ایستادی و ... باید میدانستی در این مملکت عدالت بر قرار نمیشود، این خانه و مردمانش از ریشه پوسیده اند...
در این مملکت گرگ ها ازاد هستند و برده ها دربند!

بگذارید این مردم با دست خودشان خودشان را نابود کنند....

دوستان محترم هم نگران نباشند،از خرداد ما سال اینده و بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری و پیاده شدن طرح وحدت ملی برخی اقایان و بعد از ان اجرای شورای رهبری تمامی مشکلات کشور حل خواهد شد،مشکل اینان شخض احمدی نژاد است و بس....

Re: مهمترین دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟

ارسال شده: دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۱, ۸:۳۶ ب.ظ
توسط alendark
نبرد اصلی امریکا با ایران نه در هوا ونه در دریا بود لشکر کشیهای یانکی ها واوردن ناوهاشون به خلیج فارس همشه فریب بود نبرد اصلی با ریال بود اونها خوب خصلت مردم ما رو فهمیدند بار رصد دقیق خصوصیات مردم ما و شرایط اجتماعشون 1 واحد دلار برابر با 30000 واحد ریال ما باختیم بانک مرکزی هم نمیتونه بیش از این دلار به بازار تزریق کنه از یک طرف سایه جنگ از طرف دیگه اشتهای سیری ناپذیر بازار حالا زمان امتیاز دادانه ما به غرب رسیده دولت اوباما و مشاورانش واقعا قوی عمل کردند علت اینکه مخالف جنگ با ایران بود رو حالا میشه فهمید کلا همیشه این دموکراتها بیشترین ضربه رو به ما زدند