صفحه 1 از 5

..... استرس .....

ارسال شده: دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۸۴, ۳:۱۹ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
  


شرح بيماري
استرس‌ عبارت‌ است‌ از واكنش‌هاي‌ فيزيكي‌، ذهني‌ و عاطفي‌ كه‌ در نتيجه‌ تغييرات‌ و نيازهاي‌ زندگي‌ فرد، تجربه‌ مي‌شوند. تغييرات‌ مي‌توانند بزرگ‌ يا كوچك‌ باشند. پاسخ‌ افراد به‌ تغييرات‌ زندگي‌ متفاوت‌ است‌. استرس‌ مثبت‌ مي‌تواند يك‌ انگيزش‌ دهنده‌ باشد در حالي‌ كه‌ استرس‌ منفي‌ مي‌تواند در زماني‌ كه‌ اين‌ تغييرات‌ و نيازها، فرد را شكست‌ مي‌دهند، ايجاد شود.

علايم‌ شايع‌
فيزيكي‌: گرفتگي‌ عضلاني‌، سردرد، درد قفسه‌ سينه‌، ناراحتي‌ معده‌، اسهال‌ يا يبوست‌، افزايش‌ ضربان‌ قلب‌، دست‌هاي‌ سرد و مرطوب‌، خستگي‌، تعريق‌ شديد، بثورات‌، تنفس‌ سريع‌، لرز، تيك‌، تحريك‌پذيري‌، كم‌اشتهايي‌ يا بي‌اشتهايي‌، ضعف‌، احساس‌ خستگي‌، گيجي‌.
عاطفي‌: عصبانيت‌، اعتماد به‌ نفس‌ پايين‌، افسردگي‌، بي‌تفاوتي‌، تحريك‌پذيري‌، ترس‌ و پاسخ‌هاي‌ هراسي‌، اشكال‌ در تمركز، احساس‌ گناهكاري‌، نگراني‌، بي‌قراري‌، اضطراب‌ و وحشت‌.
رفتاري‌: سوءمصرف‌ الكل‌ يا مواد مخدر، افزايش‌ مصرف‌ سيگار، اختلالات‌ خواب‌، پرخوري‌، كاهش‌ حافظه‌ و منگي‌.

علل‌
بدن‌ در يك‌ موقعيت‌ پراسترس‌ با افزايش‌ توليد هورمون‌هاي‌ خاصي‌ جواب‌ مي‌دهد كه‌ باعث‌ تغييراتي‌ در ضربان‌ قلب‌، فشار خون‌، متابوليسم‌ و فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري فيزيكي‌ مي‌گردد.

عوامل‌ افزايش‌ دهنده‌ خطر
تغيير در شيوه‌ زندگي‌ و اختلال‌ در امور روزمره‌ طبيعي‌ شخص‌ كه‌ مي‌تواند استرس‌ ايجاد كند. برخي‌ از علل‌ شايع‌ استرس‌ عبارتند از:
مرگ‌ اخير فرد مورد علاقه‌ (همسر، كودك‌، دوست‌)
از دست‌ دادن‌ هر چيزي‌ كه‌ براي‌ فرد ارزشمند باشد.
آسيب‌ها يا بيماري‌هاي‌ شديد
اخراج‌ شدن‌ يا تغيير شغل‌
نقل‌ مكان‌ كردن‌ به‌ يك‌ شهر يا استان‌ جديد
مشكلات‌ جنسي‌ بين‌ فرد و شريك‌ جنسي‌ او
ورشكستگي‌ مالي‌ يا مقروض‌ شدن‌ شديد مثلاً به‌ خاطر خريد يك‌ خانه‌ جديد
تعارض‌ مدام‌ بين‌ فرد و يكي‌ از اعضاي‌ خانواده‌، دوست‌ نزديك‌ يا همكار
خستگي‌ دايمي‌ ناشي‌ از استراحت‌، خواب‌ يا تفريح‌ ناكافي‌

پيشگيري‌
براي‌ كمك‌ به‌ پيشگيري‌ از استرس‌ منفي‌، به‌ آن‌ دسته‌ از امور زندگي‌ بپردازيد كه‌ مي‌توانيد از عهده‌ آنها برآييد.
از آنجا كه‌ هميشه‌ نمي‌توان‌ جلوي‌ استرس‌ را گرفت‌، روش‌هايي‌ را ياد بگيريد كه‌ براي‌ حفاظت‌ از سلامت‌ ذهني‌ و فيزيكي‌ خود، سازگار شويد. با مطالعه‌ مقالات‌ و كتب‌، در مورد استرس‌ به‌ خود آموزش‌ دهيد.

عواقب‌ مورد انتظار
معمولاً با درمان‌ توسط‌ خود يا درمان‌ تخصصي‌ بهبود مي‌يابد.

عوارض‌ احتمالي‌
استرس‌ مزمن‌ مي‌تواند در بسياري‌ از مشكلات‌ مربوط‌ به‌ سلامت‌ شامل‌ حوادث‌، آرتريت‌، آسم‌، سرطان‌، سرماخوردگي‌، كوليت‌، ديابت‌، اختلالات‌ غدد درون‌ريز، خستگي‌، سردرد، كمردرد، مشكلات‌ گوارشي‌، اختلالات‌ پوستي‌، بيماري‌ قلبي‌، فشار خون‌ بالا، بي‌خوابي‌، دردهاي‌ عضلاني‌، اختلال‌ كاركرد جنسي‌ و زخم‌ها نقش‌ بازي‌ كند.

درمان‌
اصول‌ كلي‌
آزمون‌هاي‌ تشخيصي‌ ممكن‌ است‌ شامل‌ موارد زير باشند:
مشاهده‌ علايم‌ توسط‌ خود شما
شرح‌ حال‌ طبي‌ و معاينه‌ فيزيكي‌ به‌ وسيله‌ يك‌ پزشك‌ در صورت‌ لزوم‌
برخي‌ از روش‌هايي‌ كه‌ به‌ كاهش‌ استرس‌ كمك‌ مي‌كنند، به‌ شرح‌ زير هستند:
يك‌ روش‌ را ياد بگيريد و به‌ طور منظم‌ و در صورت‌ امكان‌ هر روز آن‌ را تمرين‌ كنيد. روش‌هاي‌ بسياري‌ وجود دارند.
به‌ مدت‌ كوتاهي‌ از هر وضعيت‌ پر استرسي‌ كه‌ در طول‌ روز به‌ آن‌ برمي‌خوريد، دور شويد.
يك‌ روش‌ سفت‌ و شل‌كننده‌ عضلات‌ را ياد بگيريد و آن‌ را تمرين‌ كنيد.
از آوردن‌ مشكلات‌ خود به‌ خانه‌ يا بستر خودداري‌ كنيد. در پايان‌ روز، دقايقي‌ را به‌ مرور تك‌تك‌ تجارب‌ كل‌ روز اختصاص‌ دهيد به‌ طوري‌ كه‌ انگار يك‌ نوار را مجدداً گوش‌ مي‌دهيد. تمام‌ عواطف‌ منفي‌ را كه‌ متحمل‌ شده‌ايد (عصبانيت‌، احساس‌ عدم‌ امنيت‌ يا اضطراب‌) از خود برهانيد. از كليه‌ انرژي‌ها يا عواطف‌ خوب‌ (افكار عاشقانه‌، ستايش‌، احساسات‌ خوب‌ در مورد كار يا خودتان‌) لذت‌ ببريد. در مورد كارهاي‌ ناتمام‌ تصميمي‌ اتخاذ كنيد و تنش‌ ذهني‌ يا عضلاني‌ را رها كنيد. هم‌اكنون‌ براي‌ يك‌ خواب‌ آرامش‌بخش‌ و بهبود دهنده‌ عواطف‌ آماده‌ هستيد.
داروها
پزشك‌ شما ممكن‌ است‌ به‌ مدت‌ كوتاهي‌ براي‌ شما داروي‌ آرام‌بخش‌ يا ضد افسردگي‌ تجويز كند.

فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري
يك‌ برنامه‌ ورزشي‌ اتخاذ كنيد. افرادي‌ كه‌ در وضعيت‌ فيزيكي‌ خوبي‌ به‌ سر مي‌برند، به‌ احتمال‌ كمتري‌ به‌ عوارض‌ منفي‌ استرس‌ مبتلا مي‌شوند.

رژيم‌ غذايي‌
يك‌ رژيم‌ غذايي‌ طبيعي‌ و كاملاً متعادل‌ اتخاذ كنيد. مكمل‌هاي‌ ويتاميني‌ ممكن‌ است‌ توصيه‌ شوند.

درچه شرايطي بايد به پزشك مراجعه نمود؟
اگر شما يا يكي‌ از اعضاي‌ خانواده‌تان‌ دچار مشكلات‌ ناشي‌ از استرس‌ باشيد.

رتباط علمي استرس با انواع بيماريها

ارسال شده: چهارشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۸۵, ۱۲:۵۶ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
  علمي استرس با انواع بيماري‌ 

محققان استراليايي موفق به اثبات ارتباط بين استرس عاطفي و انواع بيماري‌ها از سرماخوردگي‌هاي معمول گرفته تا سرطان‌ها شده‌اند.
به گزارش سايت انجمن درمانگران ايران(IranHealers.com) از فرانس‌پرس ، نوعي هورمون موسوم به(Npy"(neuropeptidey" که در زمان قرار گرفتن تحت استرس، درون بدن توليد مي‌شود، سيستم ايمني بدن را به سرعت تضعيف کرده و عملا" فرد را بيمار مي‌کند.

تاکنون ارتباط بين مغز و سيستم ايمني در حد تئوري بود و اين نخستين باري است که به لحاظ علمي اثبات مي‌شود. طبق يافته‌هاي به دست آمده، تحت شرايط استرس‌زا، اعصاب مقادير بالايي از هورمون(Npy) ترشح مي‌کنند. اين هورمون از طريق حرکت در جريان خون عملکرد سلول‌هاي سيستم ايمني مسئول رديابي و نابودي عوامل بيماري‌زا را درون بدن مختل مي‌کنند.
براساس يافته‌هاي جديد، اين مهم که استرس حقيقتا" شما را بيمار مي‌کند، افسانه نيست بلکه يک واقعيت انکارناپذير است که بايد جدي گرفته شود.
از جمله بيماري‌هايي که تحت تأثير استرس تقويت مي‌شوند، مي‌توان به آرتريت روماتوئيد، ام. اس، بيماري کراون، ديابت نوع يک و لوپوس (سل پوستي) اشاره کرد. به گفتهء محققان، کشف دارويي براي خنثي کردن تأثيرات هورمون (Npy) سالها به طول مي‌انجامد و در حال حاضر بهترين کار براي حفظ سلامت عمومي، دوري از استرس از طريق سازمان‌دهي مجدد شيوه زندگي و بهره‌گيري از ورزش‌هايي همچون يوگا و تکنيک‌هاي «ريلکسيشن» مي‌باشد

پيامد استرس چيست؟

ارسال شده: سه‌شنبه ۲ خرداد ۱۳۸۵, ۱۱:۲۹ ق.ظ
توسط sara
  استرس چيست؟ 


ما بايد از علايمي که جسم و مغز ما در پاسخ به فشارهاي جسماني و هيجاني از خود نشان مي دهند آگاهي داشته باشيم، زيرا اين آگاهي به ما امکان مي دهد که خيلي سريع و مؤثر قبل از آن که اين فشارها غيرقابل کنترل گردند آنها را تشخيص داده و مورد بررسي قرار دهيم. برخي از علايم هشدار دهنده، مانند زياد سيگار کشيدن، خستگي، سردرد و کج خلقي گوياي آمادگي بيشتر بعضي از افراد به استرس است. آيا مي دانيد که برخي از عادت هاي رفتاري از قبيل چندين بار کنترل کردن در ماشين، خانه و يا بررسي اجاق گاز که آيا آن را خاموش کرده ايد يا خير، ناشي از استرس است؟ آيا مي دانيد يادآوري خاطرات بد هم نشانه اي از استرس است؟

شناخت استرس و انواع آن اين مزيت را دارد که شما مي توانيد بهترين شيوه ي مبارزه با آن را انتخاب نماييد. مثلاً شما ممکن است در مقابل سردردِ حاصل از يک تنش ياد بگيريد که قبل از استفاده از مسکن مدتي ريلکس و آرام باشيد. يا در مورد اضطراب خود به جاي پناه بردن به دارو، اول به بررسي علل ايجاد اضطراب خود بپردازيد.تيترش که جالب بيد به کارگيري اين موارد به شما در رفع نيازها و حل مشکلات تان کمک قابل توجهي خواهد نمود
واکنش هاي جسماني

اعضاي دروني بدن ما، به طور ناخودآگاه به وسيله دستگاه عصبي خودکار (دستگاه عصبي نباتي) يا اي - ان - اسAUTONOMIC NERVOUS SYSTEM = ANS)) کنترل مي شود. اي. ان. اس شامل دو دستگاه عصبي متناقض به نام هاي سمپاتيک (SYMPATHETIC) و پاراسمپاتيک (PARASYMPATHETIC) است. اعصاب سمپاتيک ارتباط اعضاي داخلي بدن را به مغز امکان پذير ساخته و بدن را آماده ي دفاع در هنگام بروز استرس مي نمايد. هنگامي که بدن تحت تأثير اعصاب سمپاتيک باشد حالت دفاعي به خود مي گردد، متعاقب آن وظيفه ي اعصاب پاراسمپاتيک بازگرداندن بدن به شرايط عادي است که اين کار را توسط دو رشته اعصاب مغزي و پيراموني انجام مي دهد.

اين بدان معناست که دستگاه عصبي سمپاتيک باعث بروز برخي از فرايندهاي جسماني چون انقباض ماهيچه اي، اتساع مردمک چشم، خشکي دهان، اتساع برونش ها، اتساع منافذ پوستي، افزايش عرق بدن، انقباض روده ها و اتساع مثانه مي شود. علاوه بر اينها، کبد به منظور توليد انرژي بيشتر فعال تر شده و قند وارد جريان خون مي کند و هورمون هايي از قبيل آدرنالين و کورتيکواستروئيدها (CORTICOSTEROIDS) براي سرعت بخشيدن به تنفس و افزايش ضربان قلب ترشح شده و وارد سيستم گردش خون مي شوند. هنگامي که تمام اين اعمال در حال انجام شدن هستند، دستگاه عصبي خودکار بر دستگاه گوارش اثر گذاشته و عملکرد آن را کاهش مي دهد.

زماني که شرايط خاص استرس زا به پايان مي رسد، دستگاه عصبي پاراسمپاتيک تمام تغييرات را به وضعيت عادي و اوليه باز مي گرداند؛ مثلاً منافذ پوستي بسته مي شوند، بزاق دهان افزايش مي يابد، برونش ها منقبض شده، ضربان قلب کاهش مي يابد، مردمک چشم کوچک شده، مثانه منقبض مي شود و دستگاه گوارش تحريک شده و با آزاد سازي صفرا به هضم مواد چربي کمک مي کند.

به منظور آشنايي بيشتر شما با فرايندهاي جسماني ذکر شده ما به نمونه ي خاصي که در آن، برخي از نشانه هاي شايع استرس ديده مي شود، اشاره مي کنيم.

موقعيت
شما از اين که مي خواهيد براي گروهي از مردم سخنراني کنيد، دچار اضطراب مي شويد، همين که خود را براي سخنراني آماده مي کنيد، عکس العمل هاي جسمي زير را در بدنتان احساس مي کنيد:

- دهان شما خشک مي شود و صدايتان مي گيرد (عدم ترشح بزاق دهان – انقباض عضلات گلو)

- ضربان قلب تندتر شده و تنفس نامرتب مي شود (انقباض عضلات سينه)

- انبساط شش ها و ترشح آدرنالين

- ادرار شما زياد شده و احتياج به دستشويي رفتن پيدا مي کنيد (اتساع مثانه)

- دچار يبوست يا درد شکم مي شويد (انقباض عضلات)

- دستهايتان خيس عرق مي شوند (گشادي منافذ پوستي و افزايش عرق)

- مضطرب شده و احساس دل آشوبه مي کنيد (ترشح آدرنالين و جاري شدن آن در بدن)

- احساس بيقراري کرده و به سختي نفس مي کشيد، دست ها و زانوهايتان مي لرزد (سطح قندخون به منظور توليد انرژي بيشتر بالا مي رود، هورمون آدرنالين و کورتيکواستروئيد براي سرعت بخشيدن به فرايندهاي جسماني ترشح مي شوند)

همان طور که ملاحظه مي کنيد هيچ کدام از اين نشانه هاي جسماني در مغز پديد نمي آيند، بلکه آنها در نتيجه ي تغييرات شيميايي خون و فعال شدن اعصاب سمپاتيک حاصل مي شوند، و در نهايت اين مغز شماست که تصميم مي گيرد بدن شما چگونه به تغييرات و شرايط غيرعادي پاسخ دهد. ارزيابي اين که در شرايط خطرناک يا بي خطر هستيد به گرايش ها، باورها و آمادگي عمومي شما بستگي دارد. گروهي از مردم با موقعيت هاي پيش بيني نشده مثبت و با اراده برخورد مي کنند، در صورتي که براي گروهي ديگر ممکن است اين شرايط تهديد آميز و استرس زا باشد. تأثير دستگاه اعصاب سمپاتيک مي تواند گاهي بسيار مفيد باشد به شرط اين که بهره گيري از اين سيستم عصبي به صورت مکرر و مفرط نباشد. وجود مقدار کمي تنش در بدن باعث افزايش سطح انرژي و قدرت پاسخگويي سريع ما به محرک ها مي شود که از اين لحاظ بسيار مفيد است، اما هنگامي که تنش افزايش يابد بدن به سادگي قادر به پاسخگويي به محرک ها نيست، لذا ما کمتر خواهيم توانست با مشکلات مقابله کنيم و آنها را از سر راه خود برداريم.

وقتي دستگاه اعصاب سمپاتيک مکرراً و براي مدت طولاني تحريک شود، بدن شما ممکن است تا حدودي قادر به ايجاد سازگاري لازم باشد، اما به محض اين که عوامل ديگري چون رژيم غذايي غيراصولي، سيگار کشيدن، نوشيدن مشروبات الکلي و کمبود خواب نيز به بدن تحميل گردد، سيستم عصبي قادر به تحمل اين فشارها نخواهد بود و به کلي از پاي در خواهد آمد. اگر تحمل تنش بيش از حد به صورت عادت درآيد، دستگاه اعصاب پاراسمپاتيک فرصتي براي عادي سازي امور نداشته و در نتيجه به اعضاي داخلي بدنتان صدمات جدي وارد خواهد شد. اين امر دقيقاً شبيه کار با يک اتومبيل است؛ يعني اگر شما دائماً بخواهيد با دنده ي سنگين و سرعت زياد رانندگي کنيد سرانجام موتور اتومبيل از کار خواهد افتاد. اگرچه هر دو دستگاه اعصاب سمپاتيک و پاراسمپاتيک در يک سطح غير ارادي کارهاي خود را انجام مي دهند، اما ما مي توانيم با داشتن يک برنامه ي مرتب آرامش روزانه، دستگاه عصبي پاراسمپاتيک را فعال نگاه داريم. البته اين کار به سادگي پا روي پا انداختن و يک سيگار روشن کردن نيست، شما بايد يک برنامه ي غذايي خاص شامل مواد غذايي سبک که هضم آنها راحت باشد، تهيه نماييد؛ سعي کنيد اعتماد به نفس خود را افزايش دهيد و به امور دور و اطرافتان با ديدي مثبت نگاه کنيد.

علايم هشدار دهنده

نشانه هاي جسماني استرس

- حالت سفتي و انقباض در گلو – قفسه ي سينه، شکم، شانه ها، گردن و دهان، ناحيه ي فک ها.

- سردرد و ميگرن

- درد در ناحيه پشت

- تنفس نامنظم

- تپش قلب

- نفس نفس زدن حتي در حالت استراحت

- بيقراري و به خود پيچيدن

- انواع تيک در صورت، چشمان، دهان و غيره

- خشکي دهان

- گرفتگي صدا

- عرق کردن

- سردي دست ها و پاها

- لرزش

- سرگيجه

- خستگي

- دل درد و حالت آشوب در شکم

- سوءهاضمه

- حالت تهوع

- تکرر ادرار

- اسهال

- بي خوابي

- مشکلات جنسي

- زخم معده

- افزايش حساسيت به صدا


غلبه موفقيت آميز بر استرس
مطالعه ي موردي: تپش قلب

گري (GARY) چهل و دو ساله، علي رغم داشتن شغل مناسب و درآمد خوب، در منزل حال و روز مناسبي نداشت. او اخيراً ازدواج کرده و همسرش جني (JENNY) دو فرزند نوجوان از همسر قبلي خود داشت. اگرچه گري به فرزندان همسرش علاقه داشت، ولي به خوبي نمي توانست با آنها ارتباط برقرار کند. بحث و جدل نه تنها بين گري و بچه ها وجود داشت، بلکه بين او و جني نيز بارها پيش آمده بود. گري اعتقاد داشت جني با نشان دادن محبت زياد به بچه ها آنها را لوس مي کند و از طرف ديگر جني، همسرش را متهم مي کرد که نسبت به رفتار محبت آميز او به بچه ها حسادت مي کند.

پس از شش ماه بحث و مجادله، گري متوجه شد که هر وقت مي خواهد استراحت کند يا بخوابد قلبش به شدت مي زند. وقتي اين امر مکرراً اتفاق افتاد، او نگران شد و فکر کرد که دچار ناراحتي قلبي شده، لذا به دکتر مراجعه کرد و تحت معاينه ي دقيق قرار گرفت. پس از انجام معاينات پزشک به او اطمينان داد که کاملاً سالم است و مسئله ي ناراحتي قلبي اصلاً در کار نيست و تپش قلب او ناشي از استرس است.

گري تصميم گرفت قبل از مصرف هرگونه دارو يا مسکن خاص، مسئله را با جني در ميان بگذارد و راه حل مناسبي براي آن پيدا کنند. در ابتدا آنها با يک مشاور خانواده در امر ازدواج ملاقات کردند و آن شخص راه حل هاي مناسبي در مورد مدارا و سازش با بچه ها به آنها ارائه داد. علاوه بر اين، گري به منظور کاهش استرس خود يک دوره ي کوتاه مدت آرامش درماني ( RELAXATION) را گذراند، بعد از گذشت شش هفته تپش قلب او به طور قابل ملاحظه اي کاهش يافت و بعد از ده هفته ناراحتي هاي او به طور کلي از بين رفت

ارسال شده: چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۸۵, ۲:۲۲ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
ممنون سارا خانم
خيلي كامل و خوب بود
مطالب شما به تايپيك مربوطه منتقل شد :-)

استرس ، مغز را پیر می کند

ارسال شده: چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۸۵, ۹:۵۱ ب.ظ
توسط Dr.Akhavan
  ، مغز را پیر می  


جام جم آنلاین: تحقیقات جدید نشان می دهند استرس سلول های مغز را کوچک کرده و منجر به پیری زودرس سیستم ایمنی نیز می شود. به گزارش هلث دی ، محققان می گویند استرس می تواند موجب زوال ذهن و پیری شود اما خبر خوب اینکه ورزش در جلوگیری از این روند تاثیر زیادی دارد.و در مورد مغز حداقل زمان آسیب وارد شده توسط استرس را ترمیم می کند. به گفته سرپرست این تحقیق ، بروس مک کوئین مدیر آزمایشگاه عصب شناسی دانشگاه راک فلر مغز بسیار زود ترمیم می یابد و همین امر باعث می شود در صورتی که فرصت به آن داده شود بسرعت خود را ترمیم کند. هورمون های استرس روی مغز تاثیر می گذارند و تغییراتی را در آن ایجاد می کنند. مغز یک انسان تحت استرس قرار گرفته با یک فرد نرمال متفاوت است. ظرفیت آن فرق می کند و ممکن است مضطرب تر بوده و توانایی کمتری برای توجه ، یادگیری و حافظه داشته باشد. کسانی که دچار استرس ذهنی شده اند با مشکلاتی روبرو هستند. در مورد این افراد ترکیبی از روان درمانی ، رفتار درمانی شناختی و داروها مغز را تغییر می دهند و آن را کم و بیش به حالت عادی باز می گردانند. ورزش نیز عامل مثبت دیگری است که اثرات قابل ملاحظه ای بر بهبود عملکرد مغز دارد. استرس ، سیستم ایمنی را نیز در وضعیت نامطلوبی قرار می دهد. بنا بر نتایج تحقیقات استرس قطعات DNA راس کروموزوم ها را کوتاه می کند و به این ترتیب عملکرد آنها را دشوارتر می سازد. قطعات DNA شبیه به سرپوش های پلاستیکی قرار گرفته در انتهای بند کفش هستند و از فرسوده شدن دو انتها جلوگیری می کنند. این بدان معناست که استرس فیزیولوژیک موجب کوتاه شدن راس DNAمی شود و در نتیجه سیستم ایمنی فرد با سرعت بیشتری رو به زوال و پیری می گذارد. درمان این حالت هم همانطور که انتظار دارید ، بهره مندی از خواب کافی ، داشتن فعالیت بدنی در طول زندگی و رژِیم غذایی سالم است. مجموعه این توصیه ها از پیری زودرس سیستم ایمنی نیز جلوگیری می کند.

استرس مادر عامل كم وزنى جنين

ارسال شده: جمعه ۱۴ مهر ۱۳۸۵, ۱:۴۲ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
  مادر عامل كم وزنى  


محققان دريافته‏اند، هورمون كورتيزول يكى از علل انتقال تنش مادر به جنين است و در كاهش وزن نوزاد در هنگام تولد نقش دارد.
تنش مادر با تغييرات بيوشيميايى مانند افزايش كورتيزول همراه است كه به طور مستقيم و غيرمستقيم بر جنين تاثير مى‏گذارد.
كورتيزول مى تواند به طور مستقيم از راه جفت به جنين منتقل شود و بر رشد جنين تاثير بگذارد.
بررسى‏ها نشان مى‏دهد، جنين مادرانى كه ميزان بالاى افسردگى، اضطراب و تنش نشان مى‏دهند در نيمه دوران باردارى وزن كمترى دارند و كوچكتر از اندازه متوسط هستند.
همچنين تنش مى‏تواند بر عملكرد عروقى مادر تاثير بگذارد كه به موجب آن جريان خون به جنين كاهش مى‏يابد و به اين ترتيب با كاهش اكسيژن و مواد مغذى كه به جنين مى‏رسد بر رشد آن تاثير مى‏گذارد .

ارسال شده: جمعه ۱۹ آبان ۱۳۸۵, ۵:۰۷ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
   



استرس، نقطه شروع ابتلا به افسردگي است كه مي تواند بر سلامت جسم و روح شما تأثير بگذارد. از اين رو شناخت عوامل استرس زا و آنچه را كه براي كاهش اين عوامل مي توانيد انجام دهيد، داراي اهميت است.
استرس، في نفسه خطرناك نيست، هر كس در زندگي اهداف، فعاليتها و فراز و نشيبهايي دارد. اما وقتي اينها از حد بگذرند، خطرآفرين مي شوند. شما مي توانيد استرس غيرقابل كنترل را تشخيص دهيد و از راه هاي رفع آن مطلع شويد.


هرگونه واقعه اي نظير مرگ يك عزيز، طلاق، يا جدايي، بيرون رفتن فرزند از خانه، درست مانند داشتن بيماري هاي طولاني مدت يا نقص عضو موجب استرس مي شود. اما وقايعي هم نظير ازدواج، خانه عوض كردن، پيداكردن شغل جديد و رفتن به تعطيلات تقريباً استرس زيادي ايجاد مي كنند. نگراني درباره سررسيدها، موفق نبودن در رقابت يا انجام يك كار خاص نيز ممكن است موجب بروز علايم استرس، مثل كم طاقتي، تنش، احساس خستگي و اشكال در خوابيدن شوند.


برخي از نشانه هاي استرس عبارتند از:
بي حوصلگي شديد، حساسيت شديد نسبت به انتقاد، بروز اختلال در خواب، علايم تنش نظير جويدن ناخن، افزايش مصرف سيگار و ...، سوء هاضمه، نداشتن تمركز
اقدام در كاستن استرسهاي زيانبار قبل از آنكه بر سلامت شما تأثير بگذارند، بسيار مهم است. اگر احساس مي كنيد كه كارهايتان زياد است و داريد كلافه مي شويد، دست از كار بكشيد و چند نفس آرام بكشيد تا آرامش
خود را بازيابيد. به مدت يك روز از كارهاي روزانه و امور خانه و خانوادگي و هرچه كه بر شما فشار وارد مي كند، دست بكشيد. اين روز را فقط به انجام كارهايي اختصاص دهيد كه موجب آرامش شما مي شود و احساس خوبي را برايتان فراهم مي آورد. اين كار مي تواند موجب كاهش خطري شود كه سلامت شما را تهديد مي كند.


رفع استرس
معني و مفهوم پوشيده استرس، همان پيامي است كه به شما مي گويد كه بايد مواظب خود باشيد و تا حد ممكن عوامل استرس زا را از زندگي خود دور كنيد. برخي از راه هاي غلبه بر استرس به قرار زير است:
در يك زمان فقط يك كار را انجام دهيد تا فشارهاي وارد بر خود را كاهش دهيد. پيشنهادهاي ديگران در كمك به خود را بپذيريد.
توانايي هاي خود را بشناسيد و بيش از حد از خود انتظار نداشته باشيد. با يك نفر صحبت كنيد. كارهايي را انجام دهيد كه برايتان لذت بخش و شادي آفرينند.
نيروي خشم خود را خالي كنيد، مثلاً با فرياد زدن، جيغ كشيدن يا مشت زدن بر بالش.
از موقعيتهاي پر استرس دوري كنيد.
سعي كنيد اوقات خود را با كساني بگذرانيد كه مصاحبت با آنان برايتان لذت بخش باشد و نه با كساني كه انتقاد كننده و خرده گيرند. آرام نفس بكشيد، به طوري كه قسمت پاييني ريه هاي خود را به تحرك واداريد.
تكنيكهاي آرامش بخش را به كار بريد. يك واكنش نسبت به استرس، خشمگين شدن است. درباره نحوه غلبه بر خشم خود بيشتر بياموزيد.



استرس در محيط كار

استرسي كه در محيط كار به شما دست مي دهد، دومين و بزرگترين مشكل شغلي است كه سلامت شما را تهديد مي كند. در يك تحقيق انجام شده، نيم ميليون از افراد شاغل در انگلستان اظهار داشتند كه دچار مسايلي از قبيل اضطراب و افسردگي اند. از آنجا كه هنوز هم بر چنين مسايلي برچسب مشكلات روحي- رواني مي زنند، اغلب افراد شاغل از درخواست كمك ديگران روي گردانند، زيرا اغلب آنان را افرادي ناتوان تلقي مي كنند.


* در محيط كاري، موقعيتهاي زيادي هستند كه موجب استرس فرد مي شوند، نظير:
- خويشاوند بودن با برخي از همكاران، حمايت نكردن مسؤولين از كاركنان خود
- نبود مشاوره و ارتباطات، دخالتهاي زيادي در مسايل شخصي، اجتماعي و زندگي خانوادگي
- حجم زياد كارها يا بيش از اندازه كم بودن كار
- فشار بيش از حد ناشي از غيرواقعي بودن مهلت انجام كارها
- انجام كارهايي كه بسيار مشكل هستند و يا لزوم چنداني به انجام آنها نيست، نداشتن مهارت كافي در نحوه انجام كار
- شرايط نامطلوب كاري
- داشتن شغلي كه متناسب با شما نباشد، نداشتن امنيت شغلي و ترس از بيكار شدن

وقتي مردم در محيط كاري خود در فشار غيرقابل تحمل قرار مي گيرند، تمايل به سخت كار كردن در آنان ايجاد مي شود تا بدين وسيله فاصله آنچه را كه به دست مي آورند با آنچه كه تصور مي كنند بايد به دست بياورند، كم كنند. آنان از استفاده اوقات استراحت كاري خود صرف نظر مي كنند و در نتيجه از نيازهاي شخصي خود غافل مي شوند.



روش هايي كه مي تواند در حل مشكلات استرس زا به شما كمك كند:

1- با كسي كه امين شماست، چه در محيط كار و چه در بيرون از آن، درباره آنچه كه موجب استرس شما مي شود، صحبت كنيد.
2- نتايج مشاوره يا حمايتهايي را كه از شما مي شود، به كار ببنديد.
3- ساعات مقرر كاري را به كار بپردازيد و از اوقات استراحت و روزهاي تعطيل كه حق شماست، استفاده كنيد.
4 - اگر مشغله كاري شما زياد است، يك روز يا تعطيلات پايان هفته را به استراحت بپردازيد.
5- براي پرهيز از گرفتاري هاي ساعتهاي پر رفت و آمد يا براي اينكه اوقات بيشتري را با خانواده و فرزندان خود باشيد، از ساعتهاي مناسب براي اين كارها استفاده كنيد.
6- با ورزش و رژيم غذايي مناسب، از خود مراقبت كنيد.
7- تكنيكهاي آرامش بخش را به كار ببنديد.
8- مصرف سيگار و ساير داروهاي مخدر را ترك كنيد.


رفع استرس در محيط كار

محيط كار خود را راحت و متناسب با نيازهايتان درست كنيد. اعتماد به نفس خود را تقويت كنيد. اين كار به شما كمك خواهد كرد تا خود را از تقاضاهاي غيرمعقولانه اي كه از شما مي شود، حفظ كنيد. درباره مشكلات كاري خود با سرپرست بخش يا رئيس خود صحبت كنيد. اگر مشكلات شما حل نشد، با قسمت كارگزيني، نماينده صنفي خود يا ديگر مسؤولاني كه به نوعي با مسايل كاركنان مربوطند، صحبت كنيد. با همكاران خود محترمانه رفتار كنيد، همان گونه كه انتظار داريد ديگران با شما رفتار كنند. از سياستهاي اداره خود درباره نحوه برخورد با ايجاد مزاحمت، زورگويي و يا تبعيض، آگاهي داشته باشيد. در اين صورت خواهيد دانست كه چگونه با رفتارهاي غيرمعقولانه برخورد كنيد و يا چه حمايتي از شما خواهد شد

منبع : انجمن درمانگران ايران

ارسال شده: پنج‌شنبه ۲۵ آبان ۱۳۸۵, ۲:۰۷ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
تغييرات استرس آفرين مي توانند فيزيكي، رواني، و يا رفتاري باشند. علتهاي ايجاد كننده ي استرس را استرسور مي نامند و اين علل از فردي به فرد ديگر متفاوتند. واكنش بدن ما نسبت به استرسها با ترشح برخي مواد شيميائي بنام هورمونها انجام ميشود وحالتي تحت عنوان جنگ و گريز! را پديد مي آورد. اصليترين هورمونهائي كه اين حالت را بوجود مي آورند عبارتند از آدرنالين و كورتيزول. اين دو توسط غده هاي فوق كليوي و بر اثر دريافت سيگنالهائي از هيپوتالاموس مغز ، ترشح شده و پاسخ هاي خاصي را در بدن بر مي انگيزند. در حقيقت پاسخ دفاعي يك مرغ در حمايت از جوجه هايش و يا فرار از مقابل يك شير درنده توسط ساير حيوانات نيز با همين هورمون ها ايجاد مي شوند. طول عمر آدرنالين كوتاه بوده و در حقيقت برافروختگي هاي ناگهاني در اثر خشم ، گلگون شدن چهره بدنبال استرس شديد و ... ناشي از ترشح همين هورمون است.طول عمر كورتيزول بيشتر بوده وباعث اثرات طولانيتر و مزمن تري در فرد مي گردد. ترشح تدريجي و طولاني كورتيزول باعث تخليه انرژي، كاهش فايده بخشي سيستم ايمني ، كاهش تمركز حواس ‌و حتي چاقي ميگردد. هر فردي بنوعي درگير استرس مي شود و ميتوان گفت همه ي ما بگونه اي در معرض استرس هاي مختلف هستيم اما نكته جالب اينجاست كه برخورد افراد مختلف با استرس و كنار آمدن با شرايط در اشخاص مختلف متفاوت است.



علائم استرس :


در فاز حاد و اوليه استرس افزايش ضربان قلب و تنفس پديد مي آيد، و به دنبال آن فشار خون بالا مي رود. در برخي افراد علائمي از قبيل تعريق، لرزش، اختلال در گفتار و حتي لرزش كلامي نيز بوجود مي آيد. در فاز مزمن و طول كشيده تر استرس ممكن است علائم خطرناکتر و بدتري تظاهر كنند. استرس مي تواند بسياري از سيستم هاي بدن را درگير كند و موجب ايجاد اضطراب ، افسردگي ، و رفتارهاي خاص ديگري شود. بسياري از سردردها، مشكلات معده، طپش قلب ها، دردهاي قفسه سينه و حتي مشكلات پوستي ! به همين خاطر پديد مي آيند. سيستم ايمني در اين موارد ضعيف شده و باعث افزايش شيوع عفونت هاي مختلف در بدن فرد مي شود. اختلالات تغذيه اي، بيماري هاي قلبي، زخم هاي سيستم گوارش و بسياري از مشكلات ارگانيك ديگر در اين بيماران به طور شايعي ديده مي شود.



روش هاي مختلف ارتباط با سايرين :

سه نوع ارتباط با سايرين در افراد مختلف وجود دارد : منفعل، تهاجمي و مدعي .همه ما در شرايط مختلف هر سه نوع اين رفتارها را از خود بروز مي دهيم. اما بهتر اين است كه ياد بگيريم چگونه بيشتر مدعي باشيم ! در ارتباط هاي منفعل فرد سعي مي كند از اظهار عقيده و نظرات، بيان عواطف و احساسات، و خواسته هايش خودداري كند.فكر مي كند كه صحبت كردنش چندان مطلوب نيست و تفكراتش خريداران چنداني ندارد ، خصوصا اگر با افرادي طرف باشد كه از جهاتي بالاتر از او هستند. اين فرم تفكر باعث مي شود كه شخص كنترلي بر موقعيتش نداشته باشد. در ارتباط هاي تهاجمي ، شما مصرانه و صادقانه از افكار ، احساسات وخواسته هايتان به دفاع مي كنيد ، ( البته به قيمت نشنيدن افكار ديگران ! ) و بر آنها پا فشاري مينمائيد. در اين حالت شما خشن و نهيب زن، مصر و پايبند و حتي شايد گستاخ مي شويد. اين گونه رفتار باعث آسيب رساندن به روحيه ديگران و ناراحتي دروني آنها شده و واكنش منفي آنان باعث ايجاد استرس و اضطراب مي گردد. در رفتار هاي مدعي گونه شما بر اعتقادات ، احساسات و خواسته هايتان پافشاري مي كنيد اما به طرزي معقول و منطقي ، همراه با دليل و استدلال . در بسياري از موارد اين گونه رفتار و ارتباط پاسخي مناسب تر مي دهد و تاثير بيشتري در پيشبرد اهداف شما خواهد داشت.



دوري از افكار تحريك كننده :

گرچه بسياري از اين افكار اساسي و ضروري هستند اما وقتي تشديد مي شوند و يا غلط تفسير مي گردند مخرب و آسيب رسان خواهند بود.
براي مثال اطلاعاتي كه يك عكس راديوگرافيكي در بيمار مبتلا به سانحه تصادف به ما مي دهد بسيار مهم است ولي تفسير هاي نا صحيح و پيش بيني هاي غلطي كه مي تواند در مورد اين كار ضروري انجام شود، باعث ايجاد استرس بسيار زياد و اضطراب شديد در فرد شود. به همين خاطر سعي كنيد از تفسير هاي نا آگاهانه دوري گزينيد و حقايق را آنگونه كه هستند بپذيريد، سپس براي حل مشكل احتمالي راه چاره اي بينديشيد. بدون اينكه درگير احساسات و عواطف شديد و تنش زا شويد. در بسياري از موارد احساساتي عمل كردن بدون دخالت فكر و منطق، باعث ايجاد مشكلات بيشتر شده و گره كار را كورتر مي كند، مي توانيد بطور جداگانه تفسيرهاي مثبت و منفي را نوشته ، بر اساس هر يك از آنها تصميماتي اتخاذ كنيد تا در صورت لزوم امكان واكنش منطقي و اصولي تر براي شما باشد.



يك راه براي كاهش استرس ها !
توقف فكر يا فكر نكردن راهيست براي تمركز حواس و دوري از افكار نا مطلوب و تنش زا .وقتي بطور مكرر اين كار در مورد افكار نامطلوب انجام مي شود، دوري از اينگونه تفكرات ساده تر خواهد شد. حتي به گونه اي خواهد شد كه انگار هيچ اتفاقي نيفتاده است و بدين ترتيب فراموش كردن آن بسادگي امكان پذير است. سپس در زمانهاي مناسبي كه آرام تر و راحت تر هستيد آن مسئله را مجددا براي خود مطرح كنيد ، چشمهايتان را ببنديد و سعي كنيد تمام افكارتان را روي آن متمركز نمائيد. حالا راه هاي مختلف برطرف كردن و حل اين استرس را بررسي كنيد. سعي كنيد فقط به افكاري اجازه بروز دهيد كه در حل اين معضل به شما كمك مي كنند. در يك لحظه به حل بيشتر از يك موضوع پر استرس و رنج آور فكر نكنيد. براي فكر كردن در مورد اين موضوع زمان خاصي در نظر بگيريد و با تمام شدن آن زمان ، فايل اين استرس را بطور موقت در ذهن خود ببنديد و فكر كردن در مورد آن را به زمان ديگري موكول كنيد ، بدين ترتيب ذهن شما ياد مي گيرد كه در زمانهاي خاص براحتي افكار تنش زا را كنار بگذارد. حتي براي بيان اتمام زمان مي توانيد با دست خود ( بالا و پائين آوردن آن يا حركت كات كردن و ... ) نيز علامت شروع يا پايان را انجام دهيد .


جمله اي كه در اينگونه شرايط براي خود به عنوان شعار اصلي می توان برگزيد اين است كه سعي كنید در يك لحظه در يك جبهه بجنگيد و ساير جبهه ها را آرام نگه دارید، چرا كه جنگيدن در جهات مختلف و در آن واحد بسيار مشكل آفرين تر و مخاطره آميز تر از يك جبهه است. براي تمرين كردن جهت قطع افكار مختلف مي توان روش ديگري را نيز امتحان كرد : بدين صورت كه روي يك نوار ضبط صوت با صداي خودتان به فواصل كاهش يابنده مثلا به ترتيب 3 ، 2 و يك دقيقه اي كلمه بسه يا استوپ را بصورت محكم و با لحن تحكم آميز بگوئيد و در زماني كه قرار است روي يك موضوع تنش آفرين فكر كنيد ، آن ضبط صوت حاوي نوار را روشن كنيد. با شنيدن اولين بس است !يا استوپ ديگر به فكر كردن ادامه ندهيد . سپس بعد از سي ثانيه توقف ، مجددا شروع به تفكر كنيد و باز هم بهمين ترتيب با شنيدن صداي استوپ قطع كنيد.اين روش بسيار ساده مي تواند شما را براي كاهش افكار متفاوت و تنش زا در آن واحد و حل آنها در زمان هاي مناسب ديگر كمك كند.اين روش را بارها و بارها تكرار كنيد و بمرور سعي كنيد بجاي استفاده از ضبط صوت ، صدائي از درون خود و به طوري كه فقط خودتان بشنويد، را جايگزين آن نمائيد.و در دفعات بعدي مي توانيد فقط تصوير كلمه استوپ را در ذهن بياوريد! در اين زمان ديگر شما قادر خواهيد بود به طور مناسبي زمان و ميزان فكر كردن به مسائل مختلف را در ذهن خود مديريت كنيد و از پراكندگي فكر، همچنين نفوذ افكار مخرب و مغشوش كننده ذهن و تنش هاي ناشي از آن جلوگيري كنيد. اينكه در چه زماني ، به چه موضوعي فكر كنيم و در چه مواقعي به كدام افكار توجه نكنيم ، خود كليد حل بسياري از استرس ها، اضطراب ها و مشكلات روحي است .



ياد بگيريم كه ...
يكي از علل ايجاد استرس ، متعهد كردن بيش از حد خود است. بسياري از ما بلد نيستيم كه در مواقع لزوم كلمه نه را بكار بريم ! بهمين خاطر اغلب بيش از حد توانمان نسبت به ديگران متعهد مي شويم . بايد به خودمان ياد دهيم كه در مواقعي كه ضرورت ندارد از ميتوانيم پاسخ منفي هم بدهيم ! همه چيز ارزش آن را ندارد كه وقت ما را بگيرد.



تمركز ...
در يك زمان بيش از يك كار مهم را انجام ندهيد ، چرا كه وقتي سعي ميكنيد بيش از يك كار را در آن واحد به انجام برسانيد، معمولا هر كار زمان بيشتري را خواهد برد و نيز در اغلب موارد كيفيت آن كمتر خواهد شد. البته در مواردي خاص مي توان دو كار را با هم انجام داد اما حتي در اينگونه موارد هم اگر مشاهده كرديد كه كاهش دقت يا فايده بخشي آن كار كمتر از حد مورد نياز است و يا استرس بيش از حدي برايتان ايجاد مي كند ، تمركزتان را بر روي كار اصلي قرار دهيد و كار درجه دو را بعدا در شرايط مناسب تري دنبال نمائيد.


دقت ...
سعي كنيد ، در جائي آرام ، با تمركز حواس و حد اكثر دقت به مسائل مهم فكر كنيد؛ شلوغي محيط و از هم گسيختگي فكر باعث خواهد شد كه نتوانيد از وقتي كه براي فكر كردن و تصميم گيري صحيح اختصاص داده ايد استفاده كاملي ببريد. در صورت لزوم از سايرين خواهش كنيد كه شما را كمي تنها بگذارند. مي توانيد در اين مدت از كسي كمك بگيريد تا كارهاي شما را انجام دهد.



زماني را براي تفريح و شادي در نظر بگيريد.

وقتي تمام ثانيه هايتان را براي كارهاي مختلف اختصاص مي دهيد، ممكن است از خود غافل شويد و ناخود آگاه زماني را براي خود در نظر نگيريد ! نتيجه اين مسئله كاهش اثر بخشي و موفقيت واقعي شما خواهد بود.

ارسال شده: سه‌شنبه ۵ دی ۱۳۸۵, ۴:۰۷ ب.ظ
توسط رخساره
ببيم منبع اين اطلا عات بنويس :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :) :) :)

ارسال شده: جمعه ۸ دی ۱۳۸۵, ۳:۳۱ ق.ظ
توسط Dr.Akhavan
رخساره, جان
اصلا يادم نيست
ولي فكر كنم در يكي از وبلاگهاي روانشناسي ديدم و چون كانل بود
حيف بود كه اينجا نزارم
اگر ادرسش را پيدا كردم
حتما ميزارم

ارسال شده: شنبه ۷ بهمن ۱۳۸۵, ۳:۵۶ ب.ظ
توسط Dr.Akhavan
  و استرس ناشي از  



ترجمه: مليحه تراب پور

ارقام آماري مطالعه اي در كانادا اخيراً نشان داده است كه مشكلات جسمي و مسايل رواني حدود 315 هزار پرستار كانادايي تا حد زيادي با فشار رواني كار و عدم استقلال و احترام آنان در محيط كار، در ارتباط است.
طبق اين گزارش، 31 درصد از پرستاران با فشار كاري فراوان و استرس زياد در محيط كار مواجهند در حالي كه اين آمار در ميان كل زنان شاغل به طور متوسط 26 درصد است.


بنا به گفته دكتر «مارلن اسمادو»، رئيس انجمن پرستاران كانادا، دليل اصلي نتايج اين يافته ها در حقيقت به دليل كار زياد و وجود اضافه كاري در ميان پرستاران است.
نتايج تحقيق ديگري در همين خصوص كه توسط انجمن ملي كار و سلامت پرستاران در كانادا انجام شد، نشان مي دهد كه كار و تلاش بسيار، به طور عمده اي با كاهش سلامت جسمي و رواني پرستاران در ارتباط است.
در اين بررسي گزارش شده كه طي سال گذشته، 17 درصد از پرستاراني كه پر كارتر بودند و فشار كاري فراواني را تحمل مي كردند در مقايسه با 12 درصد از پرستاراني كه با فشار كاري كمتري مواجه بودند، در حدود 20 روز و يا بيشتر، در بستر بيماري به سر برده بودند.
دكتر اسمادو، اظهار داشت: هم اكنون اگر از هر پرستاري بپرسيد نياز اصلي وي چيست؟ او خواهد گفت: به تعداد بيشتري پرستار در درمانگاهها و بيمارستانها نياز است؛ چرا كه به دليل كمبود نيروي انساني، ميزان كار بيشتر شده و در نتيجه آن، استرس و فشار در محيط كاري پرستاران بيشتر خواهد شد.
وي افزود: بيشتر پرستاران بسيار نگران ساعت كاري تمام وقت هستند؛ زيرا كار تمام وقت فرصت استقلال را از آنان خواهد گرفت.
به طور خلاصه، تقريباً نيمي از پرستاران اظهار داشتند كه كارفرمايان از آنان انتظار كار تمام وقت را دارند، در حالي كه تعدادي از آنان به طور منظم در نوبتهاي كاري تمام وقت مشغول فعاليت هستند.
همچنين در ميان پرستاران زن، 19 درصد از آنان اظهار به داشتن بيشتر از يك شغل (شغل دوم) نمودند كه همين اضافه كاري باعث ايجاد تنش در محيط كار شده و خستگي جسمي و رواني آنان را به دنبال خواهد داشت. البته بسياري از آنان بيان كردند كه سوپروايزرها و مديران محل كارشان برخوردي مناسب و روابط كاري خوبي با آنان دارند.
با اين حال آن دسته از پرستاراني كه مسؤولان ذي ربط و پزشكان محيط كارشان احترام كمتري به آنان مي گذارند، دچار مشكلات جسماني و مسايل رواني بيشتري هستند. به عنوان مثال، 12 درصد از پرستاراني كه سطح احترام به آنان كمتر بود، اظهار نمودند كه ميزان سلامتي روحي و رواني آنان در حد متوسط و يا پايين تر از آن قرار دارد، در حالي كه پرستاراني كه احترام بيشتري به آنان گذاشته مي شود، چنين حسي نداشتند.
طبق گزارش، حدود 45 درصد از پرستاران زن و 51 درصد از پرستاران مرد از همكاران و همرديفان خود در محل كار، از حمايت و احترام كمتري برخوردارند، در صورتي كه اين ميزان در كل زمينه هاي شغلي مختلف در ميان هر دو جنس زن و مرد به طور مشترك 33 درصد است.
پرستاران همچنين اعلام كردند يك سال قبل از اينكه آنان مورد تحقيق قرار گيرند، كيفيت مراقبت آنان از بيماران سير نزولي داشته است كه 27 درصد از آنان به بدتر بودن مراقبتها، 16 درصد به بهبود كيفيت مراقبتها و 57 درصد به بدون تغيير بودن كيفيت مراقبتها اشاره داشتند.
گفتني است، آن دسته از پرستاراني كه به شرايط نامطلوب و كاهش كيفيت مراقبت از بيماران اشاره نمودند، عامل اصلي آن را تعداد كم كاركنان و پرستاران و شمار زياد بيماران و مطالبات آنان ذكر كردند.
دكتر اسمادو در پايان گفته هايش چنين اظهار داشت: طي تحقيق ديگري اثبات شده است كه رابطه مستقيمي ميان كيفيت نامطلوب محل كار پرستاران با نتايج رسيدگي به بيماران و مراقبت از آنان و ناراضي بودن ارباب رجوع وجود دارد.

منبع ک ایران هالرز

ارسال شده: شنبه ۷ بهمن ۱۳۸۵, ۷:۵۵ ب.ظ
توسط ganjineh
یک ساعت استرس به اندازه چهار ساعت سیستم دفاعی بدن را از کار می اندازد و بدن اماده دریافت میکروبها و ویروسها برای بیمار شدن می شود .

استاد سید رضا شاهمیری
سایت اختصاصی ایشان :www.shahmiri.com