صفحه 1 از 7

ریزش مو

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱۲ خرداد ۱۳۹۰, ۶:۲۱ ب.ظ
توسط رونین
ریزش مو

چرخۀ رشد مو
از دست دادن 50 تا 100 تار مو در روز، بنا بر چرخۀ رشد مو، کاملاً طبیعی است.

این چرخه به 3 مرحله تقسیم می شود: رشد مو طی 5 سال یا کمی بیشتر، دورۀ گذر چند هفته ای و در نهایت مرحلۀ ریزش که 3 ماه به طول می انجامد و 14% موها را در بر می گیرد.

با گذشت زمان، بیشتر و بیشتر به علت های ریزش مو پی می بریم، اما همیشه، از راه حل ها نتیجۀ مورد انتظار حاصل نمی شود، و گاهی اوقات هم علل شناخته شده بسیار پیچیده هستند.

ریزش موی فصلی

در پاییز، ریزش موها به میزان اندکی بیشتر از بقیۀ سال است. با اینکه این ریزش مو طبیعی است، توصیه می شود که از یک درمان کاملاً غذایی برای مقابله با آن استفاده کرد.

رژیمی که حاوی مواد فعالی (ویتامین ها، آهن، روی) است که پیاز مو به آنها نیاز دارد. این مواد و ویتامین های مورد نیاز عبارتند از: سه گانۀ ویتامین های B یعنی B6-B5-PP، یا مکمل های غذایی (ویتامین B، ریز مغذی ها، املاح معدنی، اسیدهای آمینه) که در داروخانه ها به فروش می رسند.

استفاده از لوسیون های مخصوص مو نیز مفید است؛ اگر این محصولات نتوانند جلوی ریزش مو را بگیرند، به رشد مجدد آنها کمک می کنند. آثار این لوسیون ها بعد از گذشت سه ماه از آغاز مصرف، ظاهر می شود. به خاطر داشته باشید که برخی از این لوسیون ها باعث چرب شدن موها می شوند، و اینکه ممکن است برخی شان هم مضراتی برای مو داشته باشند.

ریزش موی غیرطبیعی
اگر این ریزش مو تداوم داشته باشد (بیش از 6 هفته)، یا یک ریزش موی غیر طبیعی طی چند ماه دیده شود، باید به دنبال علت آن گشت. با توجه به برخی از مشخصه های ریزش مو(تعیین محل، نشانه های وابستۀ احتمالی، سن، وضعیت از دست دادن مو)، تشخیص می تواند به خوبی پیش برود.

در ابتدا می بایست بررسی شود که آیا فردی که دچار ریزش مو شده، داروهایی را که موجب ریزش مو می شوند خورده است یا نه. کمبود برخی مواد غذایی (مانند آهن، پروتئین، روی...)، استرس شدید، وضعیت خستگی عمومی بدن و ضربۀ روحی نیز می توانند از علل ریزش مو باشند.

بیماری ها نیز می توانند علت ریزش مو باشند. مشکلات تیروئید، بیماری سل پوستی، عفونت میکوزیک موضعی و... ممکن است ریزش مو را با خود به همراه داشته باشند. در صورت بروز هر کدام از این موارد، باید با پزشک مشورت کنید تا معاینات تکمیلی و احتمالی را انجام دهد.

مطمئناً، برخی درمان های شدید شیمی درمانی هم ممکن است باعث ریزش موی سریع بشوند. در اکثر موارد، بعد از اتمام شیمی درمانی، موها مجدداً رشد می کنند، البته اغلب به شکل فرفری.

ریزش مو در میان مردان
اغلب موارد طاسی، که ممکن است از 20 سالگی هم شروع شود، ریشه در ریزش موی آندروژنیک دارد. علتش هم "حساسیت بیش از حد" در هورمون های مردانه، یعنی آندروژن است. عوامل دیگر، مانند کمبود برخی مواد غذایی، استرس های ناگهانی یا دائم، مصرف برخی از داروها نیز ممکن است ریزش غیرطبیعی موها را به همراه داشته باشند.

در مورد بروز ریزش موی آندروژنیک، درمان موضعی (بر پایۀ مینوکسیدیل) می تواند در نظر گرفته شود. مینوکسیدیل 2% در داروخانه ها بدون نسخه فروخته می شود. اما برای خرید مینوکسیدیل 5% نسخۀ الزامی است. این درمان ها برگشت ناپذیرند. این دارو به شکل خوراکی نیز وجود دارد، و روزی یک قرص 1 میلی گرم آن توصیه می شود. این قرص نیز فقط با نسخۀ پزشک قابل تهیه است. درمان با این قرص هم برگشت ناپذیر است.

این داروها تأثیرشان را هم بر ریزش مو و هم بر رشد مجدد (اگر پیاز مو از بین نرفته باشد)نشان داده اند، تأثیر این داروها 100% نیست و برای هر فردی در مقایسه با فرد دیگر متفاوت است.

اگر هیچ کدام از این درمان ها مؤثر نبود، راهی که باقی می ماند ایمپلنت یا میکرو ایمپلنت است، با این که این راه حل گران و هزینه بر است ولی مؤثر خواهد بود. در این روش تکه های کوچک پوست که مو در آنها رشد می کند برای رشد مجدد در قسمت های بدون مو در نظر گرفته و استفاده می شوند.

ریزش مو در میان زنان
علل ریزش مو در میان زنان متفاوت است، اما ممکن است که علتش مانند مردان به مشکلات آندروژنیک بازگردد. از زمان یائسگی به بعد، فولیکول های مو نسبت به آندروژن (هورمون های جنسی مردان که در بدن زنان به میزان کمی ترشح می شود) حساس تر می شوند.

استروژن ها (هورمون های جنسی زنان) که در بدن زنان به میزان فراوانی وجود دارد، نقش مهمی در مقابله با آثار آندروژن بازی می کند. این در حالی است که میزان استروژن در زمان یائسگی کاهش می یابد. زنانی که موهای کم پشتی دارند، بیشتر از بقیه مستعد از دست دادن موهایشان هستند.

به یاد داشته باشید که بعد از زایمان، ریزش موها کاملاً طبیعی است؛ دلیلش هم افت شدید هورمون های بارداری است.

بنابراین، ریزش مو در میان زنان نیز نیازمند مشورت با پزشک است. بعد از معاینه های کلینکی عمومی و مطمئناً معاینۀ موها، معاینات تکمیلی آغاز می شوند؛

خصوصاً برای شناخت علت دقیق اختلالات احتمالی هورمون ها. اگر علت ریزش مو، مشکل آندروژنیک است، احتمالاً درمان موضعی با مینوکسیدیل توصیه می شود. دقت داشته باشید که خانم ها نمی توانند از این دارو به شکل قرص مصرف کنند. از سوی دیگر، درمان هورمونی جایگزین هم می تواند ریزش موها را به طور موقت کم کند.

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ

Re: ریزش مو

ارسال شده: جمعه ۲۰ خرداد ۱۳۹۰, ۸:۲۸ ب.ظ
توسط رونین
جلوگیری از ریزش مو با درمانگرهای طبیعی

ترکیبات ژل مانند آلو ورا پس از قرار گرفتن روی پوست سر، آرام‌بخش پوست بوده و از آن در برابر عوامل زیان‌آور محافظت می‌کند. این گیاه سطح PH پوست سر را تعدیل بخشیده و باعث پاک شدن فولیکول‌های مو از هرگونه آلودگی می‌شود.

مو، بافتی نازک و بسیار حساس است که از ترکیبات مختلفی از جمله آب، پروتئین، چربی و کراتین تشکیل شده است. به‌طور طبیعی هر تار مو دو تا سه ماه پس از اتمام دوران رشد خود استراحت کرده و سپس با موهای جدیدی جایگزین می‌شود.

روزانه 50 تا 80 تار مو به واسطه حمام، شانه زدن یا خواب می‌ریزد و هنگامی که مقدار ریزش مو بیش از این تعداد باشد، نگران‌کننده است.

ریزش غیر طبیعی مو، اختلال محسوب شده و درمان‌های طبیعی تاکنون موفق‌ترین و بی‌خطرترین راهکار برای درمان آن به‌شمار می‌آید. تحقیقات نشان می‌دهد، پیروی از الگوهای غذایی سالم، استفاده از داروهای گیاهی مناسب به‌طور کلی تغییر سبک زندگی اثر مستقیمی بر تقویت موها و کاهش میزان ریزش مو دارد. طاسی نوع دیگری از ریزش مو است که اگر چه بهره‌مندی رژیم‌های غذایی یا مصرف ویتامین‌ها به‌طور صددرصد از ریزش مو پیشگیری نمی‌کند ولی تأثیر بسزایی در تقویت موها دارد. در حال حاضر علل زیادی برای ریزش مو کشف شده است که با برطرف کردن آن می‌توان بموقع از کاهش ریزش موها پیشگیری کرد.

ژنتیک:
انتقال ژن از والدین عمده‌ترین دلیل ریزش مو است که در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد.

استرس:
تنش‌های روحی یکی دیگر از عوامل تهدید‌کننده سلامت مو به‌شمار می‌آید که عوارض جدی و حتی طاسی به دنبال خواهد داشت.

بیماری:
هر نوع اختلالی در بدن که باعث تغییر رژیم غذایی شود یا مصرف برخی داروها باعث کاهش رشد موها یا ریزش آن می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود چنانچه از بیماری خاصی رنج می برید یا داروی جدیدی مصرف کرده و همزمان با آن دچار ریزش مو شده‌اید، با پزشک خود مشورت کنید.

تغییرات هورمونی:
افزایش یا کاهش میزان برخی هورمون‌های زنانه پس از زایمان یکی دیگر از دلایل ریزش مو است اما این عارضه قابل برگشت بوده و 6 تا 12 ماه پس از زایمان بهبود پیدا می‌کند.

یائسگی:
بر هم خوردن تعادل هورمون‌های زنانه پس از یائسگی نیز دلیل شایعی برای نازک شدن تارهای مو در زنان به‌شمار آمده که اغلب ناشی از کاهش میزان هورمون استروژن است بنابراین لازم است در این دوران با استفاده از درمان‌های طبیعی و رژیم‌های غذایی مناسب موها را تقویت کرد.

قرار گرفتن در معرض اشعه ایکس، مصرف داروهای ضدسرطان، سوءتغذیه، آنفلوآنزا، تب و عفونت ریه‌ها نیز از دیگر عواملی است که باعث ریزش موها می‌شود.

فرآورده‌های بهداشتی:
شامپوها، نرم‌کننده‌ها، ژل سر و رنگ‌کننده‌های مو حاوی 10 تا 20 نوع ماده شیمیایی مصنوعی است که اغلب به بافت مو آسیب زده و باعث ریزش آن می‌شود. بر این اساس لازم است تا حد ممکن از این قبیل محصولات کمتر استفاده کرده و هنگام انتخاب آن علاوه بر مورد تأیید بودن وزارت بهداشت، انواع ساده و بی‌رنگ آن مورد استفاده قرار گیرد.

تأمین پروتئین:
از آنجا که موها از جنس پروتئین هستند، کمبود این ماده غذایی باعث ریزش مو می‌شود. استفاده بیشتر از منابع حیوانی مانند گوشت و لبنیات در برنامه غذایی کمک زیادی به تقویت موها می‌کند.

آهن:
این ماده معدنی به گردش خون پوست سرعت بخشیده و سوخت لازم برای رشد موها را فراهم می‌کند. جگر، زردآلو و کشمش غنی از آهن است.

آب:
حدود یک چهارم از هر تار مو را آب تشکیل داده است بنابراین برای حفظ طراوت و شادابی مو باید حداقل چهار تا هشت لیوان آب نوشید.

ویتامین آ:
این ماده مغذی خاصیت ارتجاعی مو را افزایش می‌دهد زیرا چربی لازم برای فولیکول مو را فراهم کرده و به سلامت آن کمک می‌کند. تخم‌مرغ، کلم‌پیچ، کدو و هویج حاوی ویتامین آ فراوان است. از طرف دیگر ویتامین گروه ب، ویتامین ای و ویتامین ث، از ویتامین‌هایی هستند که در غلات، دانه‌ها، جگر، گوشت و جوانه‌ها بیشتر یافت می‌شود و با افزایش میزان گردش خون در پوست سر، رشد موها را تقویت کرده و احتمال آسیب به آن را کاهش می‌دهد.

کلسیم، سلنیوم و روی:
کمبود این قبیل موادمعدنی در رژیم غذایی، رشد موها را کند کرده و مانع از تقویت و استحکام آن می‌شود. لبنیات غنی از کلسیم بوده و گوش، جگر، تخم‌مرغ، میگو، گوجه‌فرنگی و کدوحلوایی حاوی روی فراوانی است.

ترک عادات مضر
سیگار و استفاده بیش از اندازه از قند و شکر در رژیم غذایی عامل مهم دیگری است که جریان خون پوست سر را کاهش داده و موجب ریزش موها می‌شود. این در حالی است که استفاده بیشتر از میوه و سبزیجات، پروتئین، حبوبات، برنج، گوجه‌فرنگی، گندم، سیب‌زمینی و سیب مانع از آسیب موها می‌شود. ورزش منظم نیز از فاکتورهای مؤثر بر رشد مو است که علاوه بر افزایش گردش خون کمک زیادی به کاهش استرس می‌کند.

گیاهان دارویی:
سال‌هاست که چندین گیاه دارویی به تنهایی و یا در ترکیب با مواد دیگر برای درمان کم‌مویی یا ریزش مو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ترکیبات ژل مانند آلو ورا پس از قرار گرفتن روی پوست سر، آرام‌بخش پوست بوده و از آن در برابر عوامل زیان‌آور محافظت می‌کند. این گیاه سطح PH پوست سر را تعدیل بخشیده و باعث پاک شدن فولیکول‌های مو از هرگونه آلودگی می‌شود.

مصرف روزانه چای رزماری نیز باعث تحریک رشد مو شده و مانع از ریزش آن می‌شود. تجربه ثابت کرده است، ماساژ دادن روزانه آب پیاز روی پوست سر باعث تحریک ترشح فولیکول مو شده و رشد موها را سرعت می‌بخشد. همچنین افزودن کمی حنا به نرم‌کننده باعث تقویت مو شده و از شکنندگی آن پیشگیری می‌کند.

فلفل قرمز حاوی ترکیباتی است که میزان گردش خون پوست را افزایش داده و نه تنها رشد مو را افزایش می‌دهد بلکه تأثیر به‌سزایی در ترمیم موهای از دست رفته دارد.

چای سبز و چای گل «مریم گلی» نیز از نوشیدنی‌هایی است که باعث ترمیم فولیکول مو شده رشد موها را تسریع می‌کند.

گزنه، زنجبیل، اسطوخودوس، گلرنگ، آویشن، علف لیمو، گیاه باباآدم، گیاه دم‌اسب و پنج انگشت نیز از گیاهان دارویی است که علاوه بر ترمیم فولیکول‌های مو باعث تحریک رشد موها شده و از ریزش آن پیشگیری می‌کند.



برای جلو گیری از ریزش مو

۱. اگر فرد سردمزاج باشد باید گرمی بخورند و اگر گرم مزاج باشد باید سر را با سرکه گرم مالیده و بعد از ان با گوگرد و روغن زیتون ضماد کنید

2. نوشیدن ابلیموی ترش

3. سیر را کوبیده وبر سر بگذارید

4. موی سر را با جوشانده گل ختمی بنوشید

5. مالیدن روغن بنفشه + روغن نیلوفر

6. روغن زیتون و ابغوره مخلوط کرده به موی سر بمالید

منبع:
سایت برگهای سبز بهار

Re: ریزش مو

ارسال شده: دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۰, ۸:۳۵ ب.ظ
توسط رونین
داروهای تقویت مو و جلوگیری از ریزش

مینوکسیدیل


. مینوکسیدیل یک داروی متسع کننده قوی عروق می باشد و در موارد فشار خون شدید به صورت خوراکی تجویز می شود. مینوکسیدیل تنها دارویی است که به صورت موضعی باعث رشد مو می شود و به فرم محلولهای ۲ درصد و ۵ درصد موجود می باشد.در بیشتر از ۳۰ درصد افرادی که از این محلول استفاده می کنند به خوبی موهای کرکی را به موهای ضخیم تبدیل می کند و در کمتر از ۱۰ درصد میتواند باعث پر شدن کامل یک سر طاس شود.

در صورتی که از محلول ۵ درصد استفاده شود کمی فواید و اثرات آن افزایش می یابد. معمولا بعد از ۶ ماه استفاده اثرات آن نمایان میشود. چه افرادی به این دارو بهتر جواب می دهند؟ مردانی که در اوایل شروع ریزش مو هستند ، مردانی که حداکثر منطقه طاسی آنها کمتر از ۱۰ سانتی مترمربع باشد و کسانی که قبل از مصرف دارو تراکم موهایشان حداقل ۲۰ تا ر مو در هر سانتی متر مربع بوده. مینوکسیدیل در زنان هم اثرات خوبی داشته و در ۶۰ درصد از زنان استفاده کننده باعث توقف ریزش مو و رشد مجدد موها شده. در صورتی که درمان متوقف شود بعد از ۳ ماه به مرحله قبل از شروع درمان بر می گردد وموهای درآمده می ریزند. افراد بایستی به این نکته توجه داشته باشند که برای حفظ موهای در آمده روزانه دو بار به طور همیشگی محلول را استفاده کنند.مینوکسیدیل موضعی معمولا عوارضی نداشته و در موارد خیلی نادر حساسیتهای پوستی مشاهده شده که مصرف دارو بایستی قطع شود

فیناستراید

فیناستراید یک داروی آزا- استروئیدی ساختگی و با قدرت زیاد است که به صورت آنتاگونیست غیررقابتی به صورت برگشت ناپذیر باعث مهار آنزیم ۵ – آلفا ردوکتازنوع ۲ می شود. این آنزیم هورمون مردانه تستوسترون را به دی هیدروتستوسترون تبدیل می کند و در پوست سر به میزان زیادی وجود دارد. نیمه عمر پلاسمایی این دارو ۸ ساعت میباشد و اثرات بیولوژیکی آن برای زمانی طولانی تر به جا می ماند.

در اوایل سال ۱۹۹۰ فیناستراید برای درمان هیپرتروفی پروستات با دوز ۵ میلیگرم روزانه تایید شد.به دنبال مصرف این دارو مردان متوجه شدند ریزش موهایشان کاهش یافته و حتی رویش موی جدید هم مشاهده کردند. بعد از تحقیقات زیاد مشخص شد این دارو با دوز ۱ میلی گرم در روز هم می تواند اثرات مثبت در ریزش مو داشته باشد. امریکا به عنوان داروی موثر بر ریزش موی مردانه با نام پروپشیا تایید شد FDA این دارو در سال ۱۹۹۸ از طرف انجمن پروپشیا اولین قرص تایید شده علمی در ریزش موی مردانه به خصوص در نواحی ورتکس(وسط سر)و قدامی میانی سرمی باشد..

این دارو به فرم قرص های ۱ میلیگرمی برای ریزش مو روزانه استفاده می شودومیزان هورمون دی هیدروتستوسترون سر را تا ۶۴ درصد و سرم را تا ۶۸ درصد کاهش می دهد. بعد از ۱۲ ماه مصرف این قرص موهای کامل و ضخیم سر افزایش یافته و موهای نازک کاهش می یابد. فیناستراید به خوبی می تواند باعث متوقف شدن پدیده مینیاتوری شودو رشد مجدد موها شروع می گردد. رایج ترین عوارض پروپشیا عوارض جنسی: از دست دادن میل جنسی در ۲درصد مردان،اشکال در نعوظ در ۳/۱ درصدو کاهش مقدار مایع منی. وقتی فرد با این عوارض مواجه می شود در صورت قطع مصرف داروعوارض ایجاد شده از بین میروند.علاوه بر اینها در تعدادی از مردان بزرگی وحساسیت زیاد سینه مشاهده شده.در صورت مواجه شدن با درد یا ترشح و یا لمس توده در سینه سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.زنان حامله و حتی مستعد برای حاملگی نبایستی از این دارو استفاده کنند.

پروپشیا توسط یک لایه محافظ پوشیده شده و این پوشش از تماس دست با ماده فعال دارو جلوگیری می کند. چه مدت بعد از مصرف اثرات فیناستراید نمایان میشود؟ قرص را هر روز میل کنیدو در عرض ۴ تا ۶ ماه اثرات آن ظاهر می شود.معمولا بعد از ۲۴ ماه ماکزیموم اثر در موها ایجاد می شود. اگر بعد از ۱۲ ماه هیج گونه تاثیری در موهایتان مشاهده نکردید ادامه مصرف آن بی حاصل می باشد.در طی ۱۲ ماه بعد از قطع دارو موهای درآمده ریزش می یابند و اثر فیناستراید تا زمانی است که مصرف می شود.بدون تجویز پزشک مصرف نشود


برگ های سبز بهار

Re: ریزش مو

ارسال شده: چهارشنبه ۱ تیر ۱۳۹۰, ۵:۲۵ ب.ظ
توسط رونین
اگر هميشه در مجلات و سايت‌هاي گوناگون در جستجوي راه كاري براي حفظ سلامت و زيبايي پوست و موي خود هستيد، مي‌توانيد با يك منوي ويژه از سبزي‌ها و ميوه‌ها با روشي سالم و مطمئن به هدف خود دست پيدا كنيد.

به گزارش سرويس بهداشت ودرمان ايسنا، در اين مقاله كارشناسان پوست و تغذيه چند راز مهم را از قلمرو غذاهاي مختلف آشكار ساخته‌اند كه مي‌توانند به حفظ زيبايي پوست و سلامت موهاي شما كمك كنند و از هر گونه لوازم آرايشي و بهداشتي حاوي عصاره‌هاي گياهي رها سازند.

سايت تخصصي مدگورو در مقاله‌اي در اين باره آورده است كه اين خوردني‌ها هر چند نمي‌توانند مشكلات شديد پوستي و ريزش مو را به سرعت درمان كنند اما در واقع يك راهنماي تغذيه‌اي هستند براي اين كه زيباتر و با پوستي شفاف‌تر به نظر برسيد. اين خوردني ها عبارتند از:

- تخم مرغ: تخم مرغ منبع غني از پروتئين و آهن است كه رشد موها را تقويت مي‌كند. هم چند به دليل دارا بودن مقادير زيادي سولفور موها را نرم و صاف نگه مي‌دارد. به گفته كارشناسان خوردن تخم مرغ به هر شكلي كه طبخ شده باشد براي سلامت موها مفيد است.

- موز: اين ميوه به پوست حالت انعطاف پذيري و ارتجاحي مي‌دهد. پوست با بالا رفتن سن انعطاف پذيري خود را از دست مي‌دهد و پتاسيم موجود در موز مي‌تواند اين خاصيت را كه به نرمي و شادابي پوست كمك مي كند، افزايش دهد.

- كلم قرمز: كلم قرمز غني از يد و سولفور است و به همين خاطر از بدن سم زدايي مي‌كند كه بلافاصله روي پوست تاثير مي‌گذارد و موجب شفافيت و درخشش پوست مي‌شود. هم چنين براي درمان آكنه نيز بسيار مفيد است.


-عدس: حبوبات و بنشن منابع مغزي بسيار مفيدي براي موها هستند. عدس، لوبيا قرمز و لوبيا چشم بلبلي حاوي تركيبات مفيدي براي مراقبت از موها هستند. پروتئين‌هاي فراوان در اين گروه مواد غذايي به همراه عناصر حياتي مثل آهن، روي و بيوتين زياد به تقويت موها كمك مي كند.

- چغندر: اين سبزي حاوي يك ماده زيست فعال موسوم به «بتائين» است كه به تجزيه چربي كمك مي‌كند. آب چغندر نيز براي هضم غذا بسيار مفيد است.

- اسفناج: سبزي‌ها و ميوه‌هاي سبز رنگ مثل اسفناج منبع غني از آهن هستند. آهن هم چنين غني از كاروتنوئيدها، لوتئين و زئاگزانتين است كه همگي موجب شفافيت و درخشش چشم‌ها مي شود چون مي‌توانند چشم را از عفونت‌ها پاك كنند.

- مركبات: اين ميوه‌ها نيز به دليل اين كه سرشار از ويتامين c هستند به جذب بهتر آهن كمك مي‌كنند و در نهايت رشد موها را تقويت مي‌نمايند.

سایت علمی دانشجویان

Re: ریزش مو

ارسال شده: چهارشنبه ۱ تیر ۱۳۹۰, ۵:۵۳ ب.ظ
توسط masieh
با سلام و خسته نباشید خدمت جناب رونین عزیز :razz:
من در مورد عدم تعادل هورمونی که در ریزش مو موثر هست رو هم در پستی که شما قرار دادید و هم در جای دیگری مطالعه کردم اما دقیقا متوجه نشدم که منظور از عدم تعادل هورمونی یا حساسیت هورمون های مردانه چی هست :-(
اگه لطف کنید و توضیح بدید ازتون ممنون میشم

Re: ریزش مو

ارسال شده: چهارشنبه ۱ تیر ۱۳۹۰, ۶:۱۵ ب.ظ
توسط رونین
سلام خدمت دوستان و دوست گرامیmasieh

هر هورمونی چه در انسان و حتی در گیاه در تعادل با سایر هورمون های دیگر میباشد در صورت کم یا زیاد شدن آن وظیفه محوله را به خوبی انجام نداده و حتی در کار هورمون های دیگر اختلال ایجاد میکند.. حالا برهم زننده تعادل میتواند انسان، محیط، تنش ها، داروها، تغذیه و .... غیره باشد

اصلي ترين علت ريزش مو ترشح هورمون مردانه «آلوپسي آندروژنيك» است.

نکته: در واقع هورمون هاي مردانه روند دوره زندگي موها را افزايش مي دهند و باعث ريزش و زودتر آنها مي شوند.

علت ریزش:
-اختلالات غدد درون ريز مانند پركاري يا كم كاري تيروئيد، كاهش ترشح هيپوفيز و يا افزايش پرولاكتين.
-افزايش ترشح هورمون مردانه آندروژن به علت اختلالات كيست هاي تخمداني پس از يائسگي يا زايمان. كاهش ترشح هورمون زنانه موجب ضعيف شدن پوست سر و ريزش موها مي شود.

-حساسيت ژنتيك ريشه مو به آندروژن بدون افزايش ترشح اين هورمون.

اگر طاسي در مردان ارثي باشد (95درصد موارد)، هورمون ها مي توانند مشكل را حادتر كنند. پوست سر مردان نيز مانند زنان نسبت به هورمون هاي مردانه حساس بوده و ريزش موها در اين صورت تشديد مي شود. علت اين مشكل تداخل هورمون آندروژن و يك نوع آنزيم به نام 5ردوكتاز است.

در صورتي كه فوليكول هاي مو (تورفتگي هاي لوله اي شكل روپوست كه موها را در بر مي گيرند و رشد موها از آنجا صورت مي گيرد) سالم باشند، اين دو ماده هيچ مشكلي براي رشد مو به وجود نمي آورند. اما اگر فوليكول ها به طور ژنتيك مستعد حساسيت و شكنندگي باشند، تداخل هورموني مشكل را حادتر كرده، فوليكول كم كم از بين مي رود و به تدريج ريشه هاي مو محو مي شوند. .علل ديگري نيز در اين امر دخيل است. استرس و اضطراب طولاني مدت، تغذيه ناهماهنگ و نادرست، كمبود برخي ويتامين ها مانند ويتامين ب6 از ديگر عوامل تشديدكننده ريزش موهاست. شستن با شدت موها و رنگ كردن مداوم را نيز نبايد از ياد برد. استفاده از بعضي داروها مانند آمفتامين و آنتي كواگولان طاسي را به دنبال دارد.



تستوسترون از هورمون هاي استروئيدي بدن است كه ساختمان اصلي سازنده آن را كلسترول تشكيل مي دهد.
اين هورمون از سلول هاي ليديگ در بافت بيضه ترشح مي شود و ترشح آن توسط هورمون ديگري به نام LE (كه از سلول هاي قدامي هيپوفيز ترشح مي شود) كنترل مي شود.

تستوسترون براي اثرگذاري در بافت هدف و جلوگيري از كاهش اثرش، با برخي پروتئين هاي ساخته شده در كبد تركيب شده و بعد از انتقال به ارگان هاي هدف با گيرنده هاي موجود در بافت تركيب شده و از جدار سلول عبور كرده و آثارش را ايجاد مي كند.

ارگان هاي هدف شامل پوست، مو، كبد، مغز و بيضه هستند كه از اين ميان، پوست بيشترين گيرنده ها را به خود اختصاص داده است.

تستوسترون و دي هيدروتستوسترون، هورمون هاي مردانه اصلي در خون هستند.

ميزان تستوسترون بيشتر از دي هيدروتستوسترون است، ولي با ايجاد اثر در بافت هدف، تستوسترون به دي هيدروتستوسترون تبديل مي شود.

تستوسترون در كبد مي شكند و محصولات ايجاد شده توسط ادرار دفع مي شود. با افزايش سن به تدريج از تعداد سلو ل هاي ليديگ كاسته شده و مقدار اوليه تستوسترون كاهش مي يابد.


باز در این مورد برای شما موضوع و مقاله ارسال خواهم کرد.........

البته اگه یکی از دوستان پزشک هم توضیح دهد بسیار مناسب و مفیدتر خواهد بود
موفق باشید تصویر

Re: ریزش مو

ارسال شده: چهارشنبه ۱ تیر ۱۳۹۰, ۶:۲۵ ب.ظ
توسط masieh
بسیار بسیار سپاسگذارم از توضیح عالی شما دوست عزیز :razz: :razz: :razz:
اگر میشود در مورد شوره سر و حساسیت پوست سر و روش درمان ان هم توضیح دهید بیش از پیش ممنون میشوم . . . و همچنین منتظر مطالب بعدی شما هم میمانم رونین جان

Re: ریزش مو

ارسال شده: پنج‌شنبه ۲ تیر ۱۳۹۰, ۷:۱۴ ب.ظ
توسط رونین
تقویت و ریزش مو


آب به میزان کافی مصرف کنید. این کار دو فایده عمده دارد: 1- مصرف کافی آب سبب افزایش حجم خون شده و در نتیجه به پوست سر شما خون بیشتری می رسد و موها تقویت می گردند. 2- وقتی به بدن شما به میزان کافی مایعات برسد کلیه ها این فرصت را به دست خواهند آورد که آلودگی ها را از خون گرفته و از طریق ادرار از بدن خارج نمایند. گاهی کم خوردن آب سبب تجمع بیش از حد هورمون مردانه و به دنبال آن ریزش مو می شود.

فشار های عصبی - استرس و خستگی های شدید و طولانی از مهمترین عوامل ریزش مو است. این عوامل سبب افزایش ترشح هورمون مردانه می شوند. همانطور که می دانید عامل ریزش موی بیشتر مردان ترشح بیش از حد هورمون مردانه در خون آنهاست. از عواملی که موجب هیجان و فشار عصبی می شوند و در افزایش ریزش مو موثرند می توان این موارد را نام برد: رانندگی در مسیرهای شلوغ- گوش دادن به موسیقی های تند ( چه با کلام و چه بدون کلام)- تماشای عکسها و فیلمها و استفاده از سایر محصولات فرهنگی تحریک کننده و غیر اخلاقی- پرخاشگری وعصبانیت- تماشای فیلمهای خشونت آمیز و استفاده از بازیهای خشن و اعصاب خورد کن و انجام کارهای روزمره با عجله و سرعت بالا.

یکی از عوامل ریزش مو کمبود آهن است. کسانی که چای را بعد از وعده های غذایی مصرف می کنند بیش از دیگران در معرض ریزش مو قرار دارند زیرا مصرف چای بلافاصله بعد از غذا علاوه بر عدم جذب آهن موجود در غذا به کم شدن شدید آهن بدن نیز می انجامد. یکی از منابع خوب آهن جگر است.

از انواع غذاها بخصوص لبنیات و میوه ها و سبزیها استفاده کنید و از این طریق پروتئین- انواع ویتامینها و املاح معدنی را به بدن خود برسانید. کمبود این مواد سبب افزایش شدت ریزش مو می شود. تا مجبور نشده اید از داروهای حاوی ویتامین و املاح معدنی استفاده نکنید اما در صورت نیاز بهترین دارو برای این منظور قرص مولتی ویتامین + مینرال ساخت شرکت ایران دارو می باشد.(در این مورد زیاد مطمئن نیستم با پزشک مشورت شود)

داروهای ضد افسردگی- ضدبارداری- سرطان و... باعث ریزش مو می شوند. اگر شما مستعد ریزش مو هستید با پزشک خود مشورت کنید تا داروهای مناسبتری را برای شما تجویز نماید. برخی از داروهایی که باعث ریزش مو می شوند اینها هستند: آمی تریپتیلین- تاموکسیفن- رالوکسیفن- ویاگرا- بروموکریپتین و شامپوهای سلنیم سولفاید و زینک پریتیون

موها را دوبار پشت سر هم نشویید. این کار دیر یا زود سبب ریزش موها می شود.

تیغ زدن موی سر ابدا باعث تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو نمی شود اما به دلیل اینکه موهای بلند بیشتر مستعد شکنندگی می باشند بهتر است موها را کوتاه نگه دارید. همچنین با داشتن موهای کوتاه بهتر می توانید به نظافت موهایتان برسید و چربی آن را کنترل نمایید.

پر کاری تیروئید نیز از عوامل ریزش مو است. لذا اگر در معرض ریزش مو هستید بهتر است برای اطمینان از عملکرد صحیح تیروئید خود یک بار آزمایش دهید.

قند خون می تواند شدیدا باعث ریزش مو شود ولی فشار خون و چربی خون چندان در ریزش مو نقش ندارند. نوشابه به دلیل قند بسیار بالایی که دارد سبب افزایش شدت ریزش مو می شود.

شاید این مطلب برای شما تازگی داشته باشد اما جالب است بدانید که رنگها نیز در ریزش موها نقش موثری دارند. قرار گرفتن در معرض رنگ قرمز باعث افزایش ترشح هورمون ج.ن.س.ی..می شود که نتیجه آن اقزایش شدت ریزش مو است. به همین دلیل مبتلایان به ریزش مو باید تا می توانند رنگهای قرمز – نارنجی و زرد را از معرض دید خود دور کنند. حتی بهتر است تنظیمات رنگ مانیتور خود را تغییر دهند. به طور پیش فرض رنگ قرمز مانیتورها از آبی و سبز بیشتر است و این برای مبتلایان به ریزش مو مناسب نیست. بهتر است رنگ قرمز را کاهش و سبز را به همان مقدار ولی آبی را چند شماره افزایش دهند. در ضمن می بایست رنگ بالش آبی باشد. رعایت این مورد نیز بسیار موثر است.

این نکته نیز مانند نکته قبل بسیار مهم است اما کمتر مورد توجه قرار می گیرد و آن مسواک زدن است. کسی که غذا میل می کند و بعد از آن مسواک نمی زند باید بداند که باکتریها پس از مدت کوتاهی ذرات غذایی که لای دندانها قرار دارد را تبدیل به نوعی اسید می کنند سپس این نوع اسید به تدریج جذب خون می شود و در سیستم عروقی بدن به گردش در می آید و به دلیل خاصیت سمی و خورنده که دارد بر سلامت عمومی ما تاثیرات منفی بر جای می گذارد که یکی از این تاثیرات سست شدن و ریزش موهاست. کسانی که دوست دارند موهایی زیبا و پر پشت دااشته باشند در کنار رعایت سایر نکات می بایست روزی سه نوبت مسواک بزنند. نوبت اول یک ساعت بعد از صبحانه- نوبت دوم بلافاصله بعد از نهار و نوبت سوم قبل از خواب شبانه. توجه داشته باشید که بعد از غذاهای اسید دار مانند مربا- ترشی- آب میوه – نوشابه - برخی از میوه ها و.. نباید بلافاصله مسواک بزنیم. این کار سبب آسیب رسیدن به مینای دندان می شود. بعد از خوردن این گونه خوراکیها می بایست یک ساعت صبر کنیم و سپس مسواک بزنیم.

داروهای شیمیایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید برای درمان ریزش مو مناسب نیستند و به سلامتی شما آسیبهای جدی وارد می کنند. متاسفانه بیشتر پزشکان بنا به دلایلی سعی نمی کنند همه عوارض سوء داروها را به اطلاع بیمار برسانند. ماینوکسیدیل یک داروی وحشتناک است و مصرف دراز مدت آن عوارض داخلی وخیمی به دنبال دارد و بدتر اینکه باید تا آخر عمر آنرا بر روی سر مالید و در صورت قطع مصرف دوباره موها می ریزند. فیناستراید نیز عوارضی همچون خشکی شدید چشم و گاهی عفونت و قرمزی چشم و سوزش دائمی آنرا به همراه دارد و نیز باعث بزرگی پستانها می شود و همین کافیست که شما را از حضور در استخرها و شنا در رودخانه ها محروم نماید. در ضمن مصرف این دارو در صورت تمایل برای بچه دار شدن باید قطع گردد که در اینصورت موهای در آمده دوباره می ریزند و نیز این دارو فقط مخصوص مردان است. در این بخش از وبلاگ و پس از تحقیقات فراوان روشی بسیار موثر را تقدیم شما می نمایم که کاملا ریشه گیاهی دارد و کوچکترین عوارضی به دنبال ندارد. توضیحات بیشتر را می توانید در بخش مربوطه بخوانید.


الف: داروهای گیاهی مناسب تقویت مو

1- این دسته شامل مواردی است که حاوی استروژن (هورمون زنانه) هستند و مصرف یکی از آنها باید هر روز صبح انجام شود. در مصرف این مواد زیاده روی نکنید.

انیسون یا بادیان خطایی – ماء الشعیر (بدون الکل) – شوید یا شویت – کاهو

2- این موارد حاوی استروژن کمتر هستند اما باز هم از اهمیت زیادی برخوردارند و بهتر است که به میزان مناسب مصرف شوند.

نان جو– کنگر – شنبلیله

3- موارد زیر مفید اما کم اهمیت تر از موارد بالا هستند و مصرف آنها خالی از لطف نیست.

ماست- نارگیل – فلفل – ترب – بامیه ( از نوع گیاهی)

4- خوراکی های زیر نیز چون دارای گوگرد هستند برای تقویت مومفید هستند.

انجیر- ذرت- پیاز- کلم- ماهی

ب: داروهای گیاهی که مضر هستند و موجب ریزش مو می شوند:

1- این موارد را در حین درمان ترک نمایید.

بادام- گردو

2- موارد زیر نیز باعث ریزش مو می شوند اما می توانید به میزان و دفعات بسیار کم آنها را مصرف نمایید.

توت فرنگی- خاکشیر- زیره- شلغم

3- به دلیل اینکه غذاهای زیر تاثیر ناچیزی در ریزش مو دارند در مصرف آنها زیاده روی نکنید.

بابونه- آویشن شیرازی- انار- انبه- بیدمشک- به دانه- پیچ امین الدوله!- تره- تخم تره- خالنجان- کرفس و لوبیا

منبع قسمت اول : ایستگاه صلواتی

ریزش مو در صورت ژنتیکی بودن درمانی ندارد، تمامی مواد گیاهی یا دارویی فقط میتواند از ریزش ان تا مدتی به تاخیر بیندازد اما در هر صورت ریزش اتفاق خواهد افتاد در صورتی که ریزش مو به دلیل بیماری باشد مواد گیاهی یا دارو موثر هستند البته در بعضی موارد ریزش مو به دلیل استرس و نوع تغذیه بوده که با رفع و صحیح کردن تغذیه مشکل بر طرف میشود. نوع شامپو نیز مهم هست که با نوع موی سر سازگاری داشته باشد. در این مورد باز مطلب و مقالات مرتبط ارائه میشود.

Re: ریزش مو

ارسال شده: یک‌شنبه ۵ تیر ۱۳۹۰, ۸:۱۶ ب.ظ
توسط رونین
بیماری های مو

سفیدشدن مو

موخوره

ریزش مو

الف)ریزش موبدلیل مسائل وامراض دیگر

ب)ریزش موبعنوان یك بیماری جداگانه



موی سرازاهمیت روانی واجتماعی زیادی برخورداراست ولذابیماری های آن دارای اهمیت بالائی برای انسان می باشند.



1)سفیدشدن مو

رنگ مونتیجه انتقال رنگدانه ملانین ازملانوسیت ها(سلول های رنگدانه ساز) به سلول های زایای موواقع درریشه(پیاز)مواست.رنگ مومی تواندازرنگ سیاه تابلوندتغییرنماید.

سفیدشدن موهابردونوع است:

سفیدشدن طبیعی مودرسنین پیری(كه عادی ونرمال است)

سفیدشدن زودرس موکه بیماری تلقی می شودوعلل گوناگونی دارد.

سفیدی زودرس موهایك خصیصه عمدتاً ژنتیكی،دائمی،غیرقابل برگشت(بجزدرموارداستثنائی وآنهم بصورت محدود و خفیف) و عمدتاً غیرقابل درمان می باشد.

تنهاراه رفع ظاهری آن استفاده ازرنگ مواست.یك مطلب خوشحال كننده برای این افراداین است كه موهای آنها نریخته وتاسنین بالا آنها راخواهندداشت.استرس ومصرف برخی داروها(مثل كلروكین)نیزدربروزسفیدی زودرس موهادخالت دارند.


2)موخوره

موخوره عبارت است ازدویاچندشاخه شدن انتهای مووگاهی اوقات همه طول مو.

علل موخوره عبارتنداز:

صدمات فیزیكی وارده به ساقه مومثل شانه وبرس زدن زیاد،سشواربیش ازحد،مش کردن مو،فركردن مکرروغیره

آسیب های شیمیائی به مومانندرنگ كردن،شستشوی زیادسرباصابون های قلیایی ویاشامپوی نامناسب وغیره

به همین دلیل موخوره عمدتاًدرموهای بلندوخشك (كه حساس تروشکننده ترهستند)مشاهده می گردد.گاهی رنگ این موهاهم تغییرمی کند.

برای رفع موخوره رعایت مواردزیرتوصیه می شود:

انتهای موهابطورمرتب كوتاه شود.

استفاده ازروغن زیتون یاروغن بادام شیرین بلافاصله پس ازحمام روی انتهای موها.

استفاده ازشامپوی ملایم.

3)ریزش مو

ریزش موعلامتی شایع وناراحت كننده است.بیشترافرادی كه به متخصص پوست مراجعه می كنندازریزش مو(بعنوان شكایت اول یادوم) شاكی هستندولی درحقیقت اكثراینهادارای ریزش غیرطبیعی مونمی باشند.منظورازریزش مواین است که شخص بطورغیرطبیعی درحال ازدست دادن موهای خوداست.

طاسی وکم شدن موهارامی توان به دونوع تقسیم کرد:

1)حالتی که درآن فولیکول های موبطوردائمی تخریب شده وازبین رفته اند.به این وضعیت «ریزش مو (آلوپسی) بدلیل بروز جوشگاه (اسکار)» می گویند ودر آن طاسی غیرقابل برگشت است.این دسته ازطاسی ها(به شرط اینکه فرآیند مولد طاسی خاموش شده ویابیماری تحت کنترول درآمده باشد) به کاشت موی طبیعی پاسخ درمانی خوبی می دهند. برخی ازعلل شایع آن عبارتنداز:

عفونت های قارچی ومیکروبی پوست سر،سوختگی پوست سروبرخی بیماری های پوست مانندلیکن پلان ولوپوس.

تصویر

تصویر
آلوپسی اسکارگذار

2)کم شدن موهاکه درآن آسیب دائمی به ریشه موها وارد نشده است. به این وضعیت « ریزش موبدون بروزجوشگاه(اسکار)» گفته اطلاق می گردد. مواردی ازاین نوع ریزش موبرگشت پذیروقابل ترمیم کامل بوده ودرمواردی هم طاسی حاصله غیرقابل برگشت است.برخی ازعلل شایع این نوع طاسی عبارتنداز:

دستکاری هاوکشش بیش ازحدوارده برمو،فقرموادغذایی،اختلالات هورمونی،مشکلات عصبی،بیماری های تب دار،اعمال جراحی وسیع،داروها،مسمومیت ها،اشعه درمانی،شیمی درمانی،ریزش موی آندروژنتیک،طاسی بدلیل مسائل مادرزادی وپس اززایمان.بطورکلی شایعترین علت ریزش مودرآقایان وخانم ها،ریزش موی آندروژنتیک است البته طرح ومدل طاسی درخانم هاوآقایان متفاوت است.

تعدادطبیعی فولیکول های موی سردردوران بلوغ 200 – 100 مودرهرسانتیمترمربع است وباافزایش سن این تعدادبطورنرمال کاهش پیدامی کند(این کاهش بیماری تلقی نشده وریزش موبه حساب نمی آید).سرعت رشدموهای سرحدود 35/0 میلیمتردرروز(تقریباً یک سانتیمتردرماه)است.

بطورمعمول روزانه 100-50 تارموریخته واگرهرروزشستشوی موهاانجام شودتا150-120 تارموطبیعی تلقی می گردد.برای اینكه بدانیدآیاواقعاًریزش موی غیرطبیعی وجودداردبایستی حداقل یك هفته سررانشسته ودراین مدت همه موهای ریخته شده راجمع آوری وبرتعدادروزهاتقسیم نمائیم.اگرازاین عددبیشترباشدبایستی به فكرراه چاره باشیم.راه دیگربرای دانستن این مطلب آن است كه یك دسته حدود100تائی ازموهارابادست بآهستگی بكشیم.اگرفردروزقبل حمام نكرده باشددرحالت طبیعی5-4 عددموكنده می شودوازاین بیشترنیازبه بررسی ودرمان دارد.بهتراست این تست درچندنقطه سرانجام شود.



ریزش مورامی توان به2دسته بزرگ تقسیم نمود :

الف)گاهی ریزش مودرجریان امراض ومسائل دیگررخ داده وعلامتی ازآن بیماری ومشکل است ودراین حالت دراكثریت موارددرمان آن بیماری بطوراتوماتیك موجب بهترشدن ریزش موهامی گردد.

مثال هائی ازاین نوع ریزش موعبارتنداز:

امراض عفونی بخصوص باتب بالا

انواع سؤتغذیه وكمبودموادغذائی بخصوص كمبودآهن(كه درخانم هاازعلل بسیارمهم ریزش مواست)،كمبود اسید فولیك وكمبود پروتئین ها

اختلالات هورمونی مثل امراض غده تیروئید(کم کاری یاپرکاری)،اختلالات تخمدان،بیماری های غده هیپوفیزوآدرنال.

كلیه امراض داخلی كه ماهیت مزمن وطول كشیده دارندمثل انواع سرطان ها،نارسایی کلیه وکبد

مسمومیت باآرسنیك،تالیوم،داروهای ضدانعقادخون ومرگ موش

مصرف بیش ازحدویتامین A و E

شیمی درمانی ورادیوترپی سرطان ها

استرس های روحی،افسردگی دائمی وعدم تعادل روانی

پس ازاعمال جراحی بخصوص عمل های بزرگ وطولانی

مصرف طولانی مدت داروهای اعصاب(كاربامازپین ولیتیوم)، ایندومتاسین(داروی مسكن وضددرد)، جنتامیسین(آنتی بیوتیك)، آكوتان (ضدجوش غرورجوانی)، وارفارین (داروی ضدانعقادخون)، آمفتامین (داروی کم کننده اشتها) و داروهای ضدسرطان.

قطع مصرف طولانی مدت قرص ضدحاملگی وكورتون.

نكته حائزاهمیت درمورداین علل این است كه اغلب مواردشروع ریزش موهاچندماه بعدازعامل بوجودآورنده ریزش موبوده ولذادراكثریت مواردپیداكردن رابطه علت ومعلولی برای بیمارمشكل می باشد.دراكثریت این مواردریزش مودرفازتلوژن میباشدواصطلاحاًبه آن Telogen Effluvium گفته می شود.دراین حالت موهای ریخته شده دارای انتهای شبیه گرزهستندوگاهی بیمارتصورمی كندكه این قسمت برآمده،ریشه مواست درصورتیكه این موضوع درست نیست.گاهی هم موهای ریخته شده درفازآناژن هستند.دراین حالت موهاشكل گرزمانندنداشته وگاهی خرد شده می باشند.

دراینجاذكرچندمورداختصاصی ازاین نوع ریزش مودارای اهمیت است:

1)ریزش موپس اززایمان

درحاملگی بدلیل سطح بالای استروژن(هورمون زنانه)درجریان خون اكثرموهاواردفازرشدفعال (آناژن) شده ولذاطول عمرموهابیشتر،ریزش موهاكمتروموهاپرپشت ترمی گردند.پس اززایمان بدلیل كاهش ناگهانی هورمون زنانه،بیكباره تعدادزیادی ازموهاواردفازاستراحت شده ومتعاقباًمی ریزند.باین دلیل ریزش موها(كه گاهی شدیدهم است)5-3ماه پس اززایمان رخ داده که طبیعی است وجای نگرانی ندارد.البته لازم به تذکراست که اگرشیردادن به نوزادهم پس اززایمان وجودداشته باشد،ریزش مودرطول آن مدت هم ادامه داشته وتا حدود 3-2 ماه پس ازاتمام شیردهی وجودخواهدداشت.

درریزش موبدلیل زایمان همه موهای ریخته شده دوباره درمی آیندوفقط فردبایستی مراقب وضعیت تغذیه ای خودبخصوص ازنظرآهن،اسیدفولیك وپروتئین هاباشد.

2)ریزش موبدلیل کشش(فیزیکال)

گاهی خانم هاموهایشان راكاملاً به عقب كشیده وباكش یاتل محكم می بندند.فشاروكشش وارده به موهای جلوی سردردرازمدت باعث كم پشتی موهای این قسمت می گردد.ریزش موبدلیل کشش شایعترین علت كم پشتی موی جلووکناره های پوست سردردختران وپسران جوان است.درصورتیکه عامل کشش سریعاً مرتفع گرددمعمولاً ریزش موقطع شده وموهامجدداً رشدمی کنندولی چنانچه عامل تحریکی برای مدت های طولانی ادامه داشته باشدممکن است منجربه ریزش غیرقابل برگشت موهای سرشود.

3)ریزش موبدلیل دستکاری

استفاده بیش ازحدازسشوار،رنگ مو،بیگودی،ژل،تافت،مش وخلاصه هرگونه دستكاری زیادموها(حتی برس زدن زیاد)دردرازمدت باعث ریزش موهامی گردد.شستشوی خیلی زیادسرباشامپوهای تندنیزسبب ریزش موهای سرمی گردد.

4)ریزش مو بدلیل رژیم های لاغری

رژیمی که شدیداً کمبودپروتئین وآهن داشته باشد(مثل گیاه خواری وخام خواری)موجب ریزش مومی گردد.علت این است که قسمت عمده موازپروتئین تشکیل شده است.همچنین دررژیم های لاغری كه فردمی خواهددرمدت كوتاهی وزن زیادی كم كندریزش شدیدموهامشاهده می گردد.رژیم غذائی ملایم ازاین نظربهترهستند.کمبودبرخی ویتامین مانند ویتامین E ، ویتامین A ، ویتامین H (بیوتین) ، ویتامین B5 وهمچنین کمبود روی ، گوگرد و مس باعت بروز ریزش مومی گردد



ب)گاهی ریزش موخودش یك بیماری جداگانه است.

دراین قسمت2بیماری مهم قراردارندكه عبارتنداز:

1)ریزش منطقه ای مو (Alopecia Areata )

علت دقیق این بیماری مشخص نمی باشدوفقط می دانیم كه یك بیماری خودایمنی است(یعنی سیستم ایمنی بدن برعلیه موهاواردعمل شده وآنهارازبین می برد).تنهاعامل شناخته شده دربروزاین عارضه،استرس های عصبی بوده ومعمولاً هم ریزش موهابدنبال یك استرس شدیدعصبی(مثلاًفوت نردیكان،طلاق،تصادف رانندگی وغیره)روی می دهد.بیماری دركودكان وجوانان شایعتربوده ومردان وزنان رابه یك نسبت مبتلا می كند.

تصویر
ریزش منطقه ای مودرریش

معمولاًدرعرض مدت كوتاهی(گاهی چندساعت)به یكباره موهادچارریزش می شوند.این بیماری شدت های گوناگون دارد بطوریكه از لكه های كوچك ومدوركاملاً بدون مودرریش، سریابدن تاازدست رفتن كامل موهای سرویاهمه موهای بدن متغیرمی باشد ولی چیزشایع حالت اول است.رژش ناگهانی موهاموجب اضطراب شدیددربیمارشده واین اضطراب خودش بیماری رابدتروبدترمی کندولذابهتراست كه هرچه سریعترفردتحت درمان قرارگیرد.بهتراست كه درمبتلایان به این بیماری آزمایش های غده تیروئیدانجام شوند.
تصویر
ریزش منطقه ای مودرابرو

تعدادزیادی ازبیماران خودبخودویابادرمان بهبودپیدامی كنند. تاثیردرمان درمواردخفیف بیماری بیشتراست.بایستی متذكرشدكه كلیه درمان های موجودبرای این عارضه فقط سبب تحریك رشدموهاشده ولی ازریزش مجددموهادرآینده ممانعت نكرده(و بعبارت دیگردرمان پیشگیری كننده برای آن وجودندارد)ودرضمن درمان برسیر بیماری هم اثری ندارد ولی معذالك این مطالب نبایستی موجب ناامیدی فردگرددزیرادراین بیماری فولیكول های مو هیچوقت ازبین نرفته و لذاهمیشه امكان رشد مجدد موها وجوددارد.

تصویر
ریزش منطقه ای مودرابروها

درمان ریزش منطقه ای مو

آرامش اعصاب وپرهیزازاسترس های عصبی

استفاده ازكورتون بصورت مالیدنی،تزریقی ودرمواردشدیدخوراکی

استفاده ازداروهای محرک رشدمومانندماینوکسیدیل

داروهای ضدسیستم ایمنی که البته فقط درمواردبسیارشدیدبیماری استفاده شده وانحصاراً توسط متخصص پوست تجویزمی گردد.

تصویر

تصویر
حالت شدید ریزش منطقه ای مو

لازم به توضیح نیست که بیماربایستی فقط به متخصص پوست مراجعه وازخوددرمانی اكیداًپرهیزنماید زیرا این امرموجب تاخیردردرمان شده و درمانهای درست بعدی هم بی اثرخواهندشد.درمان بایستی تارویش كامل موها موها ادامه داشته باشد (گاهی ماه ها).مالیدن سیریك درمان قدیمی برای این عارضه بوده كه بدلیل وجودداروهای مدرن و مؤثر و بروزگهگاهی واكنش های حساسیتی شدید به سیردرحال حاضراصلاً توصیه نمی گردد

دکتر علی وفایی

Re: ریزش مو

ارسال شده: یک‌شنبه ۵ تیر ۱۳۹۰, ۸:۳۷ ب.ظ
توسط ASHKAN95
با عرض سلام خدمت استاد عزیز،رونین :razz: :razz: :razz:

من 17 سال سن دارم و موهای سفید زیادی دارم.آیا رنگ کردن باعث آسیب دیدن موهای من خواهد شد؟؟؟
شما جز این راهی پیشنهاد نمیکنید؟؟؟

Re: ریزش مو

ارسال شده: یک‌شنبه ۵ تیر ۱۳۹۰, ۸:۵۸ ب.ظ
توسط رونین
سلام خدمت دوستان گرامی و دوست عزیز و ارجمند ashkansamie

دوست من،، بنده به طور کل با رنگ کردن مو مخالف هستم مخصوصا با این تقلباتی که هست و مواد بی کیفیت موجود.

البته سفید شدن مو عوامل زیادی داره فکر کنم برای شما ارثی باشه و رنگدانه های مو تشکیل نشده البته به پزشک فکر کنم مراجعه کردید اگه نه که حتما بروید.

موهای شما در همین حالت هم زیبا هستند اگه ناراحت هستید با یک پزشک متخصص مراجعه کنید من توصیه میکنم با دکتر نیلفروش یه مشورتی بکنید.

بازم سوالی داشتی در خدمتم دوست عزیز :razz: :razz: :razz:
موفق باشید.

Re: ریزش مو

ارسال شده: یک‌شنبه ۵ تیر ۱۳۹۰, ۹:۱۱ ب.ظ
توسط ASHKAN95
به پزشک مراجعه کردم.گفتند که ارثی نیست و راستش یه چیزی گفتن که الان خاطرم نیست.اسم این بیماری رو عرض میکنم.
گفتند که مشکلی نداره.فقط برای اینکه سفیدی الان،باعث شده فکر کنند که من موهایم را رنگ کردم.بخاطر این تمایل دارم رنگ عادی داشته باشند. :shock: