قلعهنويي براي سومين بار پياپي از دوران مربيگرياش در تيم ملي فوتبال ايران بايد مقابل تيم ملي كره جنوبي و پيم وربيك قرار بگيرد. قلعهنوعي تا اين لحظه يك بار در سئول مقابل كره جنوبي يك تساوي ارزشمند كسب كرد و در تهران نيز به پيروزي رسيد و حالا بايد در يكي از دشوارترين نبردهاي دوران مربيگرياش در مرحله يك چهارم نهايي جام ملتهاي آسيا با اين تيم جدال كند. او تيمي را به جام ملتها برده است كه به اعتقاد اكثر كارشناسان بهترين تيم تاريخ است و هدف او نيز قهرماني بعد از 31 سال است.
امروز يكي از حساسترين ديدارهاي زندگيتان را پشت سر ميگذاريد، اين طور نيست؟
بيشك همينطور است، كره جنوبي سرسختترين حريف ايران است و به نوعي ميتوان گفت كه اين بازي، بازي مرگ و زندگي است. ديدار مقابل كره جنوبي حكم يك بازي پليآف را دارد كه لغزش در آن به معني وداع با جام ملتها است. هر تيمي كه كمتر اشتباه كند پيروز خواهد شد.
چقدر از كره شناخت داريد؟
من به نقاط ضعف و قوت كره آشنايي كامل دارم و 3 بازي گذشته آنها را به خوبي آناليز كردهام. كره تيمي بسيار سرعتي است كه در ضد حملات به راحتي دروازه هر تيمي را با خطر مواجه ميكند. در ضمن من در جايگاه سر مربي تا به حال 2 بار با كره بازي كردهام و خوب ميدانم كه تفكرات وربيك چيست.
اما اين تيم كره با آن تيمي كه در مرحله مقدماتي مقابل ما قرار گرفت تفاوتهاي زيادي دارد.
دقيقا اين مساله را قبول دارم و ميدانم كه اين كره با آن تيم تفاوت دارد ولي تفكرات وربيك همان است.
احتمال اينكه بازي به ضربات پنالتي بكشد وجود دارد، آيا براي اين مساله چارهاي انديشيدهايد؟
در اين مسابقات احتمال بروز هر اتفاقي وجود دارد و ما براي تمام اين مسائل برنامهريزي خاصي انجام دادهايم. از همان روز اولي كه به مالزي آمديم روي ضربات پنالتي تمرين كرديم چون پنالتي جزوي از فوتبال است و در چنين مسابقاتي احتمال رسيدن كار به ضربات مرگبار پنالتي وجود دارد.
نسبت به 3 بازي گذشته در اين ديدار چقدر تغييرات ايجاد خواهيد كرد؟
من در 3 ديدار گذشته 16 بازيكن خوب و آماده را به ميدان فرستادم و باز هم امكان دارد چهرههاي جديدي را به ميدان بفرستم. تيم ملي متشكل از 23 بازيكن است كه هر كدام ميتوانند در مواقع اضطراري به كمك تيم بيايند. در ضمن يك مربي نبايد هيچگاه تاكتيكهاي مورد نظر خود را قبل از مسابقه مشخص كند.
يعني مشخص نميكنيد در ديدار مقابل كره جنوبي از سيستم 4 دفاعي يا 3 دفاعي استفاده ميكنيد؟
من در اين خصوص هيچوقت صحبت نميكنم چون هر بازي شرايط ويژه خودش را دارد و تا لحظهاي كه داور سوت شروع بازي را نزده باشد هر گونه تغيير و تحولي ميتواند صورت بگيرد.
چرا تمرينات تيم ملي را بدون حضور خبرنگاران و پشت درهاي بسته برگزار ميكنيد؟
مطبوعات و رسانههاي ايران نقش تعيين كنندهاي در موفقيت تيم ملي ايفا ميكنند و من اين مساله را قبول دارم. البته در بين مطبوعات و رسانهها نيز اختلاف نظرهايي وجود دارد اما درخصوص تيم ملي و فشارهايي كه بر روي آن وجود دارد هيچكس بيشتر از من تحت فشار نيست و هيچكس بيشتر از من دغدغه قهرماني ندارد.
بنابراين با تشكر از مطبوعات كه تا اين لحظه يار دوازدهم ما بودهاند، تصميم گرفتم تا تمرينات تيم ملي در فضايي آرام برگزار شود.
ساختار خط دفاعي ايران تا حدودي متزلزل نشان ميدهد و برعكس خط حمله كره بسيار سرعتي است، براي اين بازي آيا در خط دفاع شيوهاي جديد به كار خواهيد گرفت؟
ساختار حملهاي كره فوقالعاده قدرتمند و سرعتي است و از تاكتيك خاصي براي حمله استفاده ميكنند اما بيشك ما نيز براي مقابله با ساختار سرعتي خط حمله كره جنوبي تاكتيك ويژهاي در خط دفاع داريم، همانطور كه گفتم تفكرات حاكم بر تيم ملي كره جنوبي را خوب ميشناسم.
و انتقاد ديگر از تيم ملي مربوط به خط حمله ميشود كه تا اين لحظه هيچ موفقيتي نداشته است، در اين خصوص چه نظري داريد؟
من هم تا حدودي با اين انتقاد موافقم اما نبايد فراموش كرد كه مهاجمان ما كاملا شناخته شده هستند و دائما چندين دفاع را به خود مشغول ميكنند از طرفي ما در گروه سختي قرار داشتيم و اين را هم بايد مد نظر قرار داد كه مهم پيروزي است و فرقي نميكند كه چه كسي گل ميزند. وقتي گلي به ثمر ميرسد تمام تيم در آن نقش دارند و مربوط به يك نفر نميشود.
يعني 6 گل آمار خوبي است؟
من ميگويم با توجه به فشار بالايي كه در مسابقات وجود دارد 6 گل آمار خوبي است.
آيا تيم با شرايط آب و هوايي مالزي كنار آمده است؟
ما به اينجا عادت كردهايم و حالا ديگر چيزي ما را اذيت نميكند. در موفقيت يك تيم چندين عامل دست به دست هم ميدهند و ما آنها را در اختيار داريم.
چه عواملي؟
بايد آن را از 3 ديدگاه بررسي كرد:1- رواني 2- فني 3- ريكاوري. خوشبختانه با حضور افراد متخصص تمام اين عوامل در تيم ملي در كنار يکديگر قرار دارند.
آيا خاطره سال 96 و پيروزي 6 بر 2 تكرار ميشود؟
آن بازي فوقالعاده بود ولي حالا شرايط هر 2 تيم و البته فوتبال عوض شده و نميتوان گفت كه چنين نتيجهاي تكرار ميشود.
حضور قطبي روي نيمكت تيم ملي كره جنوبي چه تاثيري در جريان بازي خواهد داشت؟
قطبي براي فوتبال ايران يك افتخار است اما حضورش روي نيمكت كره جنوبي باعث نميشود در ساختار اين بازي تغييري ايجاد شود. ما براساس برنامه فوتبال بازي ميكنيم و به اينكه چه كسي روي نيمكت كره حضور دارد فكر نميكنيم.
ميگويند روي كاغذ ايران شانس اصلي قهرماني است شما هم اين موضوع را قبول داريد؟
ما نه تنها روي كاغذ بلكه در آمار و ارقام هم شانس اول قهرماني هستيم.
در پايان حرف خاصي باقي نمانده است؟
قول يك پيروزي پرگل را نميدهم ولي ما در اين بازي پيروز خواهيم شد و به فينال ميرسيم. در واقع كره بايد قرباني هدف ايران شود.