با پايان رقابتهاي جام ملتها وربيك از تيم ملي كره كنارهگيري كرد و دستيار ايراني او هم در آستانه جدايي از اين تيم قرار دارد. حالا نگاهها به سوي قطبي بازميگردد كه همچنان گزينه اول هدايت پرسپوليس محسوب ميشود و پس از جام ملتها بايد تكليف موضوع را در آستانه آغاز رقابتهاي ليگ روشن كند. قطبي در گفتوگو با خبرگزاري فوتبال ايران در خصوص مذاكره پرسپوليس با جلالي و مايليكهن عكسالعمل جالبي داشت. او همچنين به تفصيل از رقابتهاي جام ملتها سخن گفت.
تورنمنت سختي را پشت سر گذاشتيد!
بله، واقعا همينطور بود. جام سختي را پشت سر گذاشتيم و البته با موفقيت. خوشحالم كه به عنوان سوم رسيديم و خصوصا تيم بزرگي مثل ژاپن را شكست داديم. بازيكنان كره در اين ميدان خودشان را نشان دادند.
مثل اينكه وربيك تمايلي به ادامه همكاري با اين تيم ندارد؟
من از مدتها پيش ميدانستم كه وربيك بعد از جام كنارهگيري ميكند. فعلا او براي استراحت به كشورش رفته و ميخواهد كنار خانوادهاش باشد. بقيه تيم هم دوره استراحت را سپري ميكنند. البته فدراسيون و رسانهها همه ميخواهند كادر فعلي بماند اما طي 48 ساعت آينده اتفاقاتي رخ ميدهد كه همه چيز به صورت نهايي مشخص خواهد شد.
شايعه شد كه ممكن است شما جانشين وربيك در اين تيم شويد.
بله، چنين مسالهاي مطرح شد اما فكر نميكنم عملي باشد چون در كشورهايي مثل كره همه به نامهاي بزرگ فكر ميكنند و در تيم ملي هم از مربيان سرشناس استفاده ميكنند. نام و سابقه مربي در اينجا اهميت زيادي دارد. طبيعتا اگر وربيك نماند هم به سراغ يك مربي سرشناس ديگر خواهند رفت.
شما بعد از اخراج وربيك در مسابقه ردهبندي جانشين او بوديد؟
بله، در آن يك ساعت من تنها مربي تيم ملي كره بودم آن هم در شرايطي بسيار دشوار و برابر تيم ملي ژاپن. همه در فدراسيون و حتي مطبوعات از من تشكر كردند. در آن دقايق خيلي تنها بودم!
شما هنوز با فدراسيون كره قرارداد داريد؟
بله، مدت قرارداد من تمام نشده اما با توجه به كنارهگيري وربيك من و همه اعضاي كادر فني هم ميتوانيم جدا شويم. در حقيقت با كنار رفتن سرمربي همه اعضاي كادر اختيار دارند كه قراردادشان را فسخ كنند.
پس براي آمدن به ايران از اين نظر مشكلي نداريد؟
نه، هيچ مشكلي در اين خصوص وجود ندارد. تنها در انتظار ادامه مذاكرات و بررسي نتايج آن هستيم.
گفته ميشود نماينده شما در تهران مذاكرات را با پرسپوليس ادامه داده است؟
چند روز است كه با ايشان صحبت نكردهام و خبر دقيقي از نتيجه مذاكرات ندارم. فقط از طريق اخبار شنيدهام كه پرسپوليس شرايط من را پذيرفته و مشكلي براي همكاري وجود ندارد. طي چند روز آينده همه چيز روشن خواهد شد.
مشكل ورود به ايران حل شد؟
من مشكلي نداشتم. فكر ميكردم با پاسپورت آمريكايي ميتوانم بيايم و فقط بايد ويزا بگيرم اما زماني كه با كره قرار بود وارد تهران شويم گفتند لازم است از پاسپورت ايراني استفاده كنم. من هم مشكلي براي اين موضوع ندارم. باشگاه پرسپوليس بايد مقدمات كار را فراهم كند تا بتوانم پاسپورت ايراني دريافت كنم و بعد از آن مشكل ديگري وجود ندارد.
گفته ميشود پرسپوليس با مايليكهن و جلالي هم مذاكراتي داشته، ممكن است آنها هم در كادر فني حضور پيدا كنند.
من حرفهاي هستم و طبيعتا ميدانم كه يك باشگاه چگونه بايد رفتار كند. مسوولان پرسپوليس بايد به فكر تيمشان باشند. ممكن است آنها فكر كنند اگر قطبي نيايد بايد به گزينههاي ديگري فكر كنيم و ممكن است با چند مربي با تجربه ايراني هم مذاكره كنند. پس اين كار آنها براي من كاملا حرفهاي است و فكر ميكنم اقدام درستي انجام داده اند كه در فاصله چند هفته به آغاز ليگ به فكر گزينه ديگري هم هستند!
از پرسپوليس بگذريم، ايران چرا در اين جام شكست خورد؟
چون كره پيروز شد!
اما چرا ايران پيروز نشد؟
براي موفقيت در چنين تورنمنتي به فاكتورهاي زيادي نياز هست. من از اول گفته بودم ايران يكي از 5 تيمي است كه شايستگي قهرماني در اين جام را دارد اما ضمانتي وجود ندارد. ايران تيم پر ستارهاي بود اما براي قهرماني به برنامهريزي دقيق نياز هست. تيم بايد حقيقتا تيم باشد و منظم بازي كند. تيمهاي پر ستاره تنها با تكيه بر ستارهها موفق نميشوند. تيمي كه اصولي حركت كند شانس بيشتري دارد البته خيلي چيزهاي ديگر مثل شانس و اتفاقات هم تاثيرگذار است.
برخي رسانههاي داخلي و خارجي تاكيد داشتند كه سرمربي ايران كوچكتر از ستارههاي سرشناس اين تيم بود.
اگر مربي ببازد همه چيز در مورد او تغيير ميكند اما اگر پيروز شود همه از او تعريف ميكنند. به هر حال در حرفه ما درست نيست كه يك مربي عليه يك مربي ديگر صحبت كند. من از درون تيم ملي ايران خبر ندارم كه مشكلات دروني اين تيم چه بود و نميتوانم اظهارنظر كنم!
من فكر ميكنم تيم ملي ايران در اين دوره تيم پر ستاره و خوبي بود. نظر ديگري در خصوص اين تيم ندارم.
پزشك تيم ايران گفته است بعد از بازي كره شما در حال خوشحالي بوديد و او به شما تذكر داده كه به عنوان يك ايراني نبايد خوشحالي كنيد.
در تمام دنيا اين موضوع كاملا طبيعي و حرفهاي است. من بخشي از تيم ملي كره بودم و به خاطر بازيكنان تيم كه سالها است با آنها زندگي ميكنم خوشحال بودم. اهل تظاهر نيستم كه بخواهم مقابل مردم ايران بگويم ببينيد كه من ناراحت هستم و اصلا خوشحالي نمي كنم!
من در خيابانهاي تهران عاشق فوتبال شدم و فوتبال وارد وجودم شد. وطنم را دوست دارم اما هيچ وقت تظاهر نميكنم. به بازيكنان ايران هم گفتم كه واقعا متاسف هستم و اميدوارم آنها از خوشحالي ما ناراحت نشوند اما من به عنوان مربي كره بايد با اين تيم شادي ميكردم.