esijoon نوشته شده:hamid721 نوشته شده:آنچه هخامنشیان انجام دادند : 
..اولین قانون ممنوعیت برده داری
.. اولین قانون آزادی اندیشه و مذهب
.. اولین سیستم قضایی برای رسیدگی به شکایات
.. اولین سیستم آموزش و پرورش (کورش بزرگ با کمک مادرش ماندانا )
.. اولین قنات سازی و هدایت آبهای زیرزمینی برای کشاورزی
.. اولین راهسازی و اداره راهداری
.. اولین بیمه ی کارگری ( داریوش بزرگ، کسانی که در حین ساخت بنای تخت جمشید جان خود را از دست میدادند حقوقشان به خانواده ایشان تعلق میگرفت )
.. اولین دولتِ پرداخت کننده ی مزایای کارگری در کنار حقوق
.. اولین دولت ِ پرداخت کنندده ی مزایای دوران بارداری به زنان شاغل
.. اولین سیستم دریانوردی تجاری (داریوش بزرگ ، حفر کانال برای اتصال نیل به دریای احمر ،ساخت بنادر مختلف در راه دریایی بین ایران و هند ، کندن کوه آتوس در یونان و بوجود آوردن تنگه ی جدید آبی برای عبور کشتیها ، تعیین مسیر دقیق کشتیرانی در دریای پارس و.... )
.. اولین سیستم پستی ( تا پیش از هخامنشیان چاپارها مخصوص دربار بودند ولی داریوش بزرگ دستور داد که مردم میتوانند نامه ها و پیغامها و کالاهای خود را به عزیزانشان در راه دور به چاپارها بسپارند و چاپارها بر اساس حقوق ماهیانه ای که از دولت میگرفتند موظف بودند که تمامی نامه ها و پیغامها را به سلامت به مقصد برسانند ، مانند پستچیهای امروز)
.. اولین سیستم طبقه بندی مشاغل تخصصی (در دولت هخامنشی حقوق بر اساس میزان تخصص در حرفه ی مربوطه داده میشد و افراد در پستهایی که در آن تحصیل کرده و یا تخصص داشتند به کار گرفته میشدند )
.. اولین قانون گمرکی ( کالاهای صادراتی و وارداتی مشمول پرداخت گمرکی بودند )
.. اولین دستگاه اطلاعاتی (در زمان داریوش بزرگ بوجود آمد با نام چشم و گوش شاه )
و این تنها گوشه ای از خدمات هخامنشیان در 2500 سال پیش میباشد .
منابع :
منشور کورش بزرگ
کتیبه های سفالیِ یافت شده در تخت جمشید
کتیبه ی بیستون
تاریخ هرودوت(همعصر هخامنشیان)
کتاب جغرافیای استرابون
ایرانیان و یونانیان (کتزیاس ، همعصر هخامنشیان)
ممنون از ارسالتون دوست عزیز......فقط چند نکته کوچک....
منابعی که شما فرمودید کمی غیر قابل استناد است....
چند روزه داریم بحث میکنیم که مورخان یونانی با غرض نسبت به ایران باستان تاریخ نگاشته اند.....بعد شما استناد به هرودوت و کتریاس می فرمایید؟؟؟
[External Link Removed for Guests]پزشک دربار شاه بود ولی مشکل بزرگش یونانی بودنش هست
هرودوت هم که کاملا معلوم الحال
در مورد کتیبه داریوش بزرگ در بیستون هم این
[External Link Removed for Guests]....چیزایی که شما فرمودید من ندیدم ولی تا هست از فرو نشاندن شورش های :
- [External Link Removed for Guests]
بود.....
در مورد استوانه کوروش بزرگ هم باید بگم اول که این منشور خیلی ناقصه چون بسیار صدمه دیده.....
[External Link Removed for Guests]عواملی که شما فرمودید در هیچ یک از متون معرفی شده از طرف خودتون موجود نیست......
[External Link Removed for Guests]....که البته با مطالعه دیگر ارسال های آن پیجی که معرفی کردم و لینک دادم به نیتش خوب میشه پی برد....
موفق باشید

آن تاریخ نگاران یونانی که در مورد شکوه هخامنشی نوشته اند ، میشوند دروغ گو !!!
دیدن گل به خودی بعضی ها ، خیلی رنج آوره
یک ایرانی بیاید و سعی کند که ثابت کند ، آن نکات مثبتی که تاریخنویسان یونانی در مورد هخامنشیان ، نوشته اند ، دروغ است . دشمنان فرضی وسیله ای شده اند برای باستان زدایی !
هر وقت خواستید در مورد قبل از اسلام مطالعه کنید ، بهتر است تعصب دینی خود را کنار بگذارید . چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب ایران ، پژوهش گران خارجی ، در مورد شکوه هخامنشیان ، اشکانیان ، ساسانیان می نوشتند
(صنعت ، هنر ، علم ، ... ) .
اکنون طوری می گویند که
دشمنان فرضی می خواهند که ما در مورد قبل اسلام ، آگاه بشویم و اهداف شومی از این کار دارند

کمی فکر کنید ، من چند مورد از مواردی که در بالا آوردم را توضیح می دهم ، بقیه این موارد را هم کمی تحقیق کنید ، میتوانید توضیحاتی در مورد آن پیدا کنید :
اولین قانون آزادی اندیشه و مذهب در منشور کوروش آمده است : من فرمان دادم هرکس در مذهب و پرستش خدای خود آزاد باشد
اولین دولتِ پرداخت کننده ی مزایای کارگری در کنار حقوق
در حفاریهای انجام شده در محل تخت جمشید تعداد بسیار کتیبههای گلی که در انبارهای زیر تخت جمشید انباشته شده که بر اثر سوختن تخت جمشید پخته شدند یافت شد و همگی به آمریکا ارسال شد که متأسفانه در بین راه تعداد بسیاری از آنها از بین رفتند و مقدار مانده نیز به علت جنگ جهانی دوم در انبارهای دانشگاه آمریکا ماند و ترجمه نشد. سر انجام ترجمه صورت گرفت که مشخص شد حاوی دفاتر حسابداری امپراتوری هخامنشی است و فراتر از آن مشخص شد ایرانیان در آن زمان چگونه میزیستهاند به عنوان مثال مشخص شد کلیه کارگران و مهندسان در ساخت تخت جمشید حقوق در یافت داشته (شراب - گندم و گوشت و...)
[External Link Removed for Guests]اولین دولت ِ پرداخت کننده ی مزایای دوران بارداری به زنان شاغل
و زنان دارای حقوق کامل بوده و حتی مرخصی بارداری داشته و کسانی هم حقوق دریافت میداشتهاند تا از کودکان مراقبت کنند
[External Link Removed for Guests]اولین قانون ممنوعیت برده داریقسمتی از منشور کوروش
"آنگاه که من به آرامش و بی آزاربه بابل در آمدم در میان هلهله و شادی اورنگ فرمانروایی را در در کاخ پادشاهی استوار داشتم ... بی شمار سپاهانم به صلح در بابل گام بر داشتند. روا نداشتم کسی وحشت را بر سرزمین سومر و اکد فرا آرد. نیازمندیهای بابل و تمامی پرستشگاه های آنان را پیش دیده داشتم و در بهبود زندگی همگان کوشیدم.
همه یوغ های ننگین بردگی را از مردمان بابل بر داشتم. خانه های ویرانشان را آباد کردم. به تیره بختیهاشان پایان دادم.
آیا فکر میکنید !؟ واقعا فکر میکنید ؟!
خیلی ناراحت کننده هست ، که سعی می کنید شکوه تاریخ خود را زیر سوال ببرید ، دیگر از کسانی که می آیند فیلم های ضد ایرانی مانند 300 را می سازند ، چه توقعی داریم !شاید هم با دیدن فیلم های مانند 300 لذت می برید که تاریخ قبل از اسلام ما را آن گونه نشان می دهد 
البته شاید شما تاریخ خود را از بعد از آنکه اسلام وارد ایران شد میدانید . شاید هم از بعد از انقلاب ، ولی تاریخ سرزمین من ، از خیلی قبل تر از آنکه اسلام وارد ایران بشود ، شروع شده !
اگر میخواهید بگویید که واقع بین هستید ، در مورد آنچه اعراب در ایران کردن هم واقع بین هستید ، آیا اطلاعی از جنایات اعراب در ایران ، در زمان حمله به ساسانیان دارید ؟ شاید هم کتاب تاریخ طبری را که در مورد جنایات اعراب در ایران نیز نوشته است ، دروغ است !!؟؟
پس اگر جواب شما را ندادم ، دلیل بر آن نیست که پاسخی ندارم ، یا این که موافق شما هستم ، فقط از این به بعد سعی میکنم با کسانی که ،
در باور خویش همیشه حق دارند ،
بحث نکم .
بدبخت ملتی که تاریخ کشورش را نداند ، شوربخت تر از آن ملتی که نخواهد تاریخ کشورش را بداند. و تیره بخت از آن ملتی که تاریخ کشورش را به ریشخند می گیرد.
" احمد کسروی "