دوست عزيز ميشه بگيد بر چه اساسي شما احکام رو دسته بندي کرديد
!
دوست من
من در حدی نیستم که احکام رو دسته بندی کنم . این احکام توسط مولفان کتب دبیرستان که خودشون هم جزو مراجع دینی هستند تقسیم بندی شده . همون طور که میبینید کلمه به کلمش یادمه . اگر شک دارید به کتب دینی سال اول یا دوم دبیرستان مراجعه کنید در بخش احکام یا حکومت کلمه به کلمه خواهید دید که همون جمله است . من هم از اونجایی که معارف اسلامی رو قبل از کنکور زیاد خودنم الان خیلی لز مسائلش بعد از 8 سال هنوز از ذهنم پاک نشده . شرمنده به کتاب دسترسی نداشتم و الا صفحه کتاب رو براتون پیدا میکردم و می نوشتم
نجس پاکي و غسل و روش وضو حکم نماز تو هواپيما رو حکومت تعيين نميکنه ! اين از کدوم دسته هستند ! ( براي موارد بيشتر ميتونيد يه توضيح المسائل تهيه کنيد !!)
احکام ثانویه . داستان مو سی و شبان یادتونه . از نظر خداوند
هیچ آدابی و ترتیبی مجوی
هرچه میهخواهد دل تنگت بگوی
البته فقط به خدا باید گفت .
من يه سوال دارم اون وقت اين وسط مرجع تقليد چه کارس ؟ اصلا فرض کنيد حکومت اسلامي نبود احکام رو کي تعيين ميکنه ؟
اسلام دینیست فطری که از فطرت انسان سرچشمه گرفته است و نیاز های فطری او را پاسخ گوست . از آنجایی که فطرت انسان همواره به سوی مبدا هستی در حال حرکت است انسان میتواند با تلاش به کمال برسد
زمانی که در حکومت افرادی به عنوان نماینده مردم تعیین شوند که از نظر عملی و فطریبه سوی خداوند گرایش داشته باشند احکام (مصوبات) آن افراد حکم قوانین ثانویه قابل قبول را خواهد داشت
مرجع دینی یکی از سنگینترین و پر مسئولیتترین وظائف در میان خدا پرستان را داراست . همواره مشکلی که بعد از غیبت وجود داشت یکی این بود که مردم دسترسی به فردی برای آگاهی از حلال یا حرام بودم مساله ای نداشتند . پس نیاز به افرادی برای انجام این ماموریت احساس شد . چون بسیاری از مردم عادی در ان حدی نیستند که حلال بودن و یا حرام بودن یک عمل را بفهمند.
و مراجع دینی اینچنین شکل گرفتند . در واقع فرد پس از رسیدن به حدی سعی در راهنمایی مردم میکند ولی این امر یک خوبیو یک بدی دارد . با توجه به پیشرفتهای انسان حاضر در جهان بسیاری از احکام هنوز مبهم است . یک مرجع آن را حلال میداند و دیگری حرام . اگر امری در واقعیت حرام باشد و مرجع این مساله را درست تشخیص دهد بخشی از پاداش نیک کسانی که از وی تبعیت کردند نیز به وی خواهد رسید . ولی اگر وی در تشخیص امر اشتباه کند بخشی از گناه هر فرد که از وی پیروی کرده است نیز به وی خواد رسید و سخت ترین مجارزات ها نسبت به فرد عادی درانتظار وی خواهد بود . چون او حکم راهبر و راهنما را برای افراد عادی دارد . علت اینکه این اواخر کمتر کسی علاقه دارد مرجع تقلید شود هم همین است . علم در حال پیشرفت است و احکام مبهم روز به روز در حال افزایش است .
در اخر بنظر شما حالا که ما معصوم نداريم احکامي که شما بهشون ميگي ثانويه رو هرجور مردم دلشون خواست تعيين کنيم ؟
این مردم بالاخره خدا پرسات هستند یا نه ؟ نگاهی به کشورهای اروپایی بکنید (نمیگم همه ) ولی در بعضی ها شون با وجود مسیحیت از ما مسلمان ترند . قوانینشان را بر مبنای دین ترسیم نکردند ولی میبینیم که گرفتن سود زیاد رو روا نمیدونند . مثلا در بانکهاشون حد اکثر نرخ سود 5 درصده. در حالیکه در ایران با قوانین اسلامی و حکومت اسلامی بین 15 تا 25 درصد (اسمی = در واقع 100 درصد) سود از مردم دریافت میشه اکثرا نظافت رو رعایت میکنند و اگر به شهرهاشون سر بزنید میبینید که در خیابونها به سختی چیزی به نام اشغال دیده میشه . در همین ژاپن به ادعای برخی ها کافر مردمشون با احترام نسبت به پدر مادر رفتار میکنند - برای بزرگتر ها احترام قائلند. به همسایه هاشون آزار نمی رسونند و بیشترر از همه مهمان نوازند . 30 توریست ژاپنی چندو قت پیش از ایران دیدن کردند . در همون پار که نشسته بودیم همه آشغال ها رو زمین مینداختند و اون توریست ها با وجود اون که میدیدند زمین پر از آشغاله آشغال هاشون رو در یک کیسه پلاستیکی ریختند و سپس اطراف خودشون رو تمیز کردند و بعد چند صد متری راه رفتند تا در زباله دونی بندازند . د
النظافه من ال ایمان ر اداراتشون قانونی جدیدا وضعه شد که هر کس که ثابت بشه با پدر و مادرش بی احترامی کرده حق ارتقاع شغلی نداره
پیامبر اکرم
هرکس که پدر و مادرش را بیازارد - گویی که مرا آزار داده و هرکس که مرا بیازارد خدا را آزار داده
دوست عزیزمن یادم نمیاد کجای قران گفته که نماز ظهر چند رکعته و یا یادم نمیاد تو کدوم سوره گفته ناز ایات چطوره و یا اصلا به گوشم نخورده کجای قران گفت سجده سهو چطوریه .......... درباره روش و خوندن و تعداد رکعت هاش و ...... ، هرچی داریم بر اساس روایات و احادیث هستش! هیچ جای قران نگفته که نماز ایات چطوریه ! .......................... اینا رو ما از کجا اوردیم حکومت مشخص کرده !