نامه اینشتین به آیت الله بروجردی ...

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 112 بار
سپاس‌های دریافتی: 327 بار
تماس:

نامه اینشتین به آیت الله بروجردی ...

پست توسط H@med »

تصویر 

چگونه یك حدیث، اینشتین را شگفت‌زده كرد؟

هیچ جا در هیچ مذهبی چنین احادیث پر مغزی یافت نمی‌شود و تنها این مذهب شیعه است كه احادیث پیشوایان آن نظریه ی پیچیده «نسبیت» را ارائه داده ولی اكثر
دانشمندان آن را نفهمیده‌اند.

«آلبرت اینشتین» فیزیكدان بزرگ معاصر، در آخرین رساله‌ علمی خود با عنوان «دی اركلارونگ Die Erklarung» (به معنای بیانیه) كه در سال 1954 در آمریكا و به زبان آلمانی نوشت، اسلام را بر تمامی ادیان جهان ترجیح داده و آن را كامل‌ترین ومعقول‌ترین دین دانسته است.

این رساله در حقیقت همان نامه‌نگاری محرمانه اینشتین با مرحوم آیت‌الله العظمی بروجردی است. اینشتین در این رساله «نظریه نسبیت» خود را با آیاتی از قرآن كریم و احادیثی از كتاب‌های شریف نهج البلاغه و بحارالانوار تطبیق داده و نوشته است كه هیچ جا در هیچ مذهبی چنین احادیث پر مغزی یافت نمی‌شود و تنها این مذهب شیعه است كه احادیث پیشوایان آن نظریه ی پیچیده «نسبیت» را ارائه داده ولی اكثر دانشمندان آن را نفهمیده‌اند.

یكی از این حدیث‌ها حدیثی است كه علامه مجلسی در مورد معراج جسمانی رسول اكرم (ص) نقل می‌كند كه: «هنگام برخاستن از زمین، لباس یا پای مبارك پیامبر به
ظرف آبی می‌خورد و آن ظرف واژگون می‌شود. اما پس از اینكه پیامبر اكرم(ص) از معراج جسمانی باز می‌گردند مشاهده می‌كنند كه پس از گذشت این همه زمان، هنوز آب آن ظرف در حال ریختن روی زمین است».

اینشتین این حدیث را از گرانبهاترین بیانات علمی پیشوایان شیعه در زمینه «نسبیت زمان» دانسته و شرح فیزیكی مفصلی بر آن می‌نویسد. اینشتین همچنین در این رساله «معاد جسمانی» را از راه فیزیكی اثبات می‌كند. او فرمول ریاضی معاد جسمانی را عكس فرمول معروف «نسبیت ماده و انرژی» می‌داند: E = M.C2 >> M = E /C2

یعنی اگر حتی بدن ما تبدیل به انرژی شده باشد دوباره می‌تواند عینا به تبدیل به ماده و زنده شود.
اینشتین در این كتاب همواره از آیت الله بروجردی با احترام و به لفظ «بروجردی بزرگ» یاد كرده و از شادروان پروفسور حسابی نیز بارها با لفظ «حسابی عزیز» یاد كرده است.
اصل نسخه این رساله اكنون به لحاظ مسایل امنیتی به صندوق امانات سری لندن (بخش امانات پروفسور ابراهیم مهدوی) سپرده شده و نگهداری می‌شود.

این رساله را پروفسورابراهیم مهدوی (مقیم لندن) ، با كمك یكی از اعضاء شركت اتومبیل‌سازی بنز و به بهای 3 میلیون دلار از یك عتیقه‌فروش یهودی خریداری كرد.
دستخط اینشتین در تمامی صفحات این كتابچه توسط خط‌ شناسی رایانه‌ای چك شده و تأیید گشته است.

[External Link Removed for Guests]
   آموزش شارژ کارتریج و تعمیر انواع    (راهنمای تعمیر لپ تاپ و پرینتر ، ...)

Colonel I
Colonel I
سپاس‌های ارسالی: 300 بار
سپاس‌های دریافتی: 1161 بار

Re: نامه اینشتین به آیت الله بروجردی ...

پست توسط Frogfoot »

حتی اگر این نامه واقعیت هم داشته باشه، ارزشی نداره، چون جناب انیشتن خودش را در موضع حق قرار داده و بررسی کرده کدوم دین با موضع حق وی همخوانی دارد، از همان دین هم تجلیل کرده! یعنی اگر به فرض نظریه نسبیت ایشان از نظر اسلام و تشیعه اشتباه بود، ایشان همان برخوردی که با سایر ادیان کردند، با اسلام و تشیعه هم می کردند! احادیث اسلامی پرمغز هستند، ولی پرمغزی شان وابسته به رد و قبول نظریه یک دانشمند نیست. اگر در آیین های بت پرستی هم مطلبی دال بر تصدیق نظریه ایشان وجود داشت، احتمالا آن آیین ها را هم پرمغز می دانستند!
از این جهت، تعریف و تمجید آقای انیشتن از اسلام و تشیع حداقل برای بنده ارزشی نداره.
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط H@med »

Frogfoot, عزیز بنده به استناد این حدیث پیامبر که می فرمایند "یک ساعت تفکر بهتر هفتاد سال عبادت هست" این سخن شما رد می کنم و به نظر من اگر همه مسلمانان مانند انیشتین دین اسلام را درک می کردند ما این همه مشکلات در دنیا نداشتیم و در ضمن ایشون از منظر فکری خودشون اسلام را شناختن همه افراد دنیا که یک جور فکر نمی کنن. این سخن ایشون هم یک نشانه کوچکی از کامل بودن دین اسلام است وسلام.

Colonel I
Colonel I

پست توسط Frogfoot »

به استناد این حدیث پیامبر که می فرمایند "یک ساعت تفکر بهتر هفتاد سال عبادت هست" این سخن شما رد می کنم

تا اون تفکر چی باشه. شما می تونید تفکر منفی داشته باشید، تفکر مثبت هم داشته باشید.

به نظر من اگر همه مسلمانان مانند انیشتین دین اسلام را درک می کردند ما این همه مشکلات در دنیا نداشتیم

اون وقت دیگه سنگ روی سنگ بند نمی شد! اینکه من هر چی را که با رای نظر خودم موافق هست را قبول کنم، کار منطقی نیست، چون من همیشه برحق نیستم! در مطلبی که به نقل از انیشتن مطرح شده، کاملا مشهود هست که ایشون نظریه نسبیت خودش را یک حقیقت مطلق گرفته، و سایر مفاهیم موجود را به دور آن چیده است. من کاری به درست یا غلط بودن نظریه انشتین ندارم، ولی اینکه کسی معیارش برای انتخاب دین یا حتی یک اندیشه مطابقت آن دین یا اندیشه با خواست و نظر خودش باشد، کار درستی نیست. دین مجموعه ایی از رفتارهای بشر در قبال خالق خود هست، که از طرف خالق تضمین داده می شود با پیروی از آن، فرد هدایت شده، و به سعادت می رسد. شما نمی تونید به دین مطابق نظر خودتان نگاه کنید، بلکه باید به دین مطابق نظر خالق خود نگاه کنید. شما اگر عاشق یک فرد باشید، کاری را که آن فرد دوست دارد برای جلب نظرش انجام می دید، نه اینکه کاری که خودتان دوست دارید را به اسم آن فرد انجام بدید!
آقای انیشتن (اصلا اگر ادعای این نامه درست باشه)، در متن نامه از اسلام برای تایید نظریه نسبیت خودش تجلیل کرده، و سایر ادیان را بخاطر تایید نکردن آن نکوهش کرده. یعنی دین را آنطور که خودش دوست داشته تفسیر کرده، نه آنطور که خالقش می خواسته. مثل این می ماند که من یک روز به اتهام جرمی برم دادگاه، و قاضی با بررسی پرونده من را مقصر نداند، و من بابت این کار قاضی را عادل ترین فرد روی زمین بنامم، و فردا بابت یک جرم دیگه من را پیش همان قاضی ببرند، و این بار من را محکوم کند، و من وی را ظالم ترین فرد روی زمین بنامم! این یعنی معیار عدالت در این مثال منافع شخصی من هست. هر چی با منافع من مطابقت دارد، عدالت، و هر چه ندارد، ظلم هست!
اصل اینگونه رفتار اشتباه هست، و نباید به عنوان یک معیار معرفی شود، حالا می خواد از انیشتن باشه، یا از هر کس دیگه.
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط H@med »

نمی خواهم بحثو کش بدم ولی محض اطلاع میگم اصول دین ما 5 تا هست 1-توحید 2-معاد 3-نبوت 4-عدل 5-امامت
این 5 تا تحقیقی هستن یعنی انسان خودش باید درباره اینها تفکر کنه و به یقین برسه و فروع دین که 11 تا هست باید تقلید کنه.
حالا منظورم از این یادآوری این بود که اسلام چقدر به تفکر و رسیدن به یقین درباره این مطالب تاکید داره و حالا به نظر من این مطلبی که آقای انیشتین به اون پی بردن به غیر امامت بقیه رو شامل میشه حالا ایشون از این راه تونستن به یقین برسن پس چرا باید معیار یقین ایشون رو زیر سوال ببریم که بسیار محکم و قابل دفاع هم هست!!!
حتی در قرآن هم چنین دیدی وجود داره که به انسان تاکید میکنه که با نگاه کردن به طبیعت پی به وجود خالق یکتا ببره.

اما در آخر همونطور که قبلا هم گفتم این نامه ایشون فقط قدر درکشون از کامل بودن دین ما رو نشون میده و یک معیار نیست بلکه یک دلیل علمی و 100 البته تفکری مثبت است.

Colonel I
Colonel I

پست توسط Frogfoot »

این 5 تا تحقیقی هستن یعنی انسان خودش باید درباره اینها تفکر کنه و به یقین برسه و فروع دین که 11 تا هست باید تقلید کنه.

بله، قبل ازانتخاب یک دین، هر کس وظیفه داره که تحقیق کنه که آیا آن دین بر حق هست، یا نه؛ و آیا وی را به سعادت می رساند یا نه، نه اینکه آیا آن دین با نظرات منموافقت دارد یا خیر! در این نامه ادعایی، گفته میشه:
"هیچ جا در هیچ مذهبی چنین احادیث پر مغزی یافت نمی‌شود و تنها این مذهب شیعه است كه احادیث پیشوایان آن نظریه ی پیچیده «نسبیت» را ارائه داده ولی اكثر دانشمندان آن را نفهمیده‌اند."

باید دقت کرد نظریات انیشتن سالها بعد از وی بصورت تجربی اثبات شدند. اما ایشان نظریه خودش را معیار پرمغز بودن قرار داد. حال سوال این هست، اگر یک دین با نظریه فلان دانشمند مطابقت نداشته باشد، دیگر مطالب آن پرمغز نیست؟!
این کار مثل این می ماند که گالیله بخاطر عدم قبول نظریه اش از دنیای مسیحیت فرار کند، و به دنیای اسلام که نظریه وی را رد نکرد بیاید. خب، همچین کاری بخاطر دفاع از نظریه خودش بوده، نه بخاطر اینکه اسلام را تنها راه سعادت بشر می دید! اگر ایشون واقعا احادیث اسلامی را پرمغز می دید، متوجه می شد که در احادیث اسلامی مباحثی بسیار مهم تر از قوانین فیزیکی هم مطرح شده.

اگر من بخوام از این طریق اسلام بیارم، اساس اسلام من با زیر سوال رفتن نظریه انیشتن زیر سوال میره!

در هر حال،هدف زیر سوال بردن انیشتن نیست، هدف زیر سوال بردن افرادی هست که شاید فکر می کنند با تایید یک دانشمند، براعتبار اسلام افزوده میشود(مثل همون سایت تبیان). وگرنه من این مطلب را چند سال قبل هم دیده بودم، و گفته بودم که احتمال واقعیت داشتن آن بسیار کم هست. اصلا مشخص نیست آن آقای دکتر کی هستند، و چرا مدارک در صندوق امانات انگلستان نگه داری می شود، و چرا دولت انگلستان یا گروه های صاحب نفوذ در آن کاری به کار این آقا یا صندوق اماناتش نداشتند، و...

یک نکته ایی هم درپرانتز بگم، در اصول دین امامت اولی بر سایر اصول هست، یعنی اگر شما امامت را داشته باشید، به تبعه آن سایر اصول را هم دارید، ولی اگر امامت نداشته باشید، و به ظاهر سایر اصول را داشته باشید، فقط درحد همان ظاهر هست، و بدون امامت به هیچکدام از آنها نمی توانید برسید؛ کل شی احصیناه فی امام مبین!

من بحثم را اینجا تمام می کنم،چون این مطلبی نیست که بخوایم بیش از این مقدار روش بحث کنیم.

موفق باشید
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

پست توسط pioneers »

Frogfoot نوشته شده:حتی اگر این نامه واقعیت هم داشته باشه، ارزشی نداره، چون جناب انیشتن خودش را در موضع حق قرار داده و بررسی کرده کدوم دین با موضع حق وی همخوانی دارد، از همان دین هم تجلیل کرده!

ارزش داره چون اینشتین یه آدم معمولی نیست که حرفاش اهمیتی نداشته باشه. در ثانی اینشتین خودشو در موضع حق قرار داده چون وفقعا هم همینطور بوده و تا حالا هم کسی نظریاتشو رد نکرده.

چرا تا یکی از اسلام و ایران و ... تعریف میکنه میخوایم خرابش کنیم؟ یه مقدار انصاف بد نیست.
...وعده از حد بشد و ما نه دو دیدیم و نه یک!
Colonel I
Colonel I

پست توسط Frogfoot »

چرا تا یکی از اسلام و ایران و ... تعریف میکنه میخوایم خرابش کنیم؟ یه مقدار انصاف بد نیست.

عزیز جان، این خراب کردن فرد نیست! انیشتن هر کاری میتونسته کرده و الان مرده. اگر الان بگیم مسلمون بوده یا یهودی، یا به اسلام علاقه داشته یا نداشته، برای انیشتن فرقی نمیکنه. نکته اون چیزی هست که در پست بالا هم بهش اشاره کردم: "اگر من بخوام از این طریق اسلام بیارم، اساس اسلام من با زیر سوال رفتن نظریه انیشتن زیر سوال میره!"

در ثانی اینشتین خودشو در موضع حق قرار داده چون وفقعا هم همینطور بوده و تا حالا هم کسی نظریاتشو رد نکرده.

انیشتن که ماله زمان خودمون هست، و یک دانشمند معاصر محسوب میشه. قبل از انیشتن دانشمندانی بودند که نظریاتشان تا چند صد سال هم وحی منزل محسوب میشده، ولی الان نظریاتشان برای دانشمندان امروزی کاملا مردود شده هست! من فقط درباره یک نفر شنیدم که به حق در جایگاه حق بود، اون هم امیرالمومنین (ع) بوده و هست و خواهد بود. اگر بخواید یک فردی مثل انیشتن را در موضع حق ببینید، افق دیدتان هم محدود به انیشتن خواهد بود، اون هم انیشتن 50 سال قبل! افق دیدی را انتخاب کنید که بی نهایت باشد، و همیشه جای رشد داشته باشید، نه افقی که هنوز حرکت نکرده متوقف بشید و درجا بزنید.
Captain II
Captain II
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1622 بار
سپاس‌های دریافتی: 668 بار
تماس:

پست توسط Ra30ol »

دوستان به این نکته هم توجه کنید که ایشون با چه دقتی احادیث ما وروایات ادیان دیگر رو مطالعه فرمودند و به این نتیجه رسیدند.
خود این موضوع باعث شگفتی من شد. :smile:

در هر صورت تمجید یک چهره سرشناس از دین اسلام نباید باعث ناراحتی ما بشه :-)
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 468 بار
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

ولی الان نظریاتشان برای دانشمندان امروزی کاملا مردود شده هست

Frogfoot, عزیز

ضمن این که با منظورت موافقم ولی با این جملت موافق نیستم
در دنیای فیزیک نمیشه گفت نظریه ای کاملا مردوده .
مثلا این که بگیم با اومدن مکانیک کوانتوم مکانیک نیوتونی ککلا مردوده . بخوبی میدونیم که این طور نیست چون مکانیک کلاسیک برایی خودش در محدوده خودش کاربردهای فراوانی داره .
در مورد نظریه های انیشتین هم همینطوره . با وجود اومدن نظریات جدیدتر از اون بازهم میبینیم که مکانیک کوانتوم در محدوده خودش واقعا به درد بخوره . در واقع نظریات در محدوده هاو زمینه های خاصی منتشر میشن که در اون زمینه کارایی دارن . :P
Colonel I
Colonel I

پست توسط Frogfoot »

در دنیای فیزیک نمیشه گفت نظریه ای کاملا مردوده .
مثلا این که بگیم با اومدن مکانیک کوانتوم مکانیک نیوتونی ککلا مردوده . بخوبی میدونیم که این طور نیست چون مکانیک کلاسیک برایی خودش در محدوده خودش کاربردهای فراوانی داره .
در مورد نظریه های انیشتین هم همینطوره . با وجود اومدن نظریات جدیدتر از اون بازهم میبینیم که مکانیک کوانتوم در محدوده خودش واقعا به درد بخوره . در واقع نظریات در محدوده هاو زمینه های خاصی منتشر میشن که در اون زمینه کارایی دارن

مرسی از شما، من منظورم یک شاخه خاص از علم نبود. دوستمون تاکید داشتند که انیشتن در جایگاه حق هست، چون نظریه اش تا به امروز مورد قبول بوده. مثال من هم برای این بود که بگم پایدار بودن یک نظریه برای مدت 50-60 سال، نمیتونه لزوما به معنی این باشه که در آینده هیچ وقت این نظریه رد نمیشه. مثلا الان در علوم، و بخصوص فیزیک یکی از مباحث مهم این هست که به نظریه ایی برسند که بتونه بین نظریات موجود که هر کدام در مقیاس های محدودی درست عمل می کنند، یک وحدت بوجود بیاره. معلوم نیست که در آینده این تلاش ها به کجا میرسه، شاید سالها بعد همین نظریه انیشتن برای رسیدن به آن نظریه واحد یک سد محسوب بشه، و دانشمندان آن زمان تصمیم بگیرند این نظریه را کنار بگذازند، و نظریه جامع تری مطرح کنند. نظریه انیشتن با یک سری واقعیت ها تطابق داره، و هنوز واقعیت فیزیکی که نتونه با آن همزیستی کنه کشف نشده، ولی این به معنی آن نیست که وجود همچین واقعیتی محال هست. پس اثبات نظریه یک دانشمند در یک مقطع زمانی نمیتونه دلیلی بر بر حق بودن آن دانشمند بطور کلی باشه. به هر حال، در مثال مناقشه نیست.

موفق باشید
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

پست توسط Mil@d »

میدونم که هیچ ربطی به موضوع تاپیک نداره ولی دیدم بحث به نتیجه رسیده و نخواستم تاپیک جدید باز کنم... این را هم از انشتین داشته باشید :-)

تصویر

می گویند "مریلین مونرو " یک وقتی نامه ای نوشت به " البرت انیشتین " که فکرش را بکن که اگر من و تو ازدواج کنیم بچه ها یمان با زیبایی من و هوش و نبوغ تو چه محشری می شوند !

آقای " انیشتین " هم نوشت : ممنون از این همه لطف و دست و دلبازی خانم .واقعا هم که چه غوغایی می شود ! ولی این یک روی سکه است . فکرش را بکنید که اگر قضیه بر عکس شود چه رسوایی بزرگی بر پا می شود !
  بی  
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”