صفحه 1 از 1

این پسوردها کجا ذخیره می شوند؟

ارسال شده: پنج‌شنبه ۱ مهر ۱۳۹۵, ۳:۵۳ ب.ظ
توسط twinkle
این پسوردها کجا ذخیره می شوند؟


تصویر

سلام به همه شما دوستان و همراهان همیشگی هیوا

همه ما از پسورد استفاده می کنیم. پسورد عابربانک، پسورد ایمیل، پسورد سایت هایی که در آن ها عضو هستم، پسورد فایل های فشرده، پسورد بایوس، پسورد لاگین در سیستم عامل، پسورد درایوها و فلش ها، پسورد فایل های اکسل و PDF، پسورد موبایل و SMS، پسورد یاهو، تلگرام و وایبر و پسورد خیلی چیزهای دیگر.

بسته به درجه ارزش هر یک از آن ها، پسوردهای ما متغیر هستند. مثلا ممکن است از نظر شما در کامپیوترتان هیچ اطلاعات خاصی نداشته باشید و به همین دلیل بر روی آن پسورد نگذارید. و در حالت دیگر ممکن است در کامپیوتر تان آنقدر اطلاعات با ارزشی داشته باشید که هم در بایوس، هم برای ورود به سیستم عامل، هم برای درایو و هم برای فایل پسورد بگذارید و در نهایت آن را Encrypt نیز بکنید! گاهی اوقات نیز ما علاقه ای به استفاده از Username و پسورد نداریم ولی به ناچار باید از آن ها استفاده کنیم. مثلا برای دانلود یک فایل خاص از یک فروم، باید حتما در آن عضو شوید.

مساله دیگری که بر پسوردهای مورد کاربرد ما تاثیر گذار هستند، سیاست ها و Policy های مربوط به پسورد است. مثلا:

برای کارت عابر بانک حتما باید یک پسورد 3 یا 4 کارکتری و از نوع عددی استفاده کنید.
برای ساخت اکانت ایمیل در یاهو باید از پسورد 9 کارکتری استفاده کنید که حداقل 2 کارکتر متفاوت داشته باشد ( قبلا حتما باید پسورد Strong بوده و حداقل یک کارکتر با حرف بزرگ در آن استفاده می شد! )
به طور پیشفرض در اکتیو دایرکتوری باید پسورد کاربران حداقل 7 کارکتر و از نوع Strong باشد. این پسورد باید هر 42 روز تغییر کند.

تصویر

مساله دیگر در مورد پسوردها این است که بعضی از پسوردهایی که ما استفاده می کنیم متعلق به ما نیست! مثلا شما می خواهید به کامپیوتر همکارتان در شبکه Workgroup ریموت کنید. برای این کار باید حتما Username و Password کامپیوتر او را بدانید. همینطور برای دسترسی به منابع Share شده او نیز باید به طور پیشفرض Username و Password داشته باشید. همچنین بسیاری از فایل هایی که از سایت های مختلف دانلود می کنیم دارای پسورد هستند.

همه این موارد دست به دست هم می دهند تا ما برای راحتی بیشتر خود، به جای به خاطر سپردن پسوردها، آن ها را در جایی ذخیره کنیم. ذخیره کردن پسورد ها خود نیز مساله دیگری است! از نوشتن پسورد روی کارت عابر بانک و نوشتن روی کاغذ و چسباندن به دیوار گرفته تا نوشتن در یک فایلExcel و پسورد گذاشتن بر روی آن و سپس فشرده کردن آن و پسورد گذاشتن بر روی فایل فشرده و در نهایت تغییر پسوند zip یا RAR به پسوند نامعلومی مثل klsq !!

بعضی از نرم افزار ها این امکان را به ما می دهند تا پسورد را در آن ها ذخیره کنیم. برای مثال مرورگرها این امکان را به ما می دهند که Username ها و Password هایی که برای ورود به وب سایت ها استفاده می کنیم را در مرورگر ذخیره کنیم تا هنگام ورود دوباره به وب سایت ها، مجبور نباشیم آن اطلاعات وارد کنیم.


تصویر

همینطور نرم افزار WinRAR که نرم افزاری قدرتمند در مدیریت فایل های فشرده هست، این امکان را می دهد تا پسوردها را ذخیره کنید تا در آینده بتوانید برای Extract کردن فایل های فشرده استفاده کنید.


تصویر

در ویندوز نیز این امکان وجود دارد که وقتی به کامپیوتری Remote می کنید و یا به منابع Share متصل می شوید (و یا مواردی از این دست) اطلاعات مربوط به Login را Save کنید.


تصویر

اما یک سوال! این پسوردها کجا ذخیره می شوند؟

برای پاسخ به این سوال باید از دو زاویه به قضیه نگاه کرد. نگاه نرم افزاری و نگاه فیزیکی.

نگاه نرم افزاری:

در نگاه نرم افزاری از طریق ویزاردی که نرم افزار یا سیستم عامل برای مدیریت Username و Password ها در اختیار ما می گذارد به آن ها دسترسی پیدا می کنیم. برای مثال در ویندوز و در بخش User Accounts می توانیم اکانت کاربری ایجاد کنیم، به آن پسورد بدهیم و یا آن را تغییر دهیم و یا حذف کنیم.

نگاه فیزیکی:

در این حالت به دنبال فایلی می گردیم که سیستم عامل یا نرم افزار، Username و Password ها را در آن ذخیره می کند. (البته می پذیرم که این نگاه خیلی هم فیزیکی نیست!).

در این مقاله آموزشی تنها 2 مورد را بررسی می کنیم؛ مرورگر فایرفاکس و ویندوز.

فایرفاکس-نگاه نرم افزاری

برای دیدن Username و Password های ذخیره شده در این نرم افزار وارد قسمت زیر شوید:

Options > Security > Saved Passwords


تصویر


تصویر

فایرفاکس-نگاه فیزیکی

بر اساس توضیحات سایت فایرفاکس Bookmark ها، Cookie ها، History، Username و Password ها و سایر اطلاعات از این دست، در این محل نگداری می شوند:

%APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\


برای رفتن به این محل دکمه win keyیا win key+R را بزنید و آدرس بالا را در آن وارد کنید.

اطلاعات Login شامل آدرس وب سایتی که Username و Password برای آن ذخیره شده در فایلی به نام Logins.json قرار دارد.
Username و Password ها در فایل Key3.db قرار دارد.


تصویر

Windows Credentials-نرم افزاری

Windows Credentials شامل Username ، Password و آدرس محلی است که این Username و Password به آن متعلق هستند. مثلا هنگامی که می خواهید به کامپیوتری با نام Client1-PC ریموت کنید، در صورتی که تیک Remember my Credentials را بزنید، این اطلاعات ذخیره می شوند.

برای دیدن و مدیریت کردن این اطلاعات، دکمه win keyرا فشار دهید و عبارت Credentials را وارد کنید.


منبع : سایت هیوا شبکه