صفحه 1 از 1

مرغ و تخم مرغ؛ ارزان تر و متنوع تر

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۲ شهریور ۱۳۸۵, ۱۲:۲۶ ق.ظ
توسط achachi98
مرغ: مرغ زمانی غذای بسیار گرانی بود، ولی امروزه با تولید انبوه از ارزان ترین مواد پروتئینی است( البته منظور این نیست که مرغ اصولاً غذای ارزانی است). به سبب تغذیه یکنواخت در تولید انبوه، مزه گوشت مرغ افت کرده است و به خوبی مرغ خانگی یا رسمی نیست، ولی بسیار زودپز است. اما مرغی هم که بهتر تغذیه شده باشد گاهی به بهای گرانتر در بازار به دست می آید.
چربی مرغ بیشتر در پوست و دنبالچه آن جمع می شود؛ بنابراین اگر اینها را از مرغ جدا کنیم، گوشت نسبتاً بی چربی بدست می آوریم، که این روزها مراجع بهداشتی آن را توصیه می کنند.
برای بعضی از غذاها، ماند شنیسل یا فسنجان باید استخوان مرغ را گرفت؛ ولی در استخوان مرغ ژله و موادغذایی فراوانی هست که با جوشاندن در آب حل می شود و می توان آن را در یخچال نگهداری داشت و در درست کردن سوپ و سس و آش به کار برد . از فروشگاههایی که مرغ خرد کرده می فروشند استخوان مرغ را هم به بهای نسبتاً ارزان می توان خرید و برای درست کردن آب مرغ و ژله به کار برد.
برخلاف تصور برخی از بانوان محترم، خریدن استخوان مرغ به هیچ وجه موجب سرافکندگی نیست، بلکه دلیل بر کدبانوگری است. تکه های مرغ پخته را را می توان در آب غلیظ مرغ در یخچال گذاشت تا ژله ببندد به این ترتیب مرغ پخته را می توان بیش از 1 هفته در یخچال نگه داشت.

تخم مرغ: شاید کاربرد هیچ مواد غذایی به اندازه ی تخم مرغ تنوع نداشته باشد؛ از نیمرو و تخم مرغ آب پز گرفته تا خورش و کوکو و سس و بستنی و دسر و شیرینی، در موارد بی شمار تخم مرغ به صورت ماده شکل دهنده یا غلیظ کننده یا جلا دهنده به کار می رود. به علاوه، غالب گیاه خواران خوردن تخم مرغ را مجاز می دانند و برای آنها این ماده جانشین گوشت و مرغ و ماهی است.


نگه داری تخم مرغ:
تخم مرغ را از محیط آلوده ای گردآوری می کنند، بهتر است پیش از گذاشتن در یخچال آن را با آب و صلبون یا میه ظرفشویی بشوییم. اما باید توجه داشته باشیم که لعاب روی تخم مرغ نشسته در نگهداری آن موثر است و تخم مرغ شسته را نباید بیش از چند روز دز یخچال نگه داشت.