پايگاه هوايي آمريکايي العديد قطر در خليج هميشه فارس و همسايگي ايران

در اين بخش مي‌توانيد در مورد سلاح و ادوات جنگي دريايي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3309
تاریخ عضویت: شنبه ۱۰ آذر ۱۳۸۶, ۵:۵۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

پايگاه هوايي آمريکايي العديد قطر در خليج هميشه فارس و همسايگي ايران

پست توسط Mil@d »

به نام خداوند بخشنده مهربان
به نام خدای حافظ و نگهبان ایران و ایرانی
و به نام نامی جضرت دوست.

ضمن تبریک عید غدیر و تجلی ولایت مولا الموحدین حضرت علی مولای ما شیعیان بر همگی دوستان

دوستان علاقه مند به مباحث نظامی و تحلیل های پایگاه های نظامی کشورهای همسایه و همچنیم میهنمان ایران از اینکه در مقالات اندکی وقفه می افتد شرمنده…مشکل این است که مطالب نظامی سخت ترین نوع مقاله نویسی است.منابع بسیار محدود…وقت گیر بودن ترجمه…و وجود برخی اصطلاحات ثقیل که در فرهنگ لغت هم معانی اش را نمی توان یافت و مجبور به مراجعه با سایتهای تخصصی تر هستم…اگر از من طنز نویسی بخواهید ظرف چند دقیقه می تویسم ولی نظامی نویسی واقعا کار سختی است… چون بچه های سایت اکثرا تیزبین هستند و مو را از ماست بیرون می کشند تا انجا که ممکن است از اطلاعات شخصی خودم استفاده نمی کنم …چون به سرعت منبع می خواهند و توضیحات بسیار فنی که گاهی از عهده من خارج است…دوستان من تخصص من موتور های دریایی است نه دکترای استراتژی نظامی!!!…من اطلاعات نظامی خودطی سالها از دوران چهارم دبستان به بعد جمع اوری کرده ام و اینجا را فضایی مناسب برای ارائه دانسته هایم به شما می دانم.امید که کم و کاست ما را حلال کنید.

مقدمه طولانی شذ..ببخشید…

ابتدا کمی از کشور قطر:

دوستان قطر از دیر باز جز خاک ایران بوده است ولی به اشغال عثمانی در امد و سپس انگلیسیها و در سال 1971 استقلال یافت..11 هزار متر مربع مساحت دارد که بخش اعظم آن را بیابان های سوزان تشکیل می دهد و جمعیتی 600 هزار نفری دارد که تنها 40 درصد انها قطری اصیل هستند.امیر قطر شیخ ال ثانی از بی نظیر ترین رهبران جهان است که ظرف 10 سال قطر را از کشوری فراموش شده به یک از تاثیرگذارترین و ثروتمند ترین کشورهای جهان تبدیل کرده است..پایتخت ان دوحه و مقر شبکه ماهواره ای الجزیره است.قطر غیر از دوحه جای دیدنی خاصی ندارد و جذابیتی که دبی برای ایرانیها دارد را ندارد.
خطوط پروازی پیشرفته ای دارد و حتی خواستار ایرباس 380 نیز شده است.و در حال تجهیز ارت خود با همکاری آمریکا و فرانسه است.از نظر نظامی در حد چابهار هم توان دفاعی ندارد.
تا 200 سال آینده نیز خیالش از ثروت بادآورده گاز راحت است.مردمی راحت طلب دارد که تا ساعتها شباهنگام گرد هم می نشینند و به مجالس موسیقی عربی مشغولند.کلا برای توریسم جای جالبی نیست.و غروبهای بسیار دلگیری داردکمترین فاصله با ایران نیز جزیره بسیار کوچک فارسی و عسلویه است.


و اما پایگاه هوایی العدید:

دوستان همانطور که می دانید آمریکا نیزدیک به 40 پایگاه مختلف هوایی—زمینی—دریایی در گرداگرد میهن ما دارد.که عمده تمرکز نیرو در عراق و افغانستان است.

ولی از آن جهت که امپریالسم هدفش تسلط نامحسوس و اشعال اعلام نشده بر کشورهای جهان است در سایر کشورها نیز پایگاه دارد که آلمان—کره—ژاپن نیز در این زمینه رکوردار هستند.

پایگاه امریکاییها را در بحرین بررسی کردم که در حیطه نیروی دریایی آمریکا بود ولی این بار به پایگاه هوایی العدید می پردازم…

پایگاه العدید که در زمینی متعلق به ارتش قطر در بیابانی تفدیده در جنوب غربی دوحه پایتخت قطر قرار دارد…
قبل از اینکه آمریکاییها به آن بیایند محلی برای شب نشینی اعراب بدو و بیابان گرد با شترهای خود در آن اطراق می کردند تبدیل شده بود…

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا مستقر در تامپا ایالت فلوریدا در شهریور ماه 1381 مقارن با
سپتامبر 2002 حدود 2000 نظامی آمریکایی که چند ماهی بود از جنگ با افغانستان ترخص یافته بودند را به این پایگاه اعزام کرد.کی سی 135 ها و کی 10 ها برای سوخترسانی به جنگنده های بمباران کننده افغانستان از قبل در این پایگاه مستقر بودند.
مدتی کوتاهی بعد این تعداد به 2200 سرباز افزایش یافت و در آستانه جنگ آمریکا با عراق در اسفند 1381 به 10000 نظامی و بیش از 120 فروند هواپیما و هلی کوپتر افزایش استعداد یافت.
دولت کودتاچی قطر به سرکردگی فردی متحدب و متورم که تنومند ترین رییس دولت در جهان را دارا است و با کودتا پدر خود را از اریکه قدرت به زیر کشانید در سال 1375 با قرار گیری 30 جنگنده و 4 تانکر سوخترسان موافقت کرده بود.اما شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی به دلیل بحران های درونی رژیم تازه کودتا کرده اش اندکی تامل کرد و طرح را به تاخیر انداخت.
آمریکا نیز با قرار دارد ستاد فرماندهی نیروی هوایی خود در خلیج فارس در قطر با یک تیر دو نشان زد.از دست پایگاه سلطان ریاض و سنگ اندازی های شیوخ متعصب سعودی راحت شد و از سوی دیگر قطر که موقعیت فوق العاده استراتژیک در مرکزیت خلیج فارس و نزدیکی به خاک ایران و عراق و همچنین منافع نفتی امریکا در منطقه را داشت انتخاب کرد.
ساخت و ساز کامل این پایگاه برای آمریکا و قطر که مشترکا هزینه را پرداختند بیش از یک میلیارد دلار هزینه برداشت و طولانی ترین راه هوایی و پر تردد ترین مسیر نیروی هوای امریکا در منطقه شد.
هم اکنون ارتش قطر نیز استفاده های مشترکی در چارچوب پیمان نظامی مشترک خود با امریکا از این پایگاه دارد.
در سال 1378 امیر کوتاچی قطر یعنی شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی افراد مورد نیاز برای پایگاه را 10000 نفر اعلام کرده بود که شامل پرسنال پروازی---خدماتی—تعمیراتی و پشتیبانی و تدارکات بودند.
در فروردین 1379 ویلیلام کوهن وزیر وقت دفاع آمریکا به نقش راهبردی این پایگاه متروکه در حوادث آینده منطقه اشاره کرد که در ان هنگام کسی به حرفش توجه خاصی نکرد ولی ارام آرام مذاکرات پشت پرده پیش می رفت.
نقش محدودی به این پایگاه که شامل تدارکات و پشتیبانی ضروری به جنگنده های امریکایی و هواپیماهای نیروی هوایی آمریکا بود داده شد که بیشتر در رابطه با ماموریت های محوله در باره کنترل ایران و عراق در آن سالها بود.
در آن سالهای انزوای این پایگاه متروکه و بیابانی آمریکاییها به نیاز های این پایگاه به 30 الی 40 جنگنده اماده پرواز پی بردند و بدون سر و صدا ساخت ساختمان ها و تاسیسات لازم برای یک پایگاه هوایی در 35 کیلومتری جنوب غربی دوحه را به پیش بردند که به دلیل تامین کند اعتبار در ان سالها با سرعتی لاک پشتی پیش می رفت...

در پاییز 80 این پایگاه به یک مرکز کنترل هوایی منطقه تبدیل شد و کمک زیادی به ماموریت های نیروی هوایی در افغانستان و خلیج فارس نمود.
آندره اندریاس مهندس اصلی طراحی نوین پایگاه در مهر 80 در سانحه ای رانندگی در این کشته شد و کمپ به یاد او به کمپ اندی تغییر نام یافت.
اسکادران 823 اسب قرمز در اکتبر 2001 در پایگاه استقرار یافت در حالیکه هنوز پایگاه به وضعیت مطلوبی از لحاظ سرویس دهی به جنگنده ها نرسیده بود.
نزدیک به 10 میلیون دلار برای ترمیم رمپ پروازی..تاکسی وی و سایر ملزومات ضروری به سرعت اختصاص یافت.
ولی باز هم پروژه در گیر و دار سیر اداری با مشکل مواجه شد و تا ژانویه کاری پیش نرفت...ولی به سرعت با تغییر فرماندهی تا ماه مارس تکمیل شد و رمپی به وسعت 8 زمین فوتبال بزرگ احداث گردید.
در مارس 2002 دیک چنی معاون رییس جمهور امریکا با حضور در این پایگاه به بررسی مشکلات پرداخت و امیر قطر نیز وعده هرگونه همکاری را داد.
تا این زمان یعنی حضور چنی کلیه مسائل پایگاه به صورت سری دنبال می شد و خبری از ان درز نکرده بود.
در 17 مارس 2002 طرح توسعه و نوسازی پایگاه رسما به بهره برداری رسید و در طول 10 روز جنگنده های بیش از 12 ملیت مختلف در آن نشست و برخاست کردند.
و پایگاه به یک از مراکز مهم ائتلاف جنگ علیه تروریسم تبدیل شد.
در طی عملیات آزادی پایگاه به میعادگاه اف 16—کی سی 130—کی سی 135—کی سی 10 تبدیل شده بود.
در مارس 2002 با تیرگی شدید روابط عربستان و آمریکا بر سر موضوع حمله امریکا به عراق نیروی هوایی امریکا بسیاری از دستگاههای حساس و کامپیوتر های عظیم کنترل هوایی از پایگاه پرنس سلطان عربستا ن به العدید منتقل کرد.
و آمریکا بسیاری از پرسنل خود را از عربستان خارج کرد وبه قطر منتقل کرد و مرکز هوای امریکا از عربستان به قطر جایگزینی یافت.
قطر نیز اجازه استفاده نامحدود از خاک و هوا و آبهای کشورش برای حمله امریکا به عراق صادر کرد و آمریکا با خیالی آسوده به انجام عملیاتش پرداخت.
البته ناگفته نماند امریکا در ساخت این پایگاه تا اخرین روزها مردد بود و هنگامی که مخالفت های عربستا را دید به یکباره پرسنل این پایگاه از 2000 به 10000 افزایش یافتند.
البته سهم قطر نیز در هزینه های وارده چیزی حدود 400 میلیون دلار بود.و تامین میلیونها گالن سوخت و بسیار یاز مایحتاج پایگاه نیز بر عهده قطر بود.

در طول جنگ عراق بارها و بارها از ای نپایگاه عملیات نظامی علیه عراق صورت گرفت و مرکز فرماندهی عملیات بود.ارتشبد تامی فرانکس فرمانده عملیات در این پایگاه مستقر بود و سرتیپ بروکس کنفرانس های خبری را از سیلیه در نزدیکی العدید به سراسر جهان مخابره می کرد.

در حال حاضر این پایگاه همچنان در حال توسعه است و پرسنل نظامی ان از اینکه از فضای دلگیر و بیابانی چند سال پیش به محیطی سر سبز تر و مفرح تر و با امکانات تر مبدل شده راضی تر به نظر می رسند.
کلا اگر با دیدی وسیع تر به سیستم نظامی امریکا در منطقه بنگرید می فهمید که آمریکا چگونه یک در میان همسایگان ایران را به پایگاه های هوایی—دریایی خود تبدیل کرده است.

پایگاه هوایی مسقط عمان...پایگاه دریایی دبی...پایگاه هوای دوحه...پایگاه دریایی بحرین...پایگاه هوایی کویت...پایگاه هوایی دریایی زمینی عراق...پایگاه هوای اینجرلیک ترکیه...پایگاه هوایی باکو...پایگاه هوایی هرات افغانستان و بگرام کابل و حضور نیروهای زمینی در کل کشور...چندین پایگاه پراکنه در دیگر کشورها و حضور چندین ناو هواپیما بر...

تقریبا حضور نظامی امریکا در خاورمیانه و خلیج فارس متمرکز ترین و شلوغ ترین حضور این کشور است.

در خرداد ماه 1385 که جو تهدید نظامی علیه ایران سنگین شده بود امیر قطر سفری به تهران داشت و به خیال خودش آمد تا پیام امریکا را به ایران برساند بخشی از توان غیر حساس نظامی کشور و فیلمهای تهیه شده توسط نیروهای مسلح از موقعیت نظامی امریکاییها در منطقه را از نزدیک دید و وحشتزده با اطمینان یافتن از موشکباران پایگاه العدید توسط ایران در صورت بروز جنگ به سرعت به واشنگتن رفت و رسما اعلام بی طرفی در صورت بروز هر گونه درگیری کرد.

چندین رزمایش بسیار سنگین ارتش و سپاه به نامهای ذوالفقار و پیامبر اعظم و رصد توان نظامی ایران توسط همسایگان و بروز اختلال شدید در سیستم های نظامی امارات و عربستان و فاصله گیری از مرزهای ایران اعراب را تا مدتها از گردونه تحولات بیرون انداخت.

عکسهایی از رمپ پرواز--نمای کلی پایگاه--پرسنل--مرکز کنترل هوایی(نقاط سبز روی نمایشگر!!!)---



تصویر


تصویر


تصویر

تصویر

تصویر

کپی برداری بدون ذکر سنترال کلابز و نام مترجم و نویسنده نهایت بی انصافی است...خود دانید/میلاد
  بی  
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 3309
تاریخ عضویت: شنبه ۱۰ آذر ۱۳۸۶, ۵:۵۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

پست توسط Mil@d »

چند عکس دیگر از العدید----جنگنده ها---دیدار بوش از پایگاه----غبار روبی بنای یادبود مهندس سازنده----نمایی از شباهنگام دوحه


[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]
  بی  
Fast Poster
Fast Poster
پست: 274
تاریخ عضویت: جمعه ۸ آذر ۱۳۸۷, ۱:۳۰ ب.ظ
محل اقامت: network
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 486 بار

پست توسط snifferman »

تا اونجا که من می دونم این پایگاه ترابری همون جایی است که از طریق اون کمک ها و تسلیحات برای اسراییل در طول جنگ 33 روزه فرستاده شد
فوق العاده بزرگ و جالب ساخته شده
کاملا هواپیماهای ترابری و ... از جمله بمب افکن ب1 رو می شود دید همچنین سی 130
[External Link Removed for Guests]

در عکس دوم سمت چپ هواپیماهای بی 1 (بمب افکن)

عکس دوم هواپیماهای روشن Vickers VC-10
حجم عکس ها بالاست اما کیفیت توپ


[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “ادوات دريايي”