فایل های NTFS و FAT32 و تفاوت آنها

در اين بخش شما ميتوانيد درباره برنامه ها و نرم افزارهاي كامپيوتر به بحث و تبادل نظر بپردازيد

مدیران انجمن: Mahdi Mahdavi, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
New Member
پست: 6
تاریخ عضویت: شنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۹, ۷:۱۶ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

فایل های NTFS و FAT32 و تفاوت آنها

پست توسط AmirAman »

فایل سیستم FAT32
FAT مخفف عبارت File Allocation Table به معنی “جدول تخصیص فایل” است و FAT32 با پسوند ۳۲ به این معنی است که اطلاعات در تکه های ۳۲ بیتی ذخیره می شوند.
این نوع فرمت همزمان با عرضه ویندوز 95 مایکروسافت، جایگزین فرمت FAT16 شد که دارای محدودیت‌های خاص خودش بود. فایل‌های سیستمی FAT32 به دلیل قدیمی بودنشان، دارای مزایا و معایب مختلفی هستند.
فرمت‌های FAT32 اغلب توسط کامپیوترهای مدرن پشتیبانی خوبی صورت نمیگیرد.
بیشترین کاربرد FAT32 : را می توان در اتصال فلش و هارد دیسک به تلویزیون ، دستگاه دیجیتال ، کنسول بازی و ضبط خودرو دانست.
ظرفیت قابل پشتیبانی : یک درایو دارای سیستم فایل FAT32  می‌تواند برای حافظه های کمتر از 8 ترابایت استفاده شود.
حجم انتقال فایل : در سیستم فایل FAT حداکثر قادر به انتقال یک فایل کمتر از 4 گیگابایتی می باشید که از این حیث نیز محدودیت‌های آن کاملاً آشکار است.
درحالی که این فایل سیستم گزینه بسیار خوبی برای یک درایو یو اس بی فلش می باشد اما در ساختار و فرآیند بازگشت اطلاعات توصیه نمی شود.
سازگاری: سازگار با تمامی ورژن‌های ویندوز، مک، لینکوس، کنسول‌های بازی و همچنین بسیاری از قطعاتی که دارای پرت یو اس بی می‌باشند.
محدودیت‌ها: انتقال فایل تا حداکثر 4 گیگابات و همچنین حداکثر کمتر از 8 ترابایت فضای کلی
بهترین استفاده: استفاده در دیسک‌های قابل حمل همانند فلش ، هارد دیسک
[External Link Removed for Guests]

فایل سیستم NTFS
NTFS نیز مخفف “New Technology File System” به معنی “سیستم فایل با فناوری جدید” است و بر گرفته از سیستم فایل FAT است که در حال حاضر به عنوان سیستم فایل اصلی در ویندوز استفاده می شود.
این فرمت یک فرمت مدرن برای فایل‌های سیستم است. هنگامی که ویندوز را نصب می‌کنید، به صورت پیشفرض تمامی درایو‌های آن با فرمت NTFS خواهند بود. این فرمت برای نخستین بار با ویندوز XP بود که به سطح ویندوز پا گذاشت.
فرمت NFTS می تواند تعداد کلاسترهای بیشتری را نسبت به FAT32 پشتیبانی کند . در نتیجه ، کلاسترهای NTFS عموما کوچک و برای حفظ فضای دیسک سخت ، کارآمد هستند . یکی دیگر از مزایای NTFS پشتیبانی آن برای مجوزهای فایل و دایرکتوری است . این خصوصیت امنیتی ، اطمینان می دهد که فقط کاربران خاصی به فایلها و دایرکتوری ها ی ویژه دسترسی دارند .
این فرمت می‌تواند حداکثر حجم 1000 ترابایت داشته باشد و فایل‌هایی با حداکثر 16 ترابایت را قادر است تا انتقال دهد. وضعیت امنیت در این نوع فایل نیز بسیار پیشرفته تر از فرمت FAT32 بوده و هم از نظر شبکه و هم از نظر محلی، از فایل‌ها محافظت می‌نماید.
سازگاری: سازگار با تمامی ورژن‌های ویندوز اما در مک به صورت پیشفرض در حالت read-only قرار دارد و در بسیاری از سیستم‌های لینوکسی نیز ممکن است به طور پیشفرض در حالت read-only باشد. کنسول بازی Xbox One به خوبی نمی‌تواند از این فرمت پشتیبانی کند.
محدودیت‌ها: انتقال فایل تا حداکثر 16 ترابایت و همچنین حداکثر کمتر از 1000 ترابایت فضای کلی (تقریباً می‌توان گفت بی نهایت است)
بهترین استفاده: استفاده در درایو‌های سیستمی و سایر درایو‌های داخلی که به وسیله ویندوز قابل شناسایی و پشتیبانی کامل خواهند بود.
[External Link Removed for Guests]

FAT32 داراي اين امكانات مي باشد از طريق اين فرمت ميتوانيد هم ویندوزهاي 98 و ME و هم ويندوز xp و 2000 را روي سيستم نصب كنيد كه در مورد فرمت NTFS اين مورد فقط به ويندوزهاي 2000 و xp ختم ميشود.
ميتوانيد آن را به NTFS تبديل كنيد در حالي كه سيستم NTFS قابل برگشت به FAT32 نيست. (البته منظور يك درايو است كه پر باشد و بدون از دست دادن اطلاعات اين كار را انجام دهيد)
فرمت NTFS برای درایوهای اینترنال و داخلی بسیار مناسب است، درحالیکه فرمت exFAT برای فلش مموری‌ها بسیار قابل قبول بوده. با این حال شما بعضی اوقات نیاز دارید که درایوهای خارجی یا اکسترنال را به فرمت FAT32 ببرید اگر نوع exFAT، دستگاهی شما نیاز به آن دارید را پشتیبانی نکند.
ارسال پست

بازگشت به “نرم افزار كامپيوتر”