(كوروش تهامي) از نسل جوان بازيگران سينماي ايران است. از طرفي او از آن دست بازيگران با سواد سينماست كه تحصيلات دانشگاهي در مقطع بازيگري دارد. او ميگويد(به خاطر علاقه به هنر، كلاس اول دبيرستان را دو سال خواندم، يكسال تجربي خواندم و سال بعد به هنرستان هنر رفتم تا بتوانم به راحتي در يكي از رشتههاي هنر ادامه تحصيل بدهم.)
كوروش تهامي، دانشآموخته دانشكده تئاتر است و سالهاست كه تئاترهاي مختلفي از او به نمايش درآمده است، اما اولينبار كه وارد حيطه سينما شد، در 25 سالگي بود كه اولين فيلم سينمايياش را بازي كرد؛ فيلمي به نام (سينما سينماست.) از ديگر كارهاي سينمايي او كه در چند سال اخير در آن به ايفاي نقش پرداخت، ميتوان به اين زن حرف نميزند، شبانه، به رنگ ارغوان، از دور دست، سرگيجه و نسل جادويي كه به تازگي بازي در آن را به پايان رسانده، اشاره داشت... او از مرحوم (ساموئل خاچيكيان) به نيكي ياد ميكند و ميگويد زنده ياد يك كار تلويزيوني به نام(گلهاي سياه) ساخت، كه من در آن بازي كردم، اما هيچوقت پخش نشد... او دليل موفقيت مجموعه زير تيغ، را صميميت دستاندركاران اين مجموعه ميداند. براي گفتگو با كوروش تهامي، كمي سختي كشيديم، چرا كه او به مطبوعات بياعتماد است. ميگويد: (دو سال پيش با يك نشريه گفتگو كردم، در همان زمان آنان گفتههاي مرا تحريف كردند كه من همان زمان اعتراض كردم، اما دو سال بعد، باز هم تعدادي ديگر از نشريات، نكات خصوصي از آن برداشت و مطالبي ديگر به آن اضافه كردند كه روح من اصلا خبر ندارد. )از اينرو تا اعتماد او را كسب كرديم، مدت زمان زيادي طول كشيد، به هر حال گفتگو با (رضا)ي مجموعه زير تيغ خالي از لطف نيست. اين گفتگو را بخوانيد، اگر چه نتوانستيم، در مورد زندگي شخصي او پرسشهاي زيادي بپرسيم، زيرا وي اعتقاد دارد كه نبايد وارد حريم خصوصي افراد شد...گفتني است در دو روز مختلف با او و الهام حميدي به گفتگو نشستيم، چرا كه پيدا كردن آنها به سختي امكان پذير بود.
_ در كجا به دنيا آمديد و تحصيلاتتان تا چه مقطعي است؟
تهامي: در ارديبهشت ماه سال 1350 در تهران به دنيا آمدم. ديپلم گرافيك دارم و ليسانس بازيگري تئاتر را هم به آن اضافه كنيد. تا كلاس اول راهنمايي را در محله (پامنار) تهران بودم و پس از آن در محلههاي سعادتآباد و شهرك غرب، در حال حاضر هم در غرب تهران ساكن هستم.
_ از سال 85 برايمان بگوييد؟ سال
خوبي بود؟
تهامي: خوشبختانه سال پر كاري داشتم. از دي ماه 84 تا اواخر تيرماه 85 در مجموعه (زيرتيغ) بازي كردم. در حال حاضر هم در مجموعه (ساعت شني) به كارگرداني (بهرام بهراميان) بازي ميكنم كه در روزهاي پاياني تصويربرداري است و همچنين در يك فيلم سينمايي به نام (نسل جادويي) به كارگرداني (ايرج كريمي) بازي كردم كه تصويربرداريآن تابستان پايان يافت.
_ در مورد اين دو كار بيشتر توضيح بدهيد.
تهامي: در مجموعه (ساعت شني) كه قرار است از شبكه اول سيما پخش شود، بازيگران بزرگي چون داريوش ارجمند، ژاله علو، رويا نونهالي، رويا تيموريان، نسرين مقانلو، پوريا پورسرخ، برزو ارجمند و كمند اميرسليماني ايفاي نقش ميكنند و در فيلم سينمايي (نسل جادويي) همبازي هديه تهراني، رامبد جوان، باران كوثري، شاهرخ فروتنيان و نگار جواهريان هستم، در ضمن مهر ماه امسال براي اجراي تئاتر به آلمان رفتم كه سفري بسيار پربار بود.
_ كارهاي هنريتان را به اختصار معرفي كنيد؟
تهامي: در بيشتر از بيست تئاتر اجرا داشتم كه اگر بخواهم تعدادي از آنها را نام ببرم بايد به (فردا و قهوه تلخ) اثر شبنم طلوعي اشاره داشته باشم؛ همچنين شمس به كارگرداني امير دژاكام، سلطان مار به كارگرداني گلاب آدينه، تلخ بازي به كارگرداني شهره لرستاني، رومئو و ژوليت وشازده احتجاب به كارگرداني دكتر رفيعي و بيژن و منيژه و بازگشت به خانه پدري از كارهاي خوب من در زمينه تئاتر بود.در زمينه سينمايي هم، شبانهبه كارگرداني اميد بنكدارو كيوان علي محمدي؛ اين زن حرف نمي زند به كارگرداني احمد اميني، به رنگ ارغوان به كارگرداني ابراهيم حاتميكيا، از دور دستبه كارگرداني رامين محسني؛ سرگيجه به كارگرداني محمد زرين دست ومريم مقدس به كارگرداني شهريار بحراني از جمله كارهاي چند سال اخير من است. در تلويزيون هم ميتوانم به بچههاي خيابان، قلب يخي، مشق عشق و فيلمهاي تلويزيوني زندگي برگبرگ و گنج و همچنين مجموعه پخش نشده آشيانه سيمرغ ساخته (شهرام اسدي) اشاره كنم.
_ تصويربرداري زير تيغ از چه زماني آغاز شد و چند قسمت است؟
تهامي: از دي ماه سال 84 آغاز شد و ميدانم كه بيشتر از بيست قسمت است. تعداد دقيق قسمتهاي آن را نميدانم چرا كه در مونتاژممكن است تغييراتي حاصل شود.
_ جمعآوري اين همه بازيگر سرشناس كار راحتي نيست، ايفاي نقش در (زير تيغ) چه تجربههايي را براي شما به همراه داشت؟
تهامي: بسيار لذتبخش بود. زماني كه سكانسي مقابل دوربين ميرفت، هنر بازيگران را به خوبي درك ميكرديد، چشمها به طور كامل ميديدند كه آنها چگونه نقشها را با چه توانايي كه حاصل سالها تجربه اندوزي است، ايفاء ميكنند.
_ پيام (زير تيغ) چيست؟ آيا شما اعتقاد داريد كه يك اتفاق كوچك ميتواند به راحتي زندگي افراد را از هم بپاشاند؟
تهامي: به نظر من (زيرتيغ) ميخواهد، تصميمگيري و انتخاب افراد در لحظات سخت را به تصوير بكشد، اينكه بدانيم در چنين لحظاتي چگونه انتخاب كنيم، چگونه عمل كنيم، چگونه تصميم بگيريم و همچنين گاهي اوقات، چشمپوشي و گذشت را سرلوحه كار خود قرار دادن ميتواند بلاها را دور كند و انسانها را نجات دهد. زير تيغ را اگر خوب ببينيم، نكات مثبت زيادي دستگيرمان ميشود كه جا دارد از (محمدرضا هنرمند) كارگردان اين مجموعه قدرداني كنم اوبه واقع (هنر) خود را به نمايش كشيد.
_ زير تيغ يعني چه؟
تهامي: اگر چندقسمت ديگر صبر كنيد و به انتظار بمانيد، معنايش را متوجه خواهيد شد.
_ دوست داريد، در هنر ايران تا كجا
پيش برويد؟
تهامي: تا جايي كه بدانم حرفي براي گفتن دارم و قدر و منزلت يك هنرمند رعايت شود.
_ چه اتفاقي بايد بيفتد تا به يك بازيگر
سوپراستار بگويند؟
تهامي: در ايران را واقعا نميدانم!!!؟؟؟ (حتما سه علامت تعجب و سه علامت سوال را بنويسيد). در ايران در اين زمينه منطق و فلسفه درستي وجود ندارد.
_ برخورد مردم با شما در اين وادي چگونه است؟
تهامي: مردم پس از ديدن بازيهايم، در كوچه و خيابان، هميشه مرا مورد لطف خود قرار ميدهند. خداوند را سپاس ميگويم كه نقشآفرينيهايم مورد توجه قرار ميگيرد، به خصوص مورد توجه مشكلپسندها...
_ ميخواهيم كمي برايمان از خاطرات اين مجموعه بگوييد، چيزي يادتان است؟
تهامي: خاطره خاصي ندارم، چرا كه هفتماه مدام در كنار يكديگر زندگي كرديم. كار با محمدرضا هنرمند و در كنار بازيگران بزرگي چون پرستويي، طهمورث، معتمدآريا و... برايم دنيايي از تجربه بود.