سلام دوست عزیزیکی از دوستان نوشته شده: سلام
من مشکل کولر دارم
ماشینم اسپرو هست
سری اول که کولر را گاز زدم سه روز کار کرد دیگه کار نکرد بردم تعمیرگاه گفت کمپرسور از کار افتاده .
گفتم چرا ؟
گفت مسیرش کثیف بوده باعث شده کمپرسور از بین بره
بعدش کمپرسور رو عوض کرد
طی یک روز دیدم از جلو کاپوت داره دود میاد خاموش کردم بردم تعمیرگاه
گفت کمپرسور خرد شده
گفتم چرا؟
گفت قطع کن پشت کمپرسور سیم کشی شو قطع کردند یکسره کردند دور موتور بالا رفته قفل کرده
حالا هم که دوباره عوض کرده کولر را روشن میکنم ماشین جوش میاره
تو رو خدا بگید چیکار کنم آیا تعمیرکارش دغل نمی کنه؟
رُک و صادقانه باهاتون حرف میزنم :
اطلاعاتِ کمِ شما از طرز کار سیستم کولر ماشینتون باعث شده مثل خیلی از مردم اسیر دست مکانیکهای ناوارد و یا بی وجدان و یا ناواردِ بی وجدان بشین و هر چی میگن بی چون و چرا انجام بدین که نتیجه اش شده این
.
سیستمهای مختلف ماشین ساده هست . یه مشتی قطعات رو به هم وصل کردند . هر قطعه یه کاری انجام میده . این قطعات و کل سیستم احتیاج به نگهداریِ صحیح و استفاده ی صحیح و چک کردن و سرویس و تنظیف و تنظیم و رگلاژ , و در موارد لزوم احتیاج به تعمیر یا تعویض قطعه داره
والسلام
سیستم های جلوبندی , فرمان , کمکها و فنرها , چرخها , ترمزها , کولر , بخاری , خنک کننده ی موتور , سیستم روغنکاری قطعاتِ موتور , تولید نیرو (موتور) , انتقال و تغییر نیرو (گیرباکس) , سوخت رسانی , تولید برق , چراغها , شیشه ها , شیشه بالابرها , برف پاک کن , شیشه گرم کن , قفلها , لولاها و غیره رو باید وقت گذاشت یاد گرفت تا اسیر دست ناواردها و دزدها نشیم
حالا بعضیها میگن ای بابا من برم همه ی اینها رو از کجا یاد بگیرم ؟ کی وقتش رو داره ؟ کی حوصله داره ؟
جوابش:
نمیخواین وقت بذارین باد بگیرین ؟ نتیجه اش هم میشه همین که ماشین همیشه کلی مشکلات داره و کلی هم سرتون کلاه میره و اعصابتون خرد میشه و کلی هم پول ضرر میکنین
========================
مهمترین قطعات کولر اینه :
معمولاً 2 مدل کولر داریم در ماشینها:
نوع اول مثل پراید و ماتیز , قطعاتش به ترتیبِ حرکتِ گاز و روغن در اونها شامل:
کمپرسور و کلاچ کمپرسور , کندنسر , دِرایر یا همون خشک کن یا همون کپسول رسیـور , سوئیچ فشار , اِکسپَنشِن والو یا همون شیر انبساط , اواپراتور و لوله ها . والسلام
.
نوع دوم مثل سیلو و ریسر و پژو و غیره , قطعاتش شامل:
کمپرسور و کلاچ کمپرسور , کندنسر , سوئیچ فشار , فیلتر مدادی یا همون اوریفیس تیوب , اواپراتور , تِرمیستور یا سنسور برفک سنج که چسبیده به اواپراتور هست , اکومولِیتور یا همون رطوبت گیر ,لوله ها ,. والسلام
.
فیلتر مدادی و اکومولیتر و درایر و تمام اورینگها باید 5 سال یک بار عوض بشه تا کمپرسور به فنا نره
.
در فصل سرما هم باید هر 10 روز یک بار کولر 5 دقیقه گاز کنه زیر آفتاب تا داخل سیستم همیشه چرب باشه
.
کندنسر وقتی بیرونش پر از حشرات و گل و لای میشه باید از سمتِ برعکسش با فشار بسبار شدید آب شسته بشه وگرنه کلی مشکلات پیش میاد
اگر بیرونِ کندنسر له شده و خرابه باید عوض بشه وگرنه کلی مشکلات پیش میاد .
.
هر قطعه ای که عوض میشه باید به اندازه ی روغنی که داخلش مونده , روغن به سیستم اضافه بشه تا روغن کمپرسور کم نشه و به فنا نره . مثلاً داخل اکومولیتر یا کپسول رسیـور نو باید یک استکان روغن کولر ریخته بشه از سوراخ ورودیش IN
.
در روزی که شرجی هست یا گرد و غبار زیاده نیاید سیستم کولر باز بشه .
.
اورینگها و کاسه نمدها و بلبرینگها رو باید از مغازه اورینگ فروشی خرید نه از لوازم یدکی خودرو
بعضی از مردم فقط گاز میزنند توی کولر و خداحافظ !!!! . سرویس و نگهداری ابداً !!!! خب نتیجه اش میشه مشکلات و اعصاب خردی و ضرر مادی
.
==============================
اینکه میگین حالا با روشن کردنِ کولر , موتور جوش میاره , ممکنه فنِ جلوی رادیاتور روشن نمیشه با روشن کردنِ کولر .