ريز نكته هايى راجع به ماهى

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هنر آشپزي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: achachi98, شوراي نظارت

ارسال پست
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 1420
تاریخ عضویت: دوشنبه 17 مهر 1385, 9:56 am
محل اقامت: سرزمین تاریکی ها
سپاس‌های ارسالی: 1082 بار
سپاس‌های دریافتی: 869 بار
تماس:

ريز نكته هايى راجع به ماهى

پست توسط gigi64 »

تصویر
از آنجايى كه يكى از رسوم ما ايرانيان در شب سال تحويل خوردن سبزى پلو با ماهى است، اين روزها به هريك از مراكز فروش اين آبزى پرخاصيت كه سرى بزنيد با صفى طويل از افرادى مواجه مى شويد كه منتظر خريد ماهى مورد نظرشان هستند ولى آنچه بايد مورد توجه قرار بگيرد تنها انتخاب نوع ماهى مطابق با ذائقه اهالى خانواده نيست؛ بلكه خريد ماهى به لحاظ تازگى و كيفيت و همچنين انجام مراحل پس از آن يعنى پاك كردن و نگهدارى نيازمند رعايت نكاتى است كه به پاره اى از آنها در ذيل خواهيم پرداخت. لازم به توضيح است اين توصيه ها در مورد همه انواع ماهى ها فارغ از محل صيدشان، صدق مى كند.
۱- ماهى اى را خريدارى كنيد كه داراى پوستى براق، مرطوب و چشمانى روشن و شفاف و كمى برجسته باشد. چشم هاى فرورفته و پوششى كدر نشانه ماهى فاسد است. در ضمن در دور چشم هاى ماهى هرگز نبايد طوقى همچون عينك به رنگ قرمز ايجاد شده باشد. اين حلقه خونى از جمله نشانه هاى فساد ماهى است.
۲ - پوشش روى آبشش ها را با دست بلند كرده و به رنگ آبشش ها دقت كنيد. اگر رنگ آنها صورتى و يا صورتى مايل به قرمز باشد، ماهى تازه و سالم است. در صورتى كه اين رنگ تيره بوده و به خاكسترى متمايل گشته باشد، از خريد اين ماهى بپرهيزيد.
۳- فلس هاى ماهى تازه محكم بوده و به راحتى با دست كنده نمى شوند. حال آنكه در ماهى هاى مانده و فاسد فلس ها با كوچكترين فشارى از طريق دست يا چاقو از بدن ماهى جدا مى گردند.
۴ - با انگشت دست خود به پوست بدن ماهى فشار وارد كنيد. به طور طبيعى در محل اين فشار فرورفتگى ايجاد مى شود حال اگر اين فرورفتگى به سرعت به حالت اوليه بازگشت، اين نشانه يك ماهى سالم و تازه است ولى در صورتى كه به همان حالت باقى ماند به تازگى ماهى شك كنيد. بهترين قسمت براى اين امتحان، بخش زيرين آبشش ها است زيرا در اين محل، گوشت فشرده تر است.
۵ - همه ما با بوى نه چندان خوشايند ماهى آشنا هستيم ولى اگر ماهى انتخابى شما داراى بويى ناآشنا و تند و غير قابل تحمل بود، اين مهمترين اخطار براى يافتن ديگر علائم فساد ماهى به حساب مى آيد.
۶ - ماهى را با توجه به ابعادش، بر روى چهار و يا دو انگشت يك دستتان بگذاريد. ماهى تازه و سالم به حالت صاف و افقى بر روى انگشتان قرار مى گيرد در صورتى كه ماهى مانده به حالت هلالى و Uشكل خميده مى شود.
۷ - ماهى هاى تازه دهانشان بسته است ولى وقتى ماهى مانده باشد دهانش نيز باز مى ماند.
۸ - مخرج ماهى هاى تازه فرورفته و به رنگ قرمز متمايل به صورتى است در حالى كه در ماهى هاى كهنه، مخرج بيرون آمده و تيره رنگ است.
۹- به عنوان آخرين امتحان اگر ماهى تازه را در آب سرد بيندازيد ماهى در آب غوطه ور مى شود. اين مسئله نشانى از فاصله زمانى كم ميان صيد و عرضه آن است.
• چند پيشنهاد براى پاك كردن ماهى
۱ - دستانتان را به نمك آغشته كنيد. اين كار نه تنها از ليز خوردن ماهى جلوگيرى مى كند بلكه بوى بد آن را نيز از دستان شما مى زدايد.
۲ - اگر ماهى يخ زده اى خريدارى كرده و قصد داريد فلس آن را بكنيد اين كار را در همان حالت يخ زده انجام دهيد.
۳ - كندن فلس ماهى در زير شير آب يكى ديگر از راهكارهاى تسريع در پاك كردن ماهى است.
۴ - سبدى بزرگ و گود را داخل كاسه ظرفشويى قرار داده و مرحله كندن فلس را در همان سبد انجام دهيد. به اين ترتيب مشكل ليز خوردن كمتر خواهد شد.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1249
تاریخ عضویت: شنبه 11 شهریور 1385, 7:40 pm
سپاس‌های ارسالی: 1041 بار
سپاس‌های دریافتی: 1699 بار

پست توسط Achilles »

توي ترکيه که من زندگي ميکنم حتما بعد از ماهي شيريني ميخورن


میگن خوبه ، باید خورد
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 1045
تاریخ عضویت: شنبه 31 تیر 1385, 12:05 pm
محل اقامت: بزقوش?؟قافلانکوه
سپاس‌های ارسالی: 2945 بار
سپاس‌های دریافتی: 2310 بار

پست توسط achachi98 »

راههاي تشخيص ماهي سالم از ماهي فاسد



۱- بوي ماهي : ماهيهايي كه تازه هستند تقريبا بوي مطبوعي دارند و اگر از آبهاي شيرين صيد شده باشند بوي گياهان آبزي همان منطقه را مي دهند .ولي ماهي فاسد بوي نامطبوعي دار دكه بيشتر اوقات بوي آمونياك و ترشيدگي و در اثر پيشرفت فساد بوي گنديدگي مي دهد.

۲- حالت فلسها و پولكها در ماهي : در رابطه با ماهيهاي تازه فلسها كاملا به بدن چسبيده و به سختي جدا مي شوند در حالي كه در ماهيهاي فاسد فلسها برجسته و به راحتي كنده مي شود .

۳- شكل بدن ماهيها: بدن ماهيهاي تازه قابليت ارتجاعي دارد و فاقد ترشحات مي باشند ولي بدن ماهيهاي فاسد اگر با انگشتان فشاري روي بدن ماهي وارد مي شود كاملا ايجاد فرو رفتگي مي كند و ترشحات بدن ماهي زياد و حالت چسبندگي دارد.


۴- چشمهاي ماهي: درماهيهاي تازه چشم علاوه بر اين كه شفاف درخشان است ، حالت كاملا محدب دارد در صورتيكه در ماهيهاي فاسد چشم ماهي تيره و كدر است و كره چشم بطور كامل در حفره چشم فرو رفته است .

۵- سرپوش گوشها: در ماهيهاي تازه سرپوشها بطور كامل و تقريبا چسبيده هستندو سطح داخلي آنها لكه ندارد ولي در ماهيهاي فاسد اين سرپوشها تقريبا جدا هستند و بر روي سطح داخلي آنها لكه هاي قهوه ايي و قرمز رنگ ديده مي شود.

۶- حالت آبششها: در ماهيهاي تازه آبشش ها مرطوب و به رنگ قرمز روشن هستند. ولي در ماهيهاي فاسد آبششها مرطوب نبوده و رنگي خاكستري دارند.


[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]

Atlantis اگر اومدی به من pm بده منتظرتمتصویر
ارسال پست

بازگشت به “هنر آشپزي”