[External Link Removed for Guests] با ورود زیردریاییهای روسی به کشور، همزمان با سعی در کشف و رفع عیوب این زیردریاییها تلاشها برای شروع مطالعه و ساخت زیردریایی در ردههای مختلف متناسب با نیاز بومی نیز آغاز شد. بعد از تولید زیردریایی غدیر به عنوان یک زیردریایی کوچک متخصصان ایرانی اقدام به طراحی و ساخت زیردریایی های سنگین در رده وزنی 500 و 1000 تن کردند.

به گزارش [External Link Removed for Guests]، زیرسطحی 527 تنی فاتح به عنوان یک زیردریایی نیمه سنگین تلقی شده و تناژ آن هم در زیرسطح 593 تن است. این زیر دریایی مجهز به سیستم سونار (سیستم صوتی برای شناسائی دشمنان) و همچنین سیستم دفاع موشکی معروف به سیستم آتشین تورپیدو است.
طبق اعلام منابع رسمی، این زیردریایی دارای دو اژدر ذخيره است که از این عبارت دو برداشت متصور میشود بدین ترتیب که یا دو اژدر به همراه چهار اژدر موجود در پرتابگرها در این زیرسطحیوجود داردو یا به ازای هر پرتابگر 2 اژدر ذخیره پیشبینی شده که در صورت وجود حالت دوم، پایایی جنگافزار فاتح بسیار بالا است.
این زیردریایی توانایی حرکت در عمق 200 متر را به صورت عادی داشته و بیشینه عمق قابل دستیابی برای آن هم 250 متر است.
زیردریایی فاتح که هم اکنون ساخت آن به مرحله نهائی نزدیک می شود دارای سیستم بسیار پیشرفته تطبیق با محیط و آبهای گرم خلیج فارس است و عملا وزنه اصلی در خلیج فارس محسوب می شود. توسعه این ناوگان عظیم از زیردریایی ها میتواند ایران را به یک قدرت بلا منازع در خلیج فارس تبدیل کند که کشورهای دیگر هرگونه طمع نسبت به این آبهای گرم را از سر خود بیرون کنند.