آلودگی 80درصد نمک های موجود در بازار

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث پزشکي و بهداشت به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Dr.Akhavan, شوراي نظارت

ارسال پست
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 7545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه 26 آذر 1387, 4:20 pm
سپاس‌های ارسالی: 9280 بار
سپاس‌های دریافتی: 22101 بار

آلودگی 80درصد نمک های موجود در بازار

پست توسط sinaset »

 تصویر 
به‌دلیل وجود فلزات سنگین در نمک‌های تصفیه نشده، این نمک‌ها به‌عنوان یکی از عوامل تشدید‌کننده سرطان محسوب می‌شوند.
مهندس رضا غلامی، رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت، گفت: مصرف نمک‌های تصفیه نشده به‌دلیل وجود رسوبات، مشکلات گوارشی را به‌دنبال دارد؛ همچنین یکی از عوامل تشدید‌کننده سرطان محسوب می‌شود.

به گزارش همشهری، جمع‌آوری 50تن نمک تصفیه‌نشده و بدون پروانه ساخت توسط وزارت بهداشت و آلودگی 80درصدی نمک‌‌های موجود در بازار این سؤال را در ذهن متبادر می‌کند که مصرف این نمک‌ها چه خطراتی را به‌دنبال دارد؟ و از همه مهم‌تر اینکه این خطرها را تا چه حد باید جدی تلقی کرد؟

هشدار در باره ناخالصی نمک‌های موجود در بازار، بحث جدیدی نیست؛ با این حال، حتی اگر فرض کنیم بیشتر نمک‌های خوراکی موجود در بازار، غیراستاندارد هستند و بیشتر این نمک‌ها در واحدهای نمک کوبی سنتی، بسته بندی می‌شوند و این واحدها توان حذف ناخالصی‌های موجود در نمک را ندارند، آیا مصرف این نمک‌ها خطرناک است و باید محدود شود؟

این نکته را هم در نظر داشته باشید که وزارت بهداشت و درمان از سال 81تاکنون، پروانه ساخت واحدهای نمک‌کوبی سنگ‌نمک را تایید نکرده، اما بسیاری از این واحدها، بدون پروانه کماکان به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

دکتر ناصر رجب‌زاده، متخصص صنایع غذایی معتقد است: «ناخالصی‌های موجود در نمک‌های تصفیه نشده شامل سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم، فلور و سایر عناصر سنگینی است که بر اندام‌های داخلی بدن تأثیرات مخربی دارد

وی ادامه می‌دهد: «نمک به‌صورت استخراج شده از معدن یا دریا در هر دو شکل، ناخالصی‌های فراوانی دارد که عمده‌ترین آنها، «سولفات کلسیم» یا همان «گچ» است که نوع دوم به خاطر سفید بودن، قابل تشخیص از اصل نمک نیست.»

دکتر رجب زاده، وجود گل و لای را یکی دیگر از ناخالصی‌های موجود در نمک عنوان می‌کند و می‌گوید: «از هر 120 تن نمک تولیدی تصفیه، 6تا 10 تن گل و لای خارج می‌شود که وجود و مصرف مستمر این میزان ناخالصی در نمک‌های سنتی مشکلات و بیماری‌های جسمی را به همراه دارد.

طعم نمک‌های سنتی هم به خاطر داشتن میزان قابل توجهی ناخالصی منیزیم که طعم تلخ دارد با طعم نمک‌های دیگر فرق دارد و این نیز یکی از نشانه‌های ناخالصی به شمار می‌آید.»
عوارض خوردن فلزات سنگین

دکتر کیمیاگر، متخصص تغذیه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به اهمیت تصفیه ناخالصی‌ها از نمک خوراکی اشاره می‌کند و می‌گوید: «از نظر استاندارد، نمک‌های غیرتصفیه باید حداقل 99 درصد و نمک‌های تصفیه شده 99 و نیم درصد خلوص داشته باشند اما فعالیت تولیدکنندگان نمک غیرتصفیه‌ای به روش سنتی، متمرکز بر استفاده از رگه‌های سنگ‌های معدن است و این موضوع درصد ناخالصی‌ها را بالا می‌برد.»

وی در ادامه به عوارض ناشی از مصرف فلزات سنگین اشاره می‌کند و می‌گوید: «یکی از مشکلات اساسی که ممکن است پیش بیاید، اختلال در عملکرد کلیه‌هاست؛

چرا که کلیه‌ها مسئول دفع مواد سمی از بدن هستند و تجمع این مواد به مرور زمان به بافت کلیه آسیب می‌رساند.» وی مس را یکی از عناصر ضروری برای بدن برمی‌شمارد و می‌گوید: «باید توجه کرد که مقدار مس موجود در نمک‌ها به چه میزان است.

اگر مس، بیش از حد نیاز به بدن برسد، با ایجاد اختلال در جذب آهن و روی باعث کم‌خونی و فقر آهن شده و بر سلامتی غدد جنسی و باروری تأثیر می‌گذارد.»

علی اکبر ساداتی، رئیس انجمن صنعتی تولید‌کنندگان نمک نیز به انواعی از نمک‌های تصفیه نشده و سنتی اشاره می‌کند و می‌گوید: «اگر چه این نمک‌ها با رونوشته «نمک یددار» در بازار عرضه می‌شوند، اما ید مصرفی در آنها ارزان قیمت و غیراستاندارد است و خطرات زیادی را برای سلامت افراد به‌دنبال دارد.»

با این اوصاف، به‌نظر می‌رسد عرضه نمک‌های فله‌ای (باز) و یا بسته‌بندی شده غیراستاندارد هم یکی از دغدغه‌های نظام سلامت به شمار می‌آید و تلاش برای حذف این نمک‌ها از چرخه مصرف نیز ضروری به‌نظر می‌رسد؛ مسئله‌ای که البته مصرف‌کنندگان باید بیشتر به آن توجه کنند.

به نقل از همشهری انلاین
عکس ،جم نیوز
مطالعه بیشتر در رابطه با نمک
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.
با عرض پوزش،دیگر در انجمن حضور ندارم،که به پیام ها پاسخ بدم.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 714
تاریخ عضویت: جمعه 3 دی 1395, 5:17 pm
محل اقامت: تبریز
سپاس‌های ارسالی: 1740 بار
سپاس‌های دریافتی: 835 بار

Re: آلودگی 80درصد نمک های موجود در بازار

پست توسط ho3ein2000 »

با سلام
امروز خیلی توصیه میشه نکدان از سفره حذف بشه
ولی طبق تحقیاتی که شده ابن سینا تاکید زیادی برای مصرف نمک داشت
تو دین اسلام هم توصیه شده غذا رو با نمک شروع و تموم کنیم
پس چرا اینقد نمک مضره؟
چون فرمول نمک بقول تصفیه شده NACL هست
در حالی که نمک مورد نظر اسلام KCL هست
نمک موجود در دریاچه ارومیه مشخصات ببسیار خوبی داره و توصیه میکنم استفاده کنید
دوستان لطفا در مورد نمک و مطالب بالا کمی تحقیق کنید
خدا یاور بنده اش هست~ تا وقتی که بنده یاور برادرش باشه
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد پزشکي”