شرکت آمریکایی «بوئینگ» با هواپیمایی ایران به توافق رسیده است تا قطعات هواپیما در اختیار شرکت هواپیمایی «ایران ایر» قرار دهد.
به گزارش [External Link Removed for Guests]، شرکت فناوری هوافضا و صنایع دفاعی آمریکایی و چندملیتی بوئینگ قراردادی را با ایران ایر به امضا درآورده است تا به این شرکت هواپیمایی ایرانی قطعات هواپیما ارائه دهد. شرکت بوئینگ از سال ۱۹۷۹ تاکنون معاملهای با شرکتهای هواپیمایی ایران نداشته است.
طبق این گزارش، بوئینگ، کالا و خدمات مرتبط با ایمنی پرواز به شرکت هواپیمایی «ایران ایر» ارائه میدهد. طبق این قرارداد که در دومین سه ماهه سال جاری به توافق رسیده است، قطعات هواپیما، راهنما، نمودار ناوبری و اطلاعات در اختیار ایران ایر قرار میدهد.
بوئینگ همچنین گزارش کرد که بحثهایی با «ایران ایرتور» در خصوص فروش کالاها و خدمات مشابه داشته است.
این شرکت که در شیکاگو میباشد اعلام کرد که هیچ درآمد ناخالص یا سود خالص در سه ماهه دوم سال جاری میلادی در رابطه با این فعالیتها به دست نیاورده است.
در ماه آوریل، دولت آمریکا مجوزی را صادر کرد که طبق آن بوئینگ برای یک دوره محدود میتواند قطعات یدکی با هدف ایمنی به ایران ارائه کند. بوئینگ هنوز اجازه فروش هواپیماهای جدید به ایران را ندارد.
این مجوز توسط خزانهداری آمریکا در راستای توافق موقت ژنو بین ایران و ۱+۵ (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین بعلاوه آلمان) صادر شد. اواخر ماه فوریه، یک شرکت دیگر آمریکایی به اسم «جنرال الکتریک» اعلام کرد که درخواست فروش قطعات یدکی هواپیما به ایران را مطرح کرده است.
پنجشنبه ۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۴۷
مرجع : خبرگزاری فارس
اما همین امشب در اخبار صدا و سیما اعلان شد که شرکت بویینگ تنها حاضر به فروش قطعات هواپیما به شرکت های ایرانی به سه بابر قیمت می باشد! یکی از مسئولین گفت: " ما حاضر به قبول چنین شرط و قرارداد ناعادلانه ای نیوده و کما فی السابق قطعات مورد لزوم هواپیما ها را با دور زدن تحریم ها خریداری خواهیم کرد. "
بنظر می رسد این تصمیم عجیب و شرط معاملاتی غیر معقول مستقیما از طرف خود مسئولین بویینگ نبوده و از طرف کاخ سفید به انها دیکته شده است.
جدا از این موضوع خاص، مقام معظم رهبری در بخشی از سخنان امروز خود در جمع بعض مسئولان کشور بطور اعم فرمودند : " رابطه با امریکا و مذاکره با این کشور به جز در موارد خاصی برای جمهوری اسلامی نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد و کدام عاقلی است که دنبال کار بی منفعت برود؟!
ایشان افزودند: عده ای اینجور وانمود می کردند که اگر با امریکایی ها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل می شود، البته ما می دانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد.
رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان امریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هسته ای و تجربه ای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماسها، نشستها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایده ای عاید نشد بلکه لحن امریکایی ها تندتر و اهانت آمیزتر شد و توقعات طلبکارانه بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبونهای عمومی بیان کردند. البته مسئولان ما در نشستها در جواب طلبکاری آنها، جوابهای قوی تر و گاهی گزنده تر دادند، اما در مجموع معلوم شد مذاکره برخلاف تصورات برخی ها، به هیچ چیز کمک نمی کند.
رهبر انقلاب در همین زمینه، افزایش تحریم ها را مورد اشاره قرار دادند و گفتند: امریکایی ها نه تنها دشمنی ها را کم نکردند بلکه تحریم ها را هم افزایش دادند! البته می گویند این تحریم ها، جدید نیست اما در واقع جدید است و مذاکره در زمینه ی تحریم هم، فایده ای نداشته است.
ایشان افزودند: البته در زمینه ادامه مذاکرات هسته ای، منع نمی کنیم و کاری که دکتر ظریف و دوستانشان شروع کردند و تا امروز هم خوب پیش رفتند دنبال می شود اما این، یک تجربه ذیقیمت دیگر برای همه بود که متوجه شویم نشست و برخاست و حرف زدن با امریکایی ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن دشمنی آنها ندارد و بدون فایده است...